22709
nincs egy normális lány, aki nem csak külsőleg hanem belsőleg is kibírható
  • salsoul
    az embereket azért kis megfigyelés után elég jól ki lehet számolni
    mint ahogy azt is, hogy leesik-e a pohár az asztalról vagy sem, s egyáltalán van-e most esélye a leesésnek

egyébként csak ismételten azt magyarázod, hogy milyen jó az a szar amiben benne vagy... kellemesen meleg, még kis racionalizálás után csoki pudingnak is elmegy, sőt ha esetleg kihűl, fagyinak is remek lesz...
  • IXEMGabeo
    akkor úgy jártam...megint ez az alfa hím szöveg:D, amúgy igazad van, télleg csak barátnak vagyok jó, ebben nem tévedtél
  • HTS s3rg1nh00
    amíg ezeket a dolgokat olyan nyugodtan elfojtod,sosem leszel alfa hím,és egy nőnek sem fogsz tetszeni,csak mint barát.
  • IXEMGabeo
    nem semmi:) jó erős neted lehetett akkor is;) 2001-ben szinte még gépem se volt xD
  • IXEMGabeo
    hát ja minden a befolyásoltságtól függ...anyámra is ne úgy képzeld el, hogy be tud folyásolni alig beszélek vele, sőt lelki dolgokról nem beszélek vele még vele sem, azt max leírom véletlen csakúgy, ha unatkozom, de mindig tiszteltem és megtettem amire megkért, még ha nem is tetszett, cserébe megadott télleg mindent és ezt megtanultam értékelni már gyerekként...Más veszekszik a szülökkel lázadozik én nem tettem és kamaszkoromba se volt ilyen dolog, tudod miért? azért mert tudtam magam kontrollálni, és nem változott a jellemem, senki más hatására sem...én pl ilyenekről beszéltem neked, na most, ha eddig is remekül kontrolláltam magam, akkor te honnan tudod, hogy én mit fogok csinálni 10 év múlva? mindennek, ahogy te vagy Pretorian, Salsoul, akár Clio úgy képzeli el rólam a dolgokat, ahogy törvényszerű már pedig nem biztos, hogy nálam olyan törvényszerűek a dolgok, mondtam már minden a saját döntéseinken múlik, agyban dől el minden, az érzelmek azok olyanok, hogy vagy engeded szabadon áramolni vagy elfojtod, hogy ne okozzanak gondot. Nos én inkább a utóbbit választottam és e helyett egy realista, gondolkodó ember vagyok céltalan élettel egyelőre. Viszont természetesen ici picit szívesen változtatnék a céltalan életemen majd, de csak minimálisan a saját elképzeléseim szerint, úgy ahogy egyszer én szeretném, senki által befolyásolva...
  • bigapó
    attól függ milyen jellemvonásokról beszélünk, de a markánsak biztos nem változnak, ez igy van. Lehet rosszul mondom és nem is jellemvonás, de van ami változik akkor is idővel az emberben. például most olyanra gondolok, hogy valaki - mondjuk Én - könnyebben beadtam a derekam és olyan dolgot csináltam amit mondjuk nem szivesen tettem meg. konkrét dolgot nem irok, mert most nem ez a lényeg, hanem az, hogy most ugyanazokat a dolgokat megtenném meggyőzés nélkül is, de van olyan amit ha kerékbetörnének sem. Régebben azért tettem, mert nem akartam konfliktust a párommal, de azóta megtanultam kezelni a dolgokat és már keményebben kiállok magamért. De ezt is tanulnom kellett. Ha ilyen szempontból nézzük és ezért nem tudom, hogy ez most jellemvonás vagy sem, de ebben változtam és ha úgy tetszik egy másik ember hatására.
    Ehhez viszont az kellett, hogy benne legyek egy olyan dologban amiben eddig nem és úgy, átélve tapasztaljam meg. Ezért mondom azt, hogy most még könnyen beszélsz, hogy ezt nem meg azt nem csinálom meg, de meglátjuk, hogy mi lesz a helyzet ha benne leszel a dologban, akkor hogy döntesz:) az élet meg tud lepni sokszor. Te lehet más ember vagy mint Én és nem fogsz igy járni, mert téged nem tud meggyőzni más arról, hogy változtass magadon valamit. De ki tudja, hogy melyikkel jársz jobban, ha változol vagy ha nem változol? :) egy gyorsan meghozott döntés nem mindig a legjobb döntés, de van hogy pont az ment meg valamitől. hmmmmm :)
  • Pretorian
    Ha most visszagondolok arra a 2001 februári éjszakára, amikor először jöttem fel az akkor még supergamez.hu -nak nevezett portálra, és összevetem az akkori énemet a mostanival, azt kell mondjam, mára csak a nevem maradt meg.
  • IXEMGabeo
    na látod nincs itt gond:) te is maradtál az, aki voltál, talán még tanultál is a hibáidból, amit annak éreztél és ez a lényeg...DE a jellemed és a felfogásod az nem változhatott, ha nem akartad...
  • Pretorian
    :) Én kilenc és fél éve járok erre a fórumra, sok minden nem változott itt ebben a majd' 10 évben. Egyébként 10 év az nem túlságosan sok idő, viszonylag gyorsan eltelik.

Közben lassan de biztosan gyógyulgatnak az én sebeim is, nemsokára ideje lesz rendes lány után nézni.
  • IXEMGabeo
    kompromisszum? hogy jön ez ide?
  • IXEMGabeo
    én inkább amiatt aggódnék milyen technika lesz:D lehet az SG-z felváltja majd valami jobb dolog, a Fórumra nem írni kell, hanem te beszélsz majd ilyen sugárvédő öltözetben akár xD
  • bigapó
    ki mondta, hogy máról holnapra kell változnia?

folyamatosan változik igazából, de az nem látványos, itt hosszabb távról van szó, hónapok-évek művéről és pontosan az van amit mondasz, hogy amiben benne élsz azt nehezebb észrevenned, ezért jó külső és lehetőleg független forrásból infot, visszajelzést kapnod magadról. Ez nem azt jelenti, hogy más mondja meg neked milyen legyél, egyszerűen automatikus visszajelzések jönnek és azokat feldolgozod, ezáltal tudod meg, hogy hogy viszonyulnak hozzád az emberek. a zseniket sem értek meg az átlagemberek, ettől még ők tök jól érzik magukat a bőrükben..általában :)
    figyelembe lehet venni, hogy egy másik ember kedvéért is meg lehet változni és ez sem mindig rossz dolog, hiszen lehet valaki alkoholista - ha már ez is szóba került többször - és ha azzal tudod magadra felhivni a figyelmét vagy éppen a becsülését, hogy ezt a rossz jellemvonást elhagyod, akkor meg akarsz majd változni, de ehhez megint a saját akaraterejére van szükség. mindenkiben megvan ez a képesség, csak meg kell tanulni használni.
    az emlitett "tulajdonság" egy példa volt, bármit be lehetne helyette rakni, a rosszabb eset az ha egy jó tulajdonságot veszit el valaki kedvéért, ilyenre is volt már példa és lesz még később is, sajnos.
  • clio1616v
    addig minek változzon a jelleme amíg nincs akihez idomulnia muszáj? :)

az anyujához hozzá van alkalmazkodva és észre sem veszi, majd ha függetlenedni kell tőle és saját magát ellátni vagy elláttatni akkor majd észreveszi

majd meglátja mi az a kompromisszum, Sal is ezt az utópiát kergeti, hogy nem kompromittálódik senkivel... de attól még, hogy most nem veszik észre, mert beállt egyfajta egyensúly attól még egy változás és máris borul a mutatvány... pl meghal anyuja stb.
  • bigapó
    ha még lesz 10 év múlva SG és még mi is élünk, akkor megbeszéljük ezeket ismét ;)
    nem lesz nehéz megjegyezni, 2020 és mondjuk 06.06.-án beszélgessünk ismét az Életünkről, kiderül, hogy kinek volt igaza, nagyon érdekes lesz:)
  • IXEMGabeo
    #15347. bigapó neked szólt: egyébként halkan megsúgom, hogy a huszon valahány év alatt szinte semmit nem változott a jellemem, olyan voltam mindig is, amilyen szerettem volna lenni (ez csak a tulajdonságaimra vonatkozik, nem pedig az életmódomra, tanulási képességemre azok valószínűleg változnak, mint pl 14 éves koromig válogatós voltam, de kb utána/azóta mindent megeszek ennyi, ezek csak biológiai változások)...
  • IXEMGabeo
    "Itt senki sem akar egyébként megváltoztatni, csak rávilágítunk bizonyos dolgokra, hogy mi hogy látjuk azt, lehet, hogy mi látjuk rosszul és Neked van igazad, de lehet, hogy nem..nem?
    Aztán lehet, hogy mindenkinek igaza van és a végén kiderül, hogy egyikünknek sem :D na ehhez mit szólsz? " ennyi a lényeg a többi számomra no comment, mert nem tudhatod, hogy alakul...te tudod mit csinálsz én is tudom mit csinálok...
  • clio1616v
    tudni kell szelektálni a véleményeket...

mindenki okkal mond véleményt és az okok legtöbbször hazugságra épülnek...

mondok egy példát:

Ha reggel úgy mennék, dolgozni, hogy nem köszönnék senkinek és aztmondanám az első embernek akivel találkozok a liftajtóból kilépve hogy "Baszd meg a kurva anyádat", akkor ő nem azt mondja, hogy bunkó vagyok, mert ismer és ha ilyet mondok akkor viccelek :)

Tehát nem veszi komolyan és nem veszi sértésnek...

Így az ilyen véleményekkel reakciókkal nem szabad foglalkozni, ha nincs semmi oka vagy az oka a véleménynek hazugság
  • salsoul
    Egész eddig mások visszajelzéseinek fontosságáról prédikáltál...
    Most akkor mivan?
  • clio1616v
    lehetsz... csak szolidan le kell szarni mások véleményét
  • Pretorian
    Valószínűleg ő is eljut majd oda, hogy mindazon dolgok amelyekre vágyik, egyszercsak megtörténnek vele, attól függetlenül, hogy mennyire nyit a világra. Ahogyan velem is. És igazából pont ekkor kezdesz el változni, amikor ez elkezdődik. Talán észre sem veszed. A baj csak az, hogy nem biztos, hogy ezek a dolgok pozitív emlékként maradnak majd meg a fejében/lelkében, ahogyan nekem sem. Aztán egyszercsak ott ülsz x évesen, egyedül a gondolataiddal, és jön a felismerés: baz, mi minden történt velem az elmúlt években...csupa olyan dolog, amiről régen csak álmodtam, vagy elképzelhetetlennek tartottam...de mégsem érzel katarktikus örömöt. A zárkózott emberek általában nagyon szemtimentálisak. Aki szentimentális, az könnyen sérül. Aki könnyen sérül, az nehezen találja meg az utat az örömhöz, a boldogsághoz. Azt mondják, teher alatt nő a pálma. Sajnos ez sem igaz mindenkire.
  • DaemoonHunter
    Ezzel itt mindenki igy van:P
  • GyuriX2572
    Ritka rendes lányt találni.... minden foglalt csaj rámkattan XD ha már az életben nem lehetek bunkó öntömjénző paraszt, legalább itt kimondhattam... LOL
    Egyébként nincs ezzel baj, amig nem vagy házas ne is élj úgy! :D :PPP
  • bigapó
    folyamatosan változol majd, nem veszed észre és olyan dolgokat szeretsz meg amiket azelőtt gyűlöltél...pl akár gyerekvállalás. Én korábban erre értettem, hogy vannak olyan dolgok amik felett nincs hatalmad..most azt mondod, hogy ez meg az nem lesz, mert nem akarod. aha, Én is ezt gondoltam, aztán mégis máshogy alakultak a dolgok és nem bántam meg, mert most amiatt vagyok olyan, mint most és ez egyáltalán nem vált káromra. szóval változtam, de jó irányba, illetve jobb lettem.

kicsit zavarban vagy Önmagaddal is, mert ellentmondásokba keveredsz. Szeretnél barátnőt, mert mindenki keresi a párját, de nem akarsz emberek közé menni, mert ez meg az zavar. Nem változol meg senki kedvéért, de ha Édesanyád mondaná, akkor lehet:) azaz a kiskaput nyitva hagyod. Ez mind mutatja, hogy még az elején tartasz az utadnak, csak lehet, hogy ideje lenne a startvonalhoz lépni és belecsapni a lecsóba ;)
    szép így is az élet, nem tagadom, de nekem sem teljes még és ez zavar, akárhogy próbálom palástolni. Óriási zavarban vagyok Én is, de nekem idő kell bizonyos dolgokhoz, egyrészt mert menekülök még a felelősség elől Én is, másrészt a sebeim még túl élénkek, kicsit gyógyítgatom magam, de közben meg viszont majd meg veszek egy nőért:)
    kurva nehéz ez tényleg :D

Itt senki sem akar egyébként megváltoztatni, csak rávilágítunk bizonyos dolgokra, hogy mi hogy látjuk azt, lehet, hogy mi látjuk rosszul és Neked van igazad, de lehet, hogy nem..nem?
    Aztán lehet, hogy mindenkinek igaza van és a végén kiderül, hogy egyikünknek sem :D na ehhez mit szólsz?
  • IXEMGabeo
    thx, most viszont megyek táncgálára haveroméra kellemes napot
  • salsoul
    én szívesen meghallgatnálak, csak tartok tőle nem Vas megyében élsz...

egyébként erre találták ki a pszichoterápiát, coaching-ot
    ami így lehet ijesztően hangzik elsőre, valójában remek dolog
  • salsoul
    akkor itt van indítógomb

bővebben
  • IXEMGabeo
    nekem sokkal többet segítene, ha egyszer az életben meghallgatna vki egy hosszabb beszélgetés során...
  • salsoul
    tananyagként vannak nagyon jó trénerek és könyvek
    az előbbi "kicsit" drágább... ezekből lehet tovább építkezni, ha esetleg elakadnál a következő lépést illetően
  • IXEMGabeo
    igazad van, Nem találtam meg amiben jó vagyok:( Ezért próbálok ki új dolgokat, de én inkább a sportban lennék, vagy lettem volna jó csak nem neveltek rá, így magamnak kellett utánanézni ott is, más vont be engem csak sajna későn nem pedig gyerekként. Nem tehetek arról sem, h annyira féltettek engem gyerekkoromban, hogy szinte otthon tartottak, és meséket néztem egész álló nap...én itt nem érzem magam hibásnak kisgyerek voltam nem alakult ki érdeklődésem már akkor sem és így azért nem könnyű basszus...Ezt pedig nem kifogásnak érzem, csak nem volt indítógomb
  • IXEMGabeo
    az életben más vagyok, ha hiszel nekem, ha nem...Nem szeretem az egyik foci csapatot elkezdtem szidni, egyébként pedig nehogy már ilyenért engem számonkérj:D Ha akarsz élőben dumálni benne vagyok, bár eleinte az idegen emberekkel csendben vagyok, de veled amúgy szívesen eldumálgatnék, mégiscsak közvetlenebb...
  • salsoul
    az szeretném, hogy "kelj fel, és járj!"
    járj utána annak, hogy mi érdekel, miben vagy elemedben, mi az ami igazán foglalkoztat, mi az ami örömet okoz neked sat. magyarán járj tökösen utána annak, hogy milyen ember vagy valójában

és ne önbizalom-hiányosan visszahúzódj
  • IXEMGabeo
    értelek, hmm. végülis egy ház építését sem a tetejénél kezdünk...Amúgy észrevettem magamon, hogy én mindig azonnal akarok nagyot ugrani, ezt nem tudom jobban elmagyarázni a múltkor kifejtettem clionak is...Talán még türelmesebbnek kéne lennem és itt elismerem a hibám:) szóval akkor első osztály rendben van.
  • salsoul
    persze, a neved mellet a két felkiáltójel pont arról tanúskodik, hogy rendelkezel az általad említett kvalitásokkal...
  • salsoul
    én nem elköteleződésről, családalapításról beszélek
    a 3. pontban a vessző helyére olvasd azt, hogy "és/vagy"

arról beszélek, hogy ahhoz az izgalomhoz amiről beszélsz nincs meg az alapod, amire ezt az izgalmat fel tudnád építeni
    és alap nélkül meg noná, hogy állandóan romba dől minden próbálkozásod

ismét ott vagyunk, hogy: el kell végezni az első osztályt, hogy a másodikba lehessen lépni

én a részemről mellébeszélés, és köntörfalazás nélkül kíméletlenül leírtam, hogy mivan - ennyi történt
  • IXEMGabeo
    Egyébként te mit szeretnél? tudjak repülni? milyen izgalmas dolgokra gondoltál amivel TE szted jobb lehet az életem? és ha az engem nem érdekel? Szerintem nekünk alapból más az érdeklődésünk a dolgok iránt...
  • IXEMGabeo
    talán nem fejtettem ki, ezt úgy értettem, hogy fő, hogy udvarias légy, fő az, hogy elvidd ide-oda és, hogy mindenképpen lekösd a figyelmét, ha kapnék esélyt nekem ez menne...Viszont az alaptulajdonságaimat nem változtatnám meg, az anyám az egyetlen aki be tud folyásolni másnak nem tudnám soha az életben megengedni, ahhoz én makacs vagyok, és amit te szintén nem tudnál kiölni belőlem, mert ez tulajdonság...
  • IXEMGabeo
    óóó akkor tényleg kár is, ha csak arra megy ki, hogy én családot alapíthassak, bocsi nem tervezem:) Igazságszerint, én csak izgalmat szeretnék nem pedig elköteleződést, az nem nekem való. Egyik szülőmnek se jött be sose az elköteleződés talán miattuk az ő csalódásaik miatt nem szeretnék arra a sorsra jutni amiben ők voltak...Azt nem értem, te most valamiért engem baromira lenézel talán az életmód amit élek, tulajdonképpen érzem azt is, hogy segíteni próbálsz, csak ezt a fajta segítséget nem fogadnám el legalább is a második részét, annyi nekem bőven elég lenne, ha normális lábon megtudnék állni; e mellett szerintem a családalapítás nem kötelező erre te nem kötelezhetsz engem, mert azok érzelemfüggőek nos én pedig egy kőkeményen nem igazán foglalkozom ilyen dolgokkal, sajnálom ráadásul rühellem a zajt, a kölyköket is, túl sok baj van velük... Nos sose értem miért mondják az emberre azt, (ha nem az ő eszméiket követem), hogy nem tud az az ember felnőni, itt nem arról van szó, egy felnőtt embernél annyi a lényeg, hogy helyesen tudjon cselekedni, ne legyen meggondolatlan (nem vonatkoznak ezek a dolgok rám) meg tudjon állni önállóan a lábán és, ha ő a saját döntése alapján felelősséget vállal a másik iránt azt megteszi, nos, attól még nem maradok gyerek, hogy nem vállalom a családalapítást...Festő ismerősöm rohadt jól megvan feleség és gyerek nélkül, jó kedve van anélkül is...(itt most nem a szakma számít)
  • salsoul
    anyuci kedvére?
  • salsoul
    persze persze, az ilyen sorokból mint ez:

a többi nem számít olyankor pedig mindent megteszek, hogy jó és kellemes legyen a másiknak is...akit tehát megszeretek véletlenül azért nagyon tudok küzdeni

pont az következik, hogy:

Senki kedvéért nem változom meg...

...
  • IXEMGabeo
    "majd véletlen akad egy nő aki beléd szeret, Te beléd - és mit csinálsz te? Elcseszed mert elkezdesz megváltozni az ő kedvére..."

Senki kedvéért nem változom meg...