22709
nincs egy normális lány, aki nem csak külsőleg hanem belsőleg is kibírható
  • salsoul
    ja, nem tanultad meg a leckét
    hogy a szerelem valójában a köd után kezdődik
  • bigapó
    nah, valójában arra világitanék rá, hogy ha valakit átvernek, meg ilyesmi, akkor a másik akkor már nem szerelmes belé, hiszen ilyet nem tennél a másikkal, vagy igen? ennyire elkorcsosultunk volna? ennyire érdekből van minden? ne keserits el...nagyon :)
  • HTS s3rg1nh00
    még nem tapasztalta,csak könyvből magyaráz.
  • bigapó
    azt hiszem pont ez a lényeg, ha szerelmes vagy akkor nem vagy eszednél, de lehet Én értettem valamit félre az élet iskolapadjában :)
  • salsoul
    "A családi hierarchia az idő folyását követi, azaz, aki előbb jött, előrébb való, mint az, aki később jött."

"Sok család ma már második vagy harmadik a sorban. Például ha a férfinek és a nőnek megelőzőleg már voltak kapcsolataik, és gyermekeket hoznak az új kapcsolatba. Mi ilyenkor a sorrend?

A szülők előbb voltak szülei gyermekeiknek, mint hogy egymásra találtak. A gyermekeik iránti szeretetük nem a férfiként és nőként megélt szerelmük folytatása, mivel szülők voltak már azelőtt, hogy egy pár lettek volna.

Az ilyen helyzetekben az új partnernek el kell ismernie, hogy a gyermek iránti szeretet előbb volt, mint az új kapcsolat, és a legnagyobb szeretet és a legnagyobb kötődés a gyermek felé áramlik, és a gyermekben pedig természetesen az első partner felé is. Csakis a lánc végén áramlik a szeretet és a kötődés az új partnerhez. Ha mindkét fél el tudja fogadni a szeretet ilyetén hierarchiáját, akkor szerelmük kivirágzik.

De ha az új pár valamelyik tagja azt mondja: "Előrébb való vagyok, mint a gyermeked", akkor kockáztatja a szerelmüket, amely így nem tarthat ki sokáig.

Ha egy pár gyermekeket hoz az új kapcsolatukba, és lesznek közös gyermekeik is, a sorrend így alakul: először voltak szülei az eredeti gyermekeknek, aztán egy pár, majd szülei a közös gyermekeknek. Azok a párok, akik elfogadják az időnek ezt a természetes sorrendjét és ennek fontosságát, elkerülhetnek egy csomó konfliktust a kapcsolatukban."
  • salsoul
    oké, én csak azt mondtam, hogy épp cseberből vederbe lép
    ha ezt szeretné, tegyen így, ha rózsaszín ködben szeretné, tegye abba

csak a következményeket is kalkulálja be, az oltári nagy csalódásokat, kiborulásokat, kifakadásokat

és ne sírjon, és ne dühöngjön stb...
    hogy átverték, kihasználták, mikor a való probléma az, hogy nem volt eszénél
  • bigapó
    miért húzod le magad állandóan? Nálad ez egy betegség öregem, Te biztos ilyen mazochista vagy :D

Én nem nagyon szeretnék versenyezni valakinek a szeretéért, ott csak vesztesek lehetnek...

külön kéne kezelni az anyai, a "női", a baráti és a ki tudja még milyen szeret fogalmát. pont ez a baj manapság, hogy ezeke a szerpek nincsenek tisztába téve és átfedések vannak..na az tényleg gáz...
  • bigapó
    Senki se mondta, hogy egy párkapcsolat egyszerű. túl sok kivetni valót nem látok a szövegeiben, de lehet, hogy csak egyformán marhák vagyunk. azt hiszem túl paraoinás lennék, ha nem igy gondolkodnék. Nem szeretnék túl sok korlátot magam köré felállitani és állandóan gyanakodni vagy ilyesmi, az nem az Én világom. Én is tanultam már pár dolgot, de biztos lesz olyan amit újra elkövetek, mert a rózsaszin köd elveszi az itélőképességem, az már csak rajtam múlik, hogy ez mennyi ideig tart. lehet csak 2 másodperc, de lehet 2 év is, de ha nem élem át újra és újra akkor nem érzem azt, hogy ember vagyok és azt, hogy élek...
  • IXEMGabeo
    így igaz...erről van szó
  • IXEMGabeo
    arról volt szó, pont az a gáz, h nem Pretorian vére...nem ő az első...ne félj engem bosszantana az ilyen dolog, hamár meghódítottam vkit annak ne én legyek az első főleg, ha odaadó vagyok, valamit valamiért, de lehet én vagyok hibás genetikailag, én vagyok a rossz és a hülye azt is tudom:)
  • salsoul
    A gyerek rész még oké, a többiből meg még nagyon sok problémád lesz.
    Kivéve, ha a nő alatt kurvát értettél...
  • salsoul
    Ez már csak saját magad előtti magyarázkodás...
    Aki másik kapcsolatba kezd, előbb zárja le a régit.
    Ez így gerinces és tisztességes. Ha rendőrséggel és távoltartási végzéssel, akkor azzal.

Szóval, ne lepődj majd meg, amikor melletted [is] lesz valakije... x ürüggyel és x mesével...

(Még jó hogy most is mindent tisztán és elfogulatlanul látsz, úgy mintha olyan "minden igazinak, valódinak, hitelesnek tűnik, nem vagy vak.")
  • bigapó
    lehet, hogy a Te családodban és a környékén zavaró tényezőként van beállitva a gyerek, de erről nem Ő tehet, hanem aki megcsinálta és megszülte, ne keverjük össze a két dolgot. eleve elbaszott a család, ha a gyereken vitáznak, nem ez szokott lenni a baj, a gyerek csak áldozat.
  • IXEMGabeo
    ilyen vagyok, én nem aggitáltam csak mondtam, hogy szerintem sokkal kímélőbb lenne egy élet, ha nem lenne "zavaró" tényező, ami a gyerek...Azért, mert egy vitatéma a sok közül, a nagy szeretet mellett...
  • bigapó
    nem baj, de ne mondj olyan hülyeséget, hogy egy pár akkor igazán boldog, ha nincs zaavró tényező ami nálad a gyereket jelenti. ha ez igaz lenne, akkor kb 3 milliárd ember él tévedében, nem számolva az eddigi felmenőket :)
  • bigapó
    mi az a retrogressz tudatfelszabadulás?
  • IXEMGabeo
    nem szeretem őket...baj?
  • bigapó
    leragadtál egyfajta könyvértékelésnél, de jó lenne, ha ezt nem húznád rá másokra...
  • bigapó
    megint félrebeszélsz:) a gyerekek nem olyanok, mint amilyennek Te látod őket:)
  • IXEMGabeo
    ezért nem kell gyerek...2 pár akkor igazán boldog, ha nincs zavaró tényező, ráadásul nem is Pretorian saját gyereke a nevelésébe nem igazán szólhatna bele...
  • Pretorian
    *Ahogy nekem a saját gyerekeim, illetve az igazi baráti kapcsolataim mindig fontosabbak lesznek, mint egy nő.
  • Pretorian
    Igen, ez tiszta. Ez így van rendjén.
  • clio1616v
    tudni kell, hogy neki mindig a gyerekei lesznek fontosabak mint te...

amint félni kezd miattuk és a félelem megszüntetése azzal jár hogy nem lehet veled, leszar mit gondolsz vagy érzel ott fog hagyni egy szó nélkül

az ilyen gyerekes nőknél nem lehetsz első soha, abban az esetben állhat be egyensúly, ha a gyermekek a tieitek, tehát közösek... mert így neked is az a fontosabb mint neki
  • Pretorian
    Jah, a férje állítása szerint "lelkileg terrorizálta" őt, ami természetesen szintén nem így volt/van, de el tudom képzelni, hogy korlátoltsága következtében így fogta fel a dolgot, szóval még ez is hihető, ha olyan a kapcsolatotok, amilyen a miénk volt.
    Hibás pedig csak olyan mértékben vagyok, amennyire hajlandó vagyok felelősséget vállalni valamiért, ilyen egyszerű. Az pedig csak attól függ, hogy az adatokat mennyire találom hitelesnek, és kinek az igaza mellett szólnak. Az én felelősségem ebben a dologban nem terjed ki a férjére, vagy a köztük lévő kapcsolatra, az együtt töltött 7 évre, vagy bármire, ami kettejük közt volt/van. Miért?
    Mert a lány akarja a dolgot, az ő tőle kapott információk alapján hozom a döntéseimet, és nincs rá okom, hogy kételkedjem ezen információk hitelességében. Ha ez másképpen lenne, pl. tudnám, hogy a lány hazudik a férjéről, vagy pontatlan információkat közvetít felém (és mégis belevágnék vele a dologba), akkor felvállalnám a felelősséget, mert az adatok alapján engem dobna ki a gép, mint felelőst a házasságuk szétbarmolásában. Viszont a két gyerekért természetesen bármely esetben felelős vagyok.
  • clio1616v
    ahogy korábban leírtam, semmiben nem tudsz önálló lenni mert minden befolyásol
  • clio1616v
    a te szemszögedből a te hibád hogy magyarország sok lakosát kár érte az árvíz miatt

tisztelem az "éleslátásodat"
  • salsoul
    Most mondjam azt, hogy nyilvánvaló intő jeleket hagytál figyelmen kívül?
    És azt, hogy a mostani kapcsolatodban ugyan ezt a hibát kezded elölről elkövetni?

Férjes nő, nincs gerince tiszta helyzetet teremteni, új kapcsolat előtt elválni stb... Őszintén, mit vártál?
    Egy hű gerinces nőt, miközben nyíltan hűtlen és gerinctelen?
  • salsoul
    Ebben a helyzetben valóban nem voltam benne, viszont voltam már sok más helyzetben, nagyon sok más helyzetben.

Nehezen, nagyon nehezen, de egy dolgot megtanultam.

A hiba - az én szemszögemből, az én oldalamról - mindig bennem van,
    és minél inkább úgy látom, hogy nem bennem van, annál inkább bennem van.
    Én vagyok a felelős, én vagyok a felelős, én vagyok a felelős azért ami velem történt, én vagyok az aki csávába juttattam magam, és én vagyok az, aki onnan ki tud juttatni.

Mert ez az egyetlen mentalitás az, ami konkrétan a kezembe adja megoldási lehetőséget minden egyes helyzetben.

És ezzel rengeteget helyzetet oldottam meg nagyon pozitívan nagyon nagy eredményekkel.

Ha azt mondod, hogy nem te vagy a hibás, nem te okoztad, nem te vagy a felelős, akkor nincs mit tenned, mert ami rajtad kívülálló az nincs hatalmadban. És egy dolog van ami rajtad áll, és te saját magad vagy.

Ez az én életemnek az egyik alaptétele.
    Nem egyszerű, kemény dió, de megéri a fáradtságot.
  • HTS s3rg1nh00
    mert nem voltál benne a helyzetben..utólag és kívülről mindig más a kép.
  • Pretorian
    Áh, nem vetítek, és nem vesztem el az éleslátásomat. Kezdjük ott, hogy miután ő bevallotta nekem hogy mit érez, és hogy mit szeretne, kb. 1 hónap telt el, mire én is belegabalyodtam. Nem vártam sokat ettől a dologtól, és nem is akartam érzelmeket vinni bele, pont azért, mert tudtam, hogy ha nem jól alakulnak a dolgok, sérülhetek. De nagyon kitartó és nagyon rámenős lányról van szó, általában mi palik szoktunk inkább ilyenek lenni. Két hétig ment a "csak barátok vagyunk" -faszkodás az első néhány kisebb kavarás/visszatáncolás után, aztán megint elkezdett nyomulni, nem bírt magával. Akkor még mindig nem vittem érzelmeket a dologba. Először csak odajött ölelkezni, aztán újra az ölembe ült, megint csókolóztunk sokat, és akkor már nem volt visszaút. Én úgy álltam hozzá, hogy "jó figyelj, ha tényleg ezt akarod, vágjunk bele. de semmi olyasmit ne csináljunk, ami 1. neked nem fér bele és szarul érzed magad miatta, 2. amivel engem hagysz szarban, hazavágsz érzelmileg. És akkor jött az, hogy a férjétől valamiért nem tud elszakadni, viszont igazából engem szeret és velem akar lenni, meg bla bla, és ez ment egész idő alatt, amíg együtt voltunk. Aztán amikor két héttel a szakításunk után msn-en beszélgettünk (a faszt, öltük egymást), akkor azt mondta, a lehető legjobb döntés volt, hogy kiszakadt innen, és nem találkozunk, mert most minden rendben van közte és a férje között. Mintha még én lennék a hibás azért, mert ő nem tudja mit akar, kurva vicces.
  • clio1616v
    ennyi
  • salsoul
    Vagy úgy tűnt, hogy hitelesen látsz...
    Vagy szép lassan ködbe tűnt hiteles látásod...
    Vagy sosem láttad a csajt, csak azt akit belevetítettél...

Mindegy, én tartom az álláspontom.
  • Pretorian
    Nem is erről van szó. Abban a helyzetben nyitott szemmel és vakon is ugyanannyit láttam volna, pont ez a lényeg. Ha minden igazinak, valódinak, hitelesnek tűnik, nem vagy vak. Hanem vagy átbasznak, vagy csak érzelmileg/szellemileg olyan a lány amilyen, és ennek esel áldozatul.
    Az ő felfogása szerint minden igaz volt abból, amit mondott. Azért, mert ő ennyit értett meg az egészből, ennyit fog fel a világból, a történésekből. Egészen a végéig igazából nem is hazudott, vagy legalábbis nem akart hazudni nekem (még akkor sem, ha hamis, vagy pontatlan adatokat közölt velem), hanem arról van szó, hogy ő a saját kis korlátolt elméjével erre volt csak képes. A végén viszont szándékosan hazudott is, és ezért nem mert konfrontálni velem.
  • Ronny
    Őszintén remélem, hogy életem során megváltozik még a véleményem:)
  • salsoul
    szerintem ez azért nem ok arra, hogy bekösd a szemed és lemondj annak látásáról ami van
  • Pretorian
    Ha valakivel együtt vagyok egy párkapcsolatban, szeretjük egymást, hetente öt napot együtt töltök vele és együtt is dolgozunk, szerintem nincs rá okom, hogy ne bízzak meg benne vakon.
  • salsoul
    tudod ebből a bizalomból is van a vak, meg van a látó
  • clio1616v
    a bizalom feltétlen először aztán visszaélnek vele
  • clio1616v
    pedig sokan vannak
  • salsoul
    Lehet, hogy csak elvakultál... megesik ;)