22709
nincs egy normális lány, aki nem csak külsőleg hanem belsőleg is kibírható
  • Pretorian
    Tudod, szótisztázás. Ha utánanézel az "isten" szó meghatározásának, és a meghatározáson belül is letisztázol minden egyes meg nem értett szót, akkor majd megérted ;)
    Példákat azért emelek ki, mert így egyszerűbb megértetni másokkal, hogy mi az, amiről beszélek.

• HTS s3rg1nh00
    az egyház is tanítani akar,csak nagyon nehéz észrevenni,sokkal könnyebb savazni,mint gondolkodni(amiről te beszélsz az pedig a megbocsátás és megbocsáttatás témaköre,remélem ennyi elég)
  • bigapó
    az irigység rossz tulajdonság, Én örülök, ha más boldognak látszik. nem irigylek tőle semmit, mit érnék el vele?
  • Pretorian
    Akkor szerintem kicsit jobban nézz körül a világban, mert mindenhol ez történik. De maradjunk istennél. Isten puszta léte, létének természete, és az, hogy ő feletted van, önmagában egy elnyomó hatás. Ki vagy szolgáltatva neki, ahogy mindannyian.
  • salsoul
    megint csak a közhelyes felületes szemétre hivatkozol, építesz

és mikor én Istenről beszélek te mindenféle egyházakkal jössz, de nem értem miért...
  • clio1616v
    ez a boldogtalan ember akinek a családtagja meghalt, irigyelheti azt akinek a csalátagjai élnek és felteszi a kérdést, hogy miért pont nekem halt meg... nem feltétlenül segítség, de kialakulni kialakulhat
  • HTS s3rg1nh00
    15636 vége...
  • bigapó
    már mondta, hogy nem ilyen dogmákról beszél...
  • clio1616v
    inkább az istenfélelem dominált, minden ember követ el hibákat még a saját magával szemben támasztott elvárásai alapján is

viszont tény hogy lelkiismeretmegnyugtató hatása van, ha elhisszük, hogy egy nem létező valami megbocsátja a hibáinkat... mégha a valós társadalom nem is, de egy gyónás és már mossuk is kezeinket :)
  • salsoul
    és ha én ebbe jól érzem magam, derűsen, örömtelin, minden kíntól és szenvedéstől mentesen akkor mond már meg, hogy miért ne ezt válasszam?
  • HTS s3rg1nh00
    ez így nem egészen helytálló...van ismerősöm,akinek nemrég halt meg valakije,ha belőle irigységet váltasz ki,nem hiszem,hogy segítesz...vagy tévedek és attól hogy az én családtagom még él,ő is boldog lesz?
  • Pretorian
    Hogyne gyakorolná. Legalábbis a nagy világvallások tanításaiból kiindulva mindenképpen. És attól retteg, hogy elveszíti azt, és az ember hozzá hasonlatossá válik. Vegyük pl. a keresztények által imádott istent:
    bánd meg "bűneidet" (melyeket én fogalmaztam meg és véstem kőbe), borulj térdre előttem, és elnyered a lelki üdvösséget.
    Ne egyél az almából, mert az a kulcs a tudáshoz, és a tudás veszélyezteti a hatalmamat.
    De ő maga is rá van erre kényszerítve, a létezés dinamikája miatt.
    Ennek így kell lennie. Erről szól minden.
    Mások elnyomásával emelkedünk, de sosem emelkedhetünk elég magasra.
    Ez a folyamat a végtelenségig tart.
  • clio1616v
    erre ismét azt tudom mondani, hogy a lelki szegények a boldogok mert övék a mennyek országa, az az álomvilág, amit kényük kedvük szerint alakíthatnak és fantázia szab hat csak határt :)
  • HTS s3rg1nh00
    vagy inkább egy jobb emberré formálás jegyében,de mivel ugye ha nem látod értelmét,nem harcolsz...
  • bigapó
    mint ahogy az ultraibolyát, a mikrohullámot és atomi részecskéket sem mégis tudományos bizonyiték van a létezésükről....ezenfelül számos olyan létezik amit a tudomány sem tud megmagyarázni..mégis van :)
  • clio1616v
    az Isten egy rég kitalált mende-monda, arra tökéletes volt, hogy a tudatlan embereket istenfélelemben tartsák, egy előrevetített jövőbeni pokolbajutás rémképével
  • bigapó
    igen, ez a baj, hogy már túl sok negativ dolog van társitva ehhez a szóhoz, ki kéne találni valamti rá, hogy az agy, az ész elfogadja :)
    én tudom miről beszélsz, részem még nem túl sok volt belőle, de kétségtelen jó tapasztalat :)
  • clio1616v
    a boldog embereket irigyelni kell, a nem boldogakból pedig ki kell váltani az irigységet

ezért a boldog emberek elismerést kapnak, a legőszintébb pozitív visszajelzés az irigység
  • HTS s3rg1nh00
    a levegőt sem látod...
  • salsoul
    én nem látok, tapasztalok semmiféle elnyomást

ilyenkor mivan?
  • bigapó
    ez azért lehetséges, mert nem nyiltál meg neki annyira, mint ahogy azt egy baráttal teszed. itt is van különbség, hiába érzed azt,hgoy de igen, én megnyiltam neki, tudatalatt érzed, hogy ez nem teljesen igaz ;)
    nem muszáj a legjobb barátnak lenni, az leginkább egy férfi lesz, hiszen Ő ért meg legjobban, elvégre egy rugóra jár az agyunk, de egy jóbarátra még lelhetsz benne. nálam is ez adná meg a teljes kört az elégedettséghez. vagymihez :)
  • salsoul
    én nem éreznék valakit a páromnak ha nem lenne legjobb barátom

ha vége a kapcsolatnak akkor vége a kapcsolatnak, de nem barátságnak
    legalább is felnőtt érett embereknél ez így szokás
  • Pretorian
    * És pont ezen dinamikai alapelv miatt, ha az embernek sikerül istenhez felemelkednie, akkor sem változik semmi. Egy másik nagyságrendbe lépünk, ahol egy újabb isten elnyomása ellen kell küzdenünk, istennel vállvetve ;)
  • salsoul
    hatalma van felettünk, de azt nem gyakorolja
    megalkotta isteni trónját, de nem ült rá

különben marionett bábuk lennénk

ismét: te sem tudod miről beszélsz
    mikor Istenről beszélek nem egyházi dogmákról és torzításokról és visszaélésekről beszélek
  • Pretorian
    Sosem éreztem úgy párkapcsolatban, hogy a párom lenne a legjobb barátom.
    Ha vége a párkapcsolatnak, vége a barátságnak is? A barátság nemesebb dolog annál, minthogy egy párkacsolat véget vessen neki. A párkapcsolatok mégis ritkán végződnek barátsággal.
  • salsoul
    igazad lehet, csak neked a realizmusodból sosem lesz annyi és olyan derűd és örömöd mint nekem Istenből

szóval jó dolog a realizmus, csak depresszív

egyébként ha sikerült egyértelműen megcáfolnod Isten létezést akkor szólj
    amíg meg nem sikerült meditálj ezen a szón: Talán ;)
  • Pretorian
    Isten, vagy a Felsőbb Lény, vagy hívjuk akárhogyan, egy elnyomó erő, pont azért, mert felénk helyezi magát, és hatalma van felettünk. Az ember csak saját maga által képes emelkedni, és ha istenhez hasonlatossá válik, isten nem lesz többé isten, és az elnyomás megszűnik. De ez valószínűleg sosem fog bekövetkezni, a létezés dinamikai alapelve miatt, ami a túlélés, a folyamatos és véget nem érő elnyomás elleni úgymond harc.
  • salsoul
    bocs, igaz, te nem, semmit sem
  • salsoul
    szerintem a párkapcsolat egyben legjobb barátság is
    ha nincs így akkor megette a fene
  • Pretorian
    Én nem mozdulok.
  • IXEMGabeo
    fő a realizmus tudod...Abban hiszek, amit látok, tehát nem hiszek a babonában a jóslásokban, a horoszkópokban se, Istenben se hiszek mivel nem lehet érzékelni, hogy beavatkozik...így fogom fel, de ki így ki úgy, ha hiszel benne én nem ítéllek el, csak picit hülyeségnek tartom:)
  • salsoul
    egyre csak távolodunk...
  • bigapó
    dee, az vagy és szivesen :D
  • Pretorian
    Áhh, a szerelem az egy megmagyarázhatatlan akármilyen valami, biológiai és mentális folyamatok keveréke, és a fasz tudja mikor kezdődik, és meddig tart. De az ember életében talán pont azért játszik ekkora szerepet, mert a valódi természetét nem tudja megérteni, megmagyarázni.
  • salsoul
    olyan dologról beszélsz amiről nem tudod, hogy az mi

az ember emberrel egy szinten van, nem tudja emelni
    Isten ember felett van, így emelkedhet az ember
    így emelkedhet hangulata, kedve stb...
  • Pretorian
    Az okos ember természetesen tanul a hibákból, de ez nem zárja ki annak lehetőségét, hogy más élethelyzetekben teljesen más hibákat kövessen el. :)
  • salsoul
    Talán.
  • IXEMGabeo
    ja és nem vagyok mazochista:) köszi
  • Pretorian
    Áh, a baráti kapcsolat mindenek felett áll, szerintem nem kell magyaráznom, hogy miért. Az összes szociális kapcsolat közül ez a legtisztább, a legértékesebb az életben. Nem kell ahhoz kurvának lenni, hogy ezt valaki megértse és elfogadja. Egyébként elsősorban arra utaltam, hogy ha egy baráti kapcsolat szembekerül a párkapcsolatommal, az előbbi javára hozom meg a döntésemet, amennyiben nem találok olyan megoldást, ami a legtöbb jót hozza mindkét érintett dinamikán.
  • bigapó
    az a baj, hogy nem középkori fertő :D ez egyidős az emberiséggel, csak mindig más neve volt és van és lesz :)