22709
nincs egy normális lány, aki nem csak külsőleg hanem belsőleg is kibírható
  • salsoul
    értelek
  • salsoul
    ez most számomra elég össze vissza lett
    nem is értem
  • HTS s3rg1nh00
    arra az egy példára akarsz kilyukadni,amikor ezt valaki párkapcsolati témában kérdezi,és kénytelen vagyok azt válaszolni,hogy nem,ez nekem eddig nem jött be-viszont ha valaki egyvalamiben téved,az nem biztos,hogy minden másban is téved
    a párkapcsolati témában meg én vagyok a hunyó,bár az elméletről igen sokat tudok,gyakorlatba sose sikerült ültetni.
  • bigapó
    nem érted. Aki boldog annak hol kell segitség? pont arról beszélek, hogy az sugárzik rólad, ez látszik, ezt sok ember nem tudja hova rakni és inkább elkerül, mert nem nyitott erre, nem tudja elfogadni. csak a szegényt, a boldogtalant tudjuk vigasztalni stb.
    ezért mondom, hogy aki vak az nem tud utat mutatni...
  • salsoul
    arra akarok kilyukadni, hogy ha valaki akinek besegítesz visszakérdezne, hogy a segítő módszer neked bevált-e, akkor mit válaszolnál
  • HTS s3rg1nh00
    picit megint eltévedtél...azt írtam,boldog vagyok,de nem olyan boldog,mintha lenne társam,nem pedig h.boldogtalan vagyok...
  • salsoul
    nézd, ha hozzám egy boldogtalan ember jönne besegíteni boldog lenni, akkor elküldeném a 3.14csába...

a személyes jó példával lehet leginkább segíteni az embereknek
  • salsoul
    Isten dolog summa summarum:

minden társításotok és elgondolásotok ehhez a témához tévelygés
    elképzelésetek nincs miről beszélek
    pusztán a hétköznapi sarki dolgokat tudtok hozzátársítani
    ezért is kértem, hogy ne menjünk bele

Isten létét még a legnagyobb pofával sem tudta senki sem bebizonyítani, sem megcáfolni.
    Így a leghelyesebb és legbölcsebb magatartás azon a szón meditálni, hogy TALÁN. Ez egy olyan kérdés amiről pár ezer évvel ezelőtt is megállapították, hogy megáll az ész a vizsgálatakor.

Minden esetre az ÉN ISTEN TUDATOM számomra derűt, békét, boldogságot hozott. Nem a hullámzót, hanem állandót. Létörömöt. Létboldogságot.
    És nem kell semmit sem elnyomnom, vagy elfojtanom ehhez, nem kell bűntudatomnak sem lennie stb.

És ha valaki tud bármi mást, ami az említett eredményeket tudja hozni, az szóljon. Szóljon akkor is, ha az említett eredményeket a saját életében elérte valahogy.

Egyébként meg húzza meg magát és kussoljon.
  • bigapó
    a saját utad mindig helyes út, csak sok a leágazás amivel időnként letérsz erről, az téveszthet meg.
  • HTS s3rg1nh00
    egyre kevesebben veszik őket komolyan,és még kevesebben vannak,akik próbálnak valami jót is keresni abban,amit csinálnak...rólam sem mondanád ha nem árultam volna el,hogy 8 évig katolikus iskolába jártam(és nem általánosba,hanem gimnáziumba)
  • bigapó
    nem kell példával elöljárnia, azt kell felismernie, hogy mire van szüksége a másiknak, miben leli örömét ha úgy tetszik, új utat mutatni a "fény" felé, az öröm, a boldogság, a megboldogulás felé. ez nagy felelősség is egyben, nem kétséges, inkább kérdéses, hogy aki nem nyitott szemmel jár a világban az mit is tud muatni, mit tud segiteni a másiknak?
  • HTS s3rg1nh00
    a saját utamon vagyok,a kérdés inkább az,ez-e a helyes út...
  • HTS s3rg1nh00
    ugyanazt csinálod,mint a vallással:előítéletből hozol végleges döntést,így csökkentve a helyes döntés lehetőségét...persze ha nem veszel tudomást más alternatíváról,nyilván a "helyes" mellett döntesz...
  • bigapó
    értem a Te szerepkörödet, csak ezt tudnia kell a másik félnek is, hogy Te most mit is csinálsz éppen. ezzel nincsenek sokan tisztában.
  • salsoul
    egyet sem
  • Pretorian
    Persze hogy elismeri, mivel manapság a katolikus egyháznak közel nincs akkora hatalma és presztízse a mindennapi életben, mint a huszadik század elejéig volt. Ha azt akarják, hogy a jövőben is komolyan vegye őket az ember, egy-két dolgot be kell ismerni, alkalmazkodni kell.

Itt egy videóintejú Carl Sagan-el, az első részében pontosan erről van szó.
  • clio1616v
    na látod erre jó a vallás szórakoztat :D

csak azért nem fakadok már ki röhögőgörcsbe az ilyen "a tévelygők útmutatója" kifejezéseken mert már számtalanszor megtettem szentmiséken :)

viccesek az ilyen szituációk, amikor valaki komolytalan dolgot próbál komolyan előadni
  • salsoul
    ja, csak hogyan tegye ezt meg amikor saját maga sincs a saját útján
    magyarán nem személyes példával segít...
  • HTS s3rg1nh00
    talán rosszul fejeztem ki magam:)
    nem érem el helyettük a boldogságot...csak segítek benne:)
  • HTS s3rg1nh00
    tényleg,most így eszembe jutott,egy pici off:melyik könyvet(nem túl hosszút és bonyolultat:)),melyik albumot és melyik filmet vinnétek magatokkal,ha kikapcsolódnátok egy pár napig?
  • bigapó
    most éppen ilyesmivel foglalkozom Én is és azt kell, hogy mondjam azok akik egyedül nem tudnak boldogok lenni, azoknak tényleg csak rövidtávon tudsz segiteni. mindig rád akarnak majd támaszkodni, de az nem jó. Neki magának kell megtalálni az Önnön boldogságához vezető utat. támaszuk lehetsz, de csak nagyon rövid ideig, igazából az utat kéne megmutatni és aztán hagyni hagy tegye meg Ő a lépéseket rajta, de nem a Te utadat mutasd, hanem az Övét. érted.
  • clio1616v
    a 7. nap meg megpihent simán lehet :D

szerintem csak arról van szó, hogy meg kellett valahogy magyarázni a hülyéknek is konyhanyelven hogy teremtett isten mindent... nem másról van szó
  • salsoul
    Bocs, de Istenről nem különböző szótárak különböző meghatározásai fognak felvilágosítást adni.

Maimonidész-nek van egy remek könyve a témában, nagyon találó címmel:
    A tévelygők útmutatója

• HTS s3rg1nh00
    ezzel óvatosan,mert hiszed vagy sem,a katolikus egyház elismeri,hogy a Biblia egy része mese...sőt,a világ kialakulásában az ősrobbanás elméletével értenek egyet:buta az az ember,aki tényleg azt hiszi,a világ 6 nap alatt a semmiből jött létre.van mögöttes tartalom,de utánajárás és gondolkozás nélkül egyből támadni a saját butaság beismerése.
  • clio1616v
    magaddal kell foglalkozni nem mással :) mások viselkedése arra jó, hogy látod, hogyha hasonló helyzetbe kerül akkor te majd ugyanúgy vagy inkább másképp viselkedsz majd... egyszóval szimpatikus-e a viselkedés és akkor te is hasonlóan viselkedsz vagy még véletlenül sem..
  • clio1616v
    így van
  • bigapó
    vallás-téma off.
  • HTS s3rg1nh00
    közben gondolkodtam,és rájöttem,boldog emberekkel azért nem törődöm,mert nem vagyok benne biztos,hogy nem bántanám meg őket óvatlanul és taszítanám abba a helyzetbe,amiből eddig én ráncigáltam ki őket...
    hiába a szándék a fontos(jelen esetben a boldogságuk fenntartása és a boldogtalanság elkerülése),de ez a taktika nem jó:így én sosem leszek boldog.tényleg önzőnek kell lennem,hogy elérjem a saját boldogságom?
  • bigapó
    erről beszélek Én is...
  • clio1616v
    figyelem a vallálos hívő embereket is és nem jó a viselkedésük

eleve egy nem létező dologgal támasztják alá a viselkedésüket és tetteiket, igazságtalanul és logikát nélkülöző módon
  • Pretorian
    Hadd írják csak a meséket. Egészen addig nincs ezzel különösebb probléma, amíg a tudomány területére nem pofátlankodik be a vallás. A helyes viselkedés témaköre pedig az elme tudományára tartozik.
  • clio1616v
    mondok egy példát, nekem természetes, hogy a magyar mellett beszélek és használok 2 másik nyelvet és tudok a környezetemből olyan embereket, akik ezt irigyelik

minden ilyen reakcióik nekem egy elismerés és nem is kell azt mondaniuk, hogy bazmeg Norbi de szeretnék én is kommunikálni ilyen meg ilyen nyelven... jó érzés és nem is várom el, hogy irigyeljenek és mégis

na az összes ilyen reakció és visszajelzés ami nem kényszerezett, hanem őszinte nekem egy jó érzés
  • HTS s3rg1nh00
    amíg élből ezt mondod,addig egy picit mindig szűklátókörű leszel.igenis van benne jó,de amíg bele sem gondolsz csak rámondod hogy nem,mint unokatesóm 1,5 éves fia,addig sosem tanulsz belőle.
  • salsoul
    engem az én világom érdekel
    ebben nem történik az ami a világban egyébként
    ebben Isten hierarchia tekintetében felettem áll, de nem nyom el
    különben is ahogy a Talmud mondja:
    "mindenki a maga által választott úton vezettetik"

szóval valóban lehet nekem kéne tájékozódnom, de lehet, hogy neked kéne elmélyülnöd a Tórában, Talmudban, Koránban, Haszid történetekben stb...

És nem a szélsőséges félreértelmezett, eltorzított szemétben.
  • clio1616v
    engem az egyház ne tanítson :)

egy olyan group aki egy mesekönyvet-Biblia kénye kedve szerint értelmezve, annak minden betüjét elhisz és ilyen tapasztalatok alapján próbálja megmondani, mi lenne a helyes viselkedés...

ennyi erővel a dragonball meséből is tanulhatnánk, hogy a songoku is tűzlabdával oldotta meg a problémát, akkor nekem miért ne menne...
  • Pretorian
    Jaja, kicsit amúgy is elkalandoztunk.
  • bigapó
    akkor úgy fogalmazok, hogy gyengeséget árul el, ha úgy tetszik lelki-gyengeség. mintha Ő nem lenne képes azt elérni amit mások már megtettek..ez demagógia megint.
  • clio1616v
    miért rossz akkor nem csinálná annyi ember :)

az irigység csak annak rossz aki irigy mégis csinálják, akit meg irigyelnek egy tiszta elismerés
  • bigapó
    szerintem ne maradjunk semminél, úgysem vergődünk zöldágra a fogalmakkal...
  • clio1616v
    ez olyan mintha egy olyan nővel élnél együtt aki nem szeret és megcsal, de te elhinnéd, hogy minden szép és jó

addig semmi baj amíg ki nem derül :)

és még te beszélsz kompromisszum mentes életről, aki alapjaiban egy hatalmas elhanyagolásra építed az életed