22709
nincs egy normális lány, aki nem csak külsőleg hanem belsőleg is kibírható
-
#15779 a jól érzik benne magukat a felek, akkor miért ne?
egyébként el kell billenteni valamelyik irányba -
#15778 Menekülni kell belőle, amilyen hamar csak lehet!!! Jobb úgyse lesz. :S -
#15777 Mi a véleményetek a "se veled, se nélküled" kapcsolatokról? csak úgy nagy vonalakban -
#15776 bizony, bizony,
ahogy mondod
Egyébként megjegyzem, hogy még mindig nem javasoltál semmit ami alapban ennyi, vagy több mindentől független életörömöt, derűt ad mint az én "beképzelményem". -
clio1616v #15775 az és ez még csak a jéghegy csúcsa :) -
#15774 látod, az ember kezébe adják az elixírt és a követ
az életörömöt és a derűt, azt amit mindenki annyira sóvárog
csúcs, mi? -
IXEMGabeo #15773 ő olyan, te ilyen vagy én pedig amolyan...mindenkinek másfajta életszemlélete van...Salsoul szerint mi ketten elég rossz helyzetben vagyunk, te szerinted salsoul van elképzelt mesevilágban, én meg azt mondom erre, hogy mindnekinek más a véleménye és a ti életmódotokat egyszer sem ítéltem el...kicsit engednetek kéne a másiknak, vagy nem is foglalkozni avval amit a másik ír:D lazuljatok le picit felesleges viták ezek. Voltak olyan dolgok amikkel nem értett egyet senki sem a másikkal, de erről szól minden: különbözőek vagyunk. -
clio1616v #15772 na erre kellenek neked a könyvek... -
#15771 ettől olyan szép és izgalmas
és nem csak a négyfejű sárkányt, hanem rendes lányokat, sőt nem csak lányokat, nőket is, sőt nem csak nőket, királynőket is és még ha tudnád miminden csodás dolgot -
#15770 nem is akarok, nekem rz jó, remek
remekül érzem magam, jobban mint valaha
megmondanád, hogy miért térjek le erről?
és amire rátérhetek az mi az, és mit kínál? -
#15769 hol írtam, hogy bármit is elvárok tőle? -
clio1616v #15768 persze, hogy jó élni benne, hiszen nem létező es mint olyan bármilyenné alakíthatod... még 4 fejű sárkányt is beleképzelhetsz, ha úgy tartja kedved :) -
clio1616v #15767 inkább kibaszott veled Allah :D
de ha hagyod az a te hibád
erről a rögzült elmeállapotodról pedig elég nehéz lesz letérni -
clio1616v #15766 de milyen jogon várod el a lánytól, hogy csak és kizárólag ő idomuljon hozzád?
érdekes elképzeléseid vannak... -
IXEMGabeo #15765 még a végén kiderül, hogy arab vagy xD -
#15764 így van Clio, ez a te életedben így van
az enyémben másképp van
az én életemben nem kell sem ilyen, sem olyan kompromisszum
az én agyam utasításkészletéből a kompromisszum utasítás hiányzik
nem tud vele mit kezdeni, és nem tud vele műveleteket végezni
és nem is hiányzik
én nem alkuszok meg, nem engedek elképzeléseimből, nem engedek magamból, nem ígérgetek senkinek semmit, és nincs arra szükségem, hogy bárki bármit ígérgessen nekem sat, szóval sincsen szükségem arra, hogy valaki akár milyen értelemben kompromisszumot kössön velem akár mi is a következmény
és ha szerinted ettől szar lesz az én életem, vagy nő nélkül maradok akkor igen, akkor igen, én ezt a szerintedi szart akarom, aztán majd az életem rád-cáfol, mint ahogy sok okosságodat megcáfolta már AZ ÉN ÉLETEMBEN
neked egy olyan életet dobott a gép amiben kompromisszumokat kell kötnöd, hogy boldogan élhess, nekem egy olyat dobott amiben semmilyen kompromisszumra nincsen szükség, még csak a fogalomra sem, hogy boldogan éljek saját magam egymagammal, vagy az emberek közt az emberekkel, vagy a barátaimmal és barátnőimmel
én ilyen kiválasztott vagyok, Allah kitüntetett kegyeltje
Allah pedig mindenek felett hatalmas, minden dolgok tudója, azt tesz amit akar, csak azt mondja valaminek, hogy legyél, és az van
szóval nem tudok mást csinálni a kérdéssel mint a hajamra kenni, nagy ívben letojni sat.
de ne érts félre, te csak nyugodtan köss kompromisszumokat ahogy csak akarsz, abban az értelemben amiben csak akarsz, sőt, nyugodtan vetíts bele az én éltembe is olyan kompromisszumokat amilyeneket csak akarsz, abban az értelemben amiben csak akarod
és lehet, talán, neked van igazad, hogy én egy általam beképzelt világban élek, de ez egy jó világ, egy nagyon jó világ, amiben nagyon jó dolgok történnek, és remek benne élni, mindenhol derű és öröm
The End.
-
clio1616v #15763 mellé beszélsz megint a szándékos baromság megy...
a szó jelentését ne ferdítsd el...
kom(com) = kölcsönös, közösen hozott, egymásra ható
promissum = ígéret fogadalom megegyezés tisztázás, döntés valamiről, ami jövőben realizálódhat
ha hivatalosan fogalmaznék akkor egy szándéknyilatkozat, tiszta vizet öntenek a felek a pohárba -
clio1616v #15762 nem feltétlen kell ígérgetned a párodnak, dolgokat...
az ígéret nem más mint egy szándék egy cél egy irányvonal
ha én ígérek valamit az egy döntés, ami nem realizálódik, de aszerint vislekedek, hogy amit ígértem az a jövőben realizálódjon...
ez egy biztonságérzetet ad nem csak nekem, de a páromnak is, hogy tudja mire számíthat
amikor egy párkapcsolat kialakul akkor a párok eldöntik, hogy együtt élik le az életüket erre kölcsönös fogadalmat tesznek egymásnak megígérik, ha úgy tetszik letisztázzák, mire számíthatnak, mi szerint élnek ezután együtt -
clio1616v #15761 megy a klíma :) -
#15760 és természetesen a választás minden következményét viselni kell
mint ahogy az egyiptomi fáraónak is viselnie kellett a csapásokat -
#15759 Nekem egy Talmud idézet a kedvencem:
"Mindenki a maga által választott úton vezettetik."
És ehhez jön egy idézet Deuteronomium-ból:
"Íme eléd tárom az életet és halált, az áldást és az átkot. Válaszd tehát az életet."
Ennek a két idézetnek a mondandója az, hogy az ember maga választ magának életet. Ám amit választott az az idővel kényszerpályájává válik, és nehezen tud letérni róla - hasonlatosan egy rossz szokáshoz.
És az mindegy, hogy az ember egy igaz ember útját választja-e, vagy egy gyilkosét, vagy egy ateista britt tudósét stb.
A választott úton vezettetik.
-
IXEMGabeo #15758 mintha én mondtam volna:) szép -
#15757 Wow, kiújult a kompromisszumos vita, ez már valami.
Abban még anno én is részt vettem asszem, mikor is kezdődött, tavaly év végén, vagy idén január körül? :D -
#15756 akkor énis énis :D
"A szeretet türelmes, jóságos; a szeretet nem irigykedik, a szeretet nem kérkedik, nem fuvalkodik fel. Nem viselkedik bántóan, nem keresi a maga hasznát, nem gerjed haragra, nem rója fel a rosszat. Nem örül a hamisságnak, de együtt örül az igazsággal. Mindent elfedez, mindent hisz, mindent remél, mindent eltűr. A szeretet soha el nem múlik."
Korinthus 13,4-8a -
IXEMGabeo #15755 egy kis off és nyugtató:)
Cselekedj a természet rendje szerint,
sose erőszakold a dolgokat,
ne keresd a túlzott élvezeteket,
lásd meg a nagyot a kicsinyben,
lásd meg a sokat a kevésben,
a rosszat a jóval viszonozd. (Lao-Ce)
...az igazi szabadság ugyanis nem az elkötelezettség teljes hiányát jelenti, hanem azt, hogy képes vagy önállóan dönteni, és elkötelezni magad amellett, ami neked a legjobb (P. Coelho):)
Vannak emberek, akik azért nem ékesszólók, mert a szívük túlságosan hangosan beszél, és meggátolja őket abban, hogy hallják, amit mondanak. (Francois-René de Chateaubriand)
mi a véleményetek? nekem ezek bejönnek:) (clio most guta ütést fog kapni):D -
#15754 és miért is kéne ígérgetni? -
#15753 ja, a peres feleké...
örülök, hogy te és a barátnőd peres felek vagytok -
clio1616v #15752 szívesen...
kölcsönös fogadalom... ígéret -
#15751 van aki érzi és van aki nem...ahogy a szerelmet is -
clio1616v #15750 Compromissum -
#15749 eredeti jelentés...
hol tudok ennek utána nézni?
Melyik nyelvész professzorhoz forduljak, vagy melyik szótárhoz?
-
clio1616v #15748 talán nem kellene új jelentéssel felruházni egy szót és akkor nem lenne mellébeszélés
az eredeti jelentése a szónak az amit írtam... de nem is kell csodálkozni amikor valaki a kénye kedve szerint úgy értelmez dolgokat, hogy ne kelljen kompromisszummal élnie.. mert eldöntötte, hogy a kompromisszum egy szitokszó és fúújj, ne is hozzák vele kapcsolatba mert az kellemetlen -
#15747 elmondom, hogy ez megint hogy néz ki kóserül Clio:
"az, hogy te nem aZ ÉN valóságOMban élsz"
és valóban, nem a te valóságodban élek, nem te elméd működése szerint élek
és miután egy univerzális mindent rendező és átható elv alapján jó, nem kell feladnom semmit, nyugodtan vihetem magammal ezt a jót bárhova, bármibe
és bocsánat, de én a kompromisszum szót a szótári és nem egyéni önkényes értelmezés szerint használom -
clio1616v #15746 az, hogy te nem a valóságban élsz, hanem kitalálsz valamit és azt elhiszed sőt valóságosként kezeled az a te dolgod
gondolj bele, eleve, ha most jó neked, már ahhoz egy kompormisszum kell, hogy ezt feladd... ígéred magadnak hogy jobb lesz
kom = kölcsönös, promis = ígéret -
#15745 szóval a Te életedben, a Te dimenziódban "a nő mint társ kompromisszummal jár, ha a kompromisszumot nem kötöM (én mint Clio) akkor ellentmondás van"
és ha "ha ÉN mint Clio már eleve jól érzem magaM nyilván nem fogoM egy ismeretlen változásra lecserélni magyarul félEK a nővel való kapcsolattól"
és így most már minden kóser -
IXEMGabeo #15744 komolyan kár ezen vitáznotok úgy is másképp gondolkoztok ilyen téren is...két nagyon különböző személyiség vagytok, döntsetek úgy ahogy érzitek, vagy ahogy ésszerűnek gondoljátok a dolgokat... -
#15743 szerinted -
clio1616v #15742 a nő mint társ kompromisszummal jár, ha a kompromisszumot nem kötöd akkor ellentmondás van
ha te már eleve jól érzed magad nyilván nem fogod egy ismeretlen változásra lecserélni magyarul félsz a nővel való kapcsolattól -
IXEMGabeo #15741 rendben nem ragozzuk a 4-essel nem mindenki ért egyet:) de nem Istenről szól a topik, hagyjuk is, mert ha meghallom csak felidegesítem magam, hogy vannak olyan emberek akik beveszik azt, hogy létezik Isten...
egyébként vki kérdezte, h a levegőt miért nem látjuk, ha Istent se...a levegőt lehet érezni, Istent pedig nem ennyi a lényeg... -
#15740 4. ez a istenes dolog pedig az életöröm alapja, amire minden mást építeni lehet - ha ez nincs (életöröm) alapjáraton akkor semmi sincs