22709
nincs egy normális lány, aki nem csak külsőleg hanem belsőleg is kibírható
  • IXEMGabeo
    folyamatosan azt tettem, arról nem tehetek, ha szavaim nem iszod, mert neked nem tetszik...jogosan szidsz, meg nem is, sokszor csítottalak, de már nem érdekelsz...
  • clio1616v
    3. lépés rájössz, hogy amit először sértőnek gondoltál igaz és inkább hallgattál volna erről a lépegetős módszerről
  • clio1616v
    2. lépés megpróbálsz valami frappánsat megfogalmazni, de nem megy...
  • chhaya #17982
    Csak így tovább. :D
  • IXEMGabeo
    helyes(

1. lépés: nem reagálok clio sértő szavaira, 17980:)
  • clio1616v
    lefordítom neki értse: sima átlagos Looser, de semmi baj ezzel, mert sokan vagytok hasonló cipőben
  • chhaya #17979
    Nem áll szándékomban megváltoztatni téged.
    Bár különösebben elvont csodabogárnak sem látlak.
    Mindenki úgy hülye, ahogy neki jól esik.:) Nem sértés!
  • IXEMGabeo
    te lányból vagy, alapból a srácok zöme szeret, ha vigyorogsz egy picit is, tökmind1 mennyire zárkózott voltál, meg elvont gép, mint mondjuk én, a pasi részleg, alapból foglalkozik veled, ha külsőre meg volt/van hozzá az adottságod. Nekem nincs meg hozzá, nem érzem jóképűnek magam...

úgy látszik ez csak nálam gáz, hogy elvont gondolatokkal élek, egyszerűen, mintha nem is lenne senki elvont vagy csodabogár. Mellesleg ez öröktörvény, hogy, aki más, mint az átlag attól félnek, azt kikezdik, elkezdik csesztetni a nézetei miatt...Nem pedig azért csesztetik, hogy "neveljék", csak azért, hogy öncélra átváltoztassák és megfosszák a személyiségétől az illetőt, pont azt, amitől különleges és eltérő volt, mint a többiek. Nem jó más elveit követni, mindig kell lennie sajátnak. Persze az nem jelenti azt, hogy a tanácsokat semmibe kell venni, meg kell hallgatni, aztán vagy megfogadod, vagy nem. Dehogy valakit átformálni olyanná, amilyen nem akar lenni, azt nem szabadna erőltetni...
  • IXEMGabeo
    példa, amit leírtam abszolút rossz és 100%-ig megvagyok rólad győződve, hogy felesleges...
  • chhaya #17976
    Egész biztos nem voltam a te helyzetedben, de félreérteni sem szoktam, amiket írsz,
    csak amit pl. a #17947-ben leírtál, azok tök igazak voltak rám anno.
    Szval értem, hogy miről beszélsz...
  • IXEMGabeo
    "Ha kiiktatod az érzelmeidet, akkor lehet nem tudnak majd bántani és fájdalom sem ér"

Sokkal jobban bejön, mint nyáladzani, sírni, érzelgősködni...nekem ezek felesleges dolgok, és nem vagyok egyedül evvel a dologgal...cserébe viszont marha nehezen jön elő figyelmesség érzet...elő tudnám hozni, de ahhoz kellene egy fontos személy...
  • IXEMGabeo
    nem bántottál meg, elfogadom a véleményed, mert legalább te nem okoskodsz nem úgy, mint egyesek;) igazából senki nem bántott meg, csak bosszantanak az alaptalan oltások felém, meghogy ez kifogás, az kifogás, amikor gyönyörűen körbe írom a dolgokat. Valakinek nem tetszik ez van.

mellesleg a szöveg hasznos, csak sok ilyet olvastam már, de nem az én esetem, ezért mondtam főleg, hogy sablon. Vannak részek, amikkel egyetértek, pl ha nem jó az állásod lépj ki...ezt nem tartom egyenlőnek avval, hogyha nem tartod szarnak az életed, akkor is kikéne lépni, ezt csak mások állítják itt a Fórumon, mert azt hiszik, azt látják, hogy meg kellene bizonyos dolgokat változtatni. Azt viszont kétlem, hogy te az én helyzetembe lettél volna, nem hinném, hogy hasonló ideákkal éltél, vagy totál félreértetted amiket írtam...
  • IXEMGabeo
    nem tudom miért baj az, ha nem hagyom, hogy mások kihasználjanak...mindenkivel közvetlen vagyok, aki megérdemli és normális velem...semmi extrát nem nyújtok. Mellesleg a világról kialakult képem, az meg azért van, mert sosem tudták a jót értékelni bennem. Legalább is marha kevesen. Nem a dobozzal van a baj, hanem a támogatottsággal. Támogatás nélkül hiába vagy jó versenyző, ha nem kapsz ülést...
  • clio1616v
    de
  • salsoul
    öcsisajt, nem szórakozásról volt szó
  • 89
    jobb egy dobozban élni az életed?
  • chhaya #17969
    #17933 Lehet sablon, de attól még igaz.
    Rengeteg dolgot vetnek el az emberek csak azért, mert sablonos, közhelyes, elcsépelt, stb... csak abba nem szokás belegondolni, hogy miért is lettek azok? Mert valami olyan dolgot próbálnak megfogalmazni, ami igaz, ami működik. A jó dolgok könnyen népszerűek lesznek, ahogy az olyan szövegek vagy idézetek is, amikkel egyetértenek az emberek. Ebből persze következik az is, hogy 'fúúúúj, sablon, kommersz, tömegcikk, nem egyedi, nem kell' :) Aztán így vesznek el az értékes gondolatok is.

#17947 Erre megint egy sablonszöveget kapsz, bocs. :D Ha kiiktatod az érzelmeidet, akkor lehet nem tudnak majd bántani és fájdalom sem ér... de boldoggá sem tehet senki, semmi. Nyitottnak kell lenni. Te is írtad, hogy voltak dolgok, amiket élveztél, miután meggyőztek arról h jó. :) Hmmm mindegy nem folytatom, nem megváltoztatni akarlak vagy ilyesmi... azért írom csak, mert pár éve ugyanígy gondolkoztam én is. Így utólag belegondolva kifejezetten szar döntéseket hoztam, és még most is ennek iszom a levét. Nem kell rögtön védekezőpozícióba állnod és bezárkóznod, tényleg nem bántani akarunk.:)
  • clio1616v
    akit a könyv szórakoztat csinálja, nem ciki szórakozni soha nem mondtam
  • clio1616v
    neked nem egyszerű
  • salsoul
    akkor most mondom, hogy ezzel a hozzáállással nagy veszélyben vagy
    persze nyilván nem érzed ...

[bele]érzet veszély vs valós veszély
  • salsoul
    mai világ ...
    inkább az agyadba beégett világ(kép) ...
  • salsoul
    egyébként ez egy ilyen sakk matt dolog

az ember azért teszi amit tesz, mert 100%-ban meg van győződve arról, hogy az jó, és ennek fényében arról, hogy minden más rossz

az esetleges szenvedések, fájdalmak, nehézségek oka pedig a világ készülékében van

és kész is van egy brutális önvédelmi rendszer, amin semmi más át nem hatolhat mint amit "jónak" lát

a rosszat jónak lát a jót meg rossznak

Róka fogta csuka, csuka fogta róka ...
  • IXEMGabeo
    jobb lenne, ha ezt befejeznénk, nem jutunk dülőre sosem, mindenki a magáét fújja, mindenki megvédi önmagát és a gondolkodásmódját, mindketten süketelésnek tartjuk a másik mondandóját, falra hány borsó effektus én részemről lezártam...nem is oly rég is ezt mondtam, de sosem bírok magammal, úgy látszik...
  • IXEMGabeo
    nyitottság az nálam addig érvényes, amíg nem érzem, hogy veszélyben vagyok...
  • IXEMGabeo
    persze, nem érzem, hogy neked fáj, ha odacsíped az ujjad...

viszont el tudom képzelni...ha elképzelem, nem csukom be az ajtót, addig amíg ott van az ujjam,tehát tudok előre készülni, a baj ellen.

ezért írtam le a 17955#-ös hsz második felét...
  • IXEMGabeo
    magam módján óvatosan nyitott...olyat nem szabad a mai világban csinálni, hogy felfedjem a valós énem idegen emberek előtt...felejtsd el...akit fontosnak tartok még annak se fedem fel, marha ritkán nemhogy másoknak.
  • salsoul
    másik helyzetét sosem lehet átérezni

mindig csak magadat érzed bele az ő a látottakból általad vélt, elképzelt helyzetébe
  • salsoul
    ja, nyitott - lásd #17955 első szakasz
  • IXEMGabeo
    az alapot úgyis eltudod sajátítani, ha nincs róla fogalmad nem élted át...csak annyit kell tenned, hogy átérzed a másik helyzetét, akivel megtörténhetett a dolog...ez is egy érv az alaphoz.
  • IXEMGabeo
    érzelmek nélkül marha nehéz kipróbálni bizonyos dolgokat...valahogy nem vágyom a sablonos dolgokra amúgy sem...

azért kérdezem mit kéne kipróbálni? nyitott vagyok pár dologra, de csak, ami tényleg jó dolog...

• IXEMGabeo
    ha arra gondolsz, hogy bújjak ki a stabil bőrömből, önmagamból az nem fog menni, azért nem, mert az sosem előnyös, ha hagyjuk, hogy a másik változtasson át minket. Nincs igaza clionak sem, mindig önmagunkat kell adni minden helyzetben. Ő is csak egy átváltozott átlag ember.

egy egyszerű példa, hogy mit kéne kipróbálni.

Tudom, hogy az alkohol káros, de nem ittam sosem. Láttam már embert, akit kikészített, így levontam a konkluziót és az okokat, miért nem jó kipróbálni? miért? nincs értelme, felesleges időtöltés az, hogy nem tudsz magadról és nem is lazít el, másnap ugyanúgy feszengve ébred fel a legtöbb ember. Ha nem vigyzol alkesz leszel, eleinte mind azt hadoválja, hogy buliból, lazulásként iszik, de ez az, ami a rizsa. Ez nem jó dolog, az emberiség legnagyobb baromsága az ivászat. és ezúttal a történelem tökmind1, ez egy rossz dolog, amit nem érdemes kipróbálni...Meg is kímélem magam szerencsére ettől, mert így döntöttem, előrelátó voltam eggyel kevesebb dolog, ami károsíthat engem nemde?
  • salsoul
    azt amit bírálsz

egyébként: valóban nem
    ahogy alap nélkül bírálni, véleményezni sem
  • IXEMGabeo
    mit kéne kipróbáljak? pontosan meghatározva...mit? kézzel fogható dolgot? programot? mit? olyan dolgot, pont amit rám akarnál erőszakolni burkoltan? nem szabad ilyet
  • salsoul
    noproblem

belinkelek neki egy statisztikát arról, hogy az ország 60 százaléka vele van, mert egy évben egy könyvet sem olvas el

60 százalék nem tévedhet ...
  • salsoul
    lárifári...

egyszerű igen/nem kérdést tettem fel

erre egy terjengős rizsát kapok, amiben sehol nincs válasz arra, amit kérdeztem

tökmindegy mi volt tegnap, mi van ma az érzéseiddel és érzelmeiddel
    ki kell próbálni a dolgot, és ha kell akkor ez ügyben elkövetsz magadon egy kis erőszakot, s aztán ha kipróbáltad a dolgot jöhet a vélemény

mit gondolsz?
  • IXEMGabeo
    úgyis kitalál valamit , csak nehogy ezen megint leálljatok
  • salsoul
    irónia
    és áldozás méltóságos clio oltárán

Vágod? Érzed? Érzékeled?
  • IXEMGabeo
    most nehogy félreértsd, nem az van, hogy nem teszek semmit, hogy jobb életem legyen ez azért nem igaz, mert még mindig tanulok reménykedve, hogy jobb ember legyek, deee egyszerűen vannak dolgok amibe beletörődtem, aminél te azt hiszed gáz, de én nem érzem annak és nincs bajom belőle. A feszültség inkább mindig itt kezdődik, ha éppen meg akarnának változtatni, vagy ráakarnak venni olyan dologra, amit tényleg nem akarok olyankor szépen visszavonulót fújok. Amúgy jobban szeretek másoknak tanácsot adni, mintsem magamon rágódni...
  • IXEMGabeo
    bizonyos dolgokat nem...igazán érezni már régóta nem éreztem semmit, mintha belül meghaltam volna...nincs olyan hozzám közel álló személy, akihez közel lennék érzelmileg csak egy gép vagyok, de nekem így jó valamiért...clio szerint addikt vagyok, mert a félelem táplál, bizonyos szinten igaz, mert sok dologtól félek, viszont gondom nem lett belőle, tehát ismét nem panaszkodtam csak, én efféle ember vok...

Mellesleg sok dologra nyitott vagyok, de nem mindenre. Amit nem érzek jónak, klassznak arra nem vagyok nyitott. Ha nehezen is, de voltak olyan dolgok amivel meg tudtak győzni, hogy klassz és próbáljam ki, utána már kapásból élvezetes volt...
  • salsoul
    Hallani nem elég. Ki kell próbálni, gyakorlatba kell ültetni s aztán lehet véleményt formálni.

Nos, te kipróbáltad?