22709
nincs egy normális lány, aki nem csak külsőleg hanem belsőleg is kibírható
  • clio1616v
    ez az egész társadalmi problémamegoldás A vallás a nagy tömeg tehetetlensége miatt alakult ki így, ez egyfajta szocializálódási evolúció
  • clio1616v
    erről beszélek én is

nekik sajnos vagy nem sajnos szükségük van rá, mert anélkül nem látják az élet értelmét

lelkileg szegények, hiányuk van

hiányzik belőlük az önmagukba vetendő bizalom képessége, ami mint korábban is elmondtam a tapasztalat hiánya, melyet a bátorság a vakmerőség bizonyos szintjének hiánya okoz

hangsúlyozom, hogy nem rólad beszélek

te csak annyit hiszel el a történetből, ami neked jólesik, neked ez működik nincs ezzel baj

csak lásd azt is hogy működik másképp is, nem kell rossznéven venni vagy támadásnak
  • salsoul
    ennek az egész történetnek egyáltalán nem az volt az eredeti célja, hogy az ember bűnei, és tettei következményei, és nyomra megoldása elől elmeneküljön

Aki ezt hiszi amit írsz, és így könyveli el a dolgot, az kb ahhoz hasonlatos, aki úgy nézett körbe egy sötét szobában, hogy nem kapcsolat világítást.

Ja és amit írsz, az egy vallástól független jelenség, emberi hajlam ...
  • salsoul
    Ezt az egész lelki szegényesdit úgy kell érteni, mintha azt mondanám, hogy vízben szegények, és boldogok ők, mert a vizet szomjazzák, és a van bennük hely a víznek, ami táplálja őket stb

Na most a lélekben, vagy szellemben szegények, azért boldogok, mert isten országát szomjazzák, aminek így van bennük hely. Isten országa pedig a harmóniában élés a kozmosszal, a természettel.

Szóval, valahogy így néz ki valójában ez a lelki szegényesdi az én kutatásaim és vizsgálódásaim alapján.
  • clio1616v
    alapjában ez lenne a helyes, ha nem is kellene gondolni rá, csak ezt nem teheted meg

és ha jóhiszemű is vagy nagy kockázatot vállalsz, de a lényge hogy te döntöd el mennyit akarsz kockáztatni ehhez viszont tapasztalni kell mit bírsz
  • clio1616v
    ezt tapasztalom, de szerintem már megértetted miről van szó

és tovább nincs értelme magyarázni, elmondtam mindent, ha ebből nem világos akkor - May God's light shine upon you for it
  • Wolfsnack
    :) lol, ez a baj velem, nekem ez nem jutott eszembe
  • salsoul
    jól van, a francba, kezd csak megint az értetlenkedést és szőrszálhasogatást ...
  • salsoul
    ez csak a te mondókád, amihez annyira hozzánőttél, hogy képtelenség leszedni rólad
  • clio1616v
    ha a dzsumbuj-t rendnek hiszed akkor ok minden... neked...

attólmég abszolút rendetlenség van
  • clio1616v
    sokan nem szeretnek saját maguknak elszámolni a tetteikkel, mert nem tudják megbocsátani maguknak...

ezért kell a mentőöv az Isten, aki igazából saját maguk képzeletében létezik csak

ezek az emberek a lelki szegények

ez csak amolyan FYI
  • salsoul
    nem, a hit-től nem lesz igaz semmi sem

hiába hiszem, hogy a kertem rendben van, mikor szemmel láthatóan tiszta dzsumbuj
  • salsoul
    ja, épp azt gondolja: kéne mi ....
  • clio1616v
    nagyon kevés lány tenne ilyet és mégkevesebb ezek közül akinek van is hozzá mentőöve
  • salsoul
    nem ragaszkodok valláshoz, nem is beszéltem vallásról
    arról sincs szó, hogy istennek tetsző vagy sem, mert nem érdekli

elég körbe nézni a világban, s látható, hogy nem nyilvánítja ki sem tetszését, sem nem tetszését

nincs jutalmazás sem, sem büntetés
    ok okozati rendszer van, és az, hogy széllel szemben pisilni nem jó ötlet, sokkal jobb szélirányban

tulajdonképpen a büntetés, a pokol felfogható annak, hogy széllel szemben pisilsz, a szélirányos pedig a jutalmazásnak, mennyországnak

így tulajdonképpen az istennek tetsző élet, nem más mint a kozmosz rendjének, törvényeinek tetsző élet, amikor is a kozmosz úgymond busásan megjutalmaz azért, hogy rendjét és törvényeit megtartod: kellemesen, jól, könnyedén vizelsz egy bitang jót a példánál maradva

csak anno a kor nívóján úgy tudták észlelni, felfogni és megfogalmazni, leírni a dolgot, ahogy tették

röviden:
    természet törvényei [azaz ha Isten] ellen élsz: ráfaragsz
    és fordítva
  • Wolfsnack
    bocs hogy közbevágok, csak találtam egy képet ami megfogott és kifejezi milyen egy rendes lány
    nem csak kapni akar, hanem adni is
    ha gödörben vagy, kihúz onnan

• clio1616v
    a hit ereje hatalmas...

minden igaz, amit elhiszel
  • clio1616v
    ezt teszem, de ez nem vallás

nem azért teszem, hogy istennek jó legyen, tetsző legyen, hanem csak is a páromnak és nekem, ilyenkor nincs más

nem kell hozzáképzelnem más jelenlétét, ami ott sincs

de ha nagyon ragaszkodsz hozzá, legyen a vallásom egoizmus
  • salsoul
    ja és itt a belül komolyan megélt és tudott részre gondolok, és nem a vakon követett üres külsőségre
  • salsoul
    nem, mert én maximum azt nézem, hogy mint filozófia, életbölcselet milyen hatást gyakorol az emberek viselkedésére, de inkább életére

pl mi az ima, hogy működik, mi a lényege stb
    és, hogy a szívvel lélekkel végzett ünnepek és szertartások miként gazdagítják az ember belső életét

ezt megint értsd úgy, minthogyha szívvel lélekkel készítenél elő egy csodás vacsorát (ruha, díszlet, háttérzene, étel stb, kinek ahogy tetszik) kettesben a barátnőddel, ezzel megszentelve és különlegessé téve a vacsorát, meg ami utána jön stb
  • clio1616v
    "Nem akarlak vallási dolgokkal traktálni, így ne is azt a részét nézd:"
  • bigapó
    hehe, vicces :)
  • salsoul
  • clio1616v
    még nem vizsgáltad az emberek viselkedésére gyakorolt hatását?
  • salsoul
    szóval a kérdésedre a válasz:

nem tudom nekem mit jelent vallás, soha nem foglalkoztam vele
    soha nem is érdekelt, szóval semmit

én leginkább filozófiával, mitológiával, életbölcselettel foglalkoztam és így tekintek az iszlámra, buddhizmusra, judaizmusra stb. amit egyébként vallásnak mondanak, de mondom, nem tudom mi ennek a lényege, és nem is igen érdekel
  • clio1616v
    kevesebb szemét akad fenn
  • clio1616v
    ebben biztos vagyok
  • bigapó
    nagy szűrőt használsz...csak úgy szólok.
  • salsoul
    nagyszerű pompás remek csodás
  • IXEMGabeo
    még a végén kiderül, hogy clionál olvasottabb vagyok xD
  • clio1616v
    soha ne azt nézd mit ír valaki, hanem miért írja... az emberek okkal tesznek dolgokat vagy nem ;)

de ha igen akkor azt nem árt tudni miért
  • clio1616v
    a kérdés arra voatkozott, ha rosszul hiszem akkor frissítsd az információimat, a második arra, hogy érdekel jól hiszem-e

az hogy neked a logikai sorrend nem világos ennél tisztábban nem tudom leírni... sajnálom
  • salsoul
    tudod te azt, az első mondatból az látszik, különben, hogyan tudnál hasonlítást végezni?

így vagy az első mondatod nagy ostobaság ahogy van, vagy az utolsó kérdésed, vagy mindkettő
  • clio1616v
    így van... meg amit tapasztalok és tapasztalni fogok
  • clio1616v
    érdekel a vallás csak nem olyan aspektusból mint téged

néhány ember viselkedését igenis befolyásolni képesek a vallás által és ezt nem árt a mechanizmusát ismerni, hogyan

neked mit jelent a vallás?
  • bigapó
    mondjuk abban igaz, hogy számodra már nem kell semmilyen új info, Neked elég az amit tapasztaltál.
  • clio1616v
    így van
  • salsoul
    meg úgyis biztosan csak valami vallásos könyvből vették ... igaz?
  • bigapó
    mert véletlenek nincsenek :)
  • clio1616v
    én úgy mondtam volna, hogy "csak feleslegesen"