22709
nincs egy normális lány, aki nem csak külsőleg hanem belsőleg is kibírható
-
clio1616v #18305 ez az egész társadalmi problémamegoldás A vallás a nagy tömeg tehetetlensége miatt alakult ki így, ez egyfajta szocializálódási evolúció -
clio1616v #18304 erről beszélek én is
nekik sajnos vagy nem sajnos szükségük van rá, mert anélkül nem látják az élet értelmét
lelkileg szegények, hiányuk van
hiányzik belőlük az önmagukba vetendő bizalom képessége, ami mint korábban is elmondtam a tapasztalat hiánya, melyet a bátorság a vakmerőség bizonyos szintjének hiánya okoz
hangsúlyozom, hogy nem rólad beszélek
te csak annyit hiszel el a történetből, ami neked jólesik, neked ez működik nincs ezzel baj
csak lásd azt is hogy működik másképp is, nem kell rossznéven venni vagy támadásnak -
#18303 ennek az egész történetnek egyáltalán nem az volt az eredeti célja, hogy az ember bűnei, és tettei következményei, és nyomra megoldása elől elmeneküljön
Aki ezt hiszi amit írsz, és így könyveli el a dolgot, az kb ahhoz hasonlatos, aki úgy nézett körbe egy sötét szobában, hogy nem kapcsolat világítást.
Ja és amit írsz, az egy vallástól független jelenség, emberi hajlam ... -
#18302 Ezt az egész lelki szegényesdit úgy kell érteni, mintha azt mondanám, hogy vízben szegények, és boldogok ők, mert a vizet szomjazzák, és a van bennük hely a víznek, ami táplálja őket stb
Na most a lélekben, vagy szellemben szegények, azért boldogok, mert isten országát szomjazzák, aminek így van bennük hely. Isten országa pedig a harmóniában élés a kozmosszal, a természettel.
Szóval, valahogy így néz ki valójában ez a lelki szegényesdi az én kutatásaim és vizsgálódásaim alapján. -
clio1616v #18301 alapjában ez lenne a helyes, ha nem is kellene gondolni rá, csak ezt nem teheted meg
és ha jóhiszemű is vagy nagy kockázatot vállalsz, de a lényge hogy te döntöd el mennyit akarsz kockáztatni ehhez viszont tapasztalni kell mit bírsz -
clio1616v #18300 ezt tapasztalom, de szerintem már megértetted miről van szó
és tovább nincs értelme magyarázni, elmondtam mindent, ha ebből nem világos akkor - May God's light shine upon you for it -
Wolfsnack #18299 :) lol, ez a baj velem, nekem ez nem jutott eszembe -
#18298 jól van, a francba, kezd csak megint az értetlenkedést és szőrszálhasogatást ... -
#18297 ez csak a te mondókád, amihez annyira hozzánőttél, hogy képtelenség leszedni rólad -
clio1616v #18296 ha a dzsumbuj-t rendnek hiszed akkor ok minden... neked...
attólmég abszolút rendetlenség van -
clio1616v #18295 sokan nem szeretnek saját maguknak elszámolni a tetteikkel, mert nem tudják megbocsátani maguknak...
ezért kell a mentőöv az Isten, aki igazából saját maguk képzeletében létezik csak
ezek az emberek a lelki szegények
ez csak amolyan FYI -
#18294 nem, a hit-től nem lesz igaz semmi sem
hiába hiszem, hogy a kertem rendben van, mikor szemmel láthatóan tiszta dzsumbuj -
#18293 ja, épp azt gondolja: kéne mi .... -
clio1616v #18292 nagyon kevés lány tenne ilyet és mégkevesebb ezek közül akinek van is hozzá mentőöve -
#18291 nem ragaszkodok valláshoz, nem is beszéltem vallásról
arról sincs szó, hogy istennek tetsző vagy sem, mert nem érdekli
elég körbe nézni a világban, s látható, hogy nem nyilvánítja ki sem tetszését, sem nem tetszését
nincs jutalmazás sem, sem büntetés
ok okozati rendszer van, és az, hogy széllel szemben pisilni nem jó ötlet, sokkal jobb szélirányban
tulajdonképpen a büntetés, a pokol felfogható annak, hogy széllel szemben pisilsz, a szélirányos pedig a jutalmazásnak, mennyországnak
így tulajdonképpen az istennek tetsző élet, nem más mint a kozmosz rendjének, törvényeinek tetsző élet, amikor is a kozmosz úgymond busásan megjutalmaz azért, hogy rendjét és törvényeit megtartod: kellemesen, jól, könnyedén vizelsz egy bitang jót a példánál maradva
csak anno a kor nívóján úgy tudták észlelni, felfogni és megfogalmazni, leírni a dolgot, ahogy tették
röviden:
természet törvényei [azaz ha Isten] ellen élsz: ráfaragsz
és fordítva -
Wolfsnack #18290 bocs hogy közbevágok, csak találtam egy képet ami megfogott és kifejezi milyen egy rendes lány
nem csak kapni akar, hanem adni is
ha gödörben vagy, kihúz onnan
-
clio1616v #18289 a hit ereje hatalmas...
minden igaz, amit elhiszel -
clio1616v #18288 ezt teszem, de ez nem vallás
nem azért teszem, hogy istennek jó legyen, tetsző legyen, hanem csak is a páromnak és nekem, ilyenkor nincs más
nem kell hozzáképzelnem más jelenlétét, ami ott sincs
de ha nagyon ragaszkodsz hozzá, legyen a vallásom egoizmus -
#18287 ja és itt a belül komolyan megélt és tudott részre gondolok, és nem a vakon követett üres külsőségre -
#18286 nem, mert én maximum azt nézem, hogy mint filozófia, életbölcselet milyen hatást gyakorol az emberek viselkedésére, de inkább életére
pl mi az ima, hogy működik, mi a lényege stb
és, hogy a szívvel lélekkel végzett ünnepek és szertartások miként gazdagítják az ember belső életét
ezt megint értsd úgy, minthogyha szívvel lélekkel készítenél elő egy csodás vacsorát (ruha, díszlet, háttérzene, étel stb, kinek ahogy tetszik) kettesben a barátnőddel, ezzel megszentelve és különlegessé téve a vacsorát, meg ami utána jön stb -
clio1616v #18285 "Nem akarlak vallási dolgokkal traktálni, így ne is azt a részét nézd:" -
#18284 hehe, vicces :) -
#18283 -
clio1616v #18282 még nem vizsgáltad az emberek viselkedésére gyakorolt hatását? -
#18281 szóval a kérdésedre a válasz:
nem tudom nekem mit jelent vallás, soha nem foglalkoztam vele
soha nem is érdekelt, szóval semmit
én leginkább filozófiával, mitológiával, életbölcselettel foglalkoztam és így tekintek az iszlámra, buddhizmusra, judaizmusra stb. amit egyébként vallásnak mondanak, de mondom, nem tudom mi ennek a lényege, és nem is igen érdekel -
clio1616v #18280 kevesebb szemét akad fenn -
clio1616v #18279 ebben biztos vagyok -
#18278 nagy szűrőt használsz...csak úgy szólok. -
#18277 nagyszerű pompás remek csodás -
IXEMGabeo #18276 még a végén kiderül, hogy clionál olvasottabb vagyok xD -
clio1616v #18275 soha ne azt nézd mit ír valaki, hanem miért írja... az emberek okkal tesznek dolgokat vagy nem ;)
de ha igen akkor azt nem árt tudni miért -
clio1616v #18274 a kérdés arra voatkozott, ha rosszul hiszem akkor frissítsd az információimat, a második arra, hogy érdekel jól hiszem-e
az hogy neked a logikai sorrend nem világos ennél tisztábban nem tudom leírni... sajnálom -
#18273 tudod te azt, az első mondatból az látszik, különben, hogyan tudnál hasonlítást végezni?
így vagy az első mondatod nagy ostobaság ahogy van, vagy az utolsó kérdésed, vagy mindkettő -
clio1616v #18272 így van... meg amit tapasztalok és tapasztalni fogok -
clio1616v #18271 érdekel a vallás csak nem olyan aspektusból mint téged
néhány ember viselkedését igenis befolyásolni képesek a vallás által és ezt nem árt a mechanizmusát ismerni, hogyan
neked mit jelent a vallás? -
#18270 mondjuk abban igaz, hogy számodra már nem kell semmilyen új info, Neked elég az amit tapasztaltál. -
clio1616v #18269 így van -
#18268 meg úgyis biztosan csak valami vallásos könyvből vették ... igaz? -
#18267 mert véletlenek nincsenek :) -
clio1616v #18266 én úgy mondtam volna, hogy "csak feleslegesen"