772
Szcientológia - a káros \"egyház\" (inkább szekta)
  • AranyKéz
    Ideje lenne már betiltaniuk.

Az összes vallástól meg kellene vonni az adókedvezményeket, és akkor egyrészt nem lennének ennyire agresszív szekták, másrészt meg nem is kellene kiválogatni a szektákat a "normális" vallások közül. És dőőőőlne a lé mint az állat.
  • jefferson83
    Vádemelés Belgiumban.
  • jefferson83
    Vazze akkor már ott vannak
  • sz4bolcs
    "Nem vizsgáljuk a WISE-tagok vallási hovatartozását, és az egyházhoz való tartozás sem feltétele a csatlakozásnak. Csupán két olyan pont van, ami - ha úgy tetszik - a vallásra vonatkozik: a WISE-tag köteles megvédeni az egyházat a szóbeszédtől, és nem használhatja a szervezetet üzleti céljaira."

-Ez azért nagyon tágan van megfogalmazva. Pl. ha segítséget nyújt egy másik WISE tag, akár szcientológus tanfolyamok segítségével teszi hatékonyabbá a céget valaki, akkor nem éppen üzleti célra használja fel a szervezetet?
    Máskülönben miért lenne valaki WISE tag? Nekem ez elég ködös.
  • sz4bolcs
    Mondjuk kezdésképp bölcsen tönkretennék az egészségügyet. Hmmm..
  • Ron Ragm
    "mármint hogy az állami hierarchiában ott lennének az embereink -, akkor az biztos érződne az állam működésén: bölcs döntések születnének, hatékonyabban működne a gazdaság, jobb lenne az emberek közérzete."

Eddig olvastam, idáig bírtam
  • jefferson83
    Interjú
  • Fehér Puma
    érdemes elolvasni. Én a minap elakartam menni egy dianetika központba de miután rendesen utánna olvastam, így hanyagolom a témát:S
  • Fehér Puma
    http://www.control-program.com/index.htm
  • halexandra
    Sziasztok!

Szcientológia ”egyház” hm…
    Szo mi szo érdekes dolgok mennek ott…
    Megkell mondjam,sajnálom azokat akik ”bedölnek nekik”!
    Voltak oly szivesek egy ismerösöm meginvitálni magukhoz,aki lelkesen ment is.
    mit kell tudni erröl a srácrol?
    Fiatal,naiv és eszméletlen könnyen befolyásolható.
    Kis idö mulva egyre furább dolgai voltak;otthagyta a jól fizetö állását h beálljon a Szcientológia ”egyházhoz” ugymond dolgozni mert hogy ez milyen jódolog.Engem is elhivott 1-1 elöadásra és mentem!Egyrészt azért mert kiváncsi természet vagyok másrészt meg látni akartam mi az oka annak hogy a srác ennyire megváltozott.Ami azt illeti lesett az állam!Az igaz h van 1-2 jó dolog azokban a könyvekben,nade az amit és ahogyan vallanak az durva,valakinél meg már egyenesen beteges!
    Az amit hirdetnek h ök azért vannak h segitsenek az embereknek…nos sajnos itt egy ujabb élö példa milyen segitséget is nyujtanak ök…adott egy fiatal (még jó pénzzel rendelkezö) naiv srác naés persze az ujdonsült barátai a ” Szcientológia ”egyház” azon belül is egy emberke aki remek beszélökével van megáldva (aki a csillagokat is lebeszéli neked az égröl)…és a srác jelenlegi helyzete:némi adósság, egy szép uj álomvilág amiért még mindig teper,naés tuljó barátnak már korántsem nevezhetö egyén aki már-már nagyivben sz*rik a fejére…
    Sztem az ilyen elöadások csak azoknak ajánlatos akik nem esnek át a ló tuloldalára!
    Amugy meg ha vki képezni akarja magát legyen szó kommunikációs tréningről v bármi másról menjen el egy nagyobb könyves boltba és meglepödik mennyi hasznos dolgot talál semmi pénzért!Mondjuk azért vásárlás elött nemárt gyors belekukkantani h érdemes e egyáltalán megvenni!

Inquisitor azt kell mondja sokmindenben igazad van!
  • Marki
    Nagyon jó adás volt.
  • jefferson83
    Ha eszembe jut megnézem valamelyiket, köszi.
  • blackgamer
    ma volt a hír TV-n a Célpont című műsorban szó erről
    akit érdekel, szombaton ismétlik 18:30-kor
    vasárnap 10:05
    hétfő 16:05
    neten is nézhető csak még nem rakták fel
  • Inquisitor
    Ez nem igaz, nekik anyagi érdekük, hogy minnél több diplomást rántsanak be, azoktól lehet nagy lovét leszedni. Átlag magyar jómunkásember max. azért kell, hogy leírhassák: +1 tag, de biztos vagyok benne nem foglalkoznak annyira velük. Meg a fiatalokat akik naívak, azokat meg szeretik berántani a SeaOrg-ba. Még könnyen alakíthatóak ... Nekem meg meggyőződésem, hogy egy valóban az emberiségnek jótakaró csapat lennének, akkor nem lenne szükségük "hadseregre".
  • Inquisitor
    ???
    Nem nagyon érdekel mások vallása mert magánügy, ezért nem is szoktam ilyen témát feszegetni ... akkor miért nekem van címezve?
  • jefferson83
    :DD
  • Marki
    Az tuti :D
  • jefferson83
    Hiller egy paraszt asszem ...
  • Marki
    Na, ezt fejtse meg valaki
  • prisoner
    Hát ezért vonta vissza te hülye.Azt sem tudta miről beszél mert a világ ekkora tenyeres talpas füstölgő parasztot még nem látott(roszz értelemben)
  • prisoner
    kár hogy Hiller nem zsidó
  • prisoner
    dialektika pardon
  • Marki
    Hát ez jól kezdődik...

Igaz, én is voltam egyetlen egy tanfolyamon, de akkor sem ajánlom, 100-ból 99 embert meghülyítenek teljesen.
  • Fehér Puma
    akkor ugyúgy viszonyulunk a dianetikához. biztos ,hogy elfogok menni a tanfolyamra , mert elég szűklátókörű dolog lenne ha anélkül írnám le ,hogy utánna sem járok mi fán terem. a szerződéseiknek (amiket valóban mr egyből elém nyomtak) minden kis sorát elfogom olvasni nagyítóval. majd mesélek a tapasztalataimról.
  • Marki
    Persze, hogy voltak, csak a Dianetika könyv Freud műveinek az átírása.
  • Inquisitor
    Igen voltam. Az okait ne firtassuk. Kíváncsi fajta vagyok. No de nem "minden áron". :)
    Ne lepődj meg ha aláíratjál veled, hogy nem nyomozni jöttél hozzájuk (FBI, CIA, rendőrség), stb.
    Szerintem az nem baj, ha megnézed "működés" közben. Csak akkor kezdj el menekülni, ha elédvágnak egy szerződést mondjuk egymilliárd évről.
  • Inquisitor
    Na azért Freud után volt még sok sok ember, aki dolgozott ezen azon. Nem vitathatóak Freud érdemei, de még is csak beledolgozta a saját és közvetlen betegei saját elmebaját, ami nem baj, csak vannak mai "követői", akik az azóta kialakult ágakról tudomás se vesznek, és nekik tök mindegy mi bajod, neked akkor is anyukáddal van valami ödipuszi komplexusod. :D
    A témával meg, ha nem is szép "tudományos" módon, meg elötte foglalkoztak párezer évig.
  • Marki
    Az egész Freud Pszichoanalízis könyvének az átírása, imitt-amott kiszínezve pár valótlan dologgal, és lejáratva más tudományokat.
  • Fehér Puma
    értem. köszi a válaszod. te egyébként voltál már dianetika tanfolyamon? (tudtommal 3500 ára + egy 3500 ft-s jegyzet)
  • Inquisitor
    Mint ahogy magából a "nagy" Dianetika könyvből is kiderül, Mr. Hubbard úgy ollózta össze párezer éve már használt ÉS működő technikákból. Működni éppen működik ... egy bizonyos szintig.

Nézz körül pöttyet. Teszem azt különféle buddhista meditációkat vesd össze a technológiával (pl. Vipasana), nagyrészt ott is hasonló a cél, csak párezerév alatt kiforrotta magát. Vagy mondjuk nézz meg egy kabalista sephirot leírást és vesd össze a hihetetlenűl új OT szintekkel.

A különbség az, hogy Sci-nél jó szokás "nyerességgel" és "adatokkal" függőségeket létrehozni (lásd. titok-csomag, ha félinformációkat adsz amik érdekesek, akkor a delikvens vágyni kedz többre), míg egy ilyen meditációnak pont az összes függőség (többek közt felesleges vágy) megszüntetése is a célja. Meg azt se értem mennyire lehet a Sci Etika etikus, ha kapsából nem egyformán érvényes mindíg és mindenkire?
    Szóval egy olyan országban dolgozták ki a dianetikát és a Sci-t, ahol egyrészt a pénz az úr, és azt tartjál sikeresnek vagy boldognak aki gazdag ... ennek minden hibás nézőpontjával együtt, másrészt a USA-ban a legjobban kifeléfordulóbbak az emberek, ezért marhára nagyon "szabad" mindenkin segítő, mindíg jól döntő emberek helyett a legjobb technikával is max. bolygó méretű egóval rendelkező embereket fognak sorozatgyártani.
    (A pénzes dolog ott üt be, hogy ha nincs elég pénzed a szuper tanfolyamokra, akkor biztos TE csinálsz valamit sz*rul szerintük, abba viszont senki se gondol bele, hogy ha marhára megakarják menteni az összes embert, akkor ez egy piramisjátél, mert nincs ám mind a hatmilliárdnak, de még a töredékének se többmillió dollárja "végigmenni a hídon".)

Azért érdemes elolvasni a könyvet, bár iszonyat szájbarágós (amerikai!) száraz stílúsban van megírva, és ha kiszednénk az állandó ismétlődéseket, akkor 80-120 oldalba beleférne. Csak nem árt szétnézni "egyébb" irányokban is. (Humán pszichológia, Integrál pszichológia, egyébb "vallások" technológiái)
  • Fehér Puma
    Sziasztok. Tudtommal a dianetika is ide tartozik. Arról mit gondoltok?
  • Marki
    Ja, csak meglepett, mert ők eddig támogatták az egyházat.
  • Marki
    Persze hogy az :)
  • Ronny
    hát ha ők parasztok a játékban, akkor mindenki paraszt és tényleg a gyíkok vannak mögötte.
  • Ron Ragm
    Nagyon helyes.
  • jefferson83
    Ez egy jó hír szvsz. Én örültem...
  • Marki
    Visszavonták a szcientológusok engedélyét
    2007. június 21. 14:59

MNO
    Hiller István visszavonta annak a pedagógus-továbbképző programnak az engedélyét, amiről időközben kiderült, hogy a szcientológusokhoz köthető. Ez 2000-ben már indított hasonló továbbképzést, de akkor is visszavonták annak engedélyét.

Hiller István oktatási és kulturális miniszter június 18-i hatállyal visszavonta az Alkalmazott Oktatástan Közép-Európa Oktatási Kht. számára kiadott engedélyt. Ez azt jelenti, hogy nem használható a pedagógus-továbbképzésben az L. Ron Hubbard nevéhez fűződő Tanulási Technológia program – áll a minisztérium közleményében.

A szaktárca indoklása szerint azért döntöttek így, mert nincs reális esély a programban kidolgozott célok megvalósítására, ugyanis azokat csak általánosságokban fogalmazták meg. Emellett a program által kínált ismeretek nem nyújtanak többet a korábban már engedélyezett pedagógus továbbképző programoknál.

Ebből következően oktatási tárca szerint sérülnek azok az elvek, amelyeket az idevonatkozó kormányrendeletben – a pedagógus-továbbképzésről, a pedagógus szakvizsgáról, valamint a továbbképzésben résztvevők juttatásairól, kedvezményeiről – rögzítettek.

Az Alkalmazott Oktatástan Alapítvány 2000-ben már indított továbbképzést, amelyet az oktatási tárca szakértői is vizsgáltak. Akkor a tanfolyamon részt vevő tanárok közül többen Pokorni Zoltán oktatási miniszterhez fordultak, mert megalázó feladatokat kellett végrehajtaniuk. A tárca vezetője ezt követően visszavonta az alapítvány programindítási engedélyét.

Nahát..
  • Zoli007
    Bazzz, ti betegek vagytok.
  • Marki
    Nem, náluk csak az összetartás nagyobb - mások rovására.
  • AranyKéz
    Mert a zsidók összeesküdtek hogy minden összeesküvést ami arra irányul hogy megkaparintsák az összeesküvések feletti uralmat, mindenáron megszereznek ?