772
Szcientológia - a káros \"egyház\" (inkább szekta)
  • Xenu
    A függőségre meg a legálissságra visszatérve.. Aki nem látta, nézze meg: A Bennfentes (the insider). Arról szól, hogy a cigaretta gyártók hogyan, és milyen eszközökkel tették a dohányosokat függővé! Ott is a pénz a fő szempont, a sci-nél ez meg nem kérdés...
    Függőséget okozhatnak természetes anyagok is (pl koffein, nikotin)! Tehát nem kell túl nagy varázslatra gondolni. Legálisan is megtehetik, sajnos.
    Aki olvasott pár beszámolót kilépett tagoktól, az tudhatja, hogy meg nem magyarázható eufória, és tágult pupilla volt a jellemző rájuk, és a többiekre is.
    Mással nem magyarázható (nekem), hogy normális, tanult embereket meg lehetett szívatni ezzel!
    A többi vallással kapcsolatban már leírtam egyszer a véleményem (negatív), de nem tudok olyanról, ami ennyire kötelezővé tenne dolgokat, és ennyire anyagias lenne! Közben pedig pont minket (nem hívőket) állítanak be ellenségekenek, elnyomóknak és a szabadságot hirdetik. Hát, pont azok vannak legjobban korlátozva, akik belépnek oda. Számomra az a felfoghatatlan, hogy ezt miért nem veszik észre!?
    Családok szakadnak szét, kapcsolatok mennek tönkre, nevetséges sci-fi sztorira alapozva. Ezért a fő elméletem a függőség.. Ha valakinek van jobb magyarázata, ne tartsa magába!
  • Kaszi46
    ezez, révbeértünk, erre próbáltam célozni!:D
  • Marki
    Akkoriban a villámlásra és a vulkánkitörésre is azt hitték, hogy isteni tevékenység. Semmi meglepő nem volt abban, hogy el tudott terjedni az a szemlélet, és a kereszténység.

Ma már annál égőbb, hogy egy galaktikus maszlagot elhisznek emberek.
  • Marki
    És ezt egy ókori civilizációban még el is lehetett hitetni. De hogy ma is elhiszik (a Xenu sztorival egyetemben), na AZ a baj.
  • nothes
    Ok, az egyik vizen járt, vakokat gyógyított meg ect a másik meg idegen fajok lelkeinek az agyát mosta ki és eresztette az ősemberekbe.

Tudom, mindkettő marhaság, de az utóbbi még egetrengetőbb...:)
  • Kaszi46
    ok különböznek, de én nem mondtam azt hogy nem különböznek.:D

szóval akkor leírom mégegyszer:Én nem a MÓDSZEREIKET vontam PÁRHUZAMBA, hanem a HIT TÁRGYA szempontjából HASONLÍTOTTAM össze...

• Marki
    A módszerei is különbek. Keresztényeket speciel nem láttam az utcán szórólapot osztogatni, meg rámenősködni az emebreknél. A kereszténység mára egy értékrend lett, az egyház bele se szól az emberek életébe. Ettől még az ő módszereiket elítélem, mint ahogy minden olyan egyházat / szervezetet, akik a gyenge emberek manipulálásból élnek.
  • Kaszi46
    jajjmár tudtam hogy ez lesz belőle. Én nem a MÓDSZEREIKET vontam PÁRHUZAMBA, hanem a HIT TÁRGYA szempontjából HASONLÍTOTTAM össze a SCI.-t, és a TÖBBI vallást. Ne olyan dolgokra válaszoljatok már amit nem is írtam légyszives. Direkt úgy fogalmaztam hogy ne ez legyen belőle, látom hiába....
  • Marki
    Én sem vagyok vallásos, de pl. a keresztények sosem kértek el százezreket egy gyónásért, vagy milliókat pár bibliai kötetért. Meg arra sem kérték a híveiket, hogy hagyják ott a családjukat, ha nem hajlandóak csatlakozni a valláshoz. AZ alapvető különbségeket azért látni kéne..
  • Kaszi46
    Valóban, mostani formájában ártalmatlan, de volt amikor nem volt az. Arról meg nem tudok nyilatkozni szerencsére hogy a sci vezetők hisznek, vagy csak üzletet látnak-e a dologban. De végül is nekem tökmind1 addig a pillanatig amíg nem próbálnak rámereöltetni semmit, legyen az bármely vallás, tudomány, hit, vagy nem szenvedek semmiylen hátrányt amiatt hogy nem vagyk keresztény, sci-s, muzulmán, vagy akármi.
  • nothes
    A kereszténység mostani formályában ártalmatlan, nem teszi tönkre családok életét, nem károsít embereket stb. Ha az alapelveket nézzük és feltesszük, hogy 30 éve alakult volna ki, akkor valószínűleg nem olyan lenne, mint a Sci most. Ott a "vezetők" hisznek abban a marhaságban(már elnézést) amit prédikálnak. Sci vezetői ellenben teljesen tisztában vannak, hogy amit csinálnak hülyeség, azonban rájötek, hogy jó pénz van benne. Minden szart el lehet adni a tagoknak azzal a dumával, hogy ettől okosabb és nagyobb leszel, mint a többi ember. #532: 1 milla pár tucat könyvért meg CD-ért? Aztán auditációk súlyos százezrekért/milliókért? lol? asszem inkább creepy...
  • Beast Machine
    Van benne valami.

Egyébként szoktam mindig mondogatni, hogy a Biblia a legjobb fantasy antológia, amit valaha olvastam :D
  • Kaszi46
    A hit tárgya szempontjából gyakorlatilag mi különbség van a Sci és a Kereszténység, vagy bármelyik vallás között? nekem mind1ik egyenlőre ugyanolyan hihetetlennnek tűnik. Tegyük fel hogy pl a kereszténységet 30 éve "találták" volna ki, most mindenki ugyanúgy hülyének nézné őket mint a Szcientológusokat.
  • nothes
    Még szép, hogy megtennék, nem kérdés. Azzal, hogy több követőjük lesz én vitatkoznék, mert irdatlan nagy baromságról van szó. South Park elmondja velősen
    Aztán itt van ez, ajánlom a figyemedbe.
    Egyre több ilyen cucc lát napvilágot, szóval kétlem, hogy világvallásá nője ki magát...
  • Bandew
    Hát hajrá! Én nagyon támogatom ezt a kísérletet!
  • Fantomlovag
    HA megtehetnék megtennék. És ki tudja mit hoz a jövő? Egyre több a követűjük, lehet egyszer ők hozzák el az új sötét középkort. :D
    És a kereszténység is pusztán gazdasági dolog a gnosztikusok kiírtása óta, ami párszáz éve volt, és előtte is kevesen voltak, és gyakorlatilag nem hallatták a hangjukat.

Minden alapelv követhető, csak megfelelő tudatállapot kell hozzá. Ha én most elkezdek szektát alapítani amiben a brokkolit imádom mint teremtő, rittyentek hozzá pár sort amiben ezt leírom... 5 éven belül legalább 1000 követőm lenne, ha nem sokkal több (és még meg is gazdagodnék).
  • Balo
    A kereszténység alapelvei azért követhetők, ugyanakkor a szcié szerintem nehezen:S
  • Gnome
    szerencsére sehol sincs annyi hülye elveszett ember, h bárhol is vezető vallássá váljanak...veszélyesnek meg veszélyes remélem egy rokonom barátom ismerősöm sem kerül be abba a körbe mert nemszeretném átélni azokat a dolgokat amiket egy blogon írtak ahol a családtól elvitték a már 18éves gyerekét meg annak barátnőjét a SeaOrg nevű "óceánjáró mozgóbázishajójukra"....
  • Bandew
    Na azért nem éppen. Nem fogja ránk rúgni az ajtót az inkvizíció. Ez a "vallás" teljesen gazdasági jellegű és nincs semmi jel arra, hogy a jövőben olyan hatalmas méreteket vegyen fel, hogy vasvillával üldözzék a hitetleneket.
  • Fantomlovag
    Szcientológia? Káros? Csak annyira mint a katolikus egyház a középkorban. Ugyanazok a tünetek. Adóztatás, rabszolgatartás, népbutítás. Új köntös, régi módszerek.
  • jefferson83
    Akkor sem ajánlatos pénzelni őket. A vitaminokat bárhol meg lehet vásárolni. Én 2 fillért nem adnék a kezükbe, de ti tudjátok.
  • nothes
    Ki beszélt itt függésről? Azért tömik magukba kilószámra, mert azt mondják a fejesek, hogy okosabbak lesznek tőle. Azok a vitaminok, amiket ezek szednek nem olcsó cuccok ám, ráadásul nem is akárhonnan jönnek. Az 'egyház' forgalmazza, azzal a dumával, hogy okosabb és erősebb leszel, ha ezt szeded. Rengeteg embert csábítottak már közéjük ezzel, pedig a gyanútlanok csak egy kis vitamint akart szedni.

Egyébként ha nem hiszed, hogy károsak, akkor nézz rá pár veterán sci tagra és érteni fogod miről beszélek...
  • Bandew
    Nem hiszem, hogy ezek a vitaminok bármiféle szellemi kárt okoznának. A szcientológusok nagy szemetek, viszont jogilag mindig törvényes úton járnak, azért nem tudnak mit tenni ellenük. Ha a piacra dobnának egy ártalmas, tudatmódosító "vitamint" azzal csak rosszul járnának.
  • Gnome
    énis szedek vitaminokat, antioxidánst, meg magnéziumot de csak azért mert nem táplálkozok rendesen...egyik haver is vitaminos pont ilyen szcientologus hátterű vitaminboltbol szedi őket egyszer odamentek hozzá h nemakarja e kitölteni azt a tesztet elküldte őket a fenébe és ennyi...attolmég szedi...

szal vitaminokban függést kialakító szereket nemnagyon találsz...az egyedüli függés pszichés úton jöhet létre amikor elhiszed h xenuhoz ezzel kerülsz közelebb és mániákusan tömöd magadba...nemkéne hülyeségeket mondani..mer ennyierővel a piroska szörp szintetikus, célzott hatást akarnak elérni vele és mindenki aki iszik belőle kínai kémlesz
  • Xenu
    Keres a franc...
  • nothes
    Marékszámra tömik magukba az év minden napján. És mint lentebb írták szintetikusak, célzott hatást akarnak elérni vele. Fuel of brainwashing ha így tetszik.
  • sz4bolcs
    miért nem érnek semmit?
  • Gnome
    azért a vitaminokba nekeress már lécci összeesküvéselméletet
  • Xenu
    Szintetikus vitaminok, nem érnek semmit! Max annyit hogy bele lehessen tenni valamit, ami függővé tesz!
  • Marki
    Szerinted színtiszta vitaminok azok a sz*rok?

Még ha az is, embertelen drága.
  • juzosch
    Ez legalább értelmes dolog. Árulhatnának drogot is:)
  • Marki
    Az egyik legnagyobb befolyással rendelkező fedőüzletük a vitaminkereskedés.

Valamelyik teszkóban is nyílt egy, óriási balhé lett belőle.
  • degenerator
    szombathelyen nyílt egy bolt, tulaja szcientológus, és vitaminokat árul. de nem 100 darabot, mint a béres, hanem kilós kiszerelésben.
  • koryne
    Én a "szcientológus vagyok"-ot választottam és nekem is ezt írta ki :(
  • sz4bolcs
    "mókuskodó vagyok" :D
  • Xenu
    Hehe, szerintük már én is szavaztam! Biztos nem tudjuk a helyes választ (szcientológus vagyok!), a többit meg nem veszik figyelembe!
    Ez is kb annyira korrekt, mint az egyházuk!
  • jefferson83
    Mellesleg az elérhetőségük:

MSN: [email protected]

Tessék mindenkinek felvenni a barátok közé
  • jefferson83
    Mekkora gecik, van a honlapon egy szavazás, szavazok, mert kiváncsi vagyok az eredményre, erre : Ön már szavazott, köszönjük! Eredmény meg sehol
  • Xenu
    Nem semmi, nézzetek szét itt, hogy melyik csomag felelne meg nektek a legjobban. Van itt 1 milla felett is.. nem szívbajosak!
  • nothes
    Elűzik a netről a Szcientológia Egyházat?