772
Szcientológia - a káros \"egyház\" (inkább szekta)
-
#169 Az az igazság, hogy nem lehet kilépni, mivelé be sem léptem. CSak fent vagyok a taglistájukon. De nézd meg a HírTV műsorát, amit már mutattam, abban minden benne van erről a dologról.
Amúgy itt a bejegyzésem. -
haxoror #168 És ha otthagyod őket menet közben akkor mi lesz?
Beperelnek?
LoL -
#167 áááááá *fejezik -
Mirk #166 kilépsz és kész
ha meg tovább küldözgetnek akkor jelenthetsz zaklatásért -
#165 Aláiratnak egy hűségszerződést, hogy amíg be nem felyezik a tanfolyamot, addig ott kell tanulni - ha jól emlékszem -
#164 Én is egészséges vagyok, bár 2-3 éve, amikor az eset volt, egy nagy szerelmi csalódásom volt, és picit meg voltam gyengülve.
De lassan kész a blogbejegyzésem, majd bemásolom. -
#163 Csak annyi a gond, hogy folyamatosan küldik a nyomtatványaikat, hívogatnak, stb. Feljelenteni meg ugye nem tudod őket, mert tag vagy :/ -
haxoror #162 Na jó azért ez nem így megy, ha azt íratnák alá veled hogy öngyilkos kell hogy legyél ha kilépsz akkor az lennél?
Sokminden hülyeséget aláírathatnak veled az már egy más kérdés hogy jogilag az hogy áll meg...
Másrészt azzal sem árt tisztába lenni hogy egy ilyen szekta épeszű és egészséges értékrendű ill gondolkodású embereket nem tud beszervezni, tudom, én is olvastam a cikket hogy "intelligens, normális, egyetemista volt a fiam/lányom de beszervezték"
Nem, nem volt az, gyenge volt és pont azért tudták beszervezni. -
Petko #161 http://theunfunnytruth.ytmnd.com/ -
#160 És, ha tag vagy, de nem foglalkozol velük, akkor mi van? Erőszakkal nem kényszeríthetnek, hogy járj a hülye tanfolyamaikra. A másik, hogy talán meg kéne nézni mit írsz alá, ha nem tetszik, akkor elmész.
Érdekes módon engem még egyik ilyen idióta szervezet se tudott beszervezni, mert már akkor elküldtem őket, amikor köszöntek. -
#159 Sajnos mindenkire veszélyes, egy pillanatig rám is, hiába kaptam észbe már az elején.
A legrosszabb az, hogy elég elvégezni az ingyebes személyiségtesztüket (aminek mindig az a vége, hogy súlyos lelki problémáink vannak), utána egyből az "egyház" tagjának számítasz. Elég egyetlen egy (!) papírt aláírni. És azt is aláírod, hogy nem perelheted be (!) őket.
Itt az egyetlen kiút, ha elnyomó leszel, azaz nyílvánosan kritizálod az "egyházukat". -
#158 "Mondjuk rám nem veszélyes a dolog."
naív vagy...
ne feledd, hogy a mostanra agymosott-beszervezett emberek nagyon nagy része ugyanígy gondolta, hogy őt aztán sose, mert ő kemény...
aztán nem így lett... -
Emmegki #157 http://www.hirtv.hu/belfold/?article_hid=148159
Ez egy maffia -
Mirk #156 Hát azért ne vedd ilyen könnyedén, szerintem van benne gyakorlatuk, hogy készítsék ki az embert, biztos sokan mondták már, hogy áá engem ugyse mer okos vagyok szép vagyok ellenállok, aztán mégis...
Attól még, hogy végigmentél egy i.q. teszten ugyanolyan befolyásolható lehetsz mint mások. -
Mirk #155 Én már olvastam agykontrollos könyvet és a fájdalom leküzdése rész konkrétan ide tartozik, nem úgy általában a Dienetikáról beszéltem. -
#154 naív vagy.. -
#153 Sokan hitték ugyanezt.
Amíg nem kerültél szembe fanatizált emberrel addig te sem hiszed hogy van olyan.Nem fogad el más érvet csak amit a szájba adnak és teljesen megszűntetik a gondolkodását vagy olyan mélyen elültetik benne a biztos hitet az alapokban, hogy bármit kérdőjelezne meg az alaptézisek dönthetetlensége miatt erroral visszatér az elejére és új választ keres. -
Dodo55 #152 Hmmm.
Hallottam már erről sok rosszat, de azt nem gondoltam volna, hogy ennyire rossz.
Tényleg be kéne tiltani ezek alapján, amiket mondtok.
Mondjuk rám nem veszélyes a dolog.
Az agymosás ellen hardware-es védelme van az agyamnak(ismertebb nevén Á.J.K.J.Ú 141 :D) :D
Meg ha valaki rám akarna beszélni ilyen hülyeségeket, ami a bekerülés első lépése, akkor elzavarnám a fenébe :D
Meg mondjuk ha belerángatnának, akkor is ki tudnék mászni belőle.
Zsarolással, emberrablással(ha jól emlékszem volt ilyen) meg semmire nem mennének, mert visszaütne nekik nagyot a dolog :D
Szóval tényleg azon múlik a dolog, hogy milyen az ember.
Ha normális élete van, meg értelmes, akkor nem kerülhet bajba.
Meg mondjuk nem árt néhány jó kapcsolat, ha valaki belekeveredett valahogy, és ki akar mászni belőle. -
#151 Én anno 3 nap alatt fejeztem be azt a rohadt tanfolyamot, ebből 2 napig egész nap ott voltam. Az egész semmi másból nem áll, mint félremagyarázni fogalmakat, és hazugsággal teletömni az ember fejét.
Hamisított lexikonok, és kétes eredetű könyvekkel ven tele a könyvtáruk, legtöbbjük fénymásolt. Szerencsére vissza tudtam mondani minden fejezet végén a "lényeget", és hamar levizsgázhattam. Életem legnagyobb hibája volt, hogy belementem az egészbe.. -
#150 Igen, és amíg azt a szintet (OT III-nak nevezik) elérik, ami kb 7 év, nem hallhatnak semmit a Xenu-históriáról.
Vajon miért?
Mert egyből kilépnének. 7 év agymosás után képesek ilyesmit elhitetni az emberrel. Bár megmondom őszintén, ugyanezt gondolom minden vallásról vagy szektáról. -
#149 Jah! De van olyan lehetőség is, hogy közbe dolgozol is. Ha jól osztod be, akkor reggel 7-től vagy 6-tól este 8-ig kell csak ott lenni (tanulás, munka, tanulás, munka), de van könyvtáruk, ahol megengedik, hogy este 9-ig ottlehessen maradni még tanulni (mivel csak ott lehet tanulni, könyveket nem lehet hazavinni)... -
#148 jó ötlet: Live MMORPG -
#147 Az agykontrollhoz azért ez nem hasonlítható, én nem olvastam a könyvet, de azok szerint akik igen Dienetikához(r) képest ég és föld. Amúgy az agykontroll már sok embernek segített a fájdalmai leküzdésében (pl. migrénes esetek). -
#146 Mondjuk tényleg jól ki van ez találva, lvl1-en beperkálsz kis összeget, kapsz kis skillt, következő szinteken egyre többet, aztán mire lvl 42 rittemcsutta xenupriest leszel ultimate fireblastal, addigra a gatyád is ráment -
#145 ja csak kicsit más a neve... auditálás ;] -
#144 Jah de ezt megtanítják ott is, mindenkinek. -
#143 vagyis; *felkértek pár embert, hogy mondja el, miben változott meg az élete -
Mirk #142 Egyébként az, hogy megtanulják irányítani az agyukat is, az biztos (és ez tuti, hogy lehetséges). Állítólag nem 1 szcientologus halt meg vakbélgyulladásba, elhitették magukat, hogy nem fáj, de vakbélgyulladásra nem tudnak elmével hatni :P
Van egy külön tanfolyam arra is, hogy hogyan kell tanulni ^^ arra kiváncsi lennék nagyon
ez meg agykontroll és semmi köze a szcientológiához:) -
#141 Szcientlogiában van egyébként egy olyan feltétel is, hogy nem szabad elektronikus zenét hallgatni :D
Egyébként mikor volt 1 összejövetel, akkor felkértek pár olyan embert, aki végigcsinálta az összes ilyen szintet, és elérte a nemtudom milyen magas szintet, hogy miben változott meg az élete. Azt tudom, hogy röhögtem magamba, de már nem tudom mit mondtak, valahogy ki is ment a fejemből, ahogy be.
Amin viszont már nem bírtam szinte ülve maradni, mikor az egyik ilyen fő rendező fiatal csaj elmondta, hogy hogyan történt meg az első **** a férjével. Azt mondta kb. 10 percig, hogy előtte megbeszélték, hogy hogyan akarják csinálni. :)))
Ami még érdekes volt, hogy szintén 20 perces beszéd naggyából arról, hogy "az erő veled van", "hidd el, hogy van benned erő", stb... :D /egyébként másfél órás volt ez az egész ilyen beszéd összesen/
Egyébként az, hogy megtanulják irányítani az agyukat is, az biztos (és ez tuti, hogy lehetséges). Állítólag nem 1 szcientologus halt meg vakbélgyulladásba, elhitették magukat, hogy nem fáj, de vakbélgyulladásra nem tudnak elmével hatni :P
Van egy külön tanfolyam arra is, hogy hogyan kell tanulni ^^ arra kiváncsi lennék nagyon -
#140 Lehet megint kéne egy újabb diktatúra, mert a csalóknak, gyilkosoknak, meg a többi szarházinak már több joga van, mint a becsületes állampolgárnak. Ez már komolyan félelmetes, hogy ilyen lehetséges egy demokráciának csúfolt országban. -
jefferson83 #139 Saját értelmezés:
6. Hiába jó berúgni, ne igyál, mert akkor a valóságérzeted megbolondul :)
7. Ebben a szövegkörnyezetben talán a hozzáértés szóval cserélném le az affinitást.
10. Mindig légy hű önmagadhoz és elveidhez. Vagy valami ilyesmi :) -
#138 6., 7. és 10. pontokat valaki magyarázza már el nekem, hogy mit akarnak jelenteni... -
#137 Foh...gyerünk srácok!!! nehogymár ne legyen itt 100 vállalkozó kedvű SG-s...felosztjuk 100 felé a bolygót...pfoh!!! kemények leszünk...gyerünk srácok...én kiskorú vok szal kell vki aki már nagykorú és bejegyeztetheti az egyházunkat!!! -
jefferson83 #136 Ott a WoW, meg a többi hasonszőrű játék. :) -
#135 PC játékokat is fejlesztünk majd ezen a hitvilágon alapuló gémre gondoltam...elég széles az a skála amit a hittel elérhet 1-1 vallási vezető!!! Én is közéjük szeretnék tartozni...nah nem vicceltem segítsetek és osztozunk a világon...becsületes vok, úgyis nagy ez a bolygó...fel lehet ezt psztani szépen egyenlő területekre... -
#134 elvileg amúgy az egyházakat az állambácsi támogatja, valami 100 tagnak kell lennie... pár komával egyszer elgondolkoztunk már ezen, zsebpénznek jó lenne. -
#133 Vmi sokatmondó nevet találjatok már ki az új egyházamnak pls! Alapító tagok között is lehettek ha akartok...segítsetek kiépíteni az egész háttértörténetet meg mindent...de 1 kicsit legyen másabb mint amik megvannak...jó tudom h már sok van és nehéz újjat mutatni de abból kell kiindulni h mik az emberek szükségletei: szal ígérjünk sok pihenést és kevés munkát...magasabb árcsomagban örök fiatalságot etc. -
#132 Wháááá, végigolvastam azt a szart :D Thetánok, DC-8-as, hidrogénbomba, 3D mozi, GhostBusteres lélekfogó sugáhnyahláb, visítok bazmeg :D -
#131 Én ki fogok találni 1 jó kis komplett fantázia világot és bemesélem a sok sérült stresszes embernek h az a valóság és adják nekem a sok pízt...de az nem ilyen ótvar sztorin fog alapulni,nemtom ezt hogy gondolhatták komolyan . az enyém az ki lesz ám dolgozva és nem lesznek benne ilyen irdatlan nagy ökörségek xDDD -
#130 ez is azért művészi... nézzük végig szépen...
1. Sose hagyj magára senkit bajban, veszedelemben vagy nehézségben!
mindenki törödjön a saját dolgával, vagy a szcik már a szent lovagok helyét is át akarják venni?
2. Sose húzodj vissza a hozzád tartozótól, aki mellett elkötelezted magad.
ja, kövesd a pöcegödörbe is. vagy az egyházba?
3. Sose hagyd el azt a csoportot, amelynek támogatására elkötelezted magad!
fordítás: biztos lehetsz benne, hogy kényszeríteni és agymosni fogunk, hogy ha beleléptél ebbe a szarba, soha ne is léphess ki belőle, inkább egy idő után nyakig süllyedj is el benne
4. Sose becsüld le magad, sose mutasd csekélynek erődet vagy képességedet!
...és nézz sok Heroest...
5. Sose függj dícsérettől, elismeréstől vagy részvéttől!
aha, szóval ha egy "szci mester" megdicsér, köpjem le. works for me.
6. Sose tégy olyan engedményeket, amelyek sértik realitásodat!
sose beszélj világosan. mi a fenét akar ez a pont mondani?
7. Sose hagyd, hogy affinitásod lealacsonyodjon.
dettó. mi a fene is ennek az értelme?
8. Ne adj vagy fogadj olyan kommunikációt, amelyet te se kívánsz adni vagy fogadni!
tehát küldjem el a szci térítőket a picsába. nekem jó.
9. Önrendelkezésed és becsületed fontosabb, mint az élet, amelyet e percben élsz.
sok szerencsét nekik ahhoz, hogy ezt egy magamfajta közgazdásznak elmagyarázzák...
10. Önmagaddal szembeni integritásod fontosabb, mint tested!
újabb érthetetlen pont.
11. Sose sajnáld ami tegnap történt! Ma élet van benned és te alakítod a jövődet!
minden tömeggyilkos így kezdte.
12. Sose félj mást megsérteni olyasvalamivel, ami igaz!
végülis csak egy élet munkáját bukhatod el vele... ördögi kör, ha azt mondom egy szcire hogy egy kib*szott idióta, csak az ő elveiket követem...
13. Sose sóvárogj azután, hogy szeressenek vagy csodáljanak!
ja, mindenki kinyalhatja
14. Légy a saját tanácsadód, tartsd magad a saját véleményedhez, és saját fejed szerint dönts!
ez a kedvencem. tehát minden képzésük fölösleges, az embernek a saját feje után kell mennie hogy "megtisztuljon". okos, nagyon okos...
15. Maradj hű céljaidhoz!
...és a szcientológia egyházához!