772
Szcientológia - a káros \"egyház\" (inkább szekta)
  • m1c1mack0
    Nemtudom erdemes e ezt is betiltani, hiszen ettol meg a sok hulye megmarad akik ezt 'szervezetet' alkottak.
  • Marki
    Az utolsó 8-10 percet nem láttam, mert véletlen kinyomtam, és ez nem olyan mint a youtube, hogy gyorsan visszatöltődik :(
  • jefferson83
    Csak az a baj, hogy pár 10 milla után eszmélt rá, igaz ez az ő baja :)
  • jefferson83
    Aszongya más bolygóról idehozták a népességet és felrobbantották őket :OOOOOOOOOOOOOOO
  • Zsoltika 007
    Én láttam. Nem egyszerű! Csávókám kicsit furi volt de legalább ráeszmélt hogy valami nem kóser.
  • jefferson83
    Én is pont itt tartok
  • feamatar
    nem bírtam végignézni de télleg durva...
    keresztanyám hasonlóan szektás... ő meg valami angyalokról hadovál...
    nem tom hogy a nyavajába terjedhetett el ez a sok xar itt nyugaton az utóbbi időben...
  • wantonly
    Még a felénél se járok, de megdöbbentő. Több mint 10 millát fizet, aztsetudja kihez kerül a pénz, hogy a "testén kívül tudjon érzékelni".
    Ez tényleg nc.
  • Marki
    Megint rosszul fogalmaztam :/

Nem leszel tag, de a jegyzetükben szerepelsz, és innentől kezdve rászállnak az emberre.

Amúgy nagyon jó a videó, még akkor is, ha Jusztot nem bírom :D
  • homeless
    Nem. Szerintem csak akkor leszel tag, ha kitöltöd az önéletrajzukat.

Amúgy a faszi mondja is a videóba, hogy azért töltetik ki állásinterview-n ezt a tesztet, mert a szcientológusok tényleg elhiszik, hogy ezzel bármi is kimutatható.
  • Marki
    Igen, és ha kitöltöd, automatikusan tag vagy.

Nagyon dörzsöltek.
  • homeless
    Gazdag ex-szcientológus üzletember beszélget Juszt-tal a szcientológiáról

41 perces, de nem kell letölteni, mert google video.

Amúgy jó, hogy megnéztem, mert rájöttem, hogy amit pár hete az IBM-nél állásinterview-n kitöltettek velem az egy szcientológus teszt volt. Oxford teszt a neve. A videóba meg külön kitérnek erre az allásinterview témára, és el is hangzik, hogy ahol ilyen tesztet kitöltetnek, ott szinte biztos, hogy a vezetőségbe vannak szcientológusok. Azért durva, hogy milyen cégekhez képesek beépülni.
  • Marki
    Én azt is kiemelném, amikor egy cukorbetegnek nem engedték, hogy inzulint szedjen, és meghalt.
  • Gnome
    ez nagyon édes...
  • homeless
    Rejtélyes öngyilkosságok

"Öngyilkosságot követett még el Sántikné dr. Oltványi Éva (1999) is, aki a szcientológusok tanácsára elutasította a pszichiátriai kezelést, és a kórházból saját felelősségére távozott. Valamint K. Zoltán (2002), akivel a szcientológusok aláíratták, hogy semmilyen esetben sem vehet igénybe ideggyógyászati segítséget. Halála után, mint arról beszámoltak, családtagjainak a Szcientológia Egyház képviselői - a férfi által korábban befizetett félmillió forintos "tanfolyamdíjak" fejében - felajánlották, hogy vegyenek részt ők a különböző képzéseken."
  • Calver
    vicces dolog az internet, sok minden kiderül itt
  • Calver
    akkor már rá is triplázok.
    még mindig tiszteled őket?
  • Calver
    szép dolog a tisztelet
    kétszeresen is szép...
  • Balumann
    Nem tudom mi van akkor, ha csak nem mész be a szerződés ellenére. Anyukám aláírta a szerződést érdekes módon /kb. 1 óráig beszélgetett velük, és valahogy meggyőzték, hogy dolgozzon is, és közbe tanulhat is, és akkor nem kell fizetnie, és hogy ez jó lesz neki (magyarul egész nap reggel 6-tól este fél 10-ig nem is lenne itthon, nem lenne pénzünk se, hol maradna a család...?). Aztán írt a vezetőségnek egy levelet, amiben közölte, hogy ez semmiképp sem jó, és ki szeretne lépni, és hogy tudta, hog ez nem lesz jó, mégse bírt "nem"-et mondani, szinte "hipnotizálták" (nem tudom pontosan mit írt, csak ennyit mondott nekem). Aztán végülis kilépett.
  • Balumann
    Biztosak vagytok abban, hogy külföldön is ugyan így működik a szcientologia? Tudom, hogy rengeteg hülyeséget tanítanak, én is csak röhögtem magamba a bemutatójukon.
    De vegyük például, negyed óráig (szakszavakkal) magyarázta, hogy mit kell csinálni a "párzás" előtt (nem tom hogy mondjam :D), főkép azt mondja el, hogy megkell beszélni midnent előtte, átkell gondolni a következményeit, stb, és csak utána lehet...
    Elméletileg ez lenne a helyes, mégis sokan nem így csinálják (tudjátok... :|). / -> legalábbis valami ilyesmiről volt szó, ezt vélelen megjegyeztem :))

Azért is jó szerintem, mert sok dolgot összekapcsol a tudományban. Megtanítják a betegségek okát, kezeléseit (és nem a saját gyógyszereikkel), mindent. Ahogy Dr Lenkei is mondta, míg az orvosi nemtudom hol azt tanították meg, hogy milyen betegségre melyik gyógyszert írják fel (lehetőleg a drágábbat), a legegyszerűbb betegségekre nem tudják a gyógymódot (Lenkei mondott egy példát valamelyik ilyen media-ban található videó vagy rádióban), ott megtanították.
    /Például unokatestvérem (? anyukám testvérének az unokája :S) mondott egy jót a megfázásos vírusokra -> egy kanál fokhagyma és méz + citrommal (tényleg hatásos, próbáltam ;) )

Szóval rengeteg rossz része van az egész rendszernek, de azért azt szerintem nem mondhatjuk, hogy tényleg csak hülyeségeket tanítanak (legalább is én ezt nem hiszem). Ha már azt nézzük, hogy az orvostudományt összekapcsolják az "agykontrollal", kezelésekkel (gyógytornásztatásokkal), leki problémák kezelésével...

Én eltudom képzelni, hogy ha lenne egy egész város, ahol szcientologusok lennének, sokkal magasabb lenne az élet színvonal, és minden. (már akkor is, ha legtöbben csak részben követnék, leszűrik azt a 5-10 % lényeget, meg a tudományt a tanok közül).

És egyet értek avval, hogyha valaki elhatározza, hogy nem lesz tag, azt nem fogják tudni meggyőzni sehogy sem. Én se vok magabiztos, határozott valaki, mégis elhatároztam, hogy nekem nincs szükségem erre az egészre, és tudom, hogy nem vagyok lelkibeteg sem :) Habár rengetegszer zaklatnak (vagy 4x megpróbáltak engem is behívni, emg ott is állandóan beszélgetni akartak), a határozott "NEM LÉPEK BE" ellenállás erejével hamarabb lelehet rázni őket :)
    Én mindenesetre tisztelem őket, mint ahogy más vallást is.
  • Marki
    Egy indexestől nincs mit várni, főleg, miután lebuktatták őket.
    De ettől még a többi bejegyzés jó.
  • Gnome
    jó csak furcsa h a forrásaid közé belinkeltél egy olyan oldalt ahol pont megkérdőjelezik a hírTV "szcientológus-kormány" elméletét:)...
  • Marki
    Itt már csak azért sem tiltják be, mert a rendőrségnek is vannak korrupciós ügyei, elsősorban azokkal a politikusokkal, akiknek közük van az egyházhoz.
    Magyarul szükségük van rájuk, üzleti érdekből.
    De fejezzük ezt be, nem akarok most banra menni, amikor épp aktiváltam a vip-jogomat :)
  • wantonly
    Ebből még nekem sem következik az, hogy a tagjuk lenne. Sok mindent kinéznék belőle, de szerintem nincs köze hozzájuk. Viszont érdekelne, hogy a drága jó politikusaink közül mennyi van kapcsolatban a szcientológiával. És, hogy nálunk miért nem tiltják be, mint pl. Németországban. Ez lenne a megoldás.
  • Marki
    igen, de a dianetika könyv szerint a fogantatás pillanatától (!) az..
  • Beast Machine
    asszem a 8 hónapban már tényleg az...
  • Marki
    Ezen nincs mit átgondolni, elég egyértelmű, de nem fejtem ki, miért, mivel politizálni tilos.
  • Gnome
    nekem csak ezzel van bajom

"Igen, így van. Egy ismert "politikus", nevezetesen Horváth Ágnes is az "egyház" tagja. Akkor bukott le, amikor az otthonszülésről kezdett beszélni, illetve utalt rá, hogy szerencsére semmi egészségügyi problémája nincs, illetve nem szorul ellátásra."

amit ugye a hírTVből vettél...lehet tájékozódni meg információt gyűjteni de okosan átkell gondolni, hogy milyen környezetű hírforrásból hallottad
  • Marki
    ja, meg az, hogy a várandós nők szerelmi élete káros a magzatnak...
  • Marki
    nam az otthonszülés miatt az, illetve nem csak amiatt. Az OPNI-t is az ő nyomásukra szűntették meg. Emellett mindenkinek szíve joga otthon szülni, de emiatt szülészeteket bezáratni nem kéne.
  • Balo
    Otthonszülés != Csendes szülés
    az előbbi majdhogynem teljesen elfogadott dolog, a második a szcientológia(r) szemete
  • wantonly
    A wiki szerint 1990-ben került kapcsolatba a szcientológiával első felesége révén.

De érdekes kérdés, hogy híres, gazdag, sikeres emberek mit látnak ebben és tényleg elhiszik ezt a maszlagot? Igy viszont nagyon sok embert meg tudnak győzni mert, ha ilyen híres emberek belépnek, akkor biztos jó alapon sokan csatlakoznak.
  • Gnome
    namost elégsokan az otthonszülés hívei és attolmég nemlesznek szektatagok...azért próbáldmár pártatlanul nézni azt a hírtévés cuccot ami tényleg érdekesvolt de ebbenis próbálnak kicsit politikailag mutogatni..egyébbként undoríto ez az egész egyház...én tudtam a létezésükről de úgy igazából nemtudtam a működésük módjáról...naondurva..
  • homeless
    Ki tudja mikor lépett be? Már 1954 óta létezik ez a "vallás" ha jól tudom. Szóval lehet, hogy már akkor belépett, mikor még nem volt híres színész. Vagy lehet, hogy több családtagja már rég benne volt és ők rábeszélték.
  • wantonly
    És Tom Cruise miért lépett be? Fél, hogy jön Xenu?
  • homeless
    Hát szerintem ha valaki fogékony az ilyesmire, azt simán be lehet szervezni. De ettől még nem biztos, hogy buta. Ha pl nincsenek céljai, nem elég magabiztos, stb. akkor be lehet. De ha valaki eldönti, hogy én márpedig elvégzem a főiskolát és orvos vagy ügyvéd(vagy tökmindegy hogy mi, csak legyen egy konkrét célja) leszek, akkor azt nem fogják beszervezni. Szerintem általában munkanélküli és céltalan embereket tudnak beszervezni. Én pl még a jehovákat is elhajtottama kúrva anyjukba, amikor kb 10 perc csengetés után felkeltem halál másnaposan. Úgy rájuk basztam a kaput, hogy majdnem kiszakadt. Azóta még kétszer láttam őket az utcánkba, de a mi házunkat valamiért kihagyták. Így kell velük bánni, mert ha udvarias vagy akkor azt hiszik, hogy érdekel a dolog csak bizonytalan vagy és ha kell még 10szer is visszamennek.

Ja és kúrvára leszarom, hogy milyen istenhívő. Meg, hogy lehet így beszélni egy istenhívő emberrel? Ki a faszt érdekel? Miért jobb a kereszténység a többi vallásnál? Ne akarja már senki rám erőltetni a meséjét.
  • Marki
    elküldtem
    Még személyesen is, és a helyi szervezetüket is elküldöm, ahányszor leállítanak az utcán.

Csak egyszerűen felháborító, hogy ezt meg lehet tenni..
  • wantonly
    Most kérdeztem meg muterom, vásárolt tőlük még 2 éve egy könyvet és azóta küldözgetik a szarjaikat. De más nincs, nem szabad velük foglalkozni és kész.

A helyedben én is elküldeném őket a francba, ahogy haxoror mondta. Ha továbbra is hivogat telefonszámot cserélsz, ennyi. Szerintem minnél előbb zárd le ezt a dolgot, amíg nem késő és van kiút.
  • Marki
    Ezt csinálom, csak ennyi idő után egyszerűen idegesítő, főleg, hogy számtalanszor megmondtam, hogy nem érdekel, és hogy egy szemét csaló banda az egész szervezetük.
  • haxoror
    A nyomtatványt kidobod, ha hívnak akkor elküldöd őket a vérbe, attól hogy tag vagy még simán feljelentheted őket, az hogy aláíratják veled hogy nem jelentheted fel őket az nem jelent semmit mert ilyet nem lehet aláíratni senkivel, arra játszanak hogy te ezt nem tudod...