772
Szcientológia - a káros \"egyház\" (inkább szekta)
-
AranyKéz #249 Az én vallásom 3 egyszerű dologból áll:
1) Én vagyok az Isten/Messiás/akármi (lehet válogatni)
2) A vallásomat minden problémára felhozhatom mentségként ( - Megeszed a spenótot? - Tiltja a vallásom!)
3) A hipokritészi eskü alapján bármikor radikálisan megváltoztathatom a véleményemet, akár visszamenőleg is, beleértve a vallásom tetszőleges csűrését, csavarását.
-
haxoror #248 A mormonok többnejűsége véletlen sem hülye tanítás... -
haxoror #247 Anyád keresztanyja egy balfasz (sry)
Ha nem lenne kereszténység akkor muszlim lenne, ha az se létezne akkor budhista, tökmindegy mi csak VALAMI amiben HINNI lehet.
És nincs ezzel egyedül, rengeteg embernek valós igénye hogy valami megfoghatatlanban hihessen és egy ezzel kapcsolatos csoporthoz tartozhasson szal vallás és egyház nélküli világ seholsem létezik mert nem létezhet!
Még mindig jobb a kereszténység mint pl a szcientológia... -
#246 minden vallásos / szektás az :D
A mormonokat azért nem utálom annyira, mert a tanaik azt mondják, hogy a családoddal foglalkozz, ne kizárólag a hittel.
Kevesebb hülyeséget tanítanak, bár tény, hogy undorító dolog az utcáról leszólítani embereket, és térítgetni. -
Mirk #245 de idegesítőek -
#244 aki nimphomániás, az felad egy hírdetést, vagy valami, nem képes lefeküdni bárkivel, vállogatás nélkül...
De ne térjünk már el a tárgytól! :D -
haxoror #243 azért akarják mindenhol megfékezni a prostitúciót mert egyrészreől megalázó a nőkkel szemben
ééééés
A prostitúcióval az igazi gond a járulékos bűncselekmények, a kerítés, emberkereskedelem, nemi erőszak, pedofília, némi kábszer stb stb kurva hosszú lista ami a prostitúció törvényszerű hozadéka MINDIG -
#242 Jah, bár az ő vallásuk azért más. Legalábbis Jutah államban, ahol indul.
Itt tényleg szektás módjára viselkednek, viszont annyira nem kártékonyak, mint a szci-k. -
#241 Honnan tudod, hogy nagy részük nem nimfomániás, és köti össze a kellemest a hasznossal? :D -
#240 A mormonok :D Azok még egy rohadt népség, aki fehéringes nyakkendős suttyókat lát vaskos könyvekkel közeledni, az meneküljön minél előbb :D -
#239 jajjjjj, nekem is van egy kisebb könyv róla, hát elképesztő...
Főleg az építőkockás illusztráció... beszarás.
Ők árulják a világ legdrágább építőkockáit :D
Mert azt LRH tervezte.. -
Petko #238 egykét érdekesség:
egyszer eltévedtem erre a kis oldalra: http://www.freeweb.hu/tanulasitech/
nézegessétek, feltűnik e vkinek hol a kakukktojás
aztán más érdekesség hogys annakidején még itt az sg cikkeknek az alján a keretes reklámokban sokáig ártatlannak tűnő könyvet reklámoztak a szcientológusok, még lehet most is előugrik néha az az ablak -
#237 Figyelj, a református sem keresztény vallás, pedig mégse az az újkeltű filozófia.
De lényegtelen, én tipikusan a 3 katolikus egyházra mondtam, hogy nem pénzlopók, legalábbis nem annyira, mint a szekták. -
homeless #236 De keresztény. A szekta azért van idézőjelbe, mert igazából ez egy hitgyülekezet. Nem egy új vallás. És tőlük is komoly pénzeket szednek be, de ezt nem úgy kell elképzelni, hogy megparancsolják nekik, hogy most adjál pénzt vagy takarodj, inkább addig agymossák őket amíg önszántukból nem adják oda a fizetésük nagy részét. -
Mirk #235 igaz
egyébként lassan átmegyünk általános ateista topikba:) -
#234 A kettőnek köze nincs egymáshoz.
Ha az erőszakért fogadnának el pénzt, vagy pénzért tennék, akkor lenne ugyanolyan.
Paráznaság is mindig lesz, de nem ugyanaz, mintha pénzért vennék rá az embert. Megcsalni meg lehet az embert élvezetből, de egy kurva sosem fogja szvsz élvezni, amit csinál, max a pénzért elviseli. -
Ronny #233 sok mindent behelyettesíthetsz. -
Mirk #232 a két dolog közt hatalmas a különbség -
Ronny #231 emberölés is van, volt, lesz!Most akkor mégis mi a francnak próbáljuk megfékezni? A prostitució megalázó helyzetbe kényszeríti a nőket(többek között). Ebből a szempontbók most teljesen mindegy(hogy az elkurvúlt világunk hatására), ők ezt éppen valami felemelő/hasznos vagy éppen becsülendő dolognak élik meg. -
#230 Akkor az nem keresztény, legfeljebb a neve az. Ami hivatalosan keresztény vallás, az a Római-, Görög-, és Örmény katolikus vallás.
Az, hogy ki adja magának ezt a nevet (akár Baptista, akár Mormon), az az ő dolguk, de hivatalosan nem keresztény vallás egyik sem. Legalábbis itt nem. -
#229 Nekem ne mondd, az anyám 9 évig járatott katolikus iskolákba, úgyhogy tudom, mekkora szemétláda, hazug banda.
Örültem is, hogy végül megengedték, hogy normális iskolába járhassak.
Az álszent erkölcsi vetítéseik, miközben verték, és lekezeltzék a diákokat; a szombati tanítás; a vasárnapi kötelező mise; a gyónás, áldozás... Gyűlöltem. Istenben sem hittem soha.
Viszont annyi pozitívum van, hogy ugyebár nem lopják meg az embert, illetve nem zaklatják azt, aki úgy dönt, hogy nem akar tovább hinni. -
homeless #228 Tévedsz! Anyám keresztanyja valami keresztény "szektának" a tagja. És amióta tag több millát befizetett. Mióta meg nyugdíjas a nyugdíjának x%-át teszi be. Őket azzal etetik, hogy ezt nemes célokra fordítják. Amikor nagyapám beteg volt ilyeneket dumált neki, hogy jézus már vár téged, stb... Szánalom.
És odamennek az utcán is. Hozzám is odajöttek már, amikor egyszer egy padon űlve egyedül vártam egyik haveromat. Egy 40 körüli nő meg a 16-17 éves fia, és szórólapokat akart adni, és leszarta, hogy elmondtam neki 10szer egymás után, hogy nem érdekel, csak lerakta mellém a 3-4 szórólapját, ami természetesen a kukába landolt miután elmentek. Amúgy rengeteg fiatal járja így az utcákat. Fehér ing, nyakkendő, sötét nadrág és vagy könyvekkel vagy szórólapokkal mászkálnak.
Szörnyen erőszakos emberek. Undorító amit művelnek. -
#227 uramatyám... végigolvastam Tóta cikkeit, meg a blogbejegyzéseit, a rémálom c. blogot is, meg vmi angol okfeltáró flashvideót is néztem.... ez hihetetlen.
de így már legalább tudok védezekezni.... mindenesetre szívből sajnálom minadzokat akiket ez behálózott. -
Mirk #226 amugy ték -
Mirk #225 nekem nem
egyetértek veled, nem azért írtam amit írtam mert a prostitúció lelkes támogatója és használója vagyok:) -
Mirk #224 persze nem húznak ki pénzt az emberekből - és itt véget is érnek a különbségek.
a keresztény vallási ideológián is ugyanolyan jóízűeket lehet röhögni mint a szcientológián -
#223 igen, bár biztos rosszul esik :) -
Mirk #222 nyilvánvaló -
#221 Engem speciel ugyanígy dühít, hogy emberek százmilliói képesek a bibliában hinni, meg bevenni a minden maszlagot a feltámadásról, a szeplőtelen fogantatásról, Lázár feltámasztásáról, stb. Csak a keresztények mégsem házalnak, nem szólítják le az utcán az embereket, és nem húznak ki több tízmilliót az emberekből.
Teljesen magán dolog, ha valaki vallásos, amellett, hogy számomra egyszerűen nevetséges. -
#220 Ez az egész űrsztori tényleg egy baromság, de mégis valamiért úgy érzem, hogy hülyeség lehülyézni azokat az embereket, akik ezt bekajálják, mivel ezt nem sima győzködéssel adják be nekik, hanem valami nagyon sötét, gerinctelen módon, amire a legtöbb ember nem tud nemet mondani.
Nem tudom mi ez az egész, de az biztos, hogy itt valami nagyon durva tudatbefolyásolás megy, amit valamivel okoznak, hisz gondolj csak bele, ha ezt az űrsztorit így beveszik, akkor a többezer éves biblia miért nem csigázza így fel őket?
Aztán ott van még az igencsak csábító különleges képességek.
Az ember mindig a környezetéhez idomul, ez természetes. Na most képzeld el, hogy ott vagy egy rakat szcientológus között, ott már nem képes az ember akkora ellenállást tanúsítani. Sőt talán még tetszik is neki! Mintha egy mesében lenne. Amikor a kisgyerek elképzeli, hogy ő Batman, de ez itt most tényleg így is igaz, hiszen többmillióan mondják. Mint amikor Potter megtudja, hogy ő varázsló. Itt az alkalom, hogy kilépjen a szürke hétköznapokból. Ő most egy frenetikus űr-mítosz iganis való szereplője. És még kap szuper erőket is! Halhatatlanságot, immunitást Xezer új érzékszervet, meg helyes kis űrhajót. És egy idő után már ő neveti ki az egyszeri halandót, akik nem olyan szerencsések, akik nem kiválasztottak, hanem ellenségek.
Véleményem szerint ahhoz, hogy ez az egyház elterjedjen, először valóban szükség volt hülyékre, de egy idő után az inteligens emberek sem tudnak menekülni, épp a sok ember hatása miatt nem. A sok ember, a tömeg nagy erő, ezt sokan nem veszik figyelembe. Ott nem működik csak úgy az én akarata, mint kényelmesen a gép előtt ülve, filmeket nézve, meg a haverokkal lófrálva.
Ezen kívűl pedig valóban kell lennie valami módszernek, hogy ilyen könnyen hipnotizáljanak valakit, fogalmam sincs mi lehet ez.
A lényeg, hogy a tagok nem hülyék, hanem áldozatok, akik annyiban bűnösök, hogy türlemesen, udvariasságból végighallgatták és nem küldték el a szcientológia tagjait a halál f@szára. De ezek szerint ennyi már könnyen elég lehet nekik. -
#219 Ugyanazoknak a beteg embereknek van rá szükségük, akik képesek bevenni ezt a Xenu-históriát, meg ezt az egész szcientológiát.
Egészséges ember nem olyannal fekszik le, aki pénzért, totál élvezet nélkül cselekszik, hanem normál párkapcsolati partnert keres.
És ezt úgy mondom, hogy ateista vagyok, semmilyen vallással nem állok kapcsolatban. -
Mirk #218 A prostitúció megfékezésére irányuló kísérletek meg vallásos erkölcsi defektusok maradékai egyes emberekben és szerintem szánalom hogy ezzel próbálkoznak. Egyrészt nem lehet megfékezni másrészt meg minek? Miért akarja megfékezni? Kinek rossz az?:)
prostitúció volt van lesz -
#217 Nem hinném, mert megvetik az erőszakot `-´ -
#216 Elnyomó kis gecik vagytok, szcik megtalálnak és kibeleznek titeket -
#215 jaja :D
Amúgy GRAT, főleg nekünk ;) Amikor utoljára néztem, 2. volt a topic -
#214 Most látom hogy no1 topik jelenleg.
Valószínű az sg.hu is be lesz tíltva náluk :D -
#213 Mármint a Szcientológiát, vagy a prostitúciót? :D
Mert előbbit Németországban (még) nem, viszont Görögországban igen.
Ahol meg tudták szűntetni, ott valszeg nem voltak beépülve a politikába, vagy nem voltak túlsúlyban. -
#212 Kanadában, az Egyesült királyságban és Németországban (azt hiszem itt, de lehet keverem valamelyiket) már betiltották. -
#211 túl sok nagy fejes van benne ahhoz, hogy megszűntessék.
A prostitúciót se tudják megfékezni, akko rezt hogy tudnák? -
#210 Végignéztem.
Összefoglalva: Ezek az emberek mélyen hisznek ezekben az ordító nagy hazugságokban, szerintem még abban is hisznek, hogy az ajándékokat a télapó hozza. (Buták vagy gyengék, de lehet mind2ő). Képesek minden vagyonukat az "egyháznak" adni, közben erkölcsileg, anyagilag tönkremennek. A hitgyüli kb. ugyanez. Én sajnálom ezeket az embereket, de le is nézem, hogy lehetnek ennyire hülyék? Kilépni nem fognak, hiszen az internet is tele van "eretnekségekkel" amik a szcientológiát leleplezik és ők ilyet nem néznek.
Ugyanakkor a vezetők megszedik magukat a rengeteg adómentes "adományból". Nem értem, hogy egy ilyen nyilvánvaló csalás, hogy működhet még mindíg, aki tehetne ellene az miért nem tesz.
Érdemes végignézni, tanulságos.