772
Szcientológia - a káros \"egyház\" (inkább szekta)
  • Gnome
    nemértelek titeket...baluman dod55....ami emberi életeket tesz tönkre(anélkül, h ők tudnának róla) abban nincs semmi jo...lengjen már ez a szemed elött amikor rájuk gondolsz ne a "szeressd felebarátid" féle eszme....basszus ezek családokat szakítanak szét....ennyire naiv nemlehet vki..már szinte idegesítően naiv egyébként:)
  • sz4bolcs
    Na ez az igazi butaság, nem az, amikor a naív ember belép az egyházba...
  • TomBond
    Csak azért "válaszoltam" mert nem rossz a példa! Hiszen Hitler is tömegeket mozgatott meg a céljai elérése érdekében. És be is jött neki!
  • homeless
    Költői kérdés volt.
  • Ron Ragm
    Rengeteg weboldal, híradás, beszámoló született (javaslom a http://www.xenu.net oldal olvasgatását, vagy akár csak rákeresni a googleban) az adományok során keletkezett hatalmas adóságokból, nem megfelelő időben történt (muszály scis emberhez vinni) kezelés miatti elhalálozásokról, az egyház által okozott fenyegetésekről vagy esetleg konkrét bűncselekményekről, mind egymást támasztva alá, hogy csak az e-meternek nevezett hazugságvizsgálóról ne is beszéljek. Ezek a srácok mocskosan dolgoznak, úgy vezetnek végig az alagúton hogy mire rájössz hol vagy már azt sem látod honnan indultál ( "The only way you can control people is to lie to them." - L. Ron Hubbard), ha kicsit is megkérdőjelezed őket az elején addig zaklatnak amíg erejük bírja (személyi köri eset), és igen, van olyan ismerősöm aki ha máshol nem is, de "dr." lenkein keresztül kapcsolatba lépett már a dologgal és mégha nem is úgy van ahogy nekem erről tudomásom van, senki sem szeretné közeli ismerőseit fölösleges veszélynek kitenni olyan dolog miatt amire valójában nincs is szükségük hm? L. Ron bátyó tényleg beletalált a közepébe ezzel az ötlettel, de ez nem jelenti azt hogy nem az lesz az első dolgom hogy veszek egy lángszórót amint ezek komolyabban elkezdenek itt ténykedni.
  • TomBond
    Hitler is tökéletesre csiszolta az emberek befolyásolását! Órákat, napokat gyakrolt tükör előtt. Nem véletlen!
  • TomBond
    Ráadásul Én is tudok "kézrátéttel gyógyítani" pedig nem is tanultam soha!
  • TomBond
    Ez kb. olyan mintha a Jehova Tanuit felvérteznénk a Pránanadi-s baromságokkal. Mind a kettőben van/volt ismerősöm.
    Kifejtem ha érdekel bárkit is!
  • homeless
    "Szerinted azok akik Hubbart -ot követték, azok hülyék voltak, és egy teljesen alkoholista embert követtek? Nemhiszem.
    Szerinted minden ember hülye, aki a szcientologiába belépett, és csak átmosták az agyukat, hogy úgy lássák, hogy ez tényleg jó, közbe átverik őket? Nemhiszem."

Hitlert miért követték több millióan?
  • Balumann
    értelmesebben leírva:

*Állandóan hívják, hogy segítsen ha valakinek nagy fájdalmai vannak, nagyon beteg, vagy lelki problémáik vannak. Eddig fogalma se volt semmi ilyesmi kezelésekről, most meg látszik rajta, hogy tudja mit kell tennie, ért hozzá.
  • Balumann
    Semmi ilyen szándékom nincs, hogy belépjek közé (egyrészt pénzünk sincs, másrészt mint mondtam, nekem más a célom).

De itt kb. úgy tűntetik fel a szcientologiát, mint ahol primitív, pénzéhes gyilkosokat gyártanak az emberekből, és direkt idegesítenének mindenkit az utcán a rossz érdekében, és amelyik hülyét becsalják annak évekig csak utcáról összeszedett hülyeségeket tanítanak.
    Hát szerintem nem!
  • Balumann
    Szerinted azok akik Hubbart -ot követték, azok hülyék voltak, és egy teljesen alkoholista embert követtek? Nemhiszem.
    Szerinted minden ember hülye, aki a szcientologiába belépett, és csak átmosták az agyukat, hogy úgy lássák, hogy ez tényleg jó, közbe átverik őket? Nemhiszem.
    És azt se, hogy például az én rokonom (aki nem volt egy buta ember, habár lelki problémái miatt ő is segítségre szorult, de értelmes ember ő is teljesen, rengeteget nyaraltam náluk tehát jól ismerem), és szinte senki nem venné észre, hogy csak hülyeségeket tanítanak aminek semmi haszna? Ezt sem hiszem el.
    Állandóan hívják, hogy segítsen ha valakinek nagy fájdalmai vannak, nagyon beteg, vagy lelki problémáik vannak, és eddig fogalma se volt semmi ilyesmiről, most meg látszik rajta, hogy biztos benne, és minden ilyesmiben.

És egyébként szerintem minden ember kitudja szűrni magának, hogy mi az ami kártékony (rokonunk sem nyírt ki minket, és nem is volt szomoru sem, mikor anyukám kilépett).
    Család szétszakításról hol van szó? A szcientologián legtöbb esetben férj és feleség együtt dolgozik/tanul ott, bulin is mindenkinek ottvolt a családja. Az eseményeikről beszámolók is arról meséltek, miként változott meg a családi életük, miként lett jobb.

"Akkor állj be közéjük ha ez a vágyad de arra ne számíts hogy bárki normális embertől ehhez megerősítést kapsz."
    Persze, mert aki esetleg megerősítené ezt arra már is azt mondják/mondjátok, hogy nem normális...
    Lehet hogy én is naív vagyok, és nem látok át mindent. De én szeirntem közel sem annyira durva ez a dolog, mint ahogy itt néhányan feltűntetik, lehúzzák.
    Egyébként meg legtöbben csak tanulni mennek oda, és nem is törődnek a "vallási tanokkal", hanem tényleg csak a tudományukat sajátítják el -> És tudom, hogy minden nagyon durva ott (mint munka is, meg sok hülyeségek), de abban hiszek, hogy amit tanítanak, az nem csak holmi összeszedett hülyeség.
    Ezt lehet, hogy csak úgy tudnánk megállapítani, ha tényleg valaki elvégezné ott ezeket az osztályokat vagy miket, erre szerintem nem fog sor kerülni. Talán még úgy lehetne, hogy valakivel elbeszélgettek a betegségekről, gyógymódokról, és ezekről, esetleg összehasonlítjátok egy orvosi egyetemet végzett emberrel.

Ha lesz alkalmam, megkérdezem a rokonomat, hogy tényleg miket tanulnak ezekről, habár orvossal biztos nem fogom tudni összehasonlítani. De én elhiszem Dr. Lenkei -nek, hogy tényleg ezerszer többet megtanítanak már betegségek és gyógyítások terén is, mint az orvosi egyetemen vagy nemtudom hol.
  • haxoror
    Akkor állj be közéjük ha ez a vágyad de arra ne számíts hogy bárki normális embertől ehhez megerősítést kapsz.
  • sz4bolcs
    És nem nagyon érdekel, hogy hány szcientológus érzi jobban attól magát, hogy bemesélik nekik, hogy ők valójában a testükön kívül vannak, stb. stb..
  • sz4bolcs
    én csak azt mondom, hogy zseniális önfenntartó szervezetet talált ki, de a kitalációik egyetlen apró pontjával sem értek egyet. :)
  • sz4bolcs
    beszervezni naív embereket, és a szent ügyér foglalatoskodni... ;]
  • Calver
    eszem faszom megáll...
    te tényleg elhiszed:
    - hogy egy alkoholista/drogos sci-fi író BÁRMI olyan dolgot ki tudott volna találni, amivel embereket lehet megmenteni?
    - hogy egy olyan "egyház", aki úgy vélekedik azokról akik nem tagjuk hogy "nyugodtan el lehet őket pusztítani", az nem kártékony?
    - hogy jó dolog családokat szétszakítani?
    - hogy akik nekik dolgoznak, tényleg önként és dalolva teszik, nem agymosottan és ostobán?

lófaszt mentettek ezek meg, inkább csak károsítják a normális embereket ahogy tudják.
  • sz4bolcs
    Mi az amit tudnak?
  • Balumann
    Nem, ha visszanézel 1-2 oldalt, akkor eltudod olvasni a történetemet evvel kapcsolatban. Engem is próbáltak nem egyszer behívni. De aztán idő után rájöttek, hogy nincs értelme engem hivogatni, hiába voltam ott a bulijukon (a rokonunk ajánlásával), mert nekem van már elképzelésem nem is 1, hogy mi leszek, és jó úton vagyok abban az irányban ;) (zenei pályán)!
  • homeless
    Na azért annyira jónak se kell beállítani őket. Nemhiába van betíltva sok országban.
  • timantes
    csak nem te is oda tartozol és most próbálsz minket bevonni az 1 millió évre szóló szerződésre ?
  • timantes
    Én is találkoztam egyszer egy ilyen ideológiát ( vagy mifenét ) terjesztő ipsével. Vártam a buszmegállóba , odajön hozzám egy középkorú pasas , elkezdett beszélni az istenről , kérdezgetett , adott valami istenről szóló újságot. Ez eltartott kb. 25 percig utánna megunta a szektatag hogy nem tud velem mit kezdeni és inkább otthagyott az ingyen újsággal. Szóval akit manipulálnak annak elég gyenge az elméje....
  • Balumann
    Teljesen egyet értek "zs4bolcs"-al. Hihetetlen jól összetartóak, imádják a munkájukat és ott dolgozni is (mégha egész nap ott vannak és tanulnak, akkor is), és hisznek a jó célban. Pénzt sem keresnek ott szinte, csak már a nagyon magas szinten levők.
    Egyrészt itt mindenki mondja, meg rakosgatja a híreket, amik bemutatják a rossz oldalát az egésznek (meg hogy hány ember halt meg, stb.). De azt senki nem tudja szerintem, hogy mik az amiket tudnak, és hány embert mentettek meg (amit persze az, aki nem orvos, és nem is szcientologus, kapásból rávágja, hogy persze... szerencse, vagy az orvosok direkt aztmondták, hogy nem lesz esélye, hogy a szcientologusok örüljenek...)

Én is csak azt mondom, hogy soknak nem célja ezen pályán lenni. De aki max 2-3 ilyen részt végzett el belőle, vagy egyáltalán nem, az a hírek meg rémterjesztések alapján ne állapítsa meg, hogy ez a legrosszabb dolog a világon.
    Avval már senki nem fog meggyőzni akármiket mond, hogy csak értelmetlen dolgokat tanítanak amik semmire se jók. (mivel nekem rokonom dolgozik ott, és jól ismertem korábban is, és most is tartjuk a kapcsolatot)!
  • Dodo55
    Nem vagyok naív, csak sosem adom fel azt, amire akár a legkisebb reményt látom.
    Így azt sem adnám fel, hogy leszálljanak rólam, mindent megpróbálnék, valami csak bejönne.
    Persze az esély arra, hogy belekeveredjek mint mondtam elhanyagolható, mert a legkisebb kezdeményezést is elutasítom, meg nem érdekelnek az ilyen tréningek, amikről beszéltetek.

Ilyen vagyok, minden problémámat megpróbálom magam megoldani, esetleg a közeli ismerőseimtől(család, barátok) vagyok hajlandó segítséget kérni, idegenektől soha. Az idegeneket teljesen távol tartom a magánéletemtől. Persze ez alatt lelki probléma értendő, nem egyéb(pl technikai), mert azokban természetesen elfogadom az idegenektől a segítséget.

Szóval engem nem szerveznek be soha, ebben biztos vagyok, ismerem magamat ennyire, és mostmár ezt az "egyházat" is ismerem annyira, hogy amennyire csak lehet távol tartsam magam tőle.
  • Mirk
    dejó:)
  • Marki
    De legalább kiléphetsz, miután lejár
  • timantes
    nemtudom már hol olvastam hogy 1.000.000 évre kell aláírni a szerződést , hát elég szánalmas
  • Marki
    Hubbard pontosan tudta, hogy egy világátverő filozófiát hoz létre. Ő tanította az egészet, és őt követi a többi marha.
  • sz4bolcs
    bárkié is, működik.
  • Zsoltika 007
    "Szerintem nem személy, vagy személyek állnak a hierarchia csúcsány, hanem Hubbard hagyatéka, maga az ideologia." Ez szép és jó csak ez már egy ideje nem Hubbard filozófiája... Kifacsarták és kifordították az egészet. Köze sincs hozzá. Szektás barom az összes.
  • sz4bolcs
    Te ebben látod a rációt.
    Én pedig abban, ha mind az alacsonyabb, mind a magasabb szintűnek megadnak mindent, amire szüksége van, akkor nem különbözik a hierarchia magasabb szinten levőktől.

Épp írtam egy nem túl magas szinten levő szcientológustól, (mert ki tudja, még hány szint van fölötte) akinek anyagilag mindene megvan, ferrari, szép ház, szerintem azóta már gyerekei is egy szép szcientológus lánytól.., csak nem az ő nevén, hanem "céges".
    Mi lehet több anyagi java, és mire használná föl a piramis csúcsa?
    Ugyanarra, mint az alacsonyabb szinten levők, kapcsolatokat épít, fenntartja a rendszert, próbál beszervezni magasabb politikai, vagy egyéb csoportokba szcientológusokat.
    Szerintem nem személy, vagy személyek állnak a hierarchia csúcsány, hanem Hubbard hagyatéka, maga az ideologia.
  • jefferson83
    Jót röhögtem thx :)
  • Zsoltika 007
    És tényleg!!
  • Calver
    csak nekem tünik fel ahogy a kölykök tartják a mancsukat? csak a "FIZESS!" felirat hiányzik a képről
  • jefferson83
    Mennyibe kerül?

[egyébként egyetért veled]
  • jefferson83
    "...nem egy-két ember hagy kifolyni milliókat a kezei közül."

Igen ezzel tökéletesen egyetértek, szerencsétlen volt a megfogalmazásom. Javítanám: Talán úgy lenne helyes, hogy egy-két épeszű embernél még előfordulhat, de többnél nem. A hülyék (nem tudok mást mondani sajnos) ezreinél ez normálisnak mondható.

"...nem pedig abban az értelemben, hogy a nagy gonosz kizsebelő bácsi áll a piramis csúcsán."

Én meg igenis ebben hiszek, mert mindenben van logika és ezen elv alapján egyedül ebben van ráció :) És a gonosz kizsebelő bácsi ettől függetlenül állhat 100-200 emberből is.

UI: Én a mocskos anyagi világban hiszek, mert sajnos ellenpéldát még nem (nagyon, tiszt. a kevés és piciny kivételnek) tapasztaltam, főleg ekkora méretekben.
  • Zsoltika 007
    Érdekes blog.
    Ezt meg akkor írta mikor el akarták a szcientek távolíttatni az előzőleg linkelt bejegyzését :D
  • sz4bolcs
  • Zsoltika 007
    Na mit találtam a Tékozló Homár-on? :)
    Ez viszont már tényleg undorító mert a gyerekeket úgy befolyásolják ahogy akarják. Ha felnőnek ők tényleg "rabszolgák" lehetnek.
  • sz4bolcs
    Nem ismerem a szervezet felépítését, de gyanítom, hogy az alsóbb szinteken nagyságrendekkel többen vannak, mint magasabb szinteken, szóval nem egy-két ember hagy kifolyni milliókat a kezei közül.
    Azt ugyanúgy elképzelhetőnek tartom, hogy kevés ember kezébe kerül magasabb szinten a pénz, de arról fogalmam sincs, miket csinálnak azzal a pénzzel, visszaforgatják, vagy mikbe.
    Apám mesélt egy ismerőséről, volt rohadt nagy villája, vezető beosztása, ferrarija, nem kellett törődnie azzal, hogy mit eszik holnap.
    A szépséghibája az, hogy készpénzt soha nem látott a munkájáér, semmi olyan saját dolga nem volt, ami az ő nevén lett volna. A családjához nem engedték haza ünnepekre sem. Ellenben az egész világon ingyen utazhatott, a legjobb luxus szálodákat fizették neki, fizettek neki mindent, ami csak kellett, a pénz nem számított, neki csak a szent ügyér kellett tevékenykedni. Úgy van meg mindene, hogy közben totálisan függ.

Én úgy gondolom, hogy ez az egész csak formálisan hierarchikus, nem pedig abban az értelemben, hogy a nagy gonosz kizsebelő bácsi áll a piramis csúcsán. Ezek az emberek kitörlik egymás képzeletéből, hogy a pénz érték, szinte egy megvalósított kommunizmus.

Arra szeretnék kilyukadni, hogy ha magasabb, ha alacsonyabb szinten van valaki, az nem befolyásol semmit, mivel úgy csinálják, hogy az alacsonyabb szinten levőnek se legyenek anyagi gondjai, ha segítség kell, simán kisegítik, ha nincs lakása, adnak neki, ha nincs kocsija, de kell a beosztásához, adnak neki, elég ha részt vesz a szervezet fenntartásában.
    Mint egy nagy, szerető család. ;)

És nem védem őket, de szerintem zseniális, hogy egy ideológia így meg tudjon valósulni, és fennmaradni. Nem szemetek, hanem egy ideológia megvalósítói.