212
  • Epikurosz
    #212
    dondore!

    Téged honnan szalajtottak?
    :-)
    Olvasd el ezt, ha teheted. :-)
  • dondore
    #211
    Nagy respect az arcnak, olvassatok el a 'Brief History of Time'-ot!

    OFF

    Ti meg sokan ismetelgessetek:
    - nem gyulolkodom
    - nem osztom arrol az eszt amihez nem ertek
    - nem szorszalhasogatok
    - nem irigykedek es nem nagykepuskodom
    - nem kell mindenhez hozzaszolnom, mert nincs feltunesi viszketettsegem
    - nem OFF-olok, de ha megis akkor kiirom ;-)

    csumi
  • Loverman
    #210
    na, ha 2 ilyen ember összetalálkozik...
  • Epikurosz
    #209
    Amúgy meg annyira nem akarlak bántani, csak a szükséges mértékben. Agyilag szerintem a fiam lehetnél.
  • Epikurosz
    #208
    Ide figyelj, te vén bolond. A ciklikus mániád így az interneten keresztül nem fogom tudni kigyógyítani, de egy-két dolgot azért el tudok neked magyarázni, hátha...

    A GDP, az ipari termelés, vagy a pénzügyi (infláció, beáramló tőke) mutatók azért nem mérvadók, mert nem mutatják a mögöttük lévő folyamatok minőségét.

    Tételezzük fel, hogy a privatizáció folytán rengeteg multi települ be Magyarországra, amelyek felfuttatják a termelést, és úgy általában a gazdaságot. Azonban, és itt jön a buktató, érdemi, stratégiai kutatást-fejlesztést nem folytatnak, az igazi és drága high-tech-et (gondolok például vadászrepülőgépekre, CT-gépekre, komoly precíziós műszerekre stb.) továbbra is meg kell vennünk. Emellett, a profit kimegy az országból.

    A következmények:
    1. a betanított és szakmunkás réteg alulfizetett, ezért sokan külföldre vándorolnak.
    2. őket pótlandó, felmerül pld. ázsiai (zsidó stb.) olcsó és igénytelen, az első generáció ideje alatt nem pofázó tömegek betelepítése
    3. ha egy magyar "túlképzett" szakember igazi karriert akar befutni, akkor külföldre kell távoznia (lásd: vándorbot).
    4. a munkára nem használható, kultúrálatlan csőcselék féken tartására kiépül a segélyek rendszere, amiből teljes életet nem leeht élni, de lopásokkal, prostítúcióval, csalásokkal a jövedelem kiegészíthető
    5. a multikultik meghatározó jelenléte miatt a nemzeti identitás jellemzői háttérbe szorulnak. A társadalom heterogén lesz, több a konfliktus, de ezek elfojtására profi erőszakszervezeteket (lásd: kommandók) építenek ki
    6. a fen említett okok miatt, a nemzet gerincét adó középosztály életfeltételei rosszabbodnak, emiatt a demográfiai mutatók épp azoknak a rétegeknek a körében, akik hasznos állampolgárokat tudnának kinevelni, rosszabbodnak. A megjelenő tiltakozásokat az előző pontban említett erőszakszervezetek fojtják el.
  • wanek
    #207
    Neked hiányzik egy kereked...
  • babajaga
    #206
    "Rengeteg magyar tudós menekült külföldre 2002 után is, a kilátástalanság elöl. "

    Neked jólesik ha hazudsz? Ki menekült hova?
  • Epikurosz
    #205
    Jól néznénk ki, ha az ellenzék prominens személyisége éltetné a kormányt, amely mindneki láthatja ma már, a romlásba döntötte az országot, és viszi tovább a lejtőn lefelé. És ha már tudományos témákkal foglalkozó fórumon vagyunk: a tudományos életet teljesen gallyra vágta a szociálliberális koalíció. Rengeteg magyar tudós menekült külföldre 2002 után is, a kilátástalanság elöl.
  • babajaga
    #204
    Orbán márc 15.-én uszított és a megválasztott kormány megdöntését emlegette többszázezer ember elött. Tudod hogy a világ sok demokratikus országában következményei lettek volna ennek?
  • babajaga
    #203
    És te megállapítottad hogy ezek milyen bűncselekményeket követtek el!
  • babajaga
    #202
    Tudod én a világ összes pártját lesz****! Nekem nincs szükségem pártokra. Nekem senki nem mondhat semmit mert azt hogy mi a valóság azt én döntöm el nem más helyettem.
  • Epikurosz
    #201
    Nem. A büntetőjogban létezik a foglalkozástól való eltiltás fogalma. A közvélemény főleg orvosokkal vagy ügyvádekkel kapcsolatban ismer ilyen jogi eseteket, de miért ne lehetne alkalmazni (makro)közgazdászokra vagy politikusokra is? Minden szakmában felelősséggel tartozik a munkavállaló az általa okozott kárért. Nem is értem, hogy miért vannak ez alól kivételek.
  • wanek
    #200
    Ezt neked a maszop, vagy a zsdsz szemináriumon hazudták?
  • Epikurosz
    #199
    Igazad van: nem tönkretett, elkúrt.
  • babajaga
    #198
    "Csak a vezető tisztségektől kellene - még mindig - eltiltani"

    Ezt meg úgy hívják, diktatúra.
  • babajaga
    #197
    Miben lett tönkretéve az ország? Ez a Fidesz általános hazugsága, az ipari termelés növekedése ennek pont ellentmond. Most kezdték el az új metrót a tönkretett országban. Az infláció már rég nem kétszámjegyű a tönkretett országban.
  • AranyKéz
    #196
    Bár tény az hogy 1 számadat nem mond el mindent a gazdaság állapotáról, de elég érdekes körülmények kellenek ahhoz hogy ellensúlyozzák azt a megháromszorozódást.
  • Epikurosz
    #195
    Az ország tönkretétele nem bűncselekmény?
  • babajaga
    #194
    "Csak a vezető tisztségektől kellene - még mindig - eltiltani"

    Ennyire nehéz megérteni hogy ez boszorkányüldözés mert csak bűncselekmény elkövetése miatt lehet valakit eltiltani. Különben nem jogállam hanem diktatúra van.
  • Epikurosz
    #193
    Nincs szó Nürnbergről, sem a volt kommunista vezetők deportálásáról Recskre. Csak a vezető tisztségektől kellene - még mindig - eltiltani őket: ne lehessenek osztályvezetők, főszerkesztők, tévében szerkesztők, az államapparátusban osztáylvezetőtpl felfelé, ügyészek, bírók, titkosszolgák, rendőrtisztek.
    -------------
    Aranykéznek válaszolva:

    "ásárlóerő-paritás alapú fejenkénti GDP-ben számolva 6 év alatt visszajutottunk, és amúgy sem volt vészes a visszaesés. (Egyébként meg 16 év alatt megháromszorozódott)"

    A GDP nem tükrözi a valóságot. A GNP már jobban. Szerintem azonban az egyedüli, ami mérvadó az életszínvonal, a demográfiai mutatók, és a tudományos fejlődés. Ezek mind elengedhetetlenek egy egészséges társadalom létéhez. Önmagukban sem a pénzügyi-gazdasági, sem a demográfiai, sem a műszaki-tudományos fejlődés mutatói nem adnak reális képet egy állam tényleges helyzetéről. Ez egy komplex téma.

    Önmagában a pénz sem mindenekfölötti. Az Egyesült Arab Emírségek államháztartásának a többlete, mint nemrég olvastam, 50 milliárd dollár feletti. Irtózatos összeg. Azonban, ha megnézed a demográfiai mutatókat, akkor látod, hogy a dolgozók fele külföldi. A másik: az eredmény nem saját teljesítményen alapul, hanem a természeti kincsek kiaknázásán. Emellett, a társadalom életfelfogása az iszlám miatt 200 évvel is el van maradva pld. az európai mentalitástól, tudományos potenciál nincs stb.
    Ez csak egy példa volt. Aránytalanságok vannak az USA-ban, Európában, Japánban, Kínában, Indiában, mindenütt. Ideális társadalom nincs. Vannak azonban olyan államok - nem sok! - amelyek közelítenek az általam elképzelt ideális állapothoz: Kanada, Ausztrália, Svájc, Új-Zéland, bizonyos fenntartásokkal Japán, Tajván.

    Magyarországra visszatérve lesújtók a kilátások, félő, hogy olyan országok, mint Románia, Horvátország, Bulgári, vagy akár Szlovákia végképp elhúznak mellettünk.
  • babajaga
    #192
    "kommunistátlanítást a lengyelek kieszközölték"

    És milyen bűncslekményt követtek el azok a csúnya kommunisták. Mert az nem jogállam ahol kollektív bűnösséget mondanak ki.A Nürnbergi perben is személyeket vontak felelősségre.A bűncselekményt nem lehet örökölni.Bár akadt olyan barom a Magyar Parlamentben aki a 14 éves Medgyesit megvádolta 56 leverésével.
  • AranyKéz
    #191
    "Amúgy, valamit tenni kell, mert ami kiépült az utolsó 17 évben is, ez a vízfej, nem fog már sokáig működni. Max. tíz évet adok neki"


    Reménykedjünk hogy rájönnek a méééélyen tisztelt vezetők hogy meg kell nyirbálni egy-két dolgot.
  • babajaga
    #190
    Ja csak magyarországon vannak gazdasági bűncselekmények sehol máshol. És persze azok is a csúnya kommunisták bűnei.
  • AranyKéz
    #189
    "2. A gazdasági növekedéssel ne gyere, mert előtte volt egy visszaesés. Talán most értük el azt az életszínvonalat, ami '89-ben volt, statisztikák szerint, de szerintem alatta vagyunk. ezek a villogtatható mutatók csak akkor érnek valamit, ha jobban élsz."

    Vásárlóerő-paritás alapú fejenkénti GDP-ben számolva 6 év alatt visszajutottunk, és amúgy sem volt vészes a visszaesés. (Egyébként meg 16 év alatt megháromszorozódott)
  • uniu
    #188
    Nemtom miert is lenne ennek kihatasa ? Ha 1 vallalat tulajdonost valt ok is cserelik a vezetoseget, egy rendszervaltasnal ez sztem termeszetes lenne, es semmilyen negativ nemzetkozi kihatasa nem lenne.
  • Epikurosz
    #187
    Előzőbb kérdésedre: a kommunistátlanítást a lengyelek kieszközölték. Pont.
    2. A gazdasági növekedéssel ne gyere, mert előtte volt egy visszaesés. Talán most értük el azt az életszínvonalat, ami '89-ben volt, statisztikák szerint, de szerintem alatta vagyunk. ezek a villogtatható mutatók csak akkor érnek valamit, ha jobban élsz.

    A másik: itt már elmondták neked, hogy a számos gazdasági bűncslekmény többszáz milliárdos károkat okozott az országnak. Csak a Postabank-ügy kb. 120 milliárdjába került az adófizetőknek. A Kulcsár-ügyben 15 milliárdról van szó, a Tocsik-ügy banalitás, alig 1 milliárd. Sorolhatnám...

    Szóval, a fától meg kellene látni az erdőt.
    Én azonban csak ismételni tudom magam: csak a munka teremt értéket + a maffia nem tud társadalmat építeni.
  • babajaga
    #186
    Az nem zavar akik lerombolták a TV-t az nem a becsületes dolgozók tömege hanem a társadalom szemete? Ilyenekkel lehetett fasizmust létrehozni Németországban. Ezek a szerencsétlenek nem okkal romboltak gyújtogattak, nehéz ezt felfogni? A metrót egy meccs után szétverni az értelmes ember cselekedete?
  • babajaga
    #185
    Egy tönkretett országban hogy lehet ekkora gazdasági növekedés?
  • babajaga
    #184
    "az előző rendszerben leszerepelt kádereket el kell tiltani a felelős tisztségek viselésétől"

    Milyen bűncselekményt is követtek el? Tudod milyen nemzetközi kihatása lenne ennek?
  • Epikurosz
    #183
    Akasztottak már a feketejanidnál ártatlanab embereket is fel. Nem is értem minek jösz vele állandóan...
    Azoknak, akik tönkretették az országot nem kitüntetés jár, hanem max. minimálbérrel egyenlő nyugdíj, oszt' kertészkedjen egy kisfaluban, és hagyja a dagadt ruhát másra. Így volt ez mindég: sikeres voltál, jutalom jár, nem voltál sikeres, vonulj vissza. A lefejezés elmaradhat.
    Amúgy, valamit tenni kell, mert ami kiépült az utolsó 17 évben is, ez a vízfej, nem fog már sokáig működni. Max. tíz évet adok neki, de akkor már csúnya dolgok lesznek (éhséglázadás, a tavalyi őszieket lepipáló zavargások, halottakkal, miegymással.) H(k)amu és gyémánt? Nem. Gyertya és köröm! :-)
  • babajaga
    #182
    "az előző rendszerben leszerepelt kádereket el kell tiltani a felelős tisztségek viselésétől"

    Fekete János nemzetközileg ismert nagytudású és nagytekintélyű bankszakember. Gulágra vele!
  • babajaga
    #181
    " IQ-teszteken átment emberek kerülhetnek"

    Hozzáértés?
  • babajaga
    #180
    "nem szabad külföldi hiteleket felvenni"

    A Románok visszafizették az államadósságukata 80-as évek végén. Tudod utána milyen helyzetbe kerültek? Most mit gondolsz van e adósságuk?
  • uniu
    #179
    Maximalisan 1ettertek! Foleg a 6. ponttal, meg a mai napig vannak olyan emberek akik iskolazatlanok es pszichologialilag is alkalmatlanok a vezeto szerepre, es nagysagrendekkel degradaljak a hatekonysagot. pl az OTP Bankkartyaosztalyan is dologozik egy ilyen vezeto, raadasul no, de szerencsere mar csak sima osztalyvezeto poszton.
  • Epikurosz
    #178
    Na, most ez a II. világháborús pusztítás tény, de 60 év utén nem lehet már erre hivatkozni.
    A rendszerváltás után sokan láttUK, hogy nem jó irányba mennek a dolgok.

    Azt a hülye is be tudja látni, hogy csak azt leeht elosztani, amit megtermelünk. Ez ilyen egyszerű. A munkanélküliség soha nem vitt előre egyetlen országot sem. Annál már az is jobb, ami a szocializmusban volt, a kényszerfoglalkoztatás.

    Amúgy meg, ekkora hülyeséget, hogy nincs munka, emiatt van a munkanélküliség, meg nem voltak hatékonyak a régi vállalatok, ezért keleltt szétverni őket, meg nem volt modern technológia stb. Ez mind süket duma. Az évi kb. félmillió munkanélkülivel kb. 5-ször ekkora auópálya-hálózata lenne ma Magyarországnak. És oda nem is kell mit tudom én milyen korszerű technológia. Pénz lett volna rá, mert az állam így is úgy is kifizette - a külföldi cégeknek is, ugye, a pénzeket. A díjakból meg annyi volt a bevétel, hogy az építő cégek nem is tudták felhasználni, Kulcsár Attillának adtak kb. 20 milliárdot, hogy lottózzon vele a tőzsdén.
    Akkor miről beszélünk, gyerekek?

    Elismétlem a lényeget, mert nem kelle szeninek lenni egy ország jó kormányzásához, józan paraszti ész kell hozzá:

    1. dolgoztatni kell a munkaerőt, senki semmit ne kapjon ingyen, és aki nem dolgozik ne is egyék.
    2. mindig a jövőt szem előtt tartva kell építkezni, gondolva a jövő generációira is.
    3. nem szabad külföldi hiteleket felvenni.
    4. a műszaki-tudományos fejlesztést támogatni kell, az eredményeket a gyakorlatba ültetni
    5. állandóan figyelni kell a nemzetközi gazdasági-politikai helyete, és rugalmasan alkalmazkodni az új helyzetekhez
    6. a vezető pozíciókba csak szigorú pszichológiai és IQ-teszteken átment emberek kerülhetnek
    7. az előző rendszerben leszerepelt kádereket el kell tiltani a felelős tisztségek viselésétől.
    Mennyi ez eddig? 7 alapelv. több nem is kell.
  • uniu
    #177
    Miota a klimanak is...
  • babajaga
    #176
    És az hogy Magyarország az Orosz érdekszférába kerül a nagyhatalmak döntötték el.
  • babajaga
    #175
    "hogy a háborúban szétbaszódott országot még le is fejték háborús adósság címén."

    És a Magyar hadsereg nem okozott károkat oroszországban? Egyelőre Magyarország támadta mag Oroszországot és nem fordítva!
  • AranyKéz
    #174
    "Alapvető fogalmakkal nem vagy tisztában"

    Például? Nem én voltam az aki erőltette hogy márpedig az állatok igenis kommunisták és az jó.

    "[blahblahblah] zsidó [blahblahblah] érdek [blahblahblah] összeesküvés"

    - Te Kohn, hát ez egy szélsőjobboldali újság! Miért nem a zsidók által kiadott újságot olvasod?
    - Nézd Móric, a zsidó újságok állandón olyasmikről írnak, mint antiszemitizmus, Auschwitz, izraeli konfliktusok. A szélsőjobbos újságban pedig egyéb sincsen, minthogy a zsidóké minden pénz, a zsidóké minden bank, a zsidók irányítják az országot. Hát nem jobb egy olyan újságot olvasni, amiben csupa jó hír van?

    "a globalizáció is, aminél kártékonyabb dolog nem sok van"

    Kommunizmus, nacionalizmus, gazdasági- és társadalmi elzárkózás, rasszizmus, korrupció, állami cégek ?

    Meg szerintem elég sokan örültek volna ha 56-ban nem a ruszkik, hanem a csúúúnya gonosz amcsik szállják meg Magyarországot, és a csúúúúnya gonosz globalizációjukat ránk erőltetik.

    "Annál még a "szocializmus" is jobb volt, legalábbis nem kellett rettegniük az embereknek attól, hogy másnap utcára kerülnek"

    Igen, NAGYON jó volt hogy a munkanélküliségi statisztikák feltupírozása érdekében mindenkit berakosgattak felesleges állásokba, és emiatt (is) tönkrement a gazdaság.

    "nem kapnak orvosi ellátást"

    Mindenki tudja milyen csodálatos órákat várni a közkórházakban, és az egészségügyi dolgozók is csak viccből sztrájkolnak és mennek ki nyugatra...

    "Az eszmetársaid szétlopták az országot"

    Nem vagyok kommunista.

    "az összeharácsolt milliárdokból pöffeszkednek"

    Kellett a régi komcsi időkből fennmaradt politikusokat megválasztani.

    "És közben azt hazudják, hogy tulajdonképpen ez nekünk jó, a mi érdekünkben történik."

    Milyen igaz. És ha átláttál a kommunizmus hazugságain, akkor se emelhetted ellene a szavad.

    "Mert felvették a Marshall segélyt. Nekünk mi jutott? Lófasz sem."

    Köszönd a ruszki barátaidnak, főleg Molotovnak. Meg azt is hogy a háborúban szétbaszódott országot még le is fejték háborús adósság címén.

    "Na szóval te ebben a témában kispályás vagy, ráadásul olyanokat hangoztatsz, ami nem igaz."

    Példát tudnál mondani ? Mert eddig mást se csináltál, minthogy hisztiztél: "NEM IGAZ! NEM IGAZ! HAZUDIK! NINCS IGAZA! NEM IGAZ! ÉN JOBBAN TUDOM!". De ez csak hiszti.
  • wanek
    #173
    Azt hiszem nincs értelme veled tovább erről társalognom. Alapvető fogalmakkal nem vagy tisztában, csak a liberális zsidó baromságokat pufogtatod. Többek között az ő érdemük a globalizáció is, aminél kártékonyabb dolog nem sok van. Annál még a "szocializmus" is jobb volt, legalábbis nem kellett rettegniük az embereknek attól, hogy másnap utcára kerülnek, nem tudják taníttatni a gyerekeiket, és esetleg nem kapnak orvosi ellátást.
    Az eszmetársaid szétlopták az országot, és az összeharácsolt milliárdokból pöffeszkednek. És közben azt hazudják, hogy tulajdonképpen ez nekünk jó, a mi érdekünkben történik.
    Nyugaton tudod miért volt a II. VH. után könnyebb? Mert felvették a Marshall segélyt. Nekünk mi jutott? Lófasz sem.

    Na szóval te ebben a témában kispályás vagy, ráadásul olyanokat hangoztatsz, ami nem igaz. Ebben a topicban befejeztem veled a társalgást.