90029
  • Solten
    Ezektol a Blikk-hirektol mar kivagyok... :)

• [HUN]FaTaL
    Ja valaki rájött a Class ID-kra :)))

Amúgy godmode helyett úgyhívod ahogy akarod, a pont utáni rész a lényeg.

Ezer éve ilyen Class ID-kal operálja a windows a rendszermenüket. :)
  • Solten
    Jah, errol olvastam tegnap, je es mukodik :)

• MR ME
    GodMode.{ED7BA470-8E54-465E-825C-99712043E01C}
  • pxxl
    lol ezt tesztelem is majd otthon :D
  • IMYke2.0.0.0
    Ejnye-bejnye...

ipon.hu
  • KranaZoli #50102
    Gondoltam, hogy erre asszociáltál. Persze lehet benne vmi. Én kimondottan csak a Vapor-X-ről hallottam hardveres problémát és ha jól emléxem akkor vmi olyasmi volt, hogy vagy kattogott a venti indítás után, vagy el sem indult. De lehet, hogy nem ez volt.

Azért írtam, hogy állítsd be úgy az OS-ed, hogy a kék képernyő tartalmát meg lehessen később is nézni. Talán abból kiderül vmi.
  • gurubefree
    Az teny hogy nem Vapor-x de HD4890 es ezert gondoltam hogy talan arra hajaz a hiba. Raadasul ugye a Zalman hutos ....

Ha memoria gond lenne akkor az mindig elo jonne. De ugya a WIN7 is okorhat meglepeteseket ( meg mindig )
  • KranaZoli #50100
    Aha.

Mindegy, egy memtest belefér.
    A BSOD képernyő tartalma talán majd elárul vmit. Gúgliban utána kellene nézni, hogy mi is volt a bibi a Vapor-X-ekkel. De Neked nem Vapor-X-ed van.
  • gurubefree
    Azert furcsalom mert ez csak egyszer es akkor amikor elinditom a gepet fordul elo . Van hogy 18 orat jatszok ( meg ha pihenek is 1-2 orat sem kapcsolom ki a gepet vagy lepek ki peldaul a jatekbol ) es terheles alatt egyszer sem fordul elo .
    Reggel csinalok egy mem. diagot. Teszteltem a gepet Prime-al semmi gond nem volt vele .
  • KranaZoli #50098
    Erre a progira gondoltam:

BlueScreenView 1.20 (0.05 MB)
  • KranaZoli #50097
    Először is állítsd be úgy az OS-ed, hogy a kék képernyőt hagyja kint a képernyőn. Le lehet fotózni és bedobni a screen-t. De már vannak progik, amikkel a BS képernyő tartalma is beszédesebb formába hozható.

Windows Vista -> Seven:
    (talán XP is, már nem emléxem)

Vezérlőpult\Rendszer és biztonság\Rendszer
    Speciális rendszerbeállítások
    Indítás és helyreállítás (beállítások)
    Itt kivenni a pipát, hogy automatikusan újrainduljon az OS.

Vapor-X-eknek vmi cooler problémája volt nem?! Persze lehet, hogy BSOD képernyőt is okozott. Passz.

Ill. Én beállítanék egy restart-nál elinduló memória tesztet.
    Vezérlőpult\Rendszer és biztonság\Felügyeleti eszközök
    Memória diagnosztika

Szerintem ezekkel kellene kezdeni.

• pxxl
    nimmá úgyfest ma egyedül alszok... :/
    asszem bontok egy bort magányomban
  • gurubefree
    Sziasztok

A "hideg inditasos" hibarol kellene nekem par info .

Az utolso ket hetben egyre tobbszor most mar minden alkalommal amikor reggel tobb oras allas utan bekapcsolom a gepet 1-2 perc utan egyszeruen leall "blue screen" . Utana ha ujrainditom semmi gond .

Hallottam hogy voltak/vannak ilyen gondok a HD4890 Vapox-x-kel .
  • [HUN]FaTaL
    8-10ért viheted a v640i-met :D
  • kifli
    használd ezt
  • Blum
    Nekem is kéne egy fain logó,mert logókovácsok sztrájkolnak,vagy mifene :/
  • berczely
    Na neeee!!!

:DDDDDDDDDDDdd Ez aztán logóóó!!Naon dúúrva!

Bazzeg nekem nem tudsz csinálni olyat hogy csak a feje és kijön a szájszerve meg vissza?
  • KranaZoli #50090
    Te már így jártál, ez van.

De ez megvan, nem?!

- Mond vmi jót?!
    - Pina.

• MR ME
    dettó, csak én 6310i-t vettem, nem sajnálom bármi is történik vele...
  • Blum
    Nő az még hagyján. Ezért jó a GAGYI telefon! Nekem is az van. Pont azért,mert mindig elhagyom/összetöröm. Vettem egy Motorolát 9k-ért,célnak megfelel,összetörik/elhagyom. LESZ*ROM!! :D (Az igaz,hogy ez a 14. telefonom,de az most lényegtelen..:D)
  • kifli
    ne gyalázd szegény hulláját XD
    még meglátja az enyém mitörténtt atieddel és depis lesz :)
  • pxxl
    ne akarjatok nőt jó? de tényleg csak a baj van :/

am az elöbb megtaláltam a 6os gombot... :)
  • kifli
    hát eltudom képzelni milyen állapotban lehet :/
  • MR ME
    csillagbogárvirágszálam
  • pxxl
    asszony, és tényleg 2x vágtam földhöz/falhoz

de a cigimet sem találom
  • kifli
    mi dühített fel csillagbogárvirágszálam? :D
    most tényleg megölted azt a szegény telót? :(
    Pedig jójaz...
    ha érdekel van 8e-é eladó vodás telóm XD
  • pxxl
    valaki adjon kölcsönbe egy vodás telefont plz, mert mérgemben földhözbasztam az N95-öt :/
  • berlinboy6329
    Ugy néz ki az AFter efectses pluginnak driver baja van,mert azt irja,h a plugin OpenGLt használ,meg a vid kari memóját...Milyen drivert lehet felrakni win7re?Most a legujabb 9.12es van fenn.
  • kifli
    Nekem sem megy ez a magictune de galibát nem csinált. (énsem érzem hiányát mert előző monitoromhoz nem volt ilyen progi :))

Ezt próbáld meg:

-töröld le ati drivert, uninstallal

-majd csökettetmodban (mikor bekapcsolod gépet nyomkodjad F8-at) driver sweeperrel is töröld az ati cuccokat, ha előtte nv karid volt akk azt is

-restart

-keresd ki a karidnek és oprendszerednek megfelelő legújabb ccc-t ati.amd.com-ról

-telepítsd

-restart

Remélhetőleg így megjavul :)
  • KranaZoli #50078
    Vannak a kísérletező kedvű emberkék, mint innen sokan és már RC óta Seven-t használnak. Aztán van az érme másik oldala, akik addig nem pakolnak fel új MS OS-t, amíg ki nem jön hozzá az első Service Pack.

Szerintem Vista-n okés lenne a dolog, az már kiforrott cuccos.
  • berlinboy6329
    Istenem,ez a Windows de gáz....Driver lehet az is,h az After Effects azt irja ki,mikor az egyik netről leszedett plugint elinditom,ami kiirja,h nem tudott elindulni,mer nem elég hozzá a géped?Bezzeg XP-n semmi baja nem volt.:C
  • KranaZoli #50076
    Az nem lehet gond, hogy igazándiból még nincs is Windows 7-es driver hozzá?! Nekem a Win Update egy 2008-as driver-t talál. MS Katalógusában van 2009.03. havi de az is inkább Vista szerintem mint Seven.

Ill. Seven alatt Nekem egészen az 5850-es kártyáig 59Hz-es frissítési freki volt csak. Most már van 60Hz is. :)

De már nem is teszek fel driver-t, mert a Samu driver-e csak besárgít egy rakás fehéret, aztán lehet törölni a színprofilok közül a Samu-t.

MagicTune nem is volt Seven-re jó ideig. Aztán 1x csak nagy nehezen megszületett. Akkor próbáltam, de install után mindig vmi nyűgje volt restart után.
  • MR ME
    az nekem se indul, legfrissebbet mondjuk még nem próbáltam, de már megszoktam énis h nincs :/
  • KranaZoli #50074
    Nekem sem működik 64 bit-es Win7-en. És asszem a legfrissebb MagicTune-al próbáltam. De már annyi ideje nincs a gépemen, hogy már szinte teljesen megszoktam a hiányát. :(
  • berlinboy6329
    64bites win7,igen,ujrarakni még nem néztem.Attól lehetne az,h nem indul a Magictune?
  • Solten
    Nem rad gondoltam... ;)
  • Sharks
    Ok, így már sokkal jobban hangzik... ezek már észérvek. Ne essék félreértés, nem vagyok nvidia-fan, igaz nem is utálom annyira, mint itt sokan, mert hát az öreget tisztelni kell . Az első kártyám, mint szerintem majdnem mindenkinek nv volt és régen nagyon jó kis kártyákat csináltak, tehát tiszteljük egy kicsit a múltat. Az más kérdés, hogy a jövőjüket én sem látom perpillanat túl megalapozottnak, jelenleg Sanyi... ja bocs... ATI a király- ez így van.

Solten:
    Ne hasonlíts az nv-imádókhoz légyszi! Imádom az ATI-t. A fermi engem nem érdekel, csak DX11 és nv párosáról van szó. Ok, az első kártyájuk a fermi lesz, azonban ha ez nem játékra szánt kártya, akkor pont ezért felesleges fikázni ilyen szemmel nézve, mert lehet, hogy amire tervezték, azt nagyon jól el fogja látni (bár én is kétlem perpillanat, hogy ebben a rohanásban értelmes dolgot tudnának alkotni). Egyszerűen csak kicsit szemet szúrt, hogy már mindenki kb. előkapja a konyhakést, amint meghallja, hogy nv és kicsit kezdett arra hasonlítani az egész, mint mikor ovisok vitatkoznak észérvek nélkül. Azért ne utáljatok.
  • kifli
    drivert próbáltad újrarakni? 64bites w7?
  • berlinboy6329
    Win 7:Atipdlxx.dll nem windowshoz lett tervezve,v hibát tartalmaz..Ez micsoda?Állandóan előjön.Xfiire inditásnál 7X is egymás után,PS inditásánál is,Windows inditásánál is..

És van egy monitor-szabályzóm(kontraszt,fényerő...)progim,ami a monitorhoz jött(Samsung,a progi a Magictune Premium)és gyanitom,hogy az miatt nem indul el..Mikor frissen lett Win 7 telepitve akkor ment,aztán felraktam vmit és most rányomok,és semmi..:C