90029
  • IMYke2.0.0.0
    ASUS eeePC 1201N Netbook

Sehol sem írtam, hogy egy netbookon 8 órát kell dolgozni.
    Azt írtam, hogy egy előadás napot ki kell bírnia - főképp, ha az ember nem dugdoshat konnektorba.
    És a netbook-ok igen nagy része [a tesztben szereplő is] 3 óránál több aktív használhatóságot biztosít. A laptopok ezzel biztosan nem tudnak versenyre kelni.
  • arty
    4670 = sokkal lassabb a 4830/4770/4850 triónál
  • RYO21
    Nem proci fuggóek aHD videók?
  • Blum
    Mert már kezd kifutó széria lenni.
  • Pacal17
    Bocsi srácok, csak elég régen voltam már gépvásárló helyzetben..:D
    Ez mitől ilyen olcsó?
  • Blum
    Köszi!
  • [HUN]FaTaL
    Akkor lehet, hogy valaki kiütött én meg nem figyeltem. :D
  • Solten
    Artatlan vagyok... :)
  • [HUN]FaTaL
    Hm én erre válaszoltam, hova lett a HSZ-em?:)

Solten bűvészkedett?:D

Na mindegy, 4830 és 4850 között, de a 4850hez közelebb.
  • Solten
    link
  • [HUN]FaTaL
    Előbb a márciusit, aztán az augsztusit. Augusztusiból kihagytak egy fájlt. :)
  • Blum
    Nem,de majd mindjárt megteszem
  • Solten
    Felpakolasztad a legfrissebb DX9-et?
  • Blum
    Volna 1 kis gondom és nem tudom hova tenni...

Felraktam a Win7-et (Home Premium). Elég gyakran bűvészkedem kamionokkal Zmodellerben,de valami kegyetlen mód beszaggat,ha 3D-ben forgatom a modellt. Fogalmam sincs,hogy miért csinálja,mert Vistán semmi baja nem volt. 9.12-es Catalyst van fent. Próbáltam azt,hogy tuningolom a VGA-t,de sokkal jobb nem lett,minimálisan gyorsult csak. Most mi a tököm van akkor? :S (4GB RAM,C2D E8400 csak elég ennek a programnak...)
  • Solten
    4830 es a 4850 kozott van kb. De a 4850-hez joval kozelebb :)
  • Blum
    Nagyon.
  • Pacal17
    Na mégvalami :D
    Ez a kicsike mennyire áll közel a 4850-hez?
  • Pacal17
    Köszönöm szépen a válaszokat!
  • Solten
    Hello. Nyugodtan megveheted a 4830-at, valoban durvan kb 9800GT-vel van egy sulyban.
  • Dobronski
    Nem, nem, csak van ilyen, hogy az ember mást olvas ki, ha hasonlóak a kezdőbetűk stb.
  • MerlinW
    Nem szar, nekem is volt, öcsémnek már 2 éve van. 75-80 fok alapjáraton, de nem megy 90 fölé. Engem speciel sosem érdekelt hány fokos, ráadásul a ref hűtő kifele fújja a házból a meleget. Ha nem nézegeted állandóan észre sem veszed. Stabil, nem hangos, megbízható kártya.

Egyébként van Sapphire Vapor és Toxic 4850 is, azok sokkal hűvösebbek.
  • Pacal17
    Igaz az hogy a Sapphire 4850-esnek nagyon szar a hűtése?

Ez lenne a másik lehetőség(inkább ezt venném, 25 ezerért egész jó)
  • arty
    overall gyorsabb is, de ez felbontás és AA függő ugye (a linken is van összesítés)
  • Solten
    Jaja

• [HUN]FaTaL
    Elég kamuszagúnak tűnik, amikor a PH tesztelt a 4830 jött ki gyorsabbnak.
  • [HUN]FaTaL
    Csak egy kiragadott példa volt a sok közül, Foxitot használok egyébként. :)
  • arty
    cod4 teszt (van benne 9800gt és 4830 is)
  • Pacal17
    Üdv!

Szeretnék venni valamilyen olcsóbb PC-t. Na most, a kérdésem az hogy a HD4830-ról nektek mi a véleményetek? Azt olvastam hogy a GF9800GT szintjén van, ami nem olyan rossz. Igazábol csak CoD2/4/World at War -hoz használnám nagyon.
  • arty
    FoxIt readert kell használni (vagy bármi más alternatívát), olyan mintha az adobe szutykát szuperszámítógépen használnád :))
  • [HUN]FaTaL
    Én is dolgoztam gyengébb hardveren. De ugye nem gondolod komolyan, hogy ugyanazokat a programokat használod most?

Teszemazt egy PDF megnyitása ma ugyanannyi ideig tart mint egy p3on, mert annyival lassabb a reader. Nem igazán értem az okát de így van.

Nem 8 órás gépelésre van kitalálva, de Imyke pont arra ajánlja (egyetem/főiskola). Mindenesetre ugyanennyi pénzért én jobb választásnak tartok egy 15"-os notebookot (nagyobbat semmiképen sem, féltéglát a szomszéd építkezésről is tudok hozni és kicsit olcsóbb :D)
  • Blum
    "Ferrari is sz@r autó mert kényelmetlen benne dugni. Viszont nem is az a fő felhasználási területe."

• Blum
    Nem úgy értettem/értettük,nem azért írtuk...
    Csak nehéz nap áll mögöttem és fáradt az agyam és hát megtaposlak-nak jött ki a megtapsollak és néztem egy nagyot,hogy WTF? :D De le esett...
  • Solten
    Netbook valogatja pl. mar az 1000H-n is eleg nagyok a billentyuk a gepeleshez. Vannak mar "subnotebook" meretuek is 12"-al, azok meg jobbak a celra (lasd pl VIA-s Ideapad S12 kb 100 ropi). En megtuningoltam az 1000H-t plusz 1GB-al, porog rajta gyonyoruen a Win7 (Aeroval).
  • MerlinW
    Netbook kb olyan mint egy méretesebb PDA. Egyébkéntteljesen jó el lehet rajtuk végezni bármit. A billentyűzet olyan amilyen, logikusan nem 8 órás gépelésre van kitalálva az egész. A képernyő 12"+ képernyő használható, a proci/RAM meg bőven elég mindenre. Gyengébb hardvereken dolgoztam évekig a 90-es években. Játékot felejtsük el, mert ezek nem arra valók.

A cégnek van egy pár kis kütyüje, mobilnettel előadásokhoz, kivetítőre kötve vagy anélkül, utazás közben szöszölni, levelezni, egy szóval munkára (ami az eredeti felhasználási célja a PC-nek) teljesen jó.

Tehátne akarjunk játszani, videot tömöríteni, vágni és hasonló professzionális dolgokat végezni netbookon. Multimédia terén max filmet, zenét hallgatni, régebbi vagy flash játékokkal tökölni lehet, valaki azt szeretne.

Ferrari is sz@r autó mert kényelmetlen benne dugni. Viszont nem is az a fő felhasználási területe.
  • [HUN]FaTaL
    Tanuljatok meg olvasni. Mi okom lett volna ilyet írni? Semmi bajom Imykével. :) Egyszerűen különbözik a véleményünk. Ez még talán nem bűn, vagy igen?:)
  • Blum
    Rohadjak meg én is :DD
  • [HUN]FaTaL
    Én nem is hallottam.

Ilyen régen is volt egyébként, a Radeon 9200 (9250) sem volt DX9es.
  • Solten
    En nem, tanulni kell a "mestertol"... Akinek mellesleg komplett szeriakat van pofaja atnevezni. Egyebkent nem titkoljak, meg lehet nezni a ceg oldalan:

"based on the award winning ATI Radeon™ HD 4000 series 3D architecture"

Az HD 5145 a HD 4570 utodja magasabb orajelekkel csak DDR3-al. A HD 5165 a HD 4650 "utodja" szinten magasabb orajelekkel es DDR3-al (elobbieknel egy csomo DDR2-es verzio is van).

Bar valoban csalodast kelto de logikus lepes. Ilyen teljesitmenyu kartyaknal mi a feszkes francnak legyen DX 11?
  • Dobronski
    "megtapsollak" helyett "megtaposlak"-ot olvastam.
  • [HUN]FaTaL
    Könyörgöm ez még wordozni is gyenge, a gombok pedig olyan kicsik, hogyha te ezen tudsz normálisan gépelni esküszöm megtapsollak. A tapipad mérete még elmegy. Böngészni lehetetlen rajta.

Adatbázisok hahahahaha. :D Mire ezen kinyitsz egy méretesebb adatbázist nagypapa leszel.