90029
  • Solt
    5850 alatti kártyára ne cserélj, hidd el nem lesz értelme... ( szerintem )
  • arty
    "másfélszeres teljesítménynövekedésre lehet számítani. sztem az elég sok... "

3dmárkban?

bocs, azt hittem játékra vennéd :))

( mérvadóbb teszt az oblivion motort használo fallout3 eremény: általad linkelt tesztben )
  • arty
    ezekkel a kártyákkal még 20% teljesítménytöbbletet se nagyon érnél el - az kb azt jelenti, hogy szinte észre se vennéd a cserét :)
  • steweee
    4890 = 5750 = 9136 pont

4830 = 5588 pont

mondjuk nem tudom a processzor miatt a teljes videokártya többletteljesítményt kihasználni, illetve a memória sávszélesség 128 bitje miatt a 9136 pont alacsonyabb, akkor is másfélszeres teljesítménynövekedésre lehet számítani. sztem az elég sok... igaz, tényleg nem akkora szignifikáns, de ahhoz elég lesz, hogy pl: crysis , oblivion nagyon nagoyn szép graffal jól elfut most de olyan helyzetekben ahol már nagyon terheli pl: több ellenség, robbanás effektek belassul zavaró módon, azt vélhetően ki fogja küszöbölni
  • steweee
    én is úgy gondoltam hogy várok még vele, márciusra szoktak jókat esni az árak. egyenlőre csak tájékozódás jelleggel nézelődök. horror ár : találtam pár ezer forinttal olcsóbb újakat is a neten nézelődve, de az sem volt már rossz ár MOST amiket írtam előző hsz.-ben.

igazi ugrás.... a 4890 = 5750 (1 GB verzió)

http://www.hardwarecanucks.com/forum/hardware-canucks-reviews/24214-xfx-radeon-hd-5750-1gb-gddr5-review-2.html

kivéve a memóriabusz sávszélessége, ami nem 256 hanem 128 bites. nyilván a több a jobb, de ekkora árkülönbségnél minden más paraméter mellett jó az. a kakukktojás a 4860 lett volna, de arról nem találok teljesítménybesorolást, elég ritka darabnak számíthatott a forgalmazását tekintve. tulajdonképpen mindegy is, pár ezressel drágábban lehet az új 5750-t venni, és akkor már tutira tudja az ember hogy mire számítson.

http://www.hardwarecanucks.com/forum/hardware-canucks-reviews/24214-xfx-radeon-hd-5750-1gb-gddr5-review-2.html

• IMYke2.0.0.0
    Soha a büdös életben nem játszanék így!
    Ezen a pályán hajszál pontosan kell célozni és időzíteni, hat méterről, keretes monitorok által szabdalt "képernyőn" ez egyenlő az instant death-el.
    Technikai bravúrnak [álló karakterrel], vagy menőzésnek elmegy, de másnak nem :(
  • SötétBarom
    Ennek a hydravisionnek hogy kéne működnie? Közli velem, hogy nincs betöltve ATI képernyőillesztő -.-
  • arty
    ezek nem jelentenének igazi ugrást a mostani kártyádhoz képest - pláne ilyen horror áron nagyon rosszul járnál a cserével ... kicsit várj, most volt karácsony, az árak 1-2 honap és rendeződnek, akkor vegyél egy 4890-et, esetleg egy 5850-et

amugy milyen felbontásban játszol?
    milyen modokkal? mert az extradurva obli modokhoz a világ gépe se elég :)
  • steweee
    sziasztok

olyan kérdésem lenne, hogy szeretném egy erősebbre cserélni a most meglévő, 4830-as kártyámat. egyéves, és akkor az ár/teljesítmény tekintetében jó választás volt, de azért nem ártana egy erősebb a gépbe, mert az oblivion a modjaival már igencsak a határon terheli, néha lassul.

ilyenre gondoltam hogy

hd 4860 1 GB ddr 5 - br. 38.000
    hd 5750 1 Gb - br. 33.000

30-40 e ft közötti összegre gondoltam, mást típus ajánlását is szivesen elfogadom. melyik lenne a jó választás ?
  • arty
    régi driver, mpchc/dxva gyorsitással?
  • arty
    "4830 ~/< 4770 ~/< 4850 ~ 5750 < 4870 ~ 5770"

hát ez így nem teljesen igaz

hd4xxx sorozat - ha a használható felbontásokat/beállítások nézzük - azért elveri az ötösöket (4850 a 4750et, 4870 az 5770et). amikor persze végkövetkeztetés van, akkor egybe veszik az egész elért teljesítményt minden felbontásban és tulképp ez félrevezető:

hiszen pl mit ér, hogy az 5750 18fps-t tud 1920x1200/4xAA mellett X játékban, miközben a 4850 csak 10-et? mindkettő játszhatatlan...
  • berlinboy6329
    huha,mennyi fül..

Kell vmit állitani,v csak alapon hagyjak mindent és start?
    Hány percet nyüstöljem?
  • Solt
    Hmmm... a gpu caps majd kideríti most... :))
  • Solt
    5850... szerintem...
  • [HUN]FaTaL

Az előző HSZ nem is neked akart válasz lenni, valószínűleg melléklikkeltem.
  • Solt
    És ő ilyet kapott?

• berlinboy6329
    Ha esetleg tényleg az lenne a rossz,tudtok max 70Kig (de minél olcsóbb annál jobb) karit mondani,ami gyorsabb(minés többel annál jobb),mint egy 3870x2?

Mennyit kínozzam a karit?Hány percet?
  • [HUN]FaTaL
    Egyébként:

A következő leállási hibaüzenetek egyikét kapja a Windows XP rendszerben: STOP 0x000000EA THREAD_STUCK_IN_DEVICE_DRIVER

Ez a hiba akkor fordul elő, ha a videokártya végtelen ciklusba kerül, mialatt arra vár, hogy a videohardver üresjáratba lépjen. Ez azt jelezheti, hogy probléma van a videohardverrel, vagy hogy a videokártya nem tudja megfelelően beprogramozni a hardvert.

Link

Driverfrissítést vagy VGA cserét javasol. Mivel a driver nemhinném, hogy szar, ráadásul az összes verzió ezért én továbbra is a vgara gyanakszom.

#50655: HD5850, ha ki jön annyiból. Ha nem, akkor 4890 vagy 5770.
  • Solt
    haladunk... nyüstöld a gpu-t... ;) ha az is jó, akkor már tuti, hogy szoftveres bibi van...
  • MerlinW
    Quake 24db monitoron:)

• MR ME
    azzal ki ha a gpu a szar
  • berlinboy6329
    Na végeztem,tovább hagytam,mint fél óra,kb 3/4órát ment..Minden fasza volt!! (Y) Semmi hiba.

Ezt a Gpu caps viewert akarom én megnézni,mert Fatal azt mondta először,h a VGa döglödik,ha kapna terhelést,biztos kimutatná a foga fehérjét(v nem?)
  • Solten
    Nagyszeru, ugyi vagy... TV-n kell belonod a pal/secam-ot.
  • Solt
    A 30 perc blend arra jó, hogy a hardver hibát kizárjuk...

Egyébként, ha 30 perc blend stabil volt a gépem, utána játékoknál soha nem volt gond...
  • [HUN]FaTaL
    30 perc az szerintem kevés. Igaz nekem tuningtól, de volt hogy 6 óra után állt le az egyik mag. Úgyhogy 30 perc szerintem nem jelenti, hogy stabil. És ez ráadásul Small FFT-n volt, ami mégjobban terheli a CPUt, mint a blend.
  • Solt
    Így néz ki... Addig jó amíg mindenhol zöld... blend-n elég a 30 perc, ha addig stabil, akkor nem hardveres gondod van...
  • berlinboy6329
    Hülye kérdés..Ha OKot nyomok már csinálja is?Mert fájlban va egy continue meg egy stop,de csak stopot lehet nyomni viszont semmi állapotjelzőt nem látok,h csinálna vmit,procihűtő se pörög fel.

Másik:mennyi ideig futtassam az egyes teszteket?(memtes óra,azt láttam)
  • Solt
    Elindítod, és azt adja be egyből... ILYET keress...

Nem halmozunk el, ez egy alap dolog. Kék halál esetén egyből stabilitás gyanúra kell gondolni, még akkor is, ha nem nyúltál semmihez. Meg is halhatott valami...

Egyébként meg nem akarlak megbántani, de a segítséget akkor tud az ember adni, ha van valami minimális tudása az illetőnek... pár hülye kérdés, vagy önmagam többszöri ismétlése elveszi a kedvem a további energia befektetéstől....
  • berlinboy6329
    blend test?az mi?

Érdekes,mikor az atikmdag.sys volt a hiba,kkor vhogy nem nagyon mondtatok semmit,most meg mintha tudnátok mi baja,és progikkal halmoztok el:O
  • Solt
    előbb szerintem blend... ha azon elhasal, akkor lehet keresni hol a hiba... így gyorsabb...
  • Solt
    Telepítsd, és futtass egy blend tesztet.

Mint említettem már, nézd meg, hogy a gyártó milyen V értéket ajánl a ramjaidnak! Sok alaplap alapból csak 1.8V ad neki, ami sok ramnak kevés!
  • RYO21
    most sikerült vamit.
    TVn van kép, fekete fehéren, pc nincs semmi.
    Ha extendre állítom, vagy clonera akkor kiírja ezt az unable szart.
  • [HUN]FaTaL
    Ha a proci hibázik előfordulhat, kis hiba esetén hogy leáll az egyik mag. Esetleg fagyás, kékhalál.

Memtest ramhibánál kiírja a hibát.

VGA hibánál sok minden lehet, sima fagyás, csíkozódás, kék halál, sima reboot.
  • berlinboy6329
    ahh,thx,remélem rájövök mi lehet vele.

Ha hibázik mi lesz?kékhalál?fagyás?
  • [HUN]FaTaL
    Nem én azt mondtam valamilyen hardver hiba van. Azt is mondtam utána, hogy instabil lehet a géped. Továbbá még mindig lehet kártyahiba mivel semmilyen tesztet nem futtatál le.

Prime 95-tel small FFT-t tesztelj, az hajtja a procit, memtesteld 1 órát a ramot utána. Majd pedig valamilyen stress testerrel pl. GPU Caps Viewer hajtsd meg a karit.
  • berlinboy6329
    Te azt mondtad a kártyám haldoklik.Van különbség...

0x000000EA hibával áll meg:Thread stuck in device driver...

Mit lehet csinálni?Nem eltt hozzányulva sose,nem lett tuningolva se szétszedve...

Leszedem ezt a prime 95öt,mit nézzek rajta?
  • [HUN]FaTaL
    Na mivan mégsem a win7 a baja? Instabil a géped, mondtam már a win7 topicban is.
  • Solt
    te figyu... töltsd le a prime 95-t, és csinálj egy stabilitás tesztet... nagyon úgy tűnik, hogy nem stabil a géped...
  • berlinboy6329
    9.10es driverrel se jó,ugyanaz...Akkor fagy le,mikor vmit csinálok,rányomok vmire és be kell adnia..Pl. mikor filmre kattiontok,v mikor a mappájába megyek bele,akkor megáll minden az egésr mozog,de a kép megfagy,aztán jön a kékhalál.
  • berlinboy6329
    Mikor megvettük mert nem támoggata az E8200t,2éve.De utána ment,szal...