90029
  • BaziJoe
    Azért annyira nem vagyok Öreg!!!
  • Solt
    BaziJoe!!!! Besz@rok... azt hittem ezt a filmet csak én szeretem! :D :D Atyaég... te sem mai darab lehetsz! :D :D
  • Klemice
    pont kettő feleslegem van, de be van pillanatragasztózva a ram-slotokba, mert így még a firefox is fizikszben fut!
  • IMYke2.0.0.0
    Ne feledd el gyorsan eladni az 5850-esed, valami szerencsétlennek, akivel így jól kiszúrsz - mert ugye gagyit kap tőled, a pénzéért -, és a kapott semmicske pénzt gyorsan toldd meg banki hitellel, és vedd meg az Isten Király nVidia 8800 GT-t, és az SLI alaplapot!

KLIKK!
  • gameplusz
    Lehet kapni még 8800GT-t? Mert akkor futok kettőért :D
  • IMYke2.0.0.0
    Első saját PC-m óta Radeonom van - sosem halt meg egyik sem. Kipp-kopp.
    A Windows 7-est okolom a hibák egyik részében, a másikban a HD5xxx-ösökre felkészített drivert.

HD4850-esem tökéletesen működik tavalyi driverrel is - nem kapkodom le-fel a Catalystokat.
  • MR ME
    sorozatgyártás, mindenhol előfordúlnak hibák, nekem eddig 3 ati kártyám volt, ebből utóbbi 1 évben egy 4850 és most ez, egyikkel se volt semmi gond (koppkoppkopp)
  • arty
    nem, de vannak hibásak (mint mindenből)
  • BaziJoe
    Ja és én arrol a hibárol beszélek amit itt visszamenőleg írnak!!!
  • BaziJoe
    Nyilván mindig jön ujjabb de remélem nem minden ATI kártya hibás???
  • arty
    ezzel is megleszel :) picit túlárazott, de hosszútávon jó kártya! (kivéve ha jön fél év mulva valami HD6xxx, olcsón, 1400 SP-vel :) )
  • MR ME
    annál jobb lesz :D
    am jó kis kártya az nagyon, énis majdnem azt vettem
  • MR ME
    ja meg minden játék nvidia logóval indít, ez is jelent vmit! a pisix meg egyszerűen csodálatos!
  • BaziJoe
    Rendben veszem a polyént!!! De azért elmondhatnátok konkrétan hogy igen vagy nem.Mert nekem utoljára 9800-as ATI-m volt és most nem szertetném megszívni.Azzal nagyon megvoltam elégedve.
  • IMYke2.0.0.0
    Sajnos, az eltelt 2 évben sem sikerült az ATI-nak a 8800 GT-nél erősebb, ár/érték arányban jobb és megbízhatóbb, technikai fejlettségben előremutatóbb VGA-t készíteni!
    Már bánom én is, hogy annak idején egy vacak HD4850-est vettem!
  • MR ME
    szar lesz, inkább 8800GT-t kellett volna venned :/
  • BaziJoe
    Sziazstok máma hozzák az 5770-es kártyá nem azt akarjátok modani,hogy szar leszz???
  • Solt
    Ámen! Jó éjt! :)
  • shaddoc
    Így van! Reménykedjünk, hogy megannyi ATi-s társunk megoldást talál a problémára. Megvallom őszintén, hogy a tapasztalt teljesítmény után, melyet az én 5770-es kártyám is tud - és ahogy olvasgatok igen kiváló volt már az egész HD széria - ,nem szívesen váltanék vissza a tudjuk mire. Tehát én még nem adom fel, próbálkozni fogok. :-) Mintha nemrég valaki írta is volna itt, hogy az Amd már dolgozik ezen a dolgon? Mert ha így van, akkor szoftveres galiba is lehet (részben természetesen, mert hibás alkatrész is okozhat ilyen jelenséget bármely gyártó esetében is ugyebár). Érzem, hogy ki fognak derülni itt a turpisságok, és reméljük, hogy előbb, mint utóbb. Na én mentem is pihenni. Jó éjt mindenkinek! :-)
  • Solt
    Én is megértem, és elhiszem, hogy iszonyat bosszantó... ha pedig hardver gond azonnal garancia, vagy kipróbálás másik gépben... minél előbb derüljön ki, ha nem szoftveres a galiba...
  • shaddoc
    Szia! Persze, az ember az ilyen problémákat érti is, de ha valaki folyamatosan pucolja a gépét (sűrített levegős porpisztollyal), és mindig vigyáz, hogy csak olyan programot tegyen fel, ami nem teszi instabillá a rendszert, és a legfrissebb alaplapi/integrált hangkártya/videokártya drivet, ill. új op.rendszert (legyen az Xp, vagy Vista/Win7)/stb... tesz fel, és nem oldódik meg a gond, akkor ott már szerintem (legalább is magamból kiindulva is reménykedem, mert mind a memóriáim memtest86-al rendben voltak, már alaplapot is cseréltem) hardver hiba a valószínű. Még olvasgatom a nemrég belinkelt angol oldalt, de csupa olyan dolgot olvastam eddig, melyeket már én is kipróbáltam és nem segített. Furcsa dolog ez az egész mindenesetre.
  • [HUN]FaTaL
    "Persze jó drágát vetettem vele, hogy tanuljon a dologból! :D"

Helyes :D
  • Solt
    No igen... igazából annyi gond lehet, pár mondat alapján nagyon nehéz válaszolni a problémákra... főleg amikor valaki előre kijelenti, hogy az ati szar! :D

Nyavalyogva hívott az egyik haverom pár hete, hogy beszart a gépe... átmegyek, mondom egy sör mellett megnézem neki... Mikor megláttam a gépét, azt hittem elsírom magam. Olyan vastagon volt mindenen az összeragadt por, mintha homokozóban használta volna... vetettem vele tisztító spray-t, kitakarítottam, azóta semmi nyűgje...

Persze jó drágát vetettem vele, hogy tanuljon a dologból! :D
  • [HUN]FaTaL
    Instabil tuning okozhat ilyet. Elvileg ez egyébként úgy működik, hogyha kicsit instabil a kártya akkor leállítja a drivert majd újraindítja (XP ilyenkor merevre fagy, az nem tud ilyet). Ha nagy a baj, akkor kékhalál (pl. annyira túlmelegszik a kari, hogy ideje sincs leállítani).
  • Solt
    Más, de nekem pl ezt a hibát is instabil tuning okozta... :)
  • Solt
    Nem, ez konkrétan egy 4870x2... csak a powercolor oldaláról letöltött 9.3-l nem dobált hibákat... PH-n volt eladó ez a kártya még a nyáron...
  • [HUN]FaTaL
    De nekik kékhalálozik, ami azért egészen más. :)

Egyébként ezt a stopped & recovered hibát a szoftver is előidézheti, amit éppen futattsz. Nekem pl. WOrld Racing 2 alatt csinálja egyedül, gyanítom, hogy a 2005-ös játék nem teljesen kompatibilis a Vista/Win7 vonallal, így hanyagolom is. :)
  • [HUN]FaTaL
    Az én alaplapomat már a Vista se támogatja, mert intelék nem csináltak chipset drivert, viszont ez még semmilyen problémát nem jelentett soha.
  • [HUN]FaTaL
    "akkor keresd meg 9.3-s ati drivert, hallottam olyan vga-ról, ami csak ezzel a driverrel nem dobálta az atikmdag.sys hibákat..."

Ezek véletlen nem a 9xxx-x19xxx közötti sorozatokból kerültek ki? Csak azért, mert azon kártyákhoz a 9.3 a legutolsó hivatalos driver.
  • Solt
    Írtad, hogy el volt állítva a CCC. Az nem gond, max akkor, ha ez az elállítás tuningot jelent...
  • JaSoN HuNTeR #50842
    Na de most megyek. Majd jelzek hogy mivan vagyis inkább csak akkor ha valami megint szar. Csak hát ahoz idő kell hogy néha jöjjön 1 kékhalál. Jó8
  • JaSoN HuNTeR #50841
    Nem tudom én nem huztam még sohase max az elöző tulaja.
  • berlinboy6329
    Sok különbség van a Vista meg a Win7 közt?Az baj,ha az alaplapi driver nem támogatja a Win7et?LEhet azért nem megy?bár sztem hülyeség mert 1,5 hétig meg ment..

(Viszont XP-t igen és ott is meghal,más fájlhibával és más miatt:Ati2dvag.dll ,és a hiba 0xEA)

Áhh nem is izélek itt,már közel a holnap,meg lesz nézve másik karival..Ha azzal is rossz lesz,akkor jövök,mert onnantól foglama sincs mi baja lehet.:C Lehet akkor megint keresgetni...
  • Solt
    Azt akarod mondani, hogy húzva volt? :D
  • Solt
    Az oprendszeres nyűgöt támasztja alá ez is:

"Some users have solved the problem by actually uninstalling a windows hot fix, the "KB952287" patch. (Vista Users)"

Szóval folyamatos frissítés... esetleg kipróbálhatnál egy XP-t is...

• JaSoN HuNTeR #50837
    Hmm most néztem Catalystom :D Elvolt állitva most rendbe raktam majd kiderül milesz.
  • Solt
    Ja igen, nagy valószínűséggel nálam a nem 100%-ban stabil tuning miatt volt ez a hiba...
  • Solt
    Eleged lehet belőle, de ez nem az ATI nyűgje... amit linkeltem, azon láthatod, hogy ugyanez a probléma megvan az NV-nél is... Nekem anno a 8800GT is elég sokszor csinálta ezt: "nvlddmkm has stopped responding and has successfully recovered"

Van ahol azt írják, hogy ez a Vista, és a WIN7 hibája is... mondjuk ezt támassza alá az is, hogy a 8800GT után a 4870-m is csinálta ezt egy darabig, aztán abbahagyta...

Szóval nem lehetetlen, hogy ez szoftver hiba legyen...

Legyen naprakész a windows, az alaplapi driver, a directx, stb...
  • JaSoN HuNTeR #50834
    Jó lehet de engem ahogyan ezt leirod annyira felbasz.:@ Elegem van.
    Csak azt nem értem hogy napokig miért tud rendesen menni és utána néha egy-egy alkalommal kékhalálozik. áhh. Elegem van az Atiból.
  • Solt
    Rákeresve a hibára ( atikmdag.sys ) még 2008-s posztokat is találni ezzel kapcsolatban... a többség szoftver hibának véli, tehát remény van.

Elsőnek azt javasolnám, hogy szedd le a sapphire oldaláról a vga-hoz tartozó drivert. Ha ez sem jó, akkor keresd meg 9.3-s ati drivert, hallottam olyan vga-ról, ami csak ezzel a driverrel nem dobálta az atikmdag.sys hibákat...

Ha így is hibázik, akkor próbálj meg visszavenni az órajeléből...

Ha tuningolsz, akkor állíts vissza mindent alapra. Tegyél be egy modult a cpu-hoz legközelebbi slotba, futtass memória tesztet, ha minden rendben, akkor próbáld így ki...