90029
  • KaszaN
    Hi
    Nemtudja valaki, hogy mi az a "NVIDIA Game System Software"??? ATI kártyám ellenére egy ilyen van fenn, de az isten tudja honnan került rá és mielött leszedem, tudni akarom mi a bánat ez?
  • Dobronski
    Kérem, ez egy informatikai fórum.
  • Breki33
    Mostmeg már játék közben is elkezdett ki meg bekapcsolni

RBR-ben ami ugye nem mostani játék egyszercsak fekete képernyő majd visszajön a kép majd megint
    alig tudtam kilépni

Talán még 950-en is túlmelegszik?

Találtam egy ilyent ahol cserélik a hűtését

Ittis some stupid heatsink-ról írnak

http://www.hardforum.com/showthread.php?t=1440223
  • Solten
    Uberfasza. Hasznal valaki sExplorert??
  • DJ RX7
    Safari-val is minden rendben.
  • Solten
    Chrome-al detto.
  • gameplusz
    Firefox 3.6-tal is jó.
  • [HUN]FaTaL
    Nálam semmi ilyesmi nincs, teljesen jó a logo (Opera 10.10).
  • Solten
    Udv! Samsung? Akkor el van nezve... Amugy a hiba az Onok keszulekeben van, nincs semmifele un "kulonbseg". De ha a neniket ilyen elethuen jeleniti meg, akkor nem lehet ok panaszra...

(p.s: notimban Samsung panel van...)
  • Solten
    Koszonom (nektek is: #51273 & #51282). Az aranyra probaltam ugyelni, pl. a PCI-E csatik hossza is megegyezik. Mind1, igy sikerult...
  • BIZ0906
    Ez nagyon faszának tűnik de piszt :P
  • Sharks
    De akkor már inkább 5770-re...
  • Breki33
    Na de nálam nem kérdezték meg és mikor mentem a cserekártyáért akkor szembesültem azzal, hogy nem HIS, addig egy szó sem esett róla, hogy másfajtát kapok.
  • Met
    Megkérdezték mit szeretnék helyette, nem az volt, hogy ez van nesze nyugi:)
  • KranaZoli #51297
    ATI is megy majd utána a 10.1-es Cata-tól.
  • Breki33
    Igen de értékben is olcsóbb és mint idéztem meg kéne kérdezniük elfogadom-e.

Én nem pénzt akarok vissza, de nem hagyok kisebb tudású kártyát a jobb helyet rámsózni.

Én mostmár inkább ráfizetek egy 5750-esre csak legyen már jó.
  • Breki33
    Igen énis így tudom, tehát abszolút jogosan reklamálhatok ez ügyben

De utáána is néztem idézem

"Ha a csere amiatt kivitelezhetetlen, mert a kereskedőnek nincs hasonló terméke, úgy értékegyeztetéssel – amelynek alapja szigorúan az eredeti vételár, jótállási idő alatt nem lehet amortizációval számolni – felajánlhat más hasonló terméket. Ezt az ajánlatot akár indoklás nélkül is elutasíthatjuk, ilyen esetben jogilag elállunk a szerződéstől, a vételárat pedig visszakapjuk. Természetesen a jog nem ismeri a „levásárlás” intézményét, hiszen a szerződés felbontásával egyidejűleg visszaállítjuk az azt megelőző állapotot, és a kereskedő nem kötelezhet minket újabb vásárlásra."

Tehát ez esetben mivel engem megse kérdeztek elfogadom-e csak adtak egy kevesebb értékű terméket énnekem ezt jogomban áll elutasítani.

De igazából arra vonatkozott a kérdésem hogy van-e itt PowerColor tulaj, mert kivácsi lennék mások tapasztalataira ezzel a kártyával.

De köszi megerősítettél, hogy jól tudtam énis ezt a dolgot, hogy ugyanolyanra illetve ha nem tudják jobbra kell cserélniük!
  • Met
    Cserénél értéket néznek, nem tudást.
    Ha akarsz választhatsz drágábbat és a többletet kifizeted, ha olcsóbb akkor pénzt nem adnak vissza.

iPon-ban a 2 éves PIONEER DVR-115DBK-mat cserélték egy NEC 7200S-re, ráfizetés nélkül.
  • IMYke2.0.0.0
    Magyarisztánban élsz - ezt sose feledd! Itt nem érsz el sokat a "mások azt mondták" és hasonló kijelentésekkel egy boltban, egy IQ-light eladóval stb. szemben.
    A Fogyasztóvédelmi Hatóságot sem fogja meghatni, hogy 43 MHz-el "lassabb" a VGA, ha működik.
  • Sharks
    Azt hiszem, hogy úgy van a szabály, hogy vagy ugyanolyanra, vagy ha nem tudnak olyat adni, akkor jobbra kell cserélniük. Érdemes utánanézni az aktuális jogszabályoknak ezen a téren... lehet, hogy még jobbat is kapsz, mint a HIS. Sapphire Toxic-ot csak ajánlani tudom, bár nekem 70-es van, de a hűtésével abszolút elégedett vagyok.
  • mjanika
    Vazze, ha fizetnének érte én azé használnék Nvidia kártyát Megszedném magam belőle:) Kérdeznék mit dolgozok, mondanám semmit, csak Nvidiát használokMég járulékot is fizetnék utána Ilyen netezős gépnek jó lenne az is. Bár akkor nem tudnám kihasználni a pisiX csodálatos képességeit
  • Breki33
    Ez a te véleményed.

Szerintem meg kötelesek ugyanolyan értékúre cserélni mint az eredetileg vett kártya !

Akikkel eddig beszéltem pedig mint ezt írták.

"Abszolút, elvégre Te X összeget befizettél egy kártyára. Hibás volt visszavitted, garanciális, ergo ki kell cserélniük egy ugyan olyanra, még ha 2 hétbe is telik mire szereznek egyet, csak azért, mert azért annyi idő nem telt el, hogy kimenjen a gyártásból.
    És ha most ezt kaptad vissza akkor neked X összeg úszik a levegőben. Én ugyan azt kérném a kártyát, csak a jót, értelem szerűen, vagy adják vissza a pénzt. Avagy abban az összegben néznél egy hasonlót."

Nonszensz is lenne, ha
    elromlik a kártyád akkor azt cserélhetik egy rosszabbra.
    Én nem mondtam, hogy másfajta kártyát akarok ugyanúgy HIOS-t vártam erre cserélik egy ilyenre és nemcsak hogy limites és ha jól értem mindkettő

(would like to flash the bios with a modded version that remove the upper memory and core freq limit)

Méghozzá nemis 993-on hanem 950-en ventis se lehet szabályozni és semmit se adnak hozzá.

Hát ha ezért nem lehet reklamálni akkor semmiért.

• Sharks
    Szerintem pont a látáskárosultaknak találták ki
  • IMYke2.0.0.0
    Én is szemüveges vagyok.
    És én sem használnék "ződek" VGA-t, még akkor se, ha fizetnének is érte!
    Ebben a gépben is nRingyia dohog, a könyvtárban [ratyi 8500 GT 512 MB] - no comment.

Szerintem, nem gondoltak szemüvegesekre.
    Amúgy, a szemproblémákkal küzdők nagy eséllyel nem is látják a "háromdé"-t. Még moziban is bajos lehet.
  • IMYke2.0.0.0
    Nem fogják visszacserélni csak azért, mert nem 993 MHz-en mennek a VRAM-ok.
  • mjanika
    Kösz a tippet!
    Vennék is, de most komolyan... CSAK egy a baj... Hogy szemüveges volnék... Igaz, hogy csak vezetéshez, meg tévénézéshez használom, meg amikor itt olvasom a hülyeségeiteket Akkor szerinted hogy vegyek fel ilyen háromdé szemüveget? Vagy ezek dioptriára vannak csiszolva? Te, különben ezek gondoltak a szemüvegesekre? Amúgy meg sose vennék ilyen lóf*sz(sípolás) Nvidia kártyát, meg vagyok elégedve a kis 4870-emmel Bár igaz, hogy tegnap este Fifa10-el játszottunk haverommal, 2 óra alatt kb. 29 fok lett a szobában, szóval jó a 4870 fűtőértéke
  • echte
    Uloader, Win 7 Loader
  • Breki33
    Nem egészen értelek.

Miért próbálnám meg tönkretenni, ha szerintem jogosan kérhetek cserét
    mivel nem ugyanolyan árú és minőségű kártyát kaptam mint a korábbi HIS.
  • IMYke2.0.0.0
    Windows 7 Activator?
  • Gibor
    Uhhh nice banner

apropo, win7 hez mi is anak a proginak a neve amivel az aktivációval szórakozom? :)
  • IMYke2.0.0.0
    Én "csak" Sapphire HD4850 tulaj vagyok - referencia hűtésű -, és referencia órajeleket bír is rendesen a kicsike.
    Azt tanácsolnám, hogy mihamarabb "tedd tönkre" ezt az "új" VGA-t... mert menthetetlen.
    Hoppá, talán egy BIOS-flash-elés még segíthet. Bár, kockázatos kissé, de egy próbát megér.
    Előtte ajánlott egy PCI csatlakozóba passzoló régi VGA beszerzése, ha a Powercolor megadná magát [ami, valljuk meg, most jól is jönne, ugyebár].
  • Breki33
    Hello

PowerColor HD 4850 tulajokat keresnék.

Ugyanis a memóriahibás HIS 4850-es kártyám helyett ezt kaptam és bár itt visszaolvasva jó dolgokat találtam, hogy írtak róla sztem nem egyenértékű a korábbival.

Először is árkülönbözet miatt. Ha jól látom 3-4000 forintal olcsóbb ez a kártya kábel játék nélkül, már a mérete is sokkal kisebb, de nem ez a legfontosabb

Mint kiderült a kártya memória nem megy csak 950-en, 993 helyett ha kicsit is próbálom emelni lefagy és újraindul, driverben nem lehet állítani fan speed-et.

Itt írják is
    ""Cons: Cards are not very overclockable. There are no heatsinks on the memory chips at all! There is no way to add heat sinks on the memory chips with the stock card cooler because half of the chips are covered by the heatsink so closely that there would be no room to do so. If you overclock the memory even slightly the card becomes unstable. My card is clocked at 675 core and the stock 950 on the memory and is 100 percent stable. There is no option to adjust the fan speed in CCC. I read this in another persons review also. Its not that the option is disabled, I mean it dosent even exist! Luckly, cards stay cool with the stock fan settings and are quiet. No crossfire bridge is given with these cards either. If you plan on running in crossfire make sure you have a bridge handy or order a new one from Newegg.""

Tehát kicserélték egy abszolút tuningolhatatlan kártyára ami csak 950-en megy amin a másik is jól ment hibásan! Ez már 960-nál fagy nemhogy 993-nál amire esély sincs ezzel a kártyával.

Szval szerintem nem egyenértékű kártyát kaptam, de kivácsi lennék más PowerColor tulaj véleményére is.
  • strebacom
    Volt már???

8.70 RC1 Jan.5 2010 (Cat 10.1) Win7/Vista

• IMYke2.0.0.0
    Ejh, bezzeg, ha ilyet vettél volna:

nVidia VGA + 120 Hz-es LCD monitor + 199 dolláros 3D szemüveg.

"A GeForce 3D Vision névre keresztelt szemüvegek 199 dolláros áron lesznek kaphatóak, és a gyártó állítása szerint több mint 300 játékprogrammal képesek együttműködni a kiadás pillanatában. Természetesen a játéklista nem áll meg, idővel még tovább fog bővülni."

"Hogy hogyan működik és pontosan mit takar ez a szemüveg? Az eszköz infravörös porton keresztül kommunikál a számítógéppel, akár 6 méteres távolságig. Használatához csupán pár dologra van szükség a szemüvegen kívül. Először is csak 120 Hz-es képfrissítéssel tud együttműködni, úgyhogy ez már körülhatárolja a monitorok skáláját, másodszor pedig legalább GeForce 8800 GT-szintű videókártyával kell rendelkeznie a felhasználónak. Ezek után pedig csak egy speciális meghajtóprogram feltelepítésére van még hátra, ami 3D-támogatást ad a játékprogramoknak."

...akkor még a gatyádhoz sem neked kellene nyúlnod!
  • mjanika
    Szia!
    Dehogy cserélek, egy éve vettem, annyiba került, mint egy havi minimálbér, tudod itt magyarföldön nehezebben megy az ilyesmi csere, mint ottan Skócijába Várjál, megnézem milyen tipus...
    Na megnéztem Samsung 2233 BW. Szerintem nem annyira szar monitor, mikor ilyen meztelen csajokat(cicis néniket) nézek rajta, igen szép képe van, tök élethű
  • KranaZoli #51276
  • kifli
    nem kell nagyobbnak lennie ha 5770 :)
  • gameplusz
    5750 vs. 5870 :D
  • [HUN]FaTaL
    Nice banner :)
  • KranaZoli #51272
    1xerűen nem találok szavakat. Hihhetetlen kreatív vagy Solten!
    Még meg sem szoktuk a régebbi új banner-t, aztán jött a Karácsonyi most meg itt egy újabb. Ügyes! Fasza!

PS: Picit aránytalan a 2 kártya közötti méretkülönbség. :) A tojásnak szerintem kisebbnek kellene lennie.

De gratula!