90029
  • Solten
    Tegnap tok veletlen raakadtam egy videora, a Battlefield: Bad Company 2-vel szenved... Kifogas: hajnali 3 ora stb... Irtak neki a kulfoldiek hogy ne lapitson mint a bakafecesz a fuben, hanem tamogassa a csapattarsait...
  • Sharks
    Bocs, de szerintem nem az a normális, hogy kettéfejeled, meg szétütöd a billentyűzetet, akármennyibe is került. Igaz, hogy finoman szólva is teljesen felesleges ennyit költeni billentyűzetre meg egérre, bár nem vágom, melyik fajta kerül ennyibe, de nem is vennék, akkor sem, ha gondolat alapján cselekszik helyettem...
  • Solten

Csavokamat felpontozzuk, tirexit lepontozzuk... Nem ertem mit keres a haveri korben, ugy nez ki jatszani is tud...
  • gameplusz
    Jaja, félelmetesen sokat szoktam szakadni rajta :D Mindig van valami kifogás... Jaj most lagos, sose játszottam még Bátülfílddel, de én vagyok a beszt gémer :D Na mindegy. Én ilyet meg ilyet akarok :D Több értelmét látom, mint a Logótech hárdkór géming kéjbórdnak.
  • Solten
  • Morphin
    háj!
    rég nem olvastam a totyikot...
    most 9.12es driverem van fent,de láttam hogy van 10.x valami újabb. kérdés: érdemes felrakni?
  • Solten
    Muszaj volt ennyit koltenie periferiakra, kulonben nem lenne "igazi gemer". Az egy dolog hogy jatszani ezek segitsegevel sem tud.
  • KranaZoli #51671
    Teljesen szimpatikus arc. Őt régebben is bírtam. Megnéztem az 5870-esről készített 3db videó tesztjét, azokat is jól megalkotta.
  • gameplusz
    Mivel nincs? Hogy vett inkább egy ócska monitort, de TFT az van a billentyűzeten? Ne viccelj már. 2 ezres billentyűzetem van, meg 5 ezres egér (ki nem szarja le?), ha ideges leszek max. kettéfejelem, széjjelütöm, és veszek egy másikat. Ez meg még lefogadom inni se mer a közelében :D Ilyenje van. Ne mondja már nekem senki, hogy a billentyűzet ilyen kurva fontos, hogy annyiba legyen majdnem, mint a monitor...
  • MerlinW
    Azért ez így túlzás:) Egy normális 22"-es TFT-t kapsz 50-ért, egy minőségi Logitech szett pedig valóban 50-70 körül mozog. Nincs ezzel a részével probléma.
  • [HUN]FaTaL
    A széke meg 5. :D
  • gameplusz
    Bezzeg ő nem vesz :D Pedig írtam neki... Mondjuk sose fogom megérteni, mire jó majd' 70-ért egér + billentyűzet, a monitor meg 50k :D
  • Solten
    Ja kiatkozta... Azert orvendetes hogy a bandajabol valakinek van egy kis esze is.
  • Solten
    Mit nem ertesz? Zart szabvany. Kaka. Olyan jatekok hasznaljak, amiknek a fejlesztesebe az Nvidia szepen "beavatkozik", vagyis tejel. Kenytelen volt mondjuk ezt meglepni (zart szabvany) mert csak a Pisix miatt nem venne senki Nvidia kartyat (vak fanboyokat kiveve term.)... Persze ezzel meg is asta a sirjat. Havok Physics mogott az Intel es AMD all, Physixnek nincs eselye. Azt meg mar 20x leirtuk hogy kib@szott a jatekostarsadalom tobbi reszevel mert:

1. nem tudja megjeleniteni az effektet egy szoftveres tiltas miatt.
    2. szoftveres tiltas miatt vanszorog a jatek ATin.

Szoval ilyen felhasznalobarat, edes ceg, nem fogok sirni ha eltunik a sullyesztoben :))
  • kifli
    ja, új hír, tirexi haverja, gameronline, 5870-re cserélte a vga-ját :O (szerintem tirexi azóta nem beszél vele :D)
  • MerlinW
    "Mert szerintem a fizika az amire a legkevesebb időt fordítják sajnos"
    Hát pont erről beszélünk, emiatt lázongunk. Ezért pofátlanság, hogy fiziksz címen gyakorlatilag a semmivel próbálják kizsebelni a játékosokat, eladni a 2 éves technológiákat használó nyák-vécépapírjukat.

Láttam én már elszabott marketingfogásokat, de amit az NV művel az utóbbi időkben az erősen a top10-es listában van.
  • grebber
    "Csináljanak egy olyan játékot, ahol a "látványos porfelhő" hatással van a játékmenetre, pl homokvihar egy sivatagban, ami korlátozza a látást, fogószelek, környezetre és játékosra ható földrengések, nyakadba zúduló víztömegek, bánom is én. Tehát olyan dolgokra kellene használni, ami nem csak arra jó, hogy rámutathassanak, hogy: "- Láttad a játék azon 10 másodpercét, mikor a füstöt lábbal rúgdostuk? - Na az ott fiziksz..", hanem valami olyasmire hogy: "Alig tudtam átverekedni magam azon az útszakaszon, mert a forgószélből aláhulló járművek és törmelékeket kellett kerülgetnem, nehogy a nyakamba zuhanjanak". Na itt kezdődik a játékmenet + fizikai élményfaktor"

Hm jól hangzik.De akkor nem a physX-et kéne szidni mert jelenleg ilyen nem létezik.És szerintem ahogy fizikai szemmel nézzük a game-eket nem is igen lesz.Mert szerintem a fizika az amire a legkevesebb időt fordítják sajnos.Legalábbis én így látom.

Most lesz egy új game Spec Ops: The Line annak volt egy trailer-e ami nem ingame,de odabasz.Na olyat real-timeba ingame megvalosítani apám az maga lenne a csúcs!
  • MerlinW
    Sokkal több HAVOK-os játék van mint fizikszes. Most még legalábbis. De ott lesz az OpenCL is. Nvidia és fizikszel meddig az a baj, hogy puszta marketing. Egyszerűen nem használja ki a fiziksz adta lehetőségeket, sem hardveresen, sem szoftveresen. Volt is nemrég egy cikk, hogy mióta NV-nél van a technológia, a fiziksz visszafejlődött (egy magon való számítás, stb.) Pusztán üzleti célokra, laikus játékosok pénztárcájára utazik vele.

Grebber: Ezért lázadozunk. Csináljanak egy olyan játékot, ahol a "látványos porfelhő" hatással van a játékmenetre, pl homokvihar egy sivatagban, ami korlátozza a látást, fogószelek, környezetre és játékosra ható földrengések, nyakadba zúduló víztömegek, bánom is én. Tehát olyan dolgokra kellene használni, ami nem csak arra jó, hogy rámutathassanak, hogy: "- Láttad a játék azon 10 másodpercét, mikor a füstöt lábbal rúgdostuk? - Na az ott fiziksz..", hanem valami olyasmire hogy: "Alig tudtam átverekedni magam azon az útszakaszon, mert a forgószélből aláhulló járművek és törmelékeket kellett kerülgetnem, nehogy a nyakamba zuhanjanak". Na itt kezdődik a játékmenet + fizikai élményfaktor. Ami persze ugyanúgy kivitelezhető HAVOK-ak, OCL-el vagy Pixelux-al, de ez más kérdés.

A lényeg tehát, hogy próbálkoznak a zöldek, de semmi olyat nem nyújtanak, ami elgondolkodtatná az embert azon, hogy NV kártyát vegyen. Mert perpillanat, az NV egyetlen ütőkártyája a Physix lenne. Semmi másban nem jobb mint a konkurense. S ha így halogatják Fermi sem lesz az.
  • Kongy
  • Kongy
    Na, feltettem a 10.1-es drivert. Nálam kikapcsol a monitor, érdekes módon, viszont a verziószám érdekes. De legalább tudom, hogy frissítettem, mert a 9.10-es driver volt fenn ezelőtt, ezt meg 9.12-esnek látja. :))

• SZilaJMaGGoT
    Elvileg lesz valami physx szerű szabványrendszer ami majd alapból használja a gpu-t függetlenül attól, h milyen a kártyád...
  • SZilaJMaGGoT
    Üdv srácok! A problémám a következő: 4850-em van és ha overdrive-al felhúzom akkor most úgy tűnik minden játék furcsa dolgokat produkálva kifagy. Ha simán túlmelegedésről lenne szó akkor megérteném a dolgot, de régebben folyamatosan túlpörgetve ment, ez a probléma most win7 alatt jelentkezett először. Valakinek van valami ötlete vagy hasonló tapasztalata?
  • Dobronski
    Mert a buzi Nvidia tejel, hogy azt a szar pisix motort használják. Amúgymeg, van annyi havok-os game, mint pisixes, vagy talán egy kicsit kevesebb.
  • grebber
    Egyébként nem értem ezt a PhysX/Nvidia elleni lázadozást.
    Megértem hogy azért a felháborodás mert szinte semmi effecteket jelenit meg (amit más fizikai motor is tudna) mégis elég rendesen behúzza a VGA-t (sok esetben nvidiát is) atiról nem is beszélve. DE...
    ... Mondjatok még olyan gameket amiben pl a füst ilyen "jól" reagál hogy szinte "valóságosan" változik ha átmegy benne az ember. Ha van még ilyen akkor elnézést.
    Meg ha meglehetne valósítani más fizikai engine-is akkor miért nem teszik?
    Ha annyira über lenne más engine is akkor azt a pár füstefektek,szövetmozgás/szakítás stb elvileg csak parasztvakító PhysX dolgot miért nem tesznek be más játékokba??

Teszem azt Strangleholdba lett volna atomjó porfelhő ,mert ott ugye lehetett darálni mekkora jó lett volna kicsit rátett volna hangulatra.
  • MerlinW
    5850 van munkában, itthonra is olyat tervezek. Mondjuk munkahelyen kellett kellett vga az új gépekbe, itthon még relatíve ráérős. Jól szuperál a 4890, elég mindenre, de ha sikerül eladni, akkor max egy 10-esbe kerül az 5850. ÁFA nálam nem játszik:)
  • KranaZoli #51653
    Áhhá! Na azzal sem játszom, de köszi a link-et, azért lekapom, hááááátha. :D

" Jut eszembe itthonra is be kéne cuccolni egy 58xx-et, nem csak a melóhelyet kényeztetni:)"

Melóhelyet?!?!?!
    Otthonra meliket?!
  • MerlinW
    Itten.
    Mass Effect 2-höz gyütt 28-án.
  • KranaZoli #51651
    "10.1 hotfixben"

Már ilyen is van?! Merre?!

Más:

Catalyst 10.1 és DX 10.1
    Ünnepelni kell!
  • MerlinW
    Jah, arra is:) Fagyás, villodzásom sosem volt, AA-t sosem használok, de a driveres megoldásával szokik baj lenni. 10.1 hotfixben most éppen működik az is:)
  • KranaZoli #51649
    Én driver-e gondoltam. Nem arra kérdezett rá?! Már nem emléxem. :)

A hardver hiba az mindig benne van a pakliban tök mind1 miről van szó.
  • MerlinW
    HIS, Sapphire, XFX, Powercolor

Itt 2000-el olcsóbban adják amit kinéztél
  • HeadHunter86
    Értelek kösz a gyors választ. Igen 5770-et tervezek venni. 8800 GTS 320-am van most. Előtte 7900GT-m volt még :) Az előtt meg ATI9600. Szóval most visszatérnék a gyökerekhez. Nekem mondjuk sose volt bajom NVIDIA-val. Remélem ATI-val sem lesz. Ja és milyen márkát ajánlasz?
  • MerlinW
    Lekopogom, sem a 4850-el, sem a 4890-el nem volt problémám soha. Akinek volt az kifogott egy rossz szériát, ez minden gyártónál előferdül:) GF2-4-6-ból is voltak kuka szériák rendesen anno:)
  • KranaZoli #51645
    Hát csak ügyeskedjenek, ügyeskedjenek. :D

HeadHunter86:

Őőőőőő. :) Hát majd más ír kommentet (remélem :) - Nekem spec. nem igazán volt problémám vele, de itt a topic-ban is olvastam nem kevés hibáról. Én mondjuk szkeptikus vagyok abban, hogy nV kártyával és driver-el mindez ne történne meg. ;)

Nem tudom milyen VGA-d van. Ha HD5xxx szériára terveznél cserélni, akkor több mint vszínű, hogy nem nagyon lesz gond. Ha előző szériára, akkor előfordulhatnak gondok, vagy egész 1xerűen nem kell a legfrissebb driver-t feltenni. Ha meg 5xxx akkor kötelező. ;)
  • MerlinW
    Persze jópofa, csak ezek vakítások, nem játékmenetet befolyásoló dolgok. Egyszer rácsodálkozol, dejóóó, utána rá sem hederítesz. Van és kész. Ha már az újságpapírokkal játszol egy játékban, akkor az a játék sz@r:D

Legye fiziksz oké. De akkor csináljanak már vele valami értelmeset is...
  • MerlinW
    10+ év Nvidia után váltottam 3 éve Ati-ra, maximálisan megvagyok elégedve. Szebb a képe, gyors, okos, kevesebbet eszik. Főleg a HD5-ös sorozat. Jut eszembe itthonra is be kéne cuccolni egy 58xx-et, nem csak a melóhelyet kényeztetni:)
  • KranaZoli #51642
    Áhhá! Köszi! Ezek mondjuk kimaradtak meg asszem ki is maradnak game-es történelmemből, de mondjuk a Batman-es példák azért nem semmik.

Nekem ez egész egyszerűen úgy tűnik, hogy ezeket az effekteket "tiltja" a Physx azt csókolom.

Mondjuk hasonló dolgok megfigyelhetőek pl. az újabb STALKER játékokban is. Ott is más textúrákat használ pl. DX9 és DX11 módban. Nem mindenhol, hanem bizonyos objektumokon.

Az már persze megint egy másik oldala a DX-nek, hogy nem zárt rendszerről van szó. No, mind1, lapozzunk. Csak kíváncsi voltam rá, hogy mi a fene is ez tulajdonképpen.

Merlin: Azért a Batman-es képeken elég szembetűnő a különbség és enyhén szólva nem mind1, hogy melyik arculattal tud game-elni az ember.

De az már itt is más kérdés, hogy persze ezen effektek, textúra elemek nem ronthatnak ennyit egy játék FPS értékein. Pontosabban nem ronthatnának, de megteszik. Egyelőre ez van, na. Nem helyes, naon nem helyes de ugyebár ellene tenni nem tudunk, érte tenni meg nem fogunk. :D
  • HeadHunter86
    Aki sokat játszik, annak mi a tapasztalata az ATI kártyákkal. Őszintén. Mivel nekem most MÉG Nvidia-m van így nem tudom mennyire is rosszak ezek az ATI CATALYST-ek. Nvidiánál nekem soha nem volt egy játékkal sem gondom. Vilódzó textúrák, vagy fagyás, AA állítása, vagy bármilyen jellegű hiba.
  • MerlinW
    Metri 2033 interjú:

games.on.net: What about GPUs? How does it scale with multiple GPUs? Have you optimised the game for multiple GPUs?

Olez: GPUs are different to the CPUs. Yes we did optimise, but it’s mostly in the hands of NVIDIA and ATI, and so on. With NVIDIA we now have linear scaling as well. With ATI, we’re still working on it.

Lesz ATI optimalizáció is ofc. Hülyeség is lenne kizárni a PC-s piac több mint felét. 2 éve alig fogynak a zöld kártyák, AMD meg nem bírja szalaggal:) Manapság (s)nem éri meg egy kiadónak sem "NV exklúzív" játékot kiadni.
  • KranaZoli #51639
    OMG! Ez nem "fejlesztő környezet", vagy mi a rák akarna lenni, hanem 1xerűen VGA tiltás. Szánalmas. Addig OK, hogy gondolom game-től is függ mennyire érezhető ill. látható a bekapcsolt és kikapcsolt állapot közötti különbség, de ez hihhhetetlen.