90029
  • MerlinW
    Igen.. ezek a csodálatosan felesleges, senkinek sem hiányzó izék vesznek el még egy nvidia kártyától is 30fps-t. Szuper.

Rohadjak meg, ha értem a rejszolás okát:D
  • kifli
    Na kipróbáltam bf bc2-t Dobronski kolléga jóvoltából (örük hálám érte :D)

A tapasztalatok:

Szép a játék, az épületek szépen rombolhatóak, valamint a robbanások is nagyon látványosak (és ha már megy a nagy physx vita, akkor megjegyzem hogy ez havok fizika, és elég pofásan meg lett oldva, itt is szikrázik minden, meg repülnek a repeszek, és még füst is van, mind ezt physx nélkül :O) Ja igen a sebesség, optimalizálni még van mit a játékon, bár 30 fps-alá nemigen mentem 1920x1080-ba 4xaa-val, minden high HBAO On. Vsync-et ki kellet lőnöm, mert az 30-ra korlátozott (jó ki konzolos hatás)
    Ha sikerül elérniük hogy a végleges, 45-50 fps-el menjen, na annak örülnék mégjobban.
  • grebber
    Batman AA-ban PhysX

Dark Void-ban PhysX
  • Solten
    "Ez kb. annyit jelent, hogy bekapcsolom aztán játszhatatlan lesz a játék?"

Nagyjabol ez a helyzet, ez a kedves Nvidia (sok user nagy kedvence) felhasznalobarat uzletpolitikaja. Es a tobbi felhasznalo arconkopese.

"Végül pedig itt van a Batman Arkham Asylum, az idei játékforgatag egyik nagy kedvence. A Batmanről két dolgot érdemes tudni: egyrészt támogatja a PhysX-et, de ez természetesen (az NVIDIA-nak köszönhetően) csak a GeForce-okon fut élvezhető sebességgel. Már a Mirror's Edge tesztelése során kiderült, hogy ez pontosan mit is jelent: ha Radeon alatt szeretnénk PhysX-et látni, akkor be kell érnünk 20-25 fps-sel, mert a PhysX (ami mára az NVIDIA tulajdona) egyetlen CPU-szálon számol, és így szépen belassítja az egész játékot. Természetesen ezt a megoldást azért találták ki, hogy aki PhysX-et akar látni a monitorján, az GeForce-ot vegyen, azzal ugyanis nincs ilyen gond. A másik dolog, amit tudni kell a játékról, hogy csak félig-meddig támogatja az élsimítást. Ha GeForce van a gépben, akkor minden további nélkül. Ha viszont Radeont detektál, akkor rákényszerít minket, hogy a Control Centeren keresztül, külsőleg kapcsoljuk be az FSAA-t. Ennek következtében a játék teljesítménye élsimítást használva nem hasonlítható össze a konkurensek kártyái között, mert a GeForce-on az optimalizált mód fut, míg az ATI a CC-s FSAA-val az összes 3D-s objektumon számol, ami természetesen lassabb. (PH)"

Inkabb kapcsoljuk ki ezt a sz***:

"A PhysX jelenléte egyébiránt a játék azon a részén, ahol mi teszteltünk abban nyilvánul meg, hogy a földön fekvő újságpapírok a verekedés hevében a kis szellők miatt felkeverednek a levegőbe, és talán Batman köpenye is jobban lengedezik PhysX mellett, de erre már nem esküdnénk meg. Összegezve: nem vesztünk sokat a kikapcsolásával"
  • KranaZoli #51634
    Ez most komoly, hogy Physx-el ilyen gyenge fps értékeket produkál egy HD5870-es VGA?!

Eddig nem sok ilyen game mozgatta meg a fantáziám, de a Metro 2033 c. game viszont asszem érdekelni fog és sajnos nem DX-re hegyezik a játékot, hanem Physx-re. :(

Ez kb. annyit jelent, hogy bekapcsolom aztán játszhatatlan lesz a játék?! Nélküle meg fingom sincs, hogy miben más egy játék...
  • Solten
    Remek, akkor foleg az utolso mondatot emeszgesd.
  • grebber
    Megérintett igen kb 1 kattintás amit csináltál szal nem érvágás.
    És továbbra is írogatni fogok.
  • Solten
    Latom a lecke megerintett... Ne irj zagyvasagokat, szemelyeskedes miatt lettel moderalva, fokepp azert mert felhivtam ra a figyelmedet hogy ne tedd, Te pedig figyelmen kivul hagytad. Ha kepesnek erzed magad a kulturalt csevelyre, szivesen latunk, ellenkezo esetben ne irj ide. Ha tovabb folytatod, kiraklak a topikbol.
  • gameplusz
    Ezt hívjál flémnek (amit te csinálsz), 1-5 pontig szoktak rá adogatni. Nálad már inkább 5.
  • Dobronski
    Még, még, még!
  • MerlinW
    Dejóóó:) Ezt nem lehetne globálissá tenni?
  • [HUN]FaTaL
    Te zöldhályogos vagy az a baj. :D
  • Solten
    Nem tudjuk.
  • MaSzKa
    Grebber

Moderált felhasználó! Az üzenete megtekintéséhez kattints ide: Eredeti üzenet

miért?
  • Desiderata #51621
    Szoktatok demoscene demókat nézni?
  • MerlinW
    Ez jopofa, hazahozok cégtől egy 8600-ot és kipróbálom:)
  • kifli
    a beta kulcsot, na neviccejéé, az min 10-et ér :D
  • Solten
    [URL=http://logout.hu/cikk/ati_nvidia/bevezetes.html]ATI+NVIDIA "Hybrid Graphics System"[/URL]

• Solten
    Odaadom otezere'
  • kifli
    off: bf bc2-höz valakinek nincs fölös beta kulcsa?
  • pxxl
    ne bénázzál már. ha a vga felé húzod a pöcköt akkor "bezárod" ha a másik irányba, akkor kinyitod. megfogod a vga-t és felfelé kihúzod, esetleg nem egyszerre jön ki, elöbb az elejét emeld fel, aztán a végét.
  • KranaZoli #51614
    No, ugyanilyen lapom van Nekem is. :)

1.) Amit Solten beillesztett fotót korrekt. Nyomni kell a pöcköt és nem húzogatni. ;) Alap esetben a pöcök beékelődik a VGA PCI-E csati végéhez, hogy megakadályozza az elmozdulást.

2.) A pöcköt megnyomod, ekkor kijön az ék és vagy benyomva tartod így egyik kezeddel, másikkal pedig megemeled a VGA-t kifelé, vagy úgy marad a pöcök és hol az elején, hol a végén próbálgatod kifelé mozgatni.

Általában az szokott probléma lenni, hogy a pöcök visszacsücsül a helyére. Ezért érdemes egyik kézzel benyomva tartani és másik kézzel bűvészkedni kifelé a slot-ból. Aztán ha már mind2 fele megindult, akkor jobban meg lehet fogni és kiszedni a helyéről.
  • tmisi
    Most nézem ugyanolyan lapod van mint nekem. Ismerős probléma, nekem is nehezen jön ki, de ilyenkor a kártyát oda vissza (tehát először a hátulját húzod majd az elejét) billegtetve ki lehet szedni.
  • MR ME
    szerencsétlen vagy erre nemtudok mást mondani
  • PersianWarrior
    Megtörtént. :M Egyik irányban sem jo, felfele meg félek h letöröm, vagy a pöcköt vagy a kezemet. :M
  • MR ME
    megpróbálod mind2 irányban ennyi
  • PersianWarrior
    *slot

manual-lal probálkoztam elöször, az elküld annyival hogy nyomjam a pöcköt, najo, itt is mondták már hogy merre, de az most a vga irányában van, vagy felfele, mondjuk a cpu irányában?
  • PersianWarrior
    hiába probálom úgy csinálni ahogy mutatják. felvázolom. van a vga, pcie foglalatban. Van felette egy pöcök a slit végén. Azt húzhatom a vga felé, és esetleg a vga-val ellentétes irányban vagyis feszegethetem felfelé. Namost, nem tudom meiket kell, remek képröl nem tom kideriteni. Max ha youtubeon találnék olyan videót, ami épp ezt a részletet mutatja, de sajna nem találtam ilyet. Persze vannak remove-olos videok, de azokban nem mutatja egyik sem...
  • MR ME
    tényleg az vagy
  • PersianWarrior
    Feladtam. Vagy 20 videót megnéztem, elolvastam a létező leirásokat, de nem tudom kiszedni azt a rohadt vga-t. Ide oda huzogatom azt a fehér pöcköt, de meg se moccan a vga csak lötyög... visszaszerelem a egészet és maradoka réginél komolyan.. Kurva béna vagyok kész.
  • HeadHunter86
    Vapor-X hibásan jött ki egy csomó. a 800 proci helyett csak 720 lett engedélyezve a BIOS-ban, egyes típusoknál. Egy BIOS update megoldja mondjuk, de nem lett szimpatikus.
  • Solten
    Ha a kedvezobb ar erdekelne, ot az Artic Cooling huto miatt: link

Amugy meg a szinten remek Vapor-X huto miatt: link
  • HeadHunter86
    Kösz. el is felejtettem árgépet nézni :D
  • HeadHunter86
    Te melyiket vennéd 5700-ek közül, és hol? :) Tippeket légyszi.
  • Solten
    link
  • Solten
    Lecsereltek az elso ref. hutost mert allitolag az ujabb olcsobb/effektivebb... XFX jo cucc, az Nvidia kiemelt partnere volt, csak inkabb leleceltek a sullyedo hajorol...
  • HeadHunter86
    Vagy még ezt a GIGABYTE-ot néztem. De ilyet se találtam a hazai piacon.
  • HeadHunter86
    5770-ről még: Azon gondolkodom milyen márkát vegyek. Sapphire-t nézegettem, viszont ez a hűtés érdekelne. De már csak ilyet lehet kapni itthon. Mi történt a másik fajtával? Ugyanis ezek a kis hűtők nem tetszenek. XFX-ben lenne még ilyen szép hűtés LINK. Viszont azt nem tudom mennyire megbízható márka. Sose hallottam róla. Vélemények?
  • Solten
    Nyomjad szepen befele (ne lefele) ahogy a kepen, a kartyat meg kozben huzzad kifele:

• PersianWarrior
    Fehér pöcök, a slot kék szinü. Gigabyte EP43- DS3L alaplap.