90029
  • pxxl
    AMD Athlon 64 X2 4000+ se zakkant meg tőle :D integrált x1200 series vga-val :P
  • FlyHigh
    Nálam is annyi ha nem szabályzom, fűt minden cuccot csak és a magas hőmérséklet miatt még jobban is öregszik, épp hogy nem pattog mikor kikapcsolom a gépet. Undorító! Kézzel szabályzom, így 45 fokon tartom és még szinte hangja sincs, utálok az ilyen ultramagsanképzett szarguriga mérnökök után még barkácsolgatni, hogy használható is legyen.
  • kifli
    akkor is a proci számolja, a gpu gyorsított flash terben van vagy lehet van már beta, nálam láthatod, a vga 2d üzemmodban marad 0% terheléssel. Másik böngészővel nézted már?
  • mflex #53969
    1 hónapja ugyan még, 940-es volt benne a gtx 295-tel, de azzal semmi gond nem volt. Jó ez nem olyan eget verő akadozás, de tudom, hogy milyen volt előtte.

Szerk: Na ne már, hogy a VGA-nak semmi köze a flash megjelenítéshez? Furcsa
  • kifli
    az jó, mert a flash videót a proci jeleníti meg :)
    Nálam E8400+HD5770 társaságában simán megy 10.2-es driverrel
  • mflex #53967
    Várjál wazze! :D
    Nős én sem vagyok, viszont 11 éve együtt élünk, ezt akár vehetjük házasságnak, csak éppen papír nincs róla, de azt hiszem jobb ez így!
    A hobbimra én is sok pénz elcseszek, de ő kb annyit tud a pc árakról, mint én, hogy mennyibe került a 35-ik db tangája, cipője, vagy éppen az új arcpólus tisztító, szépítő vagy mi a faxom gépe! :D
  • pxxl
    szerinted
  • arty
    nanana! megnősülsz = 2 fizetés! :))
  • IMYke2.0.0.0
    A pofátlanság indoklása: nVidia: Az OEM partnerek miatt vannak az átnevezések

"A vállalat különbséget tesz az OEM vállalatok számára készített "egyszerű" átnevezett termékek, valamint aközött, hogy a régebbi videokártyáit egyes esetekben kisebb módosításokkal új néven piacra dobja. A legutóbbi példa ebben a témában a mobil piacot érinti: a cég nemrégiben 200M sorozatú mobil videó vezérlőket dobott piacra GeForce 300M néven, a termékek pedig ugyanazokra a GPU-kra épültek, mint „előző generációs” társaik. Ebben az esetben tényleg nem egyszerű átnevezésről van szó: a gyártó szerint az új kártyák jobb teljesítményt kínálnak is kedvezőbb energiafogyasztást mellett üzemelnek, mint 200M sorozatú társaik, így végül is kvázi új termékekről van szó.

Csak finoman jegyeznénk meg, hogy azért akik figyelik a történéseket érezhetik, hogy kicsit kilóg a lóláb, hiszen ez több termékre sem igaz, és az utóbbi példánál is csak 25MHz-es eltérésekről beszélhetünk, míg a fent emlegetett G92-nél pedig sokszor semmiről. Tehát biztos, hogy az OEM partnerek is örülnek a dolognak, de a vásárlókat valószínűleg nem a GeForce 210 -> 310 átnevezések aggasztják (pedig a két kártya ebben az esetben is ugyanaz)."
  • mflex #53963
    Azért egy zalmann reserator2 egy picivel többe kerül. :)

Más:

A kártyára visszatérve, Ernesto cimbim honlapján azóta nem voltam, mióta az új kártyám van, a lényeg, az asszony gépén és egy mezei t5750 core duo nvidia 9300m laptopon folyamatos a flash intró, nálam akadozik!!!
  • Sir Quno Jedi
    Hobbira akármennyit. Útálok magyarázkodni, inkább nem is nősülök vaze...
  • IMYke2.0.0.0
    Akkor engem is megtudtál volna vezetni - én a 20.000-et úgy ahogy reálisnak tudnám tartani, a többet már nagyon nem :)

Szerk.: De, ugye, én nem vagyok a feleséged :)

• pxxl
    :D megy a biznic megy :D
  • mflex #53959
    Vannak "buziságaim", amit az asszony elvisel, köztük az egyik a pc, de azért nem kell mindenről tudnia, hogy mi mennyibe kerül. A vízhűtésről is annyit tud, hogy csak 20k volt. Erről ennyit! :D
  • IMYke2.0.0.0
    Mflex keményen dolgozik. Azon kevesek egyike, akitől egyáltalán nem irigylem a pénzt, boldogságot, mert meg is dolgozik/ott érte. S biztos vagyok benne - így személyes ismerettség nélkül is - nem annyit keres, hogy két kézzel szórja azt, amije van.

Jó magam, ha tehetném, azért raknék össze egy ultra-brutál-giga konfigurációt, hogy utána hosszú ideig [akár évekig] bele se kelljen néznem a gépembe, ne kelljen feljesztenem, hanem egyszerűen használni arra, amire hivatott: engem szórakoztasson.
  • mflex #53957
    :DD nem, sajnos. Egy ismerős által hozzájutottam 450k-ért, 3db-hoz, egyet megtartottam, a másik kettőre meg a prohardveren lecsaptak 215-ért, akkor így már elég jól jártam, nem? :) Vagyis az a 110, csak 30 lett így.
  • pxxl
    pazzeg te hülye vagy :D core i7 975 darabja 220e+. OMG :D nyertél a lottón vagy mi? kb 300Mhz-ért kifizettél +110.000 ft-ot :)
  • mflex #53955
    Hello Cimbi!

Nem is azzal van a gond, hogy eladom vagy nem, most egyelőre várok, hát ha változik valami, mert az AMD-nél ezek szerint tisztában vannak a problémákkal. Viszont én kíváncsi lennék, hogy ott milyen konfig alatt tesztelik a kártyákat, ami alatt " nem tűnik" fel nekik a probléma. Nem akarok dicsekedni a konfigommal, de elég sok pénzt elkúrtam rá azzal, hogy i7core 975-ös procira váltottam, evga x58 sli alaplap 4x2gb ocz obsidian ramokkal, nos ez mellé vettem meg az 5970-es kártyát és adtam el gtx 295-öt. A táp maradt a chieftech 1000w.Na, ha egy ilyen minőségi cuccos alatt nem tud jól teljesíteni az ati "zászlóhajója", akkor semmi értelme nem volt, de azt is hozzáteszem, hogy elég magasan veri a 295-öt mindenféle teszteken és játékban főleg, csak ne akadozna sem a játék, sem a filmek.

AZ 1080 hd filmeket értem ezalatt. A asszony gépében meg egy 2 éves 9800gt van, és ott mint vaj úgy muzsikálnak a hd filmek, hát a tkm tele van azért.
  • IMYke2.0.0.0
    Ha elpasszolod, s mivel használt, én megveszem tőled 80.000 pénzért, kápé. :))))

Szerk.: Vagy mégse - nem akarok idegeskedni. A HD4850-esemmel tökéletesen elvagyok, a 2009-es driveremmel :)
  • mflex #53953
    Faxa!
  • Sir Quno Jedi
    Nekem az uccsó két driverrel gyakran csinálja a jó öreg függőleges csíkos, néha meg gpu recover-es, néha azonnal fagyós hibát az 5870, BFBC2, AvP3, Borderlands, mindenben (sőt a 4350-em is baszaxik ezzel a driverrel). Namost Ati fórumokon mindenki erre panaszkodik hónapok óta, de csak egyre rosszabb lesz az újabb driverekkel, pedig előtte nem csinálta (az új driver meg kell az új proggyk miatt).

Én is kezdem unni, néha rákacsintgatok a 8800GTS-emre, hogy megy vissza a gépbe. Azon minden csont nélkül futott MINDIG éveken át.
  • mflex #53951
    Sziasztok!

Olvasgattam, hogy pár embernél köztük egy közeli ismerősömnél is néha "akad" a furmark, nos én is tapasztaltam ezt, már játékban is. Igaz, hogy idáig csak nvidia-m volt, de azzal sosem volt gond. Az 5970-es egy atom erős kártya, de így mi értelme?
    Írtam az AMD-nek is, és ami a meglepő tisztában vannak a hibával!!! B+ akkor javítsák ki, ha már én, mint vevő beléjük fektettem a bizalmamat. Nos, úgy gondolom, ha ott olyan emberek dolgoznak, akik képesek alacsony fogyasztású erős VGA-kat kifejleszteni és ezt még jobb áron is adják, mint az ellenlábas nvidia,
    akkor,akkor írjanak rendes driver-t is hozzá, mert ez így annyit ér, mint halott kurván a napszemüveg!
    Több külföldi fórumon is 80%-ban a legtöbb embernek ez baja, meg az állandó hotfix, meg az ilyen-olyan driver csere, mert ez vagy az nem működik. Ha az nvidia belenyúl a zsebébe és ez miatt szopatja az ATI-t, akkor tessék az AMD-nek is perkálni valaki(k)nek, hogy egy sima driverrel minden jól fusson.

Ha ez nem változik, hamar vándorol vissza a gépbe egy nvidia kártya, leszarom, hogy többet fogyaszt és papírom, teszteken és valóságban is jobban teljesít az ATI, de nekem folyamatos legyen minden, Hd videók és játék is, főleg egy 5970-es esetében!

Béke! :)
  • MR ME
    hát szvsz meg mások szerint is ki lehetne ezekből a karikból hozna többet is, de leszámítva az ide év januári ccc-t ami nem kapcsolta ki a monitoromat nekem se volt soha semmi bajom vele
  • IMYke2.0.0.0
    Én nem hiszem, hogy sz@r drivereket írna a Catalyst csapat. Egyszerűen, túl magasak az igényeink [játékosoknak, felhasználóknak], nekik pedig behatároltak az erőforrásaik, idejük.
    Persze, jobb lenne, ha 2-3 havonta adnának ki csomagot, de akkor az időközbeli fejlesztések, és az újabb, viszonteladók által módosított termékek gazdái járnának rosszul [többek között].
  • MR ME
    tényleg azokat ír, de legalább a kártya nem sűl meg :D
  • IMYke2.0.0.0
    Hát, volt egy pár... és ugye, mégis csak az ATI ír kaki drivereket [mondja az ellentábor]...
  • MR ME
    és nem elöször követik el ezt a hibát
  • mjanika
    NV fanok így is megveszik majd...
  • mjanika
    Szerintem meg aki egyáltalán 100e FT feletti VGA-t vesz annak már nem számít +30e FT... Az már az a kategória, hogy semmi sem számít... Nem érdekli az ár/érték, fogyasztás, az architektúra fejlettsége stb.
  • arty
    Kis méretben nincs.

26-32" esetén monitorként teljesen használhatatlan a rossz betekintési szögek miatt. Tudom, mert volt 26"-ban.
  •  Evil
    OFF:
    http://frostshock.eu/2010/03/05/sulyos-gond-van-az-uj-nvida-driverrel/
  • MR ME
    és kb a kutyának nem fog kelleni
  • Solten
    Höhöhö... #53936: nem tanulnak semmibol. Jellemzo remenytelensegukre hogy folytatjak a regi strategiat es osszehoztak megint egy monolitikus chipet (PCB fotok keringenek netszerte a cuccrol). Jo dragan gyarthato - sokat zabal - jo draga lesz.

• strebacom
    VAN kedvenc zenétek:
    http://www.sg.hu/listazas.php3?id=1228948494
    Várom....
  • strebacom
    ja értem mit akarsz mondani....hááát majd meglátjuk...
  • MerlinW
    Ráadásul az 5870 csak a harmadik leggyorsabb Ati kártya:)
  • grebber
    Lefutott az ügy már most.Hiába a legjobb ha a 5870-hez viszonyitott pár %-os fölénye kb 30ezer + ft-ba mutatkozik meg.
    Mert ebben az esetben tényleg csak a nagyon elvetemült NV fanok fogják megvenni!
    Nem igen sikerül elérniük azt az órajelet amit szerettek volna és így "baszott" lassú lett a kártya.
    Egyedül az übertesszaláció ahol "egyértelműen" jobb.De mivel ez játékokban nincs szart sem érnek majd.

Ha kb megnéznének 40 game-et állítom nem jönne ki egyértelműen hogy a GTX 480 a jobb.
    De remélem NV fog ebből tanulni és a következő szériát nem tossza el!
  • strebacom
    No csak azért irom hogy "naon faxa", mert sok teszt mást mutat amit én mérek,látok, sok a kamu teszt,AZ 5870 TÉNYLEG NAGYON FASSSSZA, nekm legalábbis, akinek meg nem az vegy GTX260-at....fasom..magyázkodik....
    a sok nyálnak....
  • strebacom
    HoHó ez nem rossz, de majd meglátjuk..nem e csak duma.....az 5870 az naon faxa....
    juhúúúú
  • grebber
    "Addig kénytelenek leszünk beérni Igor egyik mondatával: ez a kártya (GTX 480) a jelenlegi legerősebb ember alkotta egymagos VGA."