90029
  • FlyHigh
    Amit viszont nem felejtek el a zöldeknek, az az, hogy konkrétan nekem a 8800GT-vel anno egy olyan kártyát adtak amivel ment minden full maxon és nem került egy vagyonba.
  • Solt
    Sajnos az NV idétlenkedése nekünk sem jó... az ATI el fog kényelmesedni, árverseny meg nem lesz... lassan drágább az 5850 mint megjelenéskor... :(
  • FlyHigh
    Nekem meg még pluszba az is mindegy, hogy melyik óriás szarságát rakom a gépembe, ár/értékben legyen a legjobb. Az viszont lényeg, hogy maradjon a zöld és a piros cég is nyeregben, a versengés jó nekünk.
  • grebber
    Nekem oly mindegyMég ha földbe döngölte volna az 5970-et akkor is leszartam volna.100 ezret egyik cucc sem ér meg!
  • Solten
    Ugy nez ki nem a csatat buktak el hanem a haborut...
  • Blum
    :DDD

És milyen igaz...:)
  • MerlinW
    Ezen felnevettem:)

"Olyan az Nvidia mint a közmondásbeli kisgyerek, aki akkorát akat fingani mint az apukája, csak aztán beszart"
  • Blum
    Vótmá' :D
  • Solten
    Is-is. Probaltak egy "kecske is jollakjon, kaposzta is megmaradjon" - termeket piacra dobni, csak emiatt csorbat szenvedett a jatekos-oldal.

#54028: AMD/Quad boven eleg egy atlagfelhasznalo igenyeinek. Jatek GPU limites lesz Quaddal, Korajottel, Korajhettel, Phenommal szintugy.
  • rvn
    legalább felgyujtaná az összes nv karit:D
  • rvn
    Geforce 196.75 baj van a ventilator szabalyzassal! Nesze tökéletes nv driverek:D
  • Solt
    Akinek van egy jó P45-s lapja, annak konkrétan semmi értelme váltani... ( szerintem )
  • Klemice
    Jó akkor még mindig nincs sok értelme az i5/i7-nek
  • Solt
    Sehogy... játékokban tudtommal a Q9550-s pl egálban van az azonos órajelű I7-l... ráadásul jobban húzható... az MHZ-t meg sok játék szereti... míg egy jó deszkával a Q9550-n 7/24-ben léghűtéssel elketyeg 4.2 GHZ-n, addig a drágább I720/30 tudtommal nem képes erre...
  • Klemice
    és ez az i5 750 hogy viszonyul a régi 775-ös Q9xxx szériához?
  • FlyHigh
    amúgy 20e körül vannak deszkák is alá, memóriáknál meg ha jól tudom nincsen leosztva, hogy amd-hez vagy intelhez valók, nem értem ezt a drágább kiépítés dolgot, de ne offoljunk.
  • FlyHigh
    Mindegy, én csak egy tesztet olvastam valahol, hogy abban az árkategóriában a legjobb választás az i5 750.
  • pxxl
    de mire kiépíted a gépet kb 1.5x annyiba lesz :D
  • [HUN]FaTaL
    i5 gyorsabb
  • Klemice
    8 ezerrel kevesebbért ott a 965 BE
  • Blum
    Erről van szó :)
  • [HUN]FaTaL
    Aha persze, a 9800GTX és a GTS250 is mind az OEM piacnak készült, ahogy a 9600gso stb is :D
  • pxxl
  • Blum
    Nvidia: az OEM partnerek miatt vannak átnevezések

"A gyártó furcsa stratégiája, amely szerint egy videokártyát több néven is piacra dob, a felhasználókban meglehetősen hamar váltott ki ellenszenvet. A Bit-tech.net munkatársainak adott nyilatkozatában a vállalat az OEM partnereit nevezi meg legfőbb okként a névváltoztatgatásra. Az Nvidia szerint az olyan nagy PC gyártók, mint a Dell vagy a HP, nagyon sűrűn kérnek újabbnál-újabb termékeket, ugyanis szükségük van olyan friss megoldásokra, amelyeket eladhatnak vásárlóiknak. Az Nvidia szerint a legtöbb ilyen átnevezett kártya kizárólag az OEM cégek számára készül, azok önálló termékkén nem kerülnek kereskedelmi forgalomba."

Mese habbal
  • MR ME
    hát ilyen helyzetben, sztem örülnek h monitorra tellett :D
  • FlyHigh
    i5 750-el mi a baj? AMD-nél van jobb ennyiért? Csak mert lassan érííííík...
  • MR ME
    énmeg azt néztem h 5870hez mérik, pedig árban valszeg 5970 közel lesz :D
  • Blum
    Majd ha elkezdik eladogatni a Fermit,akkor fog telleni új protkóra. :]
  • FlyHigh
    Rendes nincs meg elöl min 1 foga az embernek, elbaszott egy hangja is van miatta, gondolom nem telik új fogakra.
  • Blum
    Persze,benne van a pakliban,hogy egyszer elbassza az ATi. Nvidiának kell még egy kis idő,hogy magához térjen és komoly konkurenciának számítson ATi-éknál. :)

De amit most csinál a szennyvidia,azt hülyeség és egyben balfa**ság terén nem igen lehet überelni.
  • Klemice
    az amd meg elvan a 965-el... :D
  • Klemice
    Amikor hátrahívja a kamerást, azt hittem megmutatja, hogy tolják a DX11 játékokat ATI kártyákkal :D
  • grebber
    Egyszer fent egyszer lent ilyen ez!
    Ez van a procik terén is csak sajna mocskos intel már nagyon rég ott fent van és nonplusszultra áron adja a "szarjait"
  • Klemice
    rosszul mondja a csávó! nem kór áj szevön hanem kórájhét :D
  • Blum
    Mire azt helyrehozzák,addigra az Nvidia megint sehol sem lesz. ;)
  • grebber
    Én amondó vagyok hogy lehet hogy ezt a csatát elbukják de ezt az architektúrát jobbá gyorsabbá teszek akkor nem lesz gond a jövőben!
  • MR ME
    de azé a tesszellációra verik :)
  • Klemice
    Akkor gyakorlatilag az nvidia a fermivel nem egy gamer kártyát teremtett meg, hanem egy tervező-grafikus kártyát? Akkor a kérdés az, hogy azokhoz képest milyen, dehát gondolom nem olyan software lesz hozzá... na mindegy bukta az egész
  • Blum
    Erre már nem is mondok semmit :]
  • Blum
    Minden téren alázza a Zenvidiát az ATi. Istenem,ekkora barmokat....

"Minden jel arra mutat, hogy a Fermivel az NVIDIA megalkotott egy alapvetően professzionális multimédia, mérnöki és tudományos számításokra alkalmas architektúrát, amelyet megpróbált grafikus képességekkel is felruházni, így szolgálva ki a PC-piaci igényeket. A probléma az volt, a általános célú alkalmazhatóság miatt az architektúra veszített grafikus képességeinek éléből, és e téren közelébe sem ér a Radeonok hatékonyságának - az idő és a piac eldönti, hogy nem lett-e túlságosan is GP, és nem eléggé GPU a Fermi.

Ráadásul az AMD megközelítésével szemben kezdettől fogva csúcskategóriás terméknek készült, így kódolva lett, hogy a tömegpiacot nem érheti el, csak későbbi derivatívákkal. Mindez azzal fenyegeti a céget, hogy sokkal gyorsabban fogja elveszteni pozícióit a grafikus piacon, semmint ahogyan új piacait építeni tudná, ami egyébként is rengeteg kockázattal terhelt, mivel paradigmaváltást követel meg mind a vevők, mind a szoftverfejlesztők gondolkodásában - az NVIDIA olyannyira a jövőre készül, hogy talán elvesztette a kapcsolatát a jelen valóságával."

Szégyen ez a cég,szééégyen!