90029
-
#54573 nna az unigine heaven sem tud képhibát produkálni... ez ugye megnyugtató tény? -
#54572 -
Gibor #54571 Őszintén szólva nem értem ezt az effect es témát, megveszik az AA-t meg a Blur-t meg az ilyeneket? :O lol a játék fejlesztők meg más névem megcsinálják ugyanazt körülbelül, ez szerintem baromság. -
#54570 a GPU Caps-ot már próbálgattam és nem tudott hibázni. Lefutttatom a többit is, remélem nem VGA hiba (a gari ugyanis gondolom ugrott a hűtőcserénél)... -
#54569 3DMark, Unigine, GPU Caps Viewer -
#54568 Srácok milyen progival tudnám komoly szintetn letesztelni a kártyám? mostansg egyre többször futok bele grafikai hibákba. Stalker-nél pl néha előfordul, hogy valamilyen színű fal ugrál egy pontból kifelé. Újratöltöm a játékot, akkor elűnik. A Bioshock 2-nél pl meg a kéz körül cikázó áram okoz hasonló jelenséget, a kezemből 1-1 másodpercre hosszú színes elnyúlások álnak ki. Memória hiba??? vagy okozhatja driver is? -
#54567 Lehet, de nem jellemző. Miután az effektek 99%-át a DirectX szolgáltatja, nem igen éri meg a plusz munkát az egyébként is kapkodós fejlesztési időkben. Arról nem is beszélve, hogy ez már valóban abszolut nem éri meg a fejlesztőknek.
Egy gyártó üzletelhet, egy céggel, hogy a terméke használjon ezt-azt, hogy legyen exklúzív erre-arra, de olyat, hogy a konkurencia termékével ugyanazon gyártófüggetlen kód lassabban fusson.. amellett, hogy etikátlan szerintem még törvénytelen is. Emellett hülye az a fejlesztő/kiadó, aki ilyet bevállal. Annyit egy gyártó sem fizet, hogy megérje (gyak. a játék bevételének felét bukná a cég). Nem is igen láthattunk ilyet. Ha volt is az a hardver hibája volt. A 3DMark-os csalásokból is milyen botrány, pereskedés volt.
CUDA az más tészta. Ott hardverkülönbségek vannak, szabadalmak, tulajdonok, stb. Az rendben van. Általában tisztességesen fut minden fiziksz nélkül is. Puff neki nem leng a függöny... Mindent összevetve, eddig egy játék sem jelent meg úgy, hogy ne futna CUDA nélkül rendesen.
Aki meg a rugdosható füsttért meg a röpködő újságpapírokért vesz játékot, annak úgy kell. Az vegyen Fermit. Váljon egészségére. Bár egy nővel jobban járna. -
#54566 Nyilván lehet úgy programozni, hogy bizonyos effektek jobban fussanak az egyik gyártó kártyáján, mint a másikén, erről volt szó. Az AMD árazásával meg persze hogy nincs probléma, a srác csak vázolta, hogy mi járhat az Nvidia illetékes döntéshozóinak a fejében. -
#54565 Ez az effektmegvásárlás pl így értendő ha ilyen látványt akarsz vegyél nvidiát:
Just Cause 2
-
#54564 Kivéve, amíg az Nvidia kifizeti a számított bevétel felét a fejlesztőknek, hogy azok használják a sz@rjait:) -
#54563 ez ilyen kínos vergődés, mást nem tudnak jelenleg tenni, mert egyszerűen az atihoz képest az nvidia kártyái jelenleg nagyobbak/drágábbak/többet fogyasztanak, akinek van esze és ért annyit az internethez h megnézzem pár tetsztet az nem veszi meg, és mint az a fermin is látszódni látszik lassan, jobbat jelenleg nem tudnak összetákolni, szal marad az h a pár tirexi féle gyökeret lekenyerezik +3 effektel -
#54562 Ekkora baromságot is rég olvastam:D Egyrészt a játékok effektjeit nem lehet "megvásárolni", másrészt semmi baj az ATI árazásával. Minden játék tökéletesen fut a középkategóriás kártyákkal, amik 50k alatt vannak. Az idézet többi része pedig szimplán kontárbullshit. -
#54561 Éppen ez az senki nem érti nvidia miért állt elő ezzel a cuccal ,mert hogy megszedni magukat ezekből nem fogják az tuti biztos.
-
#54560 leírtad a nagy igazságot, míg az AMD elárasztja a kártyákkal a piacot amit meg is vesznek az emberek addig nem kell itt nagyon aggódni, mivel a játékgyártóknak pedig egy idő után rá kell majd jönniük h nem fogják megvenni a játékaikat az nvidia szarjával mert nem mindenki olyan hülye h kifizessen másfélszer annyit egy kártyára ami többet is eszik csak azért h legyen elenyésző számú játékban néhány effektel több...ez hosszú távon messze nem kifizetődő sem az nvidiának, sem pedig a játék készítőinek -
#54559 Még mielőtt valaki azt hiszi hogy ilyen nagy röptű gondolataim vannak (mert én írtam oda) Abu 85 írása a PH-ról.
De a játékot elnézve igaza van.
Én csak a fejlesztőket sajnálom,hogy a mocskos nvidia végett ilyen optimalizálatlan fostalicska mocsok szar lett.
Kb kutya nem veszi meg eredetibe.
Nemhogy mentek volna AMD-hez igaz nem fizetett volna érte hogy CSAK náluk menjen rendesen,de legalább futott volna a game rendesen.
Nvidia mondjon le takarodjon a pc-s piacról ha ilyenekre képes csak.
-
#54558 Nem tudom, volt-e már, de egy kis szösszenet az nvidia üzletpolitikájáról a Metro 2033 topigból:
"Ez az új jövőkép. Megfelelő termék nélkül kell valami, ami a GeForce-hoz köti a vásárlókat. Más megoldást én sem látok, túl gyorsan fejleszt, és túl agresszívan árazhat az AMD. Ezt a versenyt csak akkor lehet megnyerni, ha a játékok effektjeit megvásárolja az NV. Ez esetben lényegtelen, hogy mennyire gyors a Radeon, a GeForce az egyetlen út az effekthez. Kellő játék terítése mellett a Radeonok árazásával sem kell törődni. Rá lehet akasztani a 700 dodós árcédulát bármire. Ha kell az effekt fizesd meg, más hardver úgysem támogatja."
Most hányjak vagy fossak?
-
#54557 tirexi apja -
#54556 Rem. nem számít politizálásnak, de ezt meg kell néznetek!!
választópolgár -
#54555 Köszi mindkettőtöknek!
Azért kár, mert közben jólett volna megnézni egy részt a barátök kozt, vagy egy izaúrát...namindegy, tudtam én, hogy nehéz az élet! -
#54554 ALT+TAB kell hozzá, ha teljes képernyőben futtatod a játékot. De látni láthatod, csak hozzá nyúlni nem tudsz. -
#54553 játéka válogatja
de ha játszol, akkor játsszál! -
#54552 Hello!
Egy olyan kérdésem lenne, hogy most vettem egy lcd-t, és fentmaradt a monitorom...szoval kérdés, hogy ha a tv-n játszom, akkor a másikon ugye csak látom a dolgokat (pl a böngésző vagy cset...bármi), de meglehet-e oldani azt, hogy a játék kilépése nélkül átmenjek arra a monitorra az egérrel, és tudjak pl. bármit csinálni!?
Tudom, ha játszok akkor játszok!:)
De engem érdekelne, hogy van-e valami erre?
Thx! -
#54551 Az ATI Catalyst Control Center-ben én mindent "Application..."-re állítottam.
Jobb szeretem én eldönteni, egy-egy játék esetében, hogy milyen minőséggel induljon.
-
torok6 #54550 neked hol van AA Antialiasing középen? -
#54549 AA = Antialiasing = élsimítás = a képernyőn megjelenő élek mintavételezését javítja, ergo, kevésbé tűnik majd recésnek.
Az esetek nagyon nagy százalékában ez hasznos opció. De grafikailag NEM lesznek szebbek tőle a játékok!
Ahhoz más, fontosabb grafikai opciók kellenek a játékban!
[Blur ki/be, Trilinear filtering ki/be, AF 8x-16x, Textúra minőség, általános grafikai minőség stb. stb.]
-
torok6 #54548 Sziasztok! Ha felteszem a ATI Catalyst ba a AA mód ot minőségre akkor mi lesz semmi vagy a játékok szebbek lesznek? -
#54547 2-3%-al jobb kb :D de jobban fogyaszt :) -
#54546 igazad van, elbasztam a tesztet és véletlen 2x 5770el néztem :D -
#54545 Hát, az első részt biztos nem merném bevállalni a videón lévő kombinációval, maximális grafikai opciók mellett...
Bár, ki tudja, lehet, hogy az 5870-es alapjáraton megenné reggelire.(?)
-
#54544 elég jol fut, az első részhez képest .... -
#54543 nem gyorsabb, pláne nem dx9 alatt :P
de ha most vennék, én is 5770est újítanék :) -
#54542 5770 gyorsabb, újabb, jobb -
#54541 Ja,dx9-ben gondoltam elsősorban. -
#54540 Hali! Melyik kártya jobb szerintetek teljesítményben 5770 vagy 4870(1gb)? -
Blum #54539 3db 5970? Minek? :D -
#54538 1 darab 5870.
A 40-45 mp között el is hangzik. -
#54537 fizix kaliber, nincs mit szépíteni
egyszerűen csodálatos, ahogy a kávák miatti bazivastag fekete műanyagok szétvágják a képet "háromba" :)))
viszont szépen fut a game. 3db 5970 crossfireX-ben ? -
#54536 "Amazing"... :)
-
#54535 Nem tudni. Valószínűleg valamikor a hónap végén. -
simonl #54534 Sziasztok,
A 10.3 as Catalyst mikor várható? Érik egy rendszer telepítés. de gondolom azt még megvárom....
Köszönöm