90029
-
#54613 A GeForce GTX 400 sorozat a vártál később érkezik meg a boltokba
-
#54612 Wüh? Nekem a 10.2-es Catalyst van fent, és megy az AA is, meg az AF is, bár AA-t ritkán használok.
Egyébként ha már AA és nVidia: az lehet, hogy az összes ForceWare-el megy az AA rendesen, de mit érsz vele, ha még az ATi megoldásánál is kétszer szarabb és lassabb az egész. -
#54611 Az driver effektek megint más. Ott valóban Ati tehet a dologról. A kérdés hogy hanyagságból, vagy szükségszerűen feláldoztak, alakítottak át dolgokat a modern játékok miatt (utóbbira tippelek). Ezt nem tudom.
Ahogy nézem nem igen terhelik le az AMD szervereit a régi játékos AA problémával foglalkozó topikok:)
Bár mint mondtam kakukktojás vagyok, soha egy játékban sem használtam AA-t. Szüksélgtelen játéklassítónak hívom, reflexből kikapcsolom mindig:) Anizotrop-ot használom, de azt csak játékon belül. Driver szinten semmit. -
#54610 Rájöttek hogy egy normális ember se használja, és kivették :P -
#54609 És az hogy van hogy a régi driverekkel megy az AA meg az AF rendesen az újakkal meg nem. NVvel megy. Lehet hogy mégis csak az ATI szarja el a drivereket?:) -
#54608 Oszt szerinted ez a driver hibája, vagy az egykori fejlesztők hanyagsága?:) Azt azért mégsem lehet elvárni egy cégtől, hogy nyomogasson végig 10ezer játékot, és igazítsa hozzá a driver-ét:) Amelyik program szakszerűen referencia szinten lett lekódolva, azok mennek ma is rendesen. A játék fejlesztőinek a dolga, hogy ezt kijavitsák, nem az ATI-é. Szerintem:) -
#54607 Próbáld ki a world racing 2-t :) (2005ös game)
Vistan és Win7en is VPUzik (semelyik másik játék nem). -
#54606 húdejó :D 1x lefuttattam, mikor megvettem a gépet, egyszer mikor húzta a cpu-t, meg 1x mikor a vga-t :D aztán kb ennyit is ér a fjucsörmárk :D
meg lehet rá hokizni, hogy hány 10.000 pontod van -
#54605 Ahogy írták, VPU recover hardverprobléma miatt fut le. (feszültség, hőmérséklet, illetve túlhajtás által létrejött, számolási hibák esetén) Semmi köze a játékokhoz. Én 1999-es játékokkal is játszom, minden további nélkül mennek. Ami nem megy az a Windows miatt nem megy, driver-hez annak sincs sok köze. Az max grafikai malőröket okozhat, de az is ritka. -
#54604 Hivatalos: az új 3DMark kizárólag a DirectX 11-et támogatja -
rumkola #54603 nyeregben az szokott lenni aki hasznot termel...
-
#54602 World Racing 2-nél nekem is szarozik.
Tény, hogy az AMD driverei szarok lettek. Az utolsó jól működő driver a 9.8, de az pl. nem működik az ötös szériával ugyebár. :) -
#54601 Érdekes, nekem nem volt soha ilyen problémám, pedig játszom régi játékokkal új driver-el. VPU recover inkább akkor szokott beavatkozni, ha húzva van a kártyád, és megadja magát, túlmelegszik. -
#54600 márha találkoznak a (bazinagy) villában :D -
#54599 Az asszonynak [van neki?] biztos ezt mondja, amikor az "inkább kinn, mint benn"-alapon elengedi magát... -
tmisi #54598 Csak még egy épkézláb drivert nem hegesztettek össze azóta. Mert még hogy 2000-es játékok nem mennek tökéletesen egy új driverrel, az nem nagy probléma, de egy 2007-es???? Most nem mondok címeket, de azért nekem 2-3 éves játékban ne indítgassa újra a kártyát VPU Recoverrel. Mert most ezzel szoptam rendesen. Csöppet idegesítő. Nem, nem melegszik túl, más minden tökéletesen megy. Úgy látszik: régi játék > régi driver, új játék > új driver. Ráadásul olyan játékok, amelyek 7600GT-vel szuperül mentek. Ki érti ezt. -
#54597 óójajj jutyúkon beszólt az akinek a nevét nem mondjuk ki...
"Te picsafüst."
az iq szint megmutatkozott megint :D -
#54596 Ez csak és kizárólag attól függ, hogy mennyire képes intelligensen kezelni a helyzetet az Nvidia. Egyébként hiába volt kb. 2006-ig az Nvidia a csúcson (bár a 9-es szériával már megszorongatta őket az ATi 2002/2003-ban is), az ATi-tól sosem láttunk ilyesmit, amit most az NV csinál. Ők szépen csendben hegesztgették a saját technológiájukat a kenőpénzezés helyett, és meg is lett az eredménye. ATi-ék most is dolgoznak, míg a konkurencia valszeg a marketinggeciknek tart továbbképzést átbaszástechnikából. -
#54595 Lesz ez még fordítva is. Most 2-3 éve az Ati van gyeregben, előtte több mint 10 évig a zöldek voltak. Egyszer fent, egyszer lent. Eljön/eljöhet még újra az NV ideje is. Nincs ezzel semmi baj. -
#54594 Igazad lehet.
Bár szerintem mindenki jobban örülne egy olyan versenynek, ahol a szolgáltatások/termékek minősége versenyszámokban csap össze két konkurens cég, ahogyan az az Nvidia/3DFX párharcban is történt, még az elején. De mivel ezen a fronton úgy néz ki nem tud/nem akar lépést tartani az Nvidia az ATi-val, ezért marad a vásárlóközönség megvezetése. Sajnos sok buta ember van, bár ezzel ők nyilván régóta tisztában vannak. Volt nekem is Nvidia kártyám, kétszer is, még a Geforce 4-es, FX-es időkben, de ugye akor még nem az volt az üzletpolitikájuk, mint ma. -
#54593 maradjon csak meg az NV, nem szabad hogy az Ati egyedül maradjon, mert felverheti az árakat az egekbe...az meg nem jó -
#54592 Kapálóznak Nvidiáék
Előbb-utóbb csak rájönnek, hogy aki kardot fog, kard által vész el, mennek a 3DFX után. -
#54591 Geforce GTX 470 to cost €349
"The plan is to attack the Radeon HD 5870, which is currently selling at roughly the same or a very similar price, as Geforce GTX 470 should end up at least slightly faster in most benchmarks."
Geforce GTX 480 meg 450 juró :) -
#54590 Oke, ez esetben elruccanhatunk... :) -
#54589 Ó, ez nem jutott eszembe :)
-
#54588 hahh szted honnan van ez a tépett minta a logóban? :) -
#54587 A logodat elnézve, eszembe jut, amit a viccesbe is linkeltem:
-
#54586 max akkor érdekel, ha kifelé menet aláíratnak velem valami lájtos melóról egy határozatlan idejű szerződést, a fizetési rublikát meg én tölthetem ki, max 6 számjegyű összeggel :) -
#54585 Ha pösti lennék, akkor én már jelentkeztem volna a csapatba :)
-
#54584 Engem is hidegen hagy, viszont az értékesítési osztályról sok jót hallottam... értem ez alatt az ott dolgozó hölgyek számát és minőségét:D -
#54583 de pont erre vágyom :D -
#54582 Erről jut eszembe, ha valakit érdekel, össze kell gyűlni páran és kérni egy "nyílt napot" az EA magyarországnál, ott elmondanak nekünk mindent amire kíváncsiak vagyunk:) -
#54581 Senki sincs tisztában a PC-s bevételekkel, mert nem igen hozzák őket nyilvánosságra, de nagyságrendileg 100 millió dollár felett hoz egy közepes/nagyobb nevű PC-s játék - ha csak fél milliót adnak el belőle. Mass Effect, Borderlands pl. már a 200milliót súrolja, vagy érte el. Ha 100 ember készíti a játékot, azok egy éves "eltartása" a vállalatnak kb ~20 millió dollár, legyen ~10-20 millió az értékesítés/marketing megoldások, stb. illeve adjunk még ~10 milliót az egyéb kiadásokra, mert megtehetjük:)
Egy rosszabb számban kiadott kiadott játék is hoz a konyhára minimum 50-60millió dollár hasznot. Az más kérdés, hogy a konzolos termékek olykor 10x ennyit hoznak, de ez más tészta:)
A fenti "okszámfejtés" egy PC exklúzív játékot írt le, ha konzol is van a képben, akkor a portolás nem tart egy évik, nincs szükség 100 emberre, sokkal több hasznot hoz logikusan. -
Gibor #54580 -
#54579 -
#54578 Az a gond, hogy nem vagytok tisztában a pécés bevételek nagyságrendjeivel. Ha az eladásokból láthatóan nem fog bejönni elég pénz (játékok nagyrésze), értelemszerűen onnan szereznek bevételt ahonnan tudnak: reklám, nvidia fizix - mindegy, csak valaki fizesse ki a pc-port költségét és legyen legalább minimális haszon. Szal, ha a pc piac még mindig jelentős lenne, az nv nem tehetné meg, amit most tesz, hiszen VALÓDI bevételkiesés lenne a sok ATI tulaj, aki nem veszi meg a játékot. Így viszont a megnyert fizix pénz vszeg nagyobb bevétel.
Az nvidia jól csinálja, fizix nélkül már a süllyesztőben lennének. Más kérdés, hogy otromba a módszer, de ha egyszer a célcsoport elég birka hozzá, mért ne tehetnék meg? Rövidtávon az ATI nyerhetne, ha ugyan ezt csinálná - de hosszutávon ez a pécés játékok végső haláltusáját hozná. (a mostani minimális piac feleződése - vagy az én vagy a másik kártyáján menne egyáltalán a játék = irány a konzol) -
#54577 "Megjött az NV legújabb PhysX driver-e. Sok frissítést hozott, de ami nekünk a legjobban kell az ez:
“Includes the latest PhysX runtime builds to support all released PhysX content Metro and others.”
Elvileg most már a Metro 2033 is jobban fog menni működő PhysX esetén.
További tesztek hamarosan…
Szerk.:
Ez a driver néhol +10FPS-t hozott, és ez nem vicc.
Továbbá a Vsync bekapcsolása után is mintha simábban menne a game."
És hogy mit tartalmaz a driver?
SetPhysiX=Off
:D -
Gibor #54576 Hát én nem bíznám a configom egy codegenre, nálam sült már el 2db. Az egyik sülésnél alaplap+proci csere is volt. -
#54575 Nem, ha lessz új VGA, lecserélem. Ehhez a konfighoz még elégséges, a 4850-et eladtam pár hónapja, 5850-et akarok venni + valami normális tápot. -
#54574 codegen tápod most csak vicc?