90029
  • Solt
    Egyre jobban érik bennem egy AMD konfig... nem a sebessége miatt, hanem kíváncsiságból... még soha nem volt... :)
  • mflex #56137
    van egy 8ms (30'), és egy 5ms (26')-ös késleltetésű, mindkettőnél ez a helyzet.
  • MerlinW
    Tisztán látszik pl., hogy az E8400 = AMD Phenom 8650, 3,6Ghz-re húzva pedig = AMD Phenom 9750/Intel Core 2 Quad Q8200-al egyenrangú.

Nekem E8400@3,6Ghz-ra 4137 pontot adott.

Míg:
    Intel Core i7 920 16 cores @ 2670 MHz - 7503 pont
    AMD Phenom II X4 940 4 cores @ 3000 MHz - 5875 pont
    Itt a többi
  • IMYke2.0.0.0
    Otthon én is meglesem majd. Ezzel az irodaival nem égetem magam :)
  • MerlinW
    Ez tök jó. Ahogy nézem elég pontosan mér, szép körképet ad a PC Chart menüpontban (submit után) a processzorok teljesítményéről.

• IMYke2.0.0.0
    Én csak Blu-Ray ripeket szoktam nézni, illetve néha elő-előveszem (elindítom) a gépen lévő teljes BD-filmek valamelyikét [kedvencem a Baraka, 1080i, 24,5 GB]... vagy én vagyok kisigényű, netán vak, vagy nálam valóban nincs semmi gond, de a Baraka például tökéletesen, törések, akadások nélkül fut, 1680*1050-ben.
    Bevallanám, ha nem így lenne.

E8400, 4 GB RAM, HD4850, Catalyst 9.8, Benq 20" (könyvtári), Windows XP SP3/
  • Solt
    Nekem yorki van... :S ( korán van még! :D )
  • Gibor
    Ha az én konfikom bele számítható akkor azt kell hogy mondjam hogy nincs semmi ilyesmi problémám.
  • Solt
    Akkor emiatt akadozik a szőrös fánk is? ( nekem is wolf van... )

Mielőtt valaki beleköt, nem a szőrös fánkkal játszom! :D
  • MerlinW
    Wolfdale-el is ez a helyzet. Mondjuk engem nem zavar.
  • MR ME
    5081 pont...
  • Solt
    Valahol azt olvastam, hogy ez a "mikro akadás" intel ( nehalem ) + ati kombináció esetén jön elő...

Meg kéne nézni amd-s konfigon is...
  • IMYke2.0.0.0
    Hát, a CPU-dat elnézve, egyet kell értsek :)
  • IMYke2.0.0.0
    mflex: Milyen késleltetésű monitorral rendelkezel?
  • snake200
    1550 pont csoda mondjuk hogy kaptam rá :)
  • mflex #56123
    Hozzáteszem, hogy az ati vevőknek ez a kis probléma fel sem tűnt, vagyis gondolom sok embernek ez a minimális, nem teljesen folyamatos képfrissítés nem is zavarja.
  • mflex #56122
    Xbmc és nem folyamatos :S, bár itt már jobb, főleg ha nagyobb tereket pásztáz be kamera, akkor nem folyamatos. Tegnap több kártya is volt itt eladásra nálam (gt 220 okádé :D, egy xfx 5970, és egy sapphire 5870), jöttek érte a vevők, de mindegyik beleegyezett, hogy az original csomagolásból kiszedjük és kipróbáljuk a kártyákat. Driverek letöröl, újakat feltesz. a két atinál természetesen probléma ugyanaz, a kis nvidia meg a kisujjából kirázta, és mutatta a két monstrumnak plusz az enyémnek, hogyan is kell egy 1080-as hd filmet (the dark nigt) lejátszani még a win playeren is.

Gratulálok ati, kapjátok be az összes f.....at! :D
  • IMYke2.0.0.0
    :) Csinálj grafikont, és átlagold - így csinálják a "nagyok is" :)
  • arty
    gáz...
  • Gibor
    Nem értem a programot :S Egyszer 8200p utána 6400 aztán 9700 és kb ez a három érték van mindig :S
  • Sir Quno Jedi
    Botsánat, ez má iCooler-es, mer csak kisebbekre van iceq.
  • Sir Quno Jedi
    Nemvan. Sapphire-nél nem volt. De semmi baj, mer az afterburner ebben is segGIT.

Mindenki panaszkodik a neten az 5870-ére, hogy túlmelegszenek a RAM-ok. A függőleges csíkos narancs, szürke, fekete stb. hiba az ebből adódik. Aztán a VPU recover vagy visszahozza belőle a kártyát VAGY NEM. Egyszerűen nem megfelelő a RAM-ok hűtése és mikor a GPU forró, akkor azok már be-behalnak. EZÉRT kell jobban meghűteni és így az egész kártya hűvösebb.

Mosmá asszem lehet IceQ-sat kapni 5870-ből is, azt kéne venni, mer azzal nem hiszem, hogy lenne efféle probléma (én iceq-s hűtőimmel mindig full elégedett voltam).
  • arty
    azt hittem, valami egyventis kis valami ... naív voltam !! :D

akkor csak tényleg sz*r a kártyád. bios frissítés nincs rája?
  • IMYke2.0.0.0
    Nyomassátok a GeekBench-et (klikk a letöltéshez!)...

• Sir Quno Jedi
    Mi gyanús rajta?! Chieftec miniserver széria, vagy mi, van benne 5db 9cm és 1db 12cm-es venti, plusz a táp is 12cm-es, gyéri Intel hűtő és a sima Sapphire HD5870 fosgyári hűtője. Kb. ennyi. Nagyon jól hűt amúgy. Ha max.-ra rakom a hűtését, akkor nem kell a videókarit annyira húteni, de az úgy már azért pöppet hangos.

Ezé ugatom, hogy nagyventi kell, mert ugyanez a konfig (csak kisebb procával) a Sharkoon rebel 9 házamban, amiben van egy 25 cm-es venti oldalt szépen muzsikál és pont annyival hűti CSENDBEN le a Vkarit, hogy nem kell annak a hűtését bizergálni, mégsenem fagy.
  • arty
    gyanus nekem a házad, képet! (belsőt) :)
  • Sir Quno Jedi
    Jah és ugye ha a core 90 fok felé közelít, akkor becsülni sem szeretném milyen forrók lehetnek a szerencsétlen ram-ok és a kártya erősen fagyni kezd! Szar konstrukció, na.

Szóval nekem jöhetnek ezekkel a HD5870 tuningokkal, mer kiröhögöm őket! Ez még gyári órajelen sem stabil baze! EL is hiszem végülis, hogy nitrogénnel kell hűteni... AZ! :DDD
  • Sir Quno Jedi
    Jaja, magam is erre a következtetésre jutottam kínomban, működik is, mint a kisangyal. Egyetlen használható szoft ezen a téren 5870-hez. Úgy megbikáztam a manuális kontrolt, hogy 20-25fokkal hűvösebb a kari, ha rendesen meghajtom. Igaz olyankor keményen van hangja is, de nekem ne olvassza már ki magát az alaplapi slotból magát, csak azért, mert lustásra konfigolták a buzi atisok. 60-65fok jobban hangzik, mint a 85-90. Ha meg nem valami iszonyat durvával szivatom (pl. furmark), hanem normál játékkal, akkor bizony bőnyállal 50-55 fok körül lehet tartani a meleget (mivel alapból 40 fokos a kari idle-ben a gyári autohűtéssel, így ez nagyon szép) és nem is vészes a hangja, túl lehet élni.

Naugye!
  • Mumtaz
    Én is úgy gondoltam, hogy mai mércével mérve nem kehet gyenge.
    Én sem eröltetem ám az alaplapi kütyüt, de kivárok még a kártya vásárlással és megcélzok egy 5770-et.

Egyébként ez az alaplapi VGA elég nagy előrelépés az AGP-s 7600GT-hez képest. Szerencsétlen biztos hozott volna nagyobb teljesítményt is, ha nem lett volna rákényszerítve az AGP-re.

Tehát, amit korábban írtam előrelépésként teljesítményben, az a saját mércémhez volt viszonyítva, és a 7600GT és a HD4200 közti teljesítménykülönbségre alapoztam.
  • SeanJRRussel
    Nem gyenge,főhet most az nvidia feje pláne ha ezek után picivel több ati-t adnak majd el...
  • kifli
    msi after burner? nekem régen működött a gigabyte 5770-emel...
  • kifli
    én kérdeztem elküldöd-e a pc-det, pk-t állom
  • DJ RX7
    Köszi!
  • Solten
    Hi.: link
  • Sir Quno Jedi
    5870-nel nemigazán akar az műxeni, nem is engedi hogy fan profilban óberkoggyon az emebr.
  • snake200
    Aha HD 5870 tuning rekord: 1525 MHz!
  • DJ RX7
    sziasztok!

honnan tudok régebbi drivereket leszedni?

mostani valahogy nem igen szereti a GTA IV-t sokkal jobban ment nekem anno a játék.
    előre is köszönöm!
  • strebacom
    A válaszom mindenkinek aki kérdezett tölem:

• arty
    a windows port v9.11 óta felnőtt a feladathoz, integrált VGA-n, ha 3D library modot használsz, a filmek tallozása (boritok=texturák) akad, de a film közben nincs ilyen gond. és a nagygépemen, 4870esen meg máshol se :)
  • Solten
    Lehet, rip-ekkel meg nem bohockodtam, ha bedobok egy lemezt annak boven jo a PowerDVD 10.