90029
-
#57343 Én földmérő vagyok tanult szakmám szerint :)
A szociálpolitika-politológia is eléggé messze van tőle :)
-
#57342 Thai-box... halvány emlékeim vannak egykori középiskolai osztálytársamtól valami maci (?) becenevű srácról, Pécs... rémlik neked ilyesmi?
Én aikido-val próbálkoztam, de nem jött össze a lábam miatt.
-
#57341 azígy egész jó :D
elég távol kerültél az eredeti szakmádtól -
#57340 Ohh, köszönöm! :) Így visszagondolva rá, még egyszer már nem tudnám ezt véghez vinni, rettenetes akaraterő kellett hozzá, nem is tudom, honnan merítettem, mert egyedül voltam, minden szinten :(
De megérte! :) -
#57339 Az nem semmi, egy szóval nem mondtam, hogy tuti nem dolgoztál meg érte. Az üzenet elejéből arra következtetek, hogy félreértettél. Én nem beszóltam neked, egyszerüen tisztelem azt, hogy annak ellenére mennyi pénzed, cuccod stb-d van ami nekem még sok idő (mondjuk ha a napokban minden jól megy így 20 évesen ki tudok menni dolgozni 1 évre spanyolba 550euró kezdővel) nem nagyzolsz vele. Volt ismerősöm akinek szintúgy volt pénze az nem érdekes, hogy apucitól vagy esetleg melóból a lényeg ahogyan beszélt velünk (a hangsúly, az a lenézés stb.) Amiért megdolgoztál mért ne élveznéd? Teljesen egyetértek, viszont ami tetszik, hogy teljesen normálisan beszélsz velünk, a fogalmazásodban sincs semmi fajta lenézés. Még egyszer mondom, nem beszóltam, valami ilyesmit akartam leírni rövidebben. -
#57338 -
#57337 respekt -
#57336 [spoiler]Én, a büdös életben nem néztem le senkit, akinek kevesebb van, vagy hasonló! Mitől lennék én más, mint aki egyik napról a másikra él(degél), tudom, hogy ebben az országban az emberek több, mint a 70%-ka keservesen próbál megélni. Én is nagyon lentről kezdtem, először elvégeztem a kereskedelmi középsulit szakácsként, mert imádok főzni. Ez volt 1987-ben, akkor még Pécsen dolgoztam a Pátria szállóban, és örültem a havi 3000-es fizetésemnek. Viszont éreztem magamban, hogy én nem egyszerű szakácsként akarok megrohadni. Elkezdtem tanulni a nyelveket keményen, a francia már alap volt a suliban, a német annyira nem jött be, pedig tudtam, hogy csak ott tudnék érvényesülni, viszont ekkor már az angolt szinte perfekt beszéltem. Próbáltam kikerülni Németországba, mert ott ha valaki befutott, akkor rendesen fizettek neki, nem úgy mint manapság. Sajnos sokáig nem jött össze, aztán rájöttem, hogy ha várok, azzal nem sokra megyek, ezért több helyre írtam egy olyan levelet, hogy ha megengedi nekem, hogy kimenjek hozzá dolgozni, akkor 1 hónapot ingyen dolgozom, ha nincs velem megelégedve, rögtön elküldhet.
Na, így végre sikerült. Mondanom sem kell, hogy én voltam az első aki reggel elkezdte a munkát, és én jöttem ki utolsónak, amikor vége volt a melónak. Dolgoztam megállás nélkül, és persze gondolkodtam, hogyha ezzel sincs megelégedve, akkor egy rohadék, de nem így lett. Természetesen felvett, ami még jobban ösztönzött, mivel csak magamra számíthattam, gyorsan tanultam a német nyelvet is. 1990-ben már 4500 márkát kerestem havonta, tehát 1990! Ami akkor kb fél millió forint volt, itthon az átlagfizetés meg olyan 10-15k körül. Ott elvégeztem a mesterszakács sulit is. Saját lakást kaptam, és dolgoztam mint az állat, viszont régóta érdekelt már a jog is, rá 3 évre, amikor ott más vette át az éttermet, hazajöttem és suliról- sulira jártam, ismerős ügyvédeket kerestem, akiktől sok minden megtanultam, Pénzem volt bőven, mert egy egyedül voltam, a lakásomat fizették, kajára nem kellett költeni és a fizetésem is 6000 márka volt, de nagyobb rendezvények után a 10000-et is megkerestem.
Valahogy így indult el az én életem, nagy vonalakban. -
#57335 Nem warez, mondta már... -
#57334 KMPlayer -
Blum #57333 KMplayer -
#57332 Kmplayer vagy PowerDVD (warez movie-ról van szó)? -
#57331 Semmi gond, egyébként meg napi 14 órákat dolgozom, van amikor már tényleg a tkm elhagyom, mert nagyon nagy felelősség van rajtam. :) -
#57330 nem feltételezem hogy itt hazudna :) -
#57329 Km player-t használtam mindig, osx alatt movist, vagy vlc, ott is természetesen rezzenéstelenül megy, a hang nem akadozik, azzal semmi gond nincsen, viszont azóta szinte minden lejátszót kipróbáltam, talán még a xbmc volt a legjobb, de ott sem tökéletes. -
#57328 még ha nem is lenne igaz, ő legalább nem ezekre veri magát sőt szerintem a fogalmazása alapján nem azt suggalja h mi milyen looserek vagyunk csak neki van lovéja stb. "gazdag és gazdag között is van különbség". ha gyökérül írtam akkor ez bók volt mflex -
#57327 értem én miről van szó :)
Meg minnyá gondoltam hogy nem kicsiben csinálod... -
#57326 Láttam, hogy akadozik a kép [a hangot nem, mert itt nincs bekapcsolva a monitor csipogo].
Amúgy meg, ötleteltem csak.
Tudom, hogy VGA-cserélgettél.
-
#57325 Nekem van egy 1080p-s transformers 2 es ripem 18gb 16mbit/s minőséggel és semmi bajom nincs vele.Én a shark007 féle win7 codec packet használom és mindent visz a mediaplayer reccenés nélkül. -
#57324 itt HD-ben, csak 18 mb, remélem, hogy látszik mennyire nem folyamatos. -
#57323 Imyke: Akkor most leírom, de utoljára! :)
Saját blu-ray lemezről van a konvertálás, szinte egy az egyben.
A proci húzva van.
Ha a lemezről megy, akkor is ezt csinálja, DE...
CSAK ATI ALATT, több kártyával ki lett próbálva, a párom gépében a 9800gt úgy viszi, mint a vaj. -
#57322 Most komolyan nem láttad, hogy mennyire akadozik a kép? Akkor felesleges is tépnem a szám ez miatt. -
#57321 Jó értelemben véve ez szerintem csak jó - ösztönzés nélkül könnyen ellustulnánk :)
-
#57320 Több kérdés is felmerült bennem:
* Saját Blu-Ray lemez és lejátszó, vagy gányolt anyag, netről?
* Nem húzod valamelyik alkatrészt?
* Ha lemezes eszközről megy, akkor én azzal néznék farkasszemet...
* Ha hardware-es gyorsítás nem aktiváltál, akkor ideje lenne. The KLM Player kötelező, Media Player Home Cinema esetleg, de már vannak nála jobbak is.
A PowerDVD ezen a téren verhetetlen amúgy.
-
#57319 Mi a hiba, ez a "hang lag"? :) Tenyleg nem sok minden latszik, mert elegge sz@rul konvertalta az inda. Nah, legyetek rosszak en leptem, elviszem a b.nomet egy romantikus filmre: Vasember 2... -
#57318 "aki baxogatja, ha kell, ha nem" :D -
#57317 nem HD, de jól látszik. -
#57316 -
#57315 En a nom mogott szoktam allni... -
#57314 Nem forszírozni akarom, csak egy közhely [és tudjuk, minden közhely igaz] jutott eszembe, és nem bírom ki, hogy ne írjam le:
"Minden sikeres férfi mögött áll egy nő."
-
#57313 Ok, mindjárt jön a másik, ők a 800 mb-ből konvertáltak kemény 20 mb-t, most azt leszedtem és feltöltöm máshova. -
#57312 -
Madmano #57311 Szerintem csak te látod. -
#57310 Nálam megy, vagy ezt csak én látom? -
Madmano #57309 Ezt letiltották.... -
#57308 Na, fennakadt a kopirajt-szuron, at kellett volna nevezned inkabb hupikek-torpikekre... :) -
#57307 Még mindig konvertálják ezt a szart, talán egyszerűbb lett volna felvenni kamerával, de azért már nézhető, szóval fraps 60 fps-t ír, viszont a videó képfrissítése ilyen, de csak ATI alatt és csak 1080-as HD filmeknél.
-
Madmano #57306 Szóval,olvaslak benneteket és lehet,marad még a GF8800GT a gépben.Jók az ATI-k,de drivert írni nem tudnak.Persze az Nvidia sem szent....Viszont én már 6-7éve Nvidia-s vagyok(nem az elvakult fajtából:)),de olyan nagyobb,látványos driver-hiba miatti buggal nem futottam össze.Nyalván,velük is van gond:eléggé el vannak szállva a kártyáik árát illetően.Az viszont,hogy fizetnek az optimalizálásért a játékgyártóknak?Így Nvidia-sként azt mondom,tőlem azt csinálnak,amit akarnak,lényeg hogy gond nélkül menjenek a játékok.Viszont az itt olvasottak alapján úgy tűnik nekem,az ATI még csak kísérletezget a driverek terén.Adva van nekik a tényleg brutál jó hardver,de ez így félkarú óriás megfelelő driver nélkül.És mondjuk egy 5850-est vagy az fölöttit megvesz az ember,azt várná,hogy porba alázza a GF8800GT-t például.De látványosan és mindenben.Ehelyett ez nem megy-az nem megy.Sam Fisher átlátszó,a szőrös fánk nem pörög rendesen és még ki tudja,milyen hibák.Még egyenlőre kívűl állóként csak azt látom,az ATI dobálja ki úton-útfélen a hotfix-eket.Szóval,nem biztos,hogy beruháznék egy komolyabb ATI-ba,mert nem biztos,hogy azt a majd' 2szeres árat(5770-5850)megérné.Jó,persze,lehet,sőt biztos egyre jobbak lesznek az ATI driverek....Ez most a véleményem.De,persze nincs kőbe vésve.Ez változhat....Még a végére,mégegyszer:nem az Nvidia-t akartam az irományommal fényezni.Talán ezért van,hogy ATI-ban képzelem el a jövőt.Egyszerűen egy olyan kártya kéne majd,ami hozza az elvárható szintet.Pár héttel ezelőtt komolyan gondolkodtam a cserén 5850-re.De a mostani véleményem az,hogy inkább kivárok,mi lesz.Várom a véleményeket,kiigazításokat. -
#57305 Büntetőjogban praktizáltam 9 évig. Elég is volt belőle, láttam, hallottam, tapasztaltam sok mindent. Az ország olyan kibaszott koruppt, hogy ilyen nincs még egy a világon, majd megtudod. :))) -
#57304 [spoiler]Szerintem, te most valami olyasmire gondolsz, ami a neten van, ha sikerül eladni, akkor van belőle egy kis pénz, vagy valami ilyesmi. Anno amit a barátom felépített 20 év alatt, itt ez nem így van. Ha gondoljuk, akkor megveszünk akár egy 50 lakásos házat, majd busás haszonnal tovább passzoljuk még azon a héten. Többet nem írok róla, mert egyrészt nem publikus, másrészt valószínűleg fingod nincs róla, hogyan működik ez a rendszer.