90029
  • pxxl
  • fook
    épp ezaz hogy nincs zöld kártya...
  • pxxl
    zöldhályogos konfigba
  • IMYke2.0.0.0
    A régi Radeon-ról újra váltás esetében is ajánlott az újabb Catalyst használata.
  • IMYke2.0.0.0
    Új Radeon VGA behelyezése egy zöldhályogos konfigba:

1. Régi VGA-val elindítod a géped. Letöltöd a legújabb Catalyst meghajtót (jelenleg 10.4).
    2. Eltávolítod a GeForce drivert a gépről
    (Vezérlőpultban, vagy Uninstall programodban rákeresel a ForceWare meghajtóra)
    3. Újraindítod a géped, hogy ellenőrizd, minden nvidia driver összetevő szabályosan eltűnt a gépről. A képernyőd felbontása 640*480 vagy ez közeli lesz, és rettentő randa.
    4. Gép kikapcsol, Radeon behelyez és gép bekapcsol.
    Előző képernyő fogad, azaz minden randa
    5. Catalyst driver csomag telepítőjét elindítod, s mikor végez, újraindítod a géped.
    6. Újraindulás után tetszés szerint állítgatod a Catalyst Control Center értékeit és örülsz, hogy végre eltűnt a zöld hályog a szemedről.
    :)

Windows Vista/Seven esetén - sejtésem szerint - a képernyőd nem lesz olyan ronda, mert vagy azonnal betölti a driver csomagjában lévő natív ATI drivert, vagy felajánlja annak netről letöltését...
  • fook
    uhh dejó :):) ha berakom ati kártyát és még nvidia driver van fennt akkor addig jó lesz ameddig leszedem az nvidia drivert ? vagy majd próbáljam meg csökkentet módból ?
  • BaLeeX
    A mostani 3870-emet holnap lecserélem egy 5770 kártyára.
    Szórakozzak a driver eltávolításokkal vagy ugyanaz a catalyst kell mindkettőnek azaz átteszem a kártyát és menni fog?
  • IMYke2.0.0.0
    HDMI-n keresztül (ahogy a display porton is) kép/hang egyaránt megy.
    A védett tartalmakhoz (original blu-ray) kötelező is a HDMI a lejátszó és a megjelenítő között.
  • fook
    Na szombaton meglesz a Sapphire HD 4890 vaporx :):)
    HDMI-je hangot is kiad ?:)
  • Solten
    Bar ha megoldod a hangot kulon (optikai/koax/egyeb kimenet a lapon) akkor nem lenyeg.
  • Solten
    Elvileg igen. DVI-I -s kell (igen, DVI-bol is letezik tobb fajta...).
  • snake200
    akkor be is nyujtanék egy ati logo iránti kérelmet
  • Solten
    = FAQ =

Hogyan kaphatok ATi logo-t?

Ez iránti kérelmedet írásban benyújthatod a következőképp:

- komment formájában,

- privát üzenet a házigazdának (preferált).

Üzenetedben tüntesd fel kérlek a kártya gyártóját/típusát.

Új driver telepítése esetén le kell szednem a régit?

A hivatalos álláspont szerint igen. Az operációs rendszer programeltávolítójával unistalláld. Képekkel is illusztrálva itt: link

Kártyacsere esetén újra kell telepítenem az operációs rendszert?

Nem szükséges.

Driver telepítéshez segédlet:

- XP: link

- Vista: link

- Windows 7: link

Catalyst-al kapcsolatos linkek:

- .NET Framework: link

- DirectX 9: link
  • SZilaJMaGGoT
    Tud annyit amennyivel több, és nem 2x annyi(tipustól függ mind2 kártya esetében).
  • Madmano
    Hát,szóval.....Gondolkodom a GF 8800GT-m lecserélésén egy HD 5770-re.De picit még vacillálok.Persze,tudom az 5850-es vagy az a fölötti ATI meggyőzőbb lenne,de egyrészt nincs annyi lém,másrészt nem vagyok benne biztos,az 5850 tud-e annyival többet az 5770-nél,ami indokolná a majd' kétszeres árat.....
  • IMYke2.0.0.0
    Akkor még durvább a dolog :)
  • berczely
    Na!
    Volt egy kékhalálom... annyit tudtam elolvasni hogy ATIKMDAG.SYS ez mi a szösz?
  • pxxl
    a ribancoid megvan itt 2 oldalt :D
  • IMYke2.0.0.0
    Kinézem belőle, hogy meghekkelte a gépedet, és kicserélte Ruby-t a saját lokojára :))))
  • pxxl
    ez a kifli gyerek készül valamire...
  • pxxl
    driver sweeper a neve.

atinál sem kell leszedni elég csak frissíteni, de most ott valami bekavar neked. valszeg a zenvidija drájvere.
  • Lacee86
    Basszus, de bonyolult egy szoftver felrakása... :D Na és akkor milyen célprogrammal lehet legyalulni róla szakszerűen? :) Amúgy én nVidia drivereket is csak úgy frissítgettem, h mindig ami fennvolt, arra feltettem a legújabbat mindenféle uninstall nélkül, és soha nem volt gond.
  • genric
    olvastam ezt a hdmi dolgot,és szeretném megkérdezni,hogy elég-e egy ilyen átalakitó kábel,ahhoz,h csatlakoztatni tudjam a tvmet?
    ilyen
  • pxxl
    attól hogy uninstalláltad a ccc-t meg eltávolítottad a drájvert eszközkezelőből attól még a win nem hülye, és előkaparja az előzőt drájvert :D azért kell célprogrammal legyalulni róla.
  • Solten
    Az hogy a gépeden jó nagy a kupi...
  • Lacee86
    Na most letöröltem a Catalystot és újríindítottam a gépet. Jelenleg a silágon semmilyen VGA driver nincs fenn. Ehhez képest az asztal natívban (1680x1050), videót tudok lejátszani, a játékok is mennek, és az előbb leírt problémám is megszűnt... Erre mi a magyarázat??
  • pxxl
    biztos h driver hiba, vagy hiány. weboldalak nem akadnak így görgetéskor?
    legjobb lenne újrahúzni a gépet, de ott van a driverswap vagy mi a neve program amivel le lehet zúzni zöld drájvert teljesen.
  • Lacee86
    Oks, kipróbálom úgy. Remélem vmit segít, mert tök gáz lenne, h egy ennyivel jobb kártya ilyeneket csinálna...
  • pxxl
    remélem rendesen van megoldva a biztosíték, azért ne haljon meg :D
  • Solten
    Remelem kiprobalja...
  • pxxl
    videót róla! :D
  • snake200
    15:19 K Ace: helosztok. ha közvetlen rákötöm a 220-at a videokartyara, akkor gyorsabb an futnak a jatekok?
  • Solten
    Akkor no idea. Esetleg megteheted azt hogy eloszor felteszed azt amit a cd-n adtak, es utana telepited a 10.4-et.
  • Lacee86
    Hát az a helyzet, h csak simán a legújabb 10.4-es Catalystot szedtem le, és azt tettem fel. Vagy vmit még kellett volna? Esetleg tegyem fel inkább azt, amit CD-n adtak a karihoz? Nvidiás cuccokat letöröltem, kivéve a PhysX-et, mivelhogy 1-2 játék ugat érte ha nincs fenn, gondoltam abból baj nem lehet. Vagy az zavarhatja? Játékokat még éppcsak 1-2-t próbáltam picit, de sztem azokkal nincs baj.
  • pxxl
    hiba van a mártixban
  • IMYke2.0.0.0
    Valami gebasz van a gépeddel - rendesen letisztítottál minden Force-drivert?
  • Solten
    :)
  • arty
    játékok mennek? driver "jól" fel van téve? mert ez olyan, mint amikor nincs fenn a driver...
  • Solten
    Hello. Mintha nem telepitetted volna a VGA drivert... Melyiket hasznalod btw?
  • Lacee86
    Hali! Olyan problémám van, h ezzel az új HD4830 karival most ha Windows képnézővel képeket nézegetek, marha lassan tölti be, olyan döcögősen lapoz, meg ha kinagyítom és mozgatom, az se vmi zökkenőmentes. Az előző gyengus 8500GT-vel ilyen gond nem volt. Vmit a Catalystban kéne állítani, vagy mi lehet a gond? VGA hőmérséklete amúgy Windowsban, hát most nemtom melyiket kell nézni mert 3 értéket is ír Everest (DispIO, MemIO, árnyaló), de mindegyik 54 fok körül van.