90029
-
#57983 ~1 ora. Nem ismerem, ha megdolgoztatja a rendszermemoriat is, termeszetesen megfelel. -
#57982 Hát sztem az majdnem ugyanolyan tudású kártya, mint a 4850. Annyi, h tud DX11-et. Szóval nem éri meg sztem. -
#57981 Inkabb 5770-re csereld. Szerintem. -
#57980 Asus Glaciator 5750 1GB
Erre megérné lecserélni a 4850-em?Az az 1GB GTA-hoz meg 1-2 gémhez jóljönne sztem...amúgy nincs bajom a 4850-el csak kevés az 512Mb... -
Puhos #57979 Meddig kell a furmark-nak mennie? Az IntelBurnTest jó lesz a prime95 helyett? -
#57978 Bocs az idézgetésért, csak így érthetőbb:
"Tessék belegondolni, hogy a tesszelációt ki tudja élvezhetően futtatni akár csak 1 igazán nagy méretű monitoron!"
Akinek 5850+ VGA-ja van:)
"Minden más "élményjavító" hasznossága szubjektív, ilyen felbontások mellett elhanyagolható, ha egyenesen nem észrevétlen."
Ezt mondtam az előbb, az AA (MSAA, FSAA)-n kívül minden élményjavító látványos, észrevehető. Tesszeláció a térhatást növeli, a shader-ek és egyéb szűrők a textura felületeket teszik élethűbbé, Anizotrop cuccok szintén a texturákat pofozza, SSAO, HBAO is látványos.
Tehát az EGYETLEN effekt aminek csökken a láthatósága magas felbontás esetén, az az élsimítás. Minden más effekt ugyanúgy - sőt jobban - látható/észrevehető, mint a kis monitorokon, hiszen azok a "tartalmat" dolgozzák át, nem az éleket. -
#57977 Solten, MerlinW: én is ezt magyarázom már jó ideje...
Egy 30" (és afeletti) HD monitor/TV minimum 1920*1080(1200)-at tud ugyebár...
Tessék belegondolni, hogy a tesszelációt ki tudja élvezhetően futtatni akár csak 1 igazán nagy méretű monitoron!
Minden más "élményjavító" hasznossága szubjektív, ilyen felbontások mellett elhanyagolható, ha egyenesen nem észrevétlen.
S természetesen, nem ölben tartott monitorról van szó :)
-
#57976 GPU-t teszteld furmark-al, a CPU/memot pedig prime95-el. -
Puhos #57975 Srácok valaki az #57969-re? -
#57974 Ez nem inch fűggő, hanem felbontás:) 1680-nál magasabb felbontás esetén max a 2x AA látható. Ugyanakkor minél magasabb felbontásra küldesz AA-t annál jobban veszi igénybe a GPU-t. Anizo és az egyéb post effektek (shader, bloom, HDR, output buffer, stb) pedig monitorfüggetlenek, minden esetben van látványbeli különbség. -
#57973 Rendben, de 30" meg nem az iroasztalra valo. Hacsak nem az oledben tartod a keyboardot es 2 meterre ulsz tole... :)) Azert meg kulonbseg van egy jatekhoz vasarolt jo monitor es LCD tv kozt, elobbi ertelmesebb elektronikaval szerelt, jobb panellal, nincs pl. szellemkep, utanhuzas. Az megint nem eletszeru hogy valaki 5970-hez 24-esnel kisebb monitort vegyen. -
#57972 Mert 30+"-es monitor esetében - és valljuk meg, 5970-est 24" alatti monitorhoz vásárolni, finoman szólva is fura - egyszerűen butaság bekapcsolni egy olyan élményjavítót, ami éppenséggel az élményt rontja... A tesszeláció manapság még ilyen. -
#57971 Ja tenyleg, jo hogy irod - kifelejtettem, ott van meg a magas felbontas... Nem fog egyik kartya se 200 fps-el repeszteni - megint csak VGA limit. Amugy meg akinek van egy csucskartyaja, van olyan maximalista hogy bekapcsoljon minden latvanyjavitot... :) Szerintem.
Miert ne kapcsolna be a tesszelaciot 5970-nel?? :)) Sportkocsit sem azert vesz az ember hogy 80-al autokazgasson vele (masik funkcioja a penis megtoldasa lehet de az most mellekes). -
#57970 Ezt ugye nem írtad komolyan... :)
24+ inches monitor esetében komolyabb látványjavítókat alkalmazni olyan, mint egy Bugatti Veyronban kormányt cserélni: jól néz ki, de hasztalan.
Egy 30"-47" monitor/TV esetében az élek tűélesek [főképp, ha a kliens nem 50 cm-ről bámul bele].
Aki a tesszelációt bekapcsolja HD5970 alatt az meg is érdemli, hogy limitet kapjon.
-
Puhos #57969 Csá!
Olyan gondom van, hogy a lent szereplő konfigom van, és néha amikor játszom akkor egyszerűen kimerevedik a kép, a játék hangja kiakad. Nem reagál semmilyen billentyűre sem, csak az újraindítás segít. A játéknál mindegy, hogy multizok vagy single játékot játszok /MW2/. Kérdésem, lehet ez videókártya baj? A kártya még garanciás, tuningolva nincs.
Köszönöm!
Bocs, hogy ide is írok, de úgy látom itt van élet!
-
#57968 Elso. -
#57967 "Az 5870 feletti kártyákat egyik CPU sem tudja kihajtani."
Dehogynem, latvanyjavitok a kakaora (egyeb: tesszelacio on), es maris eleg nekik egy 3 GHz-s 4 magos. -
#57966 nem -
#57965 nvidia drivert lehúztam driver sweeperrel , nvidia phsixet is le kell? -
#57964 Nem kurva erős, szimplán csak erős CPU. Az iCore 7 a kurva erős.
Az 5870 feletti kártyákat egyik CPU sem tudja kihajtani.
Ha választani kell, akkor - értelemszerűen - ATI Radeon HD5970.
-
#57963 4890re jó ha a tápból kijövő pcie kábel + amit adtak hozzá , vagy mindkettőbe azt rakjam amit adtak hozzá ? -
#57962 Hát jah, az ilyen játék nekem nem jön be.
más:
Egy ismerősnek kellene hoznom kártyát, Q9550-es procija van, a kérdés, hogy ez kihajtha-e az 5870, 5970, gtx 470, 480-as kártyákat, én azt mondtam neki, hogy szerintem ki, mert hát valljuk be az egy qrva erős proci, szerintetek? Melyik lenne neki a jó, bár csak 480-as és 5970-es VGA-kat tudok szerezni...
-
#57961 Össze nem hasonlítható az igazán nehéz játékokkal. -
#57960 portal? ott néha törni kell a fejed (mellesleg ha valakit érdekel most ingyenes steamen ;)) -
#57959 Én, szeretem, ha egy játékon törni kell(ene) a buksimat, nem pedig szinte a pofámba rágják, hogy mit csináljak, és erre jönnek az értelmiségi gamer pistikék, hogy itt meg ott elakadtam, hát ba...ák meg, ha ennyire húgyagyúak, a játék készítők meg még jobban baxódjanak meg, ha az ilyen emberekre építenek, holott pont ezek a nagy "gémergyerekek" fogják lewarezolni az idióta játékaikat, amire aztán 2 óra múlva azt mondják, hogy szar a játék, mert a nő szeme nem úgy csillog az esti holdfényben, hogy a másik karakter látni lehessen benne. A lényeg, hogy a grafika szép legyen, a játék meg csecsemő szintű IQ-val végig tolható legyen.
Emlékszem, hogy a MYST sorozatot, főleg a RIVEN volt a kedvencem, hónapokig nyomattam, és örültem, mint majom a farkának, ha megoldottam egy rejtvényt és tovább tudtam menni, vagy éppen a régi Resident 1-2, a mostani 5-ös egy vicc, hentelős szarság, vagy Tomb raider első rész, te jó ég, nem bírtam letenni.
Na ilyen játékok már a büdös életben nem lesznek, csak megyünk, lövünk, ámulunk, hogy milyen szép a grafika, persze azért ezeket is lehet hangulatossá tenni, de közel sem lesz olyan, mint régen egy vérbeli horror kaland.
-
#57958 Tudom, hogy drágán vettem, elbaxtam!:D
Nemlehet mindenki tökéletes, még énsem! -
#57957 Drága helyen vetted. Game.co.uk-n is csak 25font. Persze ha megjelenéskor vetted az más tészta, olyankor minden drága az első hetekben. -
DecenS #57956 nekem mondhatod: két állapota van a vertical refresh csúszkának "performance" és "quality"
NEMÉNVÓTAM!! -
#57955 Az uccsó soroddal nemértek egyet, illetve hozzátennék! Mivel "nyugaton" vagyok, itt a kod6-ot 59,99€-ért vettem pc-re!!!
Kb. a steam árak jellemzők itt, de a zavvi, meg a többi okosság kiegyenlíti a dolgokat, én is onnan veszem egy ideje (bár a kod6 után csak tesztek, vélemények után rendelek)!:D
-
#57954 A korunk - természetesen jó értelemben - számít, hogyne.
Azért írtam, mert próbáltam kivédeni az afféle riposztokat, hogy "bezzeg azért mondod, mert..."
A játékok valóban rohadt drágák - premier áron játékot több mint 10 éve nem vettem. Helyette leárazott, vagy budget kiadásban, vagy - mostanság kaptam rá - külföldről (Anglia).
Az 5-6 órányi játékokkal engem is a halálba kergetnek. A játék közel fele teles-criptelt sztorielem, vagy Quick Time Event, vagy egyszerű no-CGI átvezető. Így, effektíve 3-4 órányi játékért fizetünk(nék) 8-11 Ft-okat... hát lófaxot.
Sajnos, a hosszabb játékélményt nyújtó játékok ára (RPG, akció-RPG, RPG-TPS) meg még mindig az egekben, sokszor a megjelenésüket követő 1 évben is, itthon...
Külföld más tészta, ott eleve olcsóbban vehetők meg még a gyűjtői változatok is!
-
#57953 A vertical refresh-nek semmi köze a minőséghez, csak a pontossághoz.
-
#57952 Énsem arról beszélek, hogy király lett a játék, irtam is, hogy egyetértek Mflex-el, csak a coop-ról irtam, hogy összjáték (végre), szal együtt kell menni! És ez jó, mert alig van jó coop rendszeres gém!:)
Szerintem pedig az életkor is közrejátszik, énis elmultam xxx, de egyre kényesebb vagyok játék terén, és csak a rossz jön le elöbb!
De amióta nemkerül ~50€-ba egy gém, hanem angliában a feleannyi, kicsit másképpen nézem a dolgokat, mert abban viszont baromira egyetértek, hogy qrvadrága a játék, és ha olcsobban jutok hozzá, akkor nemteszek fel olyan kérdést, hogy wtf izzdisz sit, hanem csak a számat húzom, hogy megint felkell adni a neten egy apróhirdetést!
Persze, rengeteg időt eltöltenek a játékírással, de ha nem 5-6h lenne egy gém, akkor aztmondanám, hogy respect, de amikor kijön egy új gém, és 2 délután végigtolom (nem kocka modjára)...akkor azért pont az ellenkezőjét mondom!
Ha 20-30€ lenne mindenhol az új játék, akkor lehethogy a kod6-ból is 10x többet adhattak volna el, és nemcsak x csilliárdot kerestek volna, hanem kicsit többet, lehethogy azok is megtudták volna venni, akiknek nincs 50-60€-juk 2 dvd lemezre (most függetlenül attól, hogy kinek tetszik/nemteszik a játék)!
A warezdolgot direkt megsem említem, mert azzal talán nagyobb off lenne, mint ahogy az itt mostanában szokott lenni! -
#57951 Az miaz a jelenség hogy gép induláskor a képernyő illesztő program nem válaszolt?Ki is kapcsol a monitor utána meg vissza! -
DecenS #57950 archicad-et használok, open gl-es 3d motorral.
10.4 ccc van fent, a legfrissebb.
a "wait for vertical refresh"-t felhúztam "quality"-re, de semmi sem változott -
#57949 ha szeretnétek megizzasztani a gépeteket, akkor ajánlom a Agenda Circling Forth techdemót, részecskékből álló animáció, elég látványos
ha további érdekel, itt találtok -
#57948 Nem a linearitásról van szó... a dedóról, és az ebből fakadó "eladhatóságról".
Ha egy játék 2 IQ pontal magasabb követelménnyel bír az átlagosnál, akkor a gyerekek/tinik és a türelmetlenebb felnőttek sírni/rinyálni/nem-kedvelni kezdenek...
A fejlesztők, és a kiadók ezt nem merik megengedni maguknak [szomorú, hogy a közvélemény kutatóknak ekkora hatalma lett], ezért egyszerűen buta, színes-szagos-mázas játékokat dobnak ki.
S ennek semmi köze az életkoromhoz, és holmi "bezzeg a régi szép időkben" nosztalgiához - egyszerűen így van.
-
#57947 Egyetértek, de a coop az teljesen jólsikerült, teljesen összhangban kell menni, és rengeteg megoldás van a pályára!
Bár már most hallak, hogy "lineáris", meg "ismétlődő"... -
#57946 Hát igen - gyakorlatilag végig tolja magát a játék (minden értelemben). Akció játék lett, lopakodás és nehézség nélkül [normálon].
-
#57945 Ha az SC-t osztályozni kellene, mivel ez hülye gyereknek készült, és semmi köze a régi hangulatos játékhoz, ezért 2/10, ha úgy veszem, hogy nem SC, csak egy hangulatos akciójáték, akkor 7/10. -
#57944 Megjött a 4890-esed? Véleményt írj már majd róla. Kössz!:)