90029
  • Gaben78
    de hogy eddig miért akadt és mosódott a kép, azt nem tudom... sima 60Hz-n használtam csak, ami még érdekesség, pl egy sima háttérképet nézve a TV-n, ha átrakom 24-re(CCC-display2), akkor sokkal élesebb lesz a kép, és persze a film(mkv) is, mint 60-on. A 24db/s egész kép vmt tud, vagy a tv vált megjelenítési módot, és azért..passz.
  • Gaben78
    Látom volt itt egy kis továbbképzés :)
  • Solten
    A forumok szerint alaplapi es tapegyseg gond is allhat a hatterben... Milyen tapod van?
  • Zoli007
    Akkor mennyi? Ha 24 egész képet küldök másodpercenként, akkor az hány Hz?
  • IMYke2.0.0.0
    Az még véletlenül sem fordult meg a fejedben, hogy Ő tudja rosszul? S emiatt indult be a flame-lavina?
  • [HUN]FaTaL
    Persze, hogy nem.
  • Blum
    Mond,de az még mindig nem 24Hz..szerintem
  • [HUN]FaTaL
    *képkockaszámot
  • strebacom
    Úgy látom a 61287 -re nincs ötlete senkinek....
  • [HUN]FaTaL
    24p akkor sem 24hz. A hz nem a képszámot jelzi.
  • IMYke2.0.0.0
    Házi-mozi - Mi az a 24p, és mire jó?

"Valószínűleg sokan teszik fel mostanság ezt a kérdést, mivel egyre gyakrabban olvashatnak a másodpercenként 24 képkockás, elsősorban a Blu-ray és HD DVD műsoros lemezeken tárolt filmek mozgóképének videojel-formátumáról.

Tudták, hogy az összes mozifilm DVD-n megjelenő európai változata időben rövidebb, mint az eredeti film? No, nem arról van szó, hogy bármit is kivágnának belőlük, csak egyszerűen a DVD-ről kicsivel gyorsabban játszódik le a film, mint ahogy a moziban pereg le. Ennek oka az, hogy a PAL TV rendszer szabványa szerint – aminek az Európában megjelenő DVD-k megfelelnek - a képek páros illetve páratlan sorait felváltva továbbító és frissítő videojel illetve képmegjelenítés „50Hz”-es (50i), vagyis másodpercenként 25 teljes képet produkál. A mozifilmek azonban másodpercenként 24 képkockából állnak, s ez azt jelenti, hogy a kettő között 4,16% a különbség (egy 1,5 órás film esetén az eltérés majdnem 4 percnek felel meg). A több mint 4%-al gyorsabb lejátszás következménye inkább hallható semmint látható. Az európai DVD lemezek képpel szinkronban megszólaló hangja egy kicsit magasabb, s főleg a mélyfrekvenciák „feltolódásának” következtében a térérzet és a basszus hanghatások nem pont olyanok, mint amilyen az eredeti sebességgel megszólaló film esetén lenne.

A főleg Észak-Amerikában és Japánban használatos NTSC TV szabványnak megfelelő DVD-k „60Hz”-el frissített (60i) képtartalma illetve videojele sebességben ugyan alig tér el az eredeti mozifilmektől, de - mint később látni fogjuk – csak egy bonyolultabb és a film egyenletes lejátszását megzavaró eljárással lehet a másodpercenként 24-képkocából 60-at előállítani.

Joggal merült fel a kérdés: az eredeti filmtekercsek mozgóképének sebességeltérését okozó, televíziós szabványoknak megfelelő videojelekké alakítása helyett, miért ne lehetne az eredeti filmszabványnak megfelelő videojelet használni, és azt a mozikban szokásoshoz hasonló módon képpé alakítani. Így született meg a 24p videojel formátum.

Milyen műsorforráson van 24p?

Jelenleg a Blu-ray és HD DVD műsoros lemezeken található 24p videojel. Ha ezek tokján azt olvassuk, hogy „1080p”, akkor ez két dolgot jelenti. Egyrészt a lemezen tárolt film képei a jelenleg széles körben támogatott, legtöbb részletet nyújtó, vízszintesen 1920, függőlegesen 1080 képelemből (pixel) állnak – összehasonlításképpen, ez kereken ötször több, mint a PAL DVD-Video lemezek 720x576 pixel felbontása. Másrészt - s ez a lényeg - a lemezen lévő filmet úgy digitalizálják, hogy megtartják az eredeti filmkópia másodpercenként 24 képkockáját. Vagyis a mozikban használt filmtekercs egy digitális változatát tárolják a lemezek. A „p” azaz „progresszív” azt jelenti, hogy a lemezen tárolt mindenegyes kép annak összes sorát egyszerre tartalmazza, és nem csak vagy a páros vagy a páratlan képsorokat tartalmazó úgynevezett fél-képeket - a DVD-Video lemezeken tárolt képek esetében ugyanis ez utóbbit alkalmazzák. Tehát a Blu-ray és HD DVD műsoros lemezeken lévő film mozgóképének minden másodperce 24 darab 1920x1080 pixel felbontású teljes képből áll. Jelenleg nincs más ennél tökéletesebb, az otthoni felhasználás igényeinek megfelelő nagyfelbontású mozgóképtárolás, mely a film eredeti sebességével pontosan megegyező kép- és hangvisszaadás tesz lehetővé."
  • [HUN]FaTaL
    24p != 24hz.
  • IMYke2.0.0.0
    A 24p "True Cinema"...

• Zoli007
    24p mond valamit?
  • [HUN]FaTaL
    24hz? Orosz TV?:D
  • Blum
    24Hz? Nem kevés az egy kicsit?
  • Gaben78
    Az lehet hogy a 10.7 oldotta meg, hogy már nem mosódik a TV képem 24 Hz-en, v vm más csoda segített :)
  • Blum
    Asztalon jobb klikk-->Catalyst Control Center-->Információs központ
  • Matthew Baker
    most úgy néz ki működik de miből derül ki hogy milyen driver van fent?
  • [HUN]FaTaL
    Dehogy hajtja, még egy 2600XT-vel is CPU limites.
  • Blum
    Régi drivert vezérlőpultból töröljed,meg utána driver sweeperrel. Restartolj,rakd fel a drivert,megint restart és elvileg jó lesz. Ha mégsem,akkor Winfos reinstall.
  • Matthew Baker
    azt is próbáltam az sem működött
  • Blum
    A 4670 az pont,hogy HD. HD4670 a neve...

10.7-es driver is van már,próbáld meg azt.
  • Matthew Baker
    őőő nekem nem HD szériás kártyám van de remélem tudtok segíteni egy 4670 1gb-os videó kártyám van és amikor felrakom a 10.5-ös drivert vagy bármelyiket akkor egyszerűen tönkremegy a kép a legmagasabb felbontás 640x480 és a legmagasabb szín is csak 4bites csak akkor javul meg ha visszarakom az eredeti drivert valaki nem tudja miért van ez?
  • lo9in
    én samsungom 3 éves jól van :D bár ez nem segít strebacomon
  • IMYke2.0.0.0
    Nekem, még a régi gépemben, a bőrtok és a rárakott HDD-hűtő ellenére is előfordult, hogy poros lett a HDD nyákja és a motorborítás környéke. A kattanásos hiba jelentkezésekor megtisztítottam - és utána rutinszerűen úgy fél évente. Azóta is működik a gép, a tesómnál. A Maxtor 20 GB-os HDD idén lett 10. éves!
  • strebacom
    Kedves Barátaim!

Kérnék egy kis segitséget ....
    Ma mikor indítottam volna a gépet, halk csipogásokat hallok a HDD felöl, a HDD led folyamatosan világít és a bios azt irja, hogy nincs vinyó....
    Ez a csipogós dolog már volt vagy 3 hónapja, de hogy nem volt vinyó olyan nem, akkor kicseréltem, a táp kábelt, és a sata kábelt, azóta nem is jelentkezett a dolog...Tegnap nem volt semmi gond, csak ma reggel bekapcsoláskor, szétkaptam a gépet, és a Hdd-n a csatikat befújtam kontaktspray-vel, csatik vissza és most jó.....Tanácstalan vagyok, miért csipog a vinyó, és most megint a csatik rosszak vagy a vinyó szarakodik...vegyek másikat????....samsung sp 1Tb vinyóról van szó, most éppen a fontosabb adatokat mentem, lemezre.....
    Segitsetek, tanácsoljatok valamit....
    Köszönöm elöre is mindenkinek...bocsánat az OFF-ért....

• lo9in
    igen a 4550 kb. 2600xt szintű és a 2600xt meg x1650pro esetleg xt vagy geforce 7600gt szintű :D

én 7600gtmet p4 3ghzvel hajtottam ebből következtettem hogy elég
  • Barny
    soory javitom, HD2600XT
  • Barny
    bocs ha kozbeszolok,de ha ez kb egy 260xt szintjen van akkor nem hajtja ki.nekem p4es LGA775-os hyper treadingos szar p4 sem hajtotta ki,mikor vettem egy dual core-t mindenhol 2szer annyi fps-em volt,szval le azzal a p4-essel.
  • lo9in
    árban is nagyon jó :

http://www.argep.hu/trend/ATI4/Ati-4550.html

és azt kihajtja a 3ghz p4 proci
  • lo9in
    4550 ddr3 megfelelő a procihoz
  • dragon11
    Sziasztok!

Szeretném gyors segítségeteket kérni, főleg Soltenét, mert ő már régi motoros és még én is ismerem!

Én kimaradtam az utóbbi év változásaiból, ezért kérnék segítséget.

A Silkroad online játékkal játszom, és a videókártyám gyengélkedik hozzá.

A configom: Alaplap:Msi 915P Combo2,Cpu:Intel Pentium 4 3,06Ghz 1-mb cache ,Memória:PQI 2*512 DDR2 533Mhz,Videókártya:Asus, Ati Radeon X550 512MB PCI-Expressz,Táp:450W,Winyó:Samsung 160Gb 7200RPM

valóban nagyon régi gép(4éves), de a procim az ÉN játékaimhoz elég sztem. A RAM is talán, ugye?? ehhez a confighoz néztem ki kártyát, ami főleg játékra kéne, természetesen nem gamerpc, mert nem tehetem meg anyagilag, ezért nem várom el hogy tökéletes legyen, de ami ebben az árkategóriában van, ahhoz képest tényleg jó legyen.:)

Szóval a kártya amit kinéztem,az az ATI HD 4650. A procim nem bírná már kihajtani sztem, de játékra is kéne. Várom segítségeteket.

Köszönöm.

UI.: Megkérdeztem már a milyen gépet vegyek MOST című topikban is, de konkrét választ nem kaptam/kapok, hogy lesz-e javulás a játékokban, vagy fölösleges pénzkidobás az egész..
  • Solten
    Azert csekkold le...: link
  • Blum
    Frissítettem én már minden lófa**t...
    Amúgy oké,hogy azt írják,hogy XP-n korrektül fut..de akkor 8-10 havernak,akinek nv-je (8500,8600,9600,9800,GTS250)van,azoknak miért fut hibátlanul Vistán,se7en-en?
    Átmentem szomszédhoz,hogy csak hülyeségből rakjuk már föl,kíváncsi vagyok,hogy nála megy-e (5850-e van). 5perc után az is megfagyott OpenGL-ben Win7 alatt.
  • Solten
    DirectX9-et frissitetted?
  • Solten
    Olvasom hogy ez a jatek csak XP-n fut korrektul?

Pontosabban: "Windows Vista and Windows 7 - many 3D cards which worked perfectly under Windows XP with our game may not work right or at all under Vista and Windows 7."

Perfekt.
  • Blum
    Megvolt. Nem ér semmit.
  • Solten
    Esetleg probald ki ezt: link.
  • Blum
    German Truck Simulator