90029
  • lo9in
    ezen a gépen én nem tuningolnék semmit , ez a gép így is túl jó , mire eljön az idő hogy ekkora gép kelljen bármihez addigra a kaszás is odaér

vagy érted vagy a gépért , elektronikai kütyük rövidebb ideig húzzák ezért utóbbira szavazok , na meg nem savanyú az a bizonyos szőlő
  • High end PC #61912
    Köszi, a CCC felment a legfrissebb driver-al, csak ott valamiért nem engedélyezett az overdrive, még nem jöttem rá miért. Az ATT-ét nem ismertem, utánanéztem, ahogy láttam a Google találatai közt, az nem egy gyári vezérlő szoftver, így gondolom ezzel annak az esélye is megnő, hogy hardveres kárt okozok a kártyában, mert igazából még nem húztam meg sosem ezelőtt egyet sem, ez lenne az első kísérlet.
    Majd még megpróbálok gúglizni, hátha találok még pár infót, bár gondolom az újabb Toxic Edition órajelértékei felejtősek, na majd még alaposan átrágom ezt, még egyenlőre nem merek belekontárkodni. :o)
  • High end PC #61911
    Off:
    Ó, hadd keressek már vissza én is fél ezer oldallal ezelőtti, tavalyi, vagy tavalyelőtti hozzászólásokat tőled, bizonyára találni valamit, amely hozzászólás teljesen ellentmond mostani viselkedésednek, véleményednek. Hihetetlen, hogy erre tényleg képes voltál, csak hogy nyilvánosan folytasd a lejáratásom. Pedig bíztam benne, hogy legalább a privát légkör működni fog kettőnk között, és nem offolod tovább a topikot.
    De ahogy nézem, ez a komment karácsony éjfélre esett, bár nem szokásom alkoholt fogyasztani, emlékezetem szerint akkor elég szépen sikerült, normális esetben az ember nem is ír hajnalban egy ekkora litániát egyetlen óriási tömbbe -ünnepekkor éjfélkor-, érdekes volt visszaolvasni, gyakorlatilag már jó részben el is felejtettem.
    Mellesleg ha időt ennyire nem kíméltél, megnézhetted volna, hogy az egy válasz volt a Lambo fan nick-em felhozatalára, amit évekkel ezelőtt is teljesen nyilvánosan vállaltam is, hogy az enyém (bizonyára ezért tudod te is, hogy az enyém volt, mielőtt a konzol fikáért kibannolták, mert a PC fika itt az SG-én ugye elmegy, fordítva nem), mivel a fórumozásom túlhaladott egyetlen gépjármű topikon, kellett egy új. Mellesleg arról a PC fika topikról most is ugyanezt gondolom.
    A kamu nick szerintem pedig arra vonatkozott, hogy idővel sokan mégis elfelejtették, hogy a Lambo fan nick is az enyém, talán csak Totti emlékezett rá, meg még 1-2 ember, ezért a PC-és játékoknak van jövője topikban szabadabban dobálhattam a fikáitokra az ellenfikát, és erre használtam, ahelyett, hogy végleg váltottam volna az új nick-re, így akkoriban két nick-et is tudtam használni, szerintem ezt gondolhattam kamu nick alatt, aztán ki tudja, már nem emlékszem, az a vita messzire nyúlhatott vissza.

Egyébként az SG-én mindig jelen voltam, maximum nem futottunk össze, ilyen szintű topikba, ahová te is "jársz", már nem nagyon teszem be a "lábam".

Remélem a továbbiakban sikerül lenyugodnod, a többieknek már a fütyköse rendesen kilehet evvel a kettőnk közt őrlődő mai esti civakodásból.
    Én ide az új ATI-is kártyámmal felmerülő kérdések miatt jöttem, nem a te primkó oltogatásod olvasni, köszönöm.
  • arty
    ez volt a hattyúdalod

"megyek, még jobb emberré akarok válni, itteni fórumos pályafutásom pedig ezek után szerintem befejezem, az egész úgyis csak hülyék gyülekezete, az értelmesebbje nem itt van"

Egy kamu vagy, teljesen mindegy, hogy most épp milyen géped van.
  • MerlinW
    Ugyanolyan, mint a többi tuning program. Próbálgatva emelgetni, amíg stabil. Alaplap részét én BIOS-ban csinálnám, az biztosabb. Azt a VGA-t pedig abszolút felesleges tuningolni. Ha a nagy számokra izgulsz és mégis neki akarsz esni, akkor ott a CCC vagy ATT. Mondjuk tök mindegy annál a kártyánál, hogy a játékokat 100 vagy 200fps-el jeleníti meg. Ilyen képfrissítésnél LCD esetében úgyis vsync-re lesz szükség a legtöbb esetben, úgy meg amúgy is max 60-70fps-t kapsz. Azt pedig tuning nélkül is hozza lehetetlen felbontáson.
  • High end PC #61908
    Kérdésem is lenne, a Gigabyte alaplapom driverei mellett volt egy EasyTune 6 nevezetű program, amivel a videókártya core és memory frekijeit lehet overclock-olni. Esetleg valakinek van már tapasztalata evvel kapcsolatban az Sapphire 5970-esnél?
  • MerlinW
    Egyszer leírtam a némileg konstruktív véleményemet, nem lovagoltam rajta tovább, ennyi. Téma lezárva.
  • High end PC #61906
    MerlinW #61894:
    " akkor ékes példája a laikus hülyeségnek:) Nem zavar, hiszen a hülyékből él meg a piac...:) "

MerlinW #61905:
    " ne itt dobáljátok egymást sz@rral... Senki sem kíváncsi rátok.. "

ps: én a továbbakban abszolút szeretnék megmaradni az eredeti témánál, amiről ez a topik szól.
  • MerlinW
    Menjetek már szobára, ne itt dobáljátok egymást sz@rral... Senki sem kíváncsi rátok..
  • High end PC #61904
    Ha már így arty hatására dobáljuk azt a labdát:

" Megnyitott témák:
    2009. 07. 09. - delete
    2009. 07. 07. - delete "

Hát, azért te sem vagy piskóta, valljuk be. :o)
  • Dobronski
    Most nézem az aláírásod, de szánalmas. :D:D:D:D:D:D:D
    "(DX11)" XD
    "Dell 2560x1440(WQHD)80.000:1 1.07BillionColour" OMG
  • pointer4
    Gondolom őt is irritálja, ha valaki kérkedésből kiírja milyen gépe van.
    Amúgy nem írtad milyen az egérpad, és milyen az asztal :D

Amúgy a monitorod maradék 1065 millió színével mit szoktál csinálni?

"Az ember 250 finom színárnyalatot és kb. 17 ezer kevert színt képes megkülönböztetni, a vöröstől kezdve a narancson, a sárgán, a zöldön, a kéken és az indigószínen át egészen az ibolyaszínig. Ehhez még a szürke 300 fokozata is hozzájárul: a fehértől a feketéig. Optikai érzékünk tehát 5 millió színárnyalatot, színezetet képes felfogni. Ez a természet igazi csúcsteljesítménye."
  • High end PC #61901
    Nézd, az, hogy te valamit rohadtul félreérthettél, nem érdekel, de ezt az ócsárolást abbahagyhatod.
    Nem mintha szükségem lenne rá, de bizonyítani is tudom, hogy nem igaz, amit állítasz, csak pár általad kívánt beállítású fénykép az egész, háttérben az SG-vel, de ezt itt nyilvánosan abba lehet hagyni, majd írsz privátba.
  • arty
    ne játszd meg magad, süllyedtél te már éppen elég mélyre, kamugép :)

szükséged lesz rá ...
  • Abu85
    Az AA az szabványban elő van írva. Ettől el lehet térni, mert csak ajánlás a szabvány, de a DX előírt MSAA algoritmusát kötelező támogatni, aztán ezen kívül annyi AA-t támogatsz a driverrel amennyit akarsz.
    Ha egy játékban szabványos AA van, már pedig többnyire az van, akkor az ATI és az NV képminősége azonos mintavétel esetén megegyezik.
  • Abu85
    Az NV-nél is 8xAA a maximum. A QAA-ban van 16x, ami optimalizált 4x-es algoritmus.
  • High end PC #61897
    Nem szokásom lesüllyedni erre a szintre, de most azért mégis: talán túl kicsi és zavaró a környezet, amit magad köré kerítettél, azért kattantál be, vagy talán az iskolázatlanságod az oka?
  • Gibor
    Rendszám tuti, de azt hiszem hogy a forgalmit is lekell adni.
  • pxxl
    off

Ha ki akarom vonatni a verdámat a forgalomból (véglegesen), ahhoz kell a rendszámtábla, meg a forgalmi is? vagy csak a két tábla? mert a rencámot még meg tudom szerezni a "roncsról", de hogy hol van a forgalmi, arról fogalmam sincs :D

on
  • MerlinW
    Engem hidegen hagy, de ha valóban majd' egy milláért vett gépet, akkor ékes példája a laikus hülyeségnek:) Nem zavar, hiszen a hülyékből él meg a piac...:)

Emellett komoly és felesleges pénzkidobás, játékosgépnek ipari szerverállomást vásárolni (most nem a VGA-ról beszélek - ami egyébként szintén nem éri meg) :)

Még csak nem is időtálló, mert mire kihasználnák azt a hardvert az alkalmazások már 2-3 architektúrával előbbre fogunk járni, és tized annyiért lehet majd kapni a hasonló teljesítményű szközöket.
  • MerlinW
    Cukiii:)

• arty
    volt két regje ennek a majomnak, asszem ő volt Lambofan és High end PC egyben... és mindenhol nyomta, hogy csodapécéje van, extrémhádéban játszik 128x AA mellett, stb.

aztán egyszercsak bevallotta, hogy szivatás volt az egész, és örült magának, hogy húúúúdebenyalta mindenki :) (mintha nem sz*rta volna keresztbe bárki is a folyamatos vergődését :DDD )

ha azt mondanám, hogy a tirexi bátyja, az érthetőbb lenne? :D
  • strebacom
    Miért
  • arty
    megint jöttél kamuzni? mért nem tudtál végleg elhuzni esgéről?
  • IMYke2.0.0.0
    Jól tudod.
    Az ATI élsimítási [és amúgy majdnem minden más is] eljárása - ha nem is gyökeresen, de - más, mint az nVidiánál.
    Erről korábban már linkeltem cikket is.
    A lényeg, hogy az ATI opcionálisan alkalmazható [azaz, nem buherával] eljárása valamivel kisebb hardver-igénnyel bír, mint az ellenfélé - cserébe közel, ha nem jobb eredményt produkál.
    Volt egy időszak, amikor a tesztek a képminőség-teszteknél kifejezetten erre hajtottak, és látványos különbségeket lehetett tapasztalni az ATI javára.
    De, mostanság ez már nem mérvadó: Full HD és afeletti felbontásokon (lásd, a monitorod) az élsimításnak nem olyan nagy a jelentősége, mint az 1280*1024-es érában...
  • High end PC #61888
    De van, tegnap beköltöztettem. ;)
  • High end PC #61887
    Egyébként valaki fel tudna világosítani, hogy miért csak 8xAA a maximum, amit pl a Crysis Warhead-nél be tudok állítani? Legfrisebb driver van fent. Abban a topikban azt mondták, hogy az ATI-nak és az nV-nek (régi nV-ém-nél 16xAA-t is lehetett állítani) az élsimítása sok mindenben különbözik. Volna egy kompetens személy, aki felvilágosítana, hogy mikben? Hallottam olyat is, hogy ami itt 8xAA, az az nV-nél 16-nak felel meg, nem tudom minek mennyi a valóság alapja. Köszi.
  • pxxl
    ...
  • IMYke2.0.0.0
    Háza nincs is a PC-dnek? :)
  • IMYke2.0.0.0
  • High end PC #61883
    Megvan az új kártyám, csatlakoztam az ATI-sok közé :)
  • Solt
    Marha! :D :D :D
  • pointer4
    A maga 9 órás játék idejével, ez nem nagy gond :D
    Már vissza is raktam a 10.05-öt :D
  • MerlinW
    A driver csak egy részét oldotta meg (a hivatalos részét) azonban memory leak van a törésben. Pár óra (3-4) után felzabálja a memóriát és elszáll. Újraindítod és jó megint. Ez van:)
  • pointer4
    Nekem nem akadozott ment vagy 100fpsel, de 1 óra játék után elkezdett belassulni, és szaggatni. Ezt 10.05-ös driverrel.
    10.08-al már 120fpsel ment, cserébe még nem is szaggatott be sosem. Tehát akkor az új driver javította a krekk hibáját :D
  • MerlinW
  • Armagedown
    Engem ugyanez érdekelne , HD 3650hez érdemes-e letölteni , van-e valami javulás tőle
  • pxxl
    SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!

Erről a törés/akadásról jutott eszembe :D

Magyarázat arra, miért kattog a vonat, segítségül hívva a matematika tuományát:
    Először is, meg kell határoznunk, mi a vonat. A vonat egy halmaz, melynek részei a következők: mozdony és kocsik. A mozdony önmagában a halmaz elhanyagolható része, s kis eltéréssel a kocsikhoz hasonlítható, tehát nézzük az utóbbiakat.
    A kocsi ugyancsak halmaz, még tovább bontható a következő elemekre: alváz és kaszni. Nézzük mi a kaszni: a kaszni olyan egymásra merőleges téglalapokból áll, a téglalap nem kattog, tehát a probléma valószínúleg az alváznál keresendő.
    Az alváz ugyancsak halmaz, a részei: váz tengelyek és kerekek. A váz: egymást metsző egyenesekből áll, melyek nem kattognak, azaz a probléma nem itt van. A tengelyek ugyancsak egyenesek, tehát ezt is átugorhatjuk. Nézzük tehát a kerekeket. A kerék egy kör. A kör nem kattog. De mi is a kör? A kör r négyzet szorozva pi-vel. R nem kattog, pi nem kattog... de a négyzet, amikor forog, na az kattog!
  • WinStar
    Sziasztok.Ati Radeon HD 2400-ashoz szeretnék sima driver frissitést,nem hotfix-et hanem sima driver frissitést.Linket szeretnék,mert én csak hotfixet találtam.Jah és AGP-s a kártyám.Köszönöm a segítséget.
  • MerlinW
    Mafia akkor akad, ha nem vetted meg. A törés hibája.