90029
  • arty
    Egen, ez a statisztika :) A valóság viszont sokkal árnyaltabb (sötétebb), hiszen a statot a wow hozza/hozta fel szépen, meg még 1-2 rpg. Ez utóbbiak sokkal szebbek is pc-n, nem fogják vissza a grafot a konzolok miatt :)
  • MerlinW
    "pc-re kutya nem vesz manapság"

Ennyire azért nem vészes a helyzet. Több mint 100 millió (csak USA-ban majdnem 50 millió) PC-s játékot adtak el 2009-ben (48%-át digitális úton)
    Első sorban a Steam-nek köszönhető a PC-s eladások új "virágzása".

2007 óta növekedik a PC-s ipar, ekkor 10 milliárd dollárt termelt, 2008-ban 11 milliárdot, 2009-ben 13 milliárdot (ebből 5 milliárdot USA-ban), az idei év statisztikája pedig kiderül majd jövő februárban.

2009 legtöbb PC-s eladást produkáló terjesztője:

Top 5 Frontline Digital Retailers - 2009 (based on unit % share)

1. Steampowered.com
    2. Direct2drive.com
    3. Blizzard.com
    4. EA.com
    5. Worldofwarcraft.com

Top 5 Casual Digital Retailers - 2009 (based on unit % share)

1. Bigfishgames.com
    2. Pogo.com
    3. Gamehouse.com
    4. iWin.com
    5. Realarcade.com

forrás: news.cnet.com
  • IMYke2.0.0.0
    Nem ilyen "fekete-fehér" a dolog - helyette inkább öngerjesztő folyamat.

01 - PC-sek nem vesznek meg minden "kiddie" szart, buta sztorival, achikkal
    02 - konzolon eladhatók, mellette költséghatékonyabb (fix hardver), copy-paste fejlesztéssel, kevesebb WRZ-zel, stb.
    03 - nem fogy a PC-n is megjelentett játék-adaptáció (szar konzol-átirat) - return 01
  • grebber
    Részben a konzoloknak részben a pc-s wareznak.
    PC-re konzoltól függetlenül is lehetne fejleszteni,de mivel pc-re kutya nem vesz manapság játékot így nem is csinálnak rá sajnos.
  • Solten
  • pxxl
    "de fizika meg grafikai fejlődés kb megállt már elég rég"

köszönjük meg a qva konzoloknak
  • grebber
    Semmi közöm hozzá valóban,de nem is én írom a fizikai engine-eket.
    Nem csak a puccos benchmark szarokra kéne koncentrálni hogy az már a 70magos szart is támogatja hanem játékokban is kéne látni már valamit.
    Fejlődik minden hardware ügyileg de fizika meg grafikai fejlődés kb megállt már elég rég.
  • pxxl
    "Batman oltári király game."

• IMYke2.0.0.0
    "6 magos procik korát éljük semmiből nem tartana megírni rá a dolgokat."

Ahha... ha adnak minden eredeti játékot vásárló (box, STEAM, GOG stb.) játékosnak egy 6 magos Core i7-et hozzá, felőlem legyen ilyen fizika implantálva... de addig viszont ne!
  • [HUN]FaTaL
    "6 magos procik korát éljük semmiből nem tartana megírni rá a dolgokat."

Nyílván rengeteg programozási tapasztalatod van, és úgy látom főleg a párhuzamos programozásról :D
  • IMYke2.0.0.0
  • grebber
    Batman oltári király game.
    Csak kár hogy nem mindenre terjedt ki a physx csak oda ahova azt mondták a fejlesztők na paraszt ha itt ütöd akkor omlik ,de 5 centivel odább mert semmi nem történik :(
    Én szeretem ha egy game grafikája szép de inkább legyen ozsdi a grafika de legyen benne olyan fizika hogy csak nézünk mint a moziba!
    6 magos procik korát éljük semmiből nem tartana megírni rá a dolgokat.
  • pxxl
  • MerlinW
    Hát... ha téged ez izgat fel...:)
  • IMYke2.0.0.0
    Hát, ugyanilyen "félelmetes"en jó lehetett Batman bácsi lobogó köpönyegével futkározni a pályákon...
  • grebber
    LOL nem csak a Mafiában minden physx-es játékban ez van kis plusszot ad semmi többet.
    De legalább valami van.Havoknál meg tököm tudja milyen engine-ek vannak még várhatunk ilyenre évezredeket kb.
    Fear-be is mekkora raj lett volna a szétlőtt irodaházon belül törmelékkupacban gázolva a portól alig látva hentelni.Belegondolni is félelmetes!
  • pxxl

• Gibor
    Énse, csak kipróbáltam a pisixet, olyan 40fps átlagba volt vele, de nagyon vicces hogy pisix nélkül ugyan úgy mozog tőle minden meg van törmelék is, csak annyi hogy a törmelék eltűnik.
  • MerlinW
    A másik, hogy Mafia fiziksz = 10 pixelnyi plusz törmelék + lengedező kabát. Csak én nem izgulok fel tőle?:)
  • IMYke2.0.0.0
    S a Pisixet pont a civilek ruhája miatt implantálták...
    ...a promo teszten is emiatt bukott a játék.
    Ugyanis, egyrészt minden a CPU-n futott, és a be-nem-indított Pisix miatt szaggatott mint állat.
    Másrészt, olyan szereplőkön is kiszámolja a ruhák "életszerű" fizikáját, amik nem, vagy csak minimálisan látszanak a képernyőn!
  • Gibor
    Mafia II csak is úgy megy kiválóan pisixel ha 1 külön gpu csak pisixre van állítva... ( ezt olvastam több helyen is szóval ha tévedek akkor elnézést ) Mondjuk nekem felbontás miatt megy jól pisixel is ha kiveszem a civilek ruhájáról a pisixet...
  • IMYke2.0.0.0
    A legszebbet, az aduászt kifelejtettem: pont a MAFIA 2 az a játék, ami LASSABB lett/sz a bekapcsolt Pisix-től... cikkeztek róla világszerte...
    ...Persze, kapkodtak is javítani gyorsan...
  • MerlinW
    "nincs esély az ilyen árra mert ati szédül sajnos"

AMD lenne a világ leghülyébb vállalata, ha a legmodernebb technológiáját olcsóbban adná, ráadásul ezzel eltemetve a 4 és 5-ös sorozatokat.

Mert ugye logikusan, ha olcsó a 6-os, senki sem veszi a 4-5-ös szériát - amelyek a mai napig megállják a helyüket. Az meg miért lenne nekik jó?

A jelenlegi VGA-ár-érték arány teljesen rendben van. 20-25 pénzért kapsz olyan kártyát, amivel minden játék rendesen fut HD ready-ben, 40-ért full HD-ban. Abszolút nincsenek elszállva az árakkal. Elszállva az NV volt a 2000-es évek elején/közepén, mikor 30-40k-s kártyákkal sem lehetett rendesen játszani az aktuális játékokkal.

Egy nem "HC gamernek" nincs szüksége 5850-re, ha pedig HC valaki, annak legyen pénze a hobbijára:)
  • IMYke2.0.0.0
    Nem akarlak bántani, de...
    ...remete álmot aludtál eddig?!
    Olvastad már, hogy MI IS VALÓJÁBAN a Pisix, és hogy ha bekapcsolják, akkor voltaképp MIN IS FUT?
    S azt, hogy még a LEGERŐSEBB GeForce (GTX)-eket SLI-be kötve is szaggat, és nem a megfelelő API fut, illetve, hogy...
    ...kapaszkodj meg!...
    ...még úgyis a CPU számol?
  • pxxl
  • grebber
    Számomra nem népbutítás.+ Látványelem.
    Arról nem tehetek,hogy az nvidia kezébe került és csak az ő kártyáival működik.Nekem kell hogy lebegjen/lobogjon/füstöljön/törjön.
    Mafia 2-be is mekkora jóság már hogy ott marad a sok törmelék a placcon.

Szerintem semmi nonplussz ultra nincs amúgy benne havok is képes lenne rá.
    De az ép ésszel fel nem foghatom hogy mégse csinálják meg.
    Lehet fikázni a Physx-et mindenkinek szíve joga,de legalább próbálkozik egy kis plusszal a többi game-hez képest.
  • MerlinW
    6660 pokolian gyors kártya lesz:)
  • Solten
    Igen, ez nagyon erdekes... ...
  • IMYke2.0.0.0
    Még mindig a Pisix befolyásol a döntésben...???!!!
    Kérlek szépen, felejtsd már el azt a népbutítást!
  • grebber
    Új Geforce szerintem idén már nem lesz.
    Ha 55-62k között lesz a 6770 és jobb lesz mint a GTX 460 akkor még ebben az évben váltok.
    Csak félek hogy nincs esély az ilyen árra mert ati szédül sajnos :(
    Szóval muszáj lesz várni míg emberi lesz az ára.Ne engem hibáztassatok mert várok hanem az atit mert drágán adja a kártyáit.
  • Solten
    A francba, tenyleg... Akkor veszek is holnap egy HD 5970 CF - GTX 480 SLI (FIZIKA MIATT) kombot...
  • pxxl
    nem mind1? úgyis világ vége lesz én a helyében most venném gyorsan míg lehet használni :D
  • Solten
    Nem, mert ha a HD 6770 megjelenik, varsz meg 3 evet a GTX 8754-re, de akkor mar kijon a HD 9990, es gondolkodsz meg 3 evet hogy inkabb azt valaszd-e. De az majd kiderul hogy megis inkabb varsz 4 evet.
  • grebber
    Hát ha a 6770 valóban jobb lesz hasonló áron mint a gtx 460.Akkor azt hiszem, elleszek majd 3 évet mint a mostani 8800GT-mel.
    De a fizika miatt inkább Geforce felé hajlók mert ati mellé geforce kicsit bonyolultabb mint geforce+geforce!
    De ez majd kiderül ha az első mondat teljesül.
  • [HUN]FaTaL
    Persze, hogy várod, meg a 9770et is:D
  • Solten
    "Várom ezerrel!"

Ja, ezt mar felesleges leirnod...
  • pxxl
    aztán majd a 6790-et várja, majd a 7770-et, 8790, 1275490 :D

tényleg lesz 6660-as kártya? :D tuti fogyna rendesen xD
  • Gibor
  • Blum
    Várod hát...
  • pxxl