90029
  • gameplusz
    Azért ne most kezdjen el barkácsolni szerintem... :D Boltban kapsz, nem is drága.
  • Lacee86
    Na most visszavette 165-re, de a memóriát miért nem veszi vissza? :/
  • MerlinW
    Zárj be mindent, böngészőt, stb. Pl. a flash is GPU gyorsítást használ, Windows Luna is, stb.
  • Lacee86
    Hát néha volt, h 165-öt írt a GPU-ra, de most pl. a rendes 575-öt írja ki, és nem fut semmilyen 3D alkalmazás. Meg a memóriát is vissza kellene vennie gondolom, arra meg mindig is az eredeti 900-at írta. Na mind1, megpróbálom azzal, amit mondtál.
  • MerlinW
    Alapból vissza kellene vennie 200Mhz környékére. Ha még jobban csökkenteni akarod akkor CCC/ATT profillal, vagy RBE+WinFlash-el BIOS szinten.
  • kifli
    adnak hozzá
  • Lacee86
    Azt hogy lehet elérni amúgy, h visszavegye az órajeleit a kari, ha nincs terhelve? Meg a másik kérdésem, h ha beállítom manuálisra a Fan Controlt, akkor terhelés mellett sem lesz nagyobb a fordulatszám, vagy pedig az csak a minimumra vonatkozik?
  • blackcalibra
    Akkor köszönöm a segítséget.
    Meglátom a mostani kártyáim eladása milyen úton halad majd, aztán veszek egy 4850-et. Hogy még milyet az a jövő zenéje.

Köszi ismét!
  • MerlinW
    Lehet venni, de egy szabad molex-ből (sima fehér tápcsati) is lehet eszkábálni, csak ki kell húzogatni a végeket belőle.

• MR ME
    lehet
  • MerlinW
    Nálam nem volt gond, de a lent linkelt Gigabyte-al hűvösebb az élet.
    Vagy mint írtam Sapphire Vapor-X vagy Toxic (ez a legjobb) hűtéssel, nagyon jó választás a HIS ha találsz belőle, illetve az XFX.
  • blackcalibra
    "Igen kell nekik plusz kaja, 6 pines csatlakozón keresztül kéri."

Ezzel lesznek kisebb gondok, de úgy tudom lehet venni átalakítót.
  • [HUN]FaTaL
    Játszani nem, de 2Dben ne visítson :D Nekem 20%on megy 2Dben, 39 fokos, nincs hangja.
  • blackcalibra
    Ház hűtés nem hiszem hogy gond lenne.
    Jó, a 4670 biztos nincs olyan forró, de azon is referencia hűtő van.
    Alapon 36-37 fok nyáron is, pedig itt nagyon meleg van ha kint is magas a hőmérséklet.
    Lehet hogy a 4850-el sem lenne gond.
  • MerlinW
    Nem vészes, normál esetben max 60%-on pörög, alapjáraton pedig 20-30 között. 60-65 felett kezd el hangosodni.

Én anno megpiszkáltam a BIOS-át, 250/500-on ment alapjáraton 20% hűtéssel, terhelve pedig 105 fokig léptetve százalékonként. Így teljesen kellemes hangja volt. Na meg ahogy mondani szokás, játszani nem néma csendben szokás:)
  • [HUN]FaTaL
    És közben süvít hogy kirepül a házból a kártya :D Ha valakit nem zavar a hangerő... Nekem most 39 fokos a vga alapon egyébként. Továbbra is fent tartom hogy a jobb hűtő meg ér +2-3 ezret.
  • MerlinW
    Az egy forróbb kártya (80 fok alapon, 90-100 fok terhelve). Sapphire 4850-ből Vapor vagy Toxic a hűvös. Sima ref forró. Ettől függetlenül működik rendesen - nálunk is van egy lassan 3 éves példány - csak nem árt köré egy normálisan hűtött házikó. Főleg nyáron.

Igen kell nekik plusz kaja, 6 pines csatlakozón keresztül kéri.
  • blackcalibra
    Ezeknek a 4850eseknek már kell külön kakaó?
    És amúgy ezzel mi a helyzet?

ATI HD4850 1024MB/DDR3 SAPPHIRE PCI-E

Én eléggé meg vagyok elégedve a Sapphire cuccokkal.

• MerlinW
    Nem szar az, 40-50 fokos az a kártya alapjáraton. A referencia hűtővel 80 fokos.
  • Lacee86
    Most éppen 2500 Ft a különbség, ami azért már nem kevés, de ha tényleg szar a hűtése, akkor inkább érdemes valóban rááldozni azt a pluszt.
  • [HUN]FaTaL
    Szerintem bóvlinak hat a képen is, ramot vrmet nem hűti semmi. Amikor én vettem akkor 500ft különbség volt a kettő között, nem néztem most mennyi de szerintem megéri a különbözetet az xfx. Egyébként IT Cafén/PHn írták a 4850 topicban hogy süvít a gigabyte mint a félőrült és nem szabályozható.
  • Lacee86
    Hm, pedig komolynak néz ki a képen a hűtés meg Zalman. Na mind1, nem mind arany ami fénylik. :) Az XFX tudom, h jó, csak kicsit drágább, azért gondoltam ezt.
  • [HUN]FaTaL
    Ez sz*r. Borzalmas a hűtése, hangos és nem szabályozható. Inkább az XFX ami nekem van, csak iponon szar a kép, mert a dual slotos küldik. Ez jól hűt és csöndes is. :)
  • Lacee86
    Ahogy nézem, most ez van igen jó áron. Nem kell feltétlen 1 gigás sztem.
  • blackcalibra
    Értem.
    Egyelőre csak kártyában gondolkodnék.
    Ebből a 4850-ből melyiket lenne érdemes megvenni?
    Gondolom akkor már 1GB rammal.
    Melyik a legjobb vétel most ebből a kártyából?
  • mflex #62569
    10.9!
    Amennyire régen a halál náthás f..ra kívántam a driver készítőket, úgy hajolok meg előttük, legalábbis, az 5970 szárnyal és minden simán működik!
  • Lacee86
    Hát sztem egy 4850-et még ki tud hajtani, az kb. olyan 35-40 %-kal lehet gyorsabb, mint a 4670. Ha hosszabb távra nézzük (tehát egy későbbi procicsere mondjuk), akkor lehet érdemes lenne még erősebb karit venni, 5770-et legalább.
  • blackcalibra
    Garis még.
    Meg van még egy Sapphire HD 2600 PRO is, az is gyakorlatilag tök új(garanciálisan lett cserélve, de közvetlenül utána vettem ezt a 4670-est.

Ez a pénz kérdés ugye attól függ hogy mégis milyet lenne érdemes bele venni, és hogy azzal a kártyával mennyi javulást érnék el.
    Ár/teljesítmény arány ugye.
  • Lacee86
    Mennyit szánnál a karira max.? Számold bele, h el tudnád passzolni a mostanit, ha még garis, akkor 12-ért is akár, ha nem, akkor azért kevesebbért.
  • blackcalibra
    :)
    Na most akkor....? :D

Procituning nálam nem igazán játszik, ehhez a procihoz kellene megtalálni a megfelelő kártyát.
    És persze az is kérdéses hogy mekkora lenne a javulás.
    Ha kicsivel jobb az sem nagy gond, procit is lehet majd később cserélni. :D
  • [HUN]FaTaL
    Szerintem kihajtja az.
  • Lacee86
    Sztem mehet bele erősebb videokártya bőven, főleg ha még kicsit húzod is a procit. Egy HD 4850-et érdemes lenne venned legalább sztem.
  • blackcalibra
    Üdv urak!
    Minap eszembe jutott hogy vajon a procimhoz passzol-e a videokártya (vagy fordítva :D )?
    A proci:

DualCore AMD Athlon 64 X2 5200+, 2700 MHz

A videokártyám egy SAPPHIRE HD 4670 512MB GDDR3 PCI-E

Szóval melyiket lenne érdemes cserélnem és kb. mire/milyenre hogy nagyjából egálban legyenek, kihajtsák egymást.
    Egyértelműen csakis ATI kártya jöhet szóba.
  • [HUN]FaTaL
    SM4.1, javítottak az AA kezelésen.
  • bowari
    Üdv. Találkozott valaki olyan problémával, hogy a 10.8 és a 10.9-es driverel az asztal, na meg minden fekete, kb 2cm-es keretben jelenik meg? Csak full hd monitorral és hdmi kábel kombinációval csinálja! A ccc-ben a kijelző beállításoknál a méretezés 0 van és mégis keretbe rakja a képet! Ha leokézom anélkül, hogy hozzányúlnák, akkor kirakja teljes képernyőre, de minden bekapcsolás után keretben jelenik meg a kép. Van erre valami megoldás? Mert a méretezésnél az csak ideiglenes. Régebbi driverekkel nem csinálja. Kösz előre is...
  • PLaci #62559
    10.1:

+parallel cube mapping
    +32-bit floating-point operations
  • Gibor
    Javítottak rajta egy kicsit, öhhhm kb 10fps növekvést hozott ha jól emlékszem.
  • Lacee86
    A 10 és a 10.1 között amúgy mi a különbség?
  • [HUN]FaTaL
    Na újraraktam a wint úgytűnik megszűnt a vibrálás, most 10.9 van fent. Most meg AA nincs driverből :D
  • arty
    mafiában csak minimális helyen van AA :(