90029
-
#62594 Azért ne most kezdjen el barkácsolni szerintem... :D Boltban kapsz, nem is drága. -
#62593 Na most visszavette 165-re, de a memóriát miért nem veszi vissza? :/ -
#62592 Zárj be mindent, böngészőt, stb. Pl. a flash is GPU gyorsítást használ, Windows Luna is, stb. -
#62591 Hát néha volt, h 165-öt írt a GPU-ra, de most pl. a rendes 575-öt írja ki, és nem fut semmilyen 3D alkalmazás. Meg a memóriát is vissza kellene vennie gondolom, arra meg mindig is az eredeti 900-at írta. Na mind1, megpróbálom azzal, amit mondtál. -
#62590 Alapból vissza kellene vennie 200Mhz környékére. Ha még jobban csökkenteni akarod akkor CCC/ATT profillal, vagy RBE+WinFlash-el BIOS szinten. -
#62589 adnak hozzá -
#62588 Azt hogy lehet elérni amúgy, h visszavegye az órajeleit a kari, ha nincs terhelve? Meg a másik kérdésem, h ha beállítom manuálisra a Fan Controlt, akkor terhelés mellett sem lesz nagyobb a fordulatszám, vagy pedig az csak a minimumra vonatkozik? -
#62587 Akkor köszönöm a segítséget.
Meglátom a mostani kártyáim eladása milyen úton halad majd, aztán veszek egy 4850-et. Hogy még milyet az a jövő zenéje.
Köszi ismét! -
#62586 Lehet venni, de egy szabad molex-ből (sima fehér tápcsati) is lehet eszkábálni, csak ki kell húzogatni a végeket belőle.
-
#62585 lehet -
#62584 Nálam nem volt gond, de a lent linkelt Gigabyte-al hűvösebb az élet.
Vagy mint írtam Sapphire Vapor-X vagy Toxic (ez a legjobb) hűtéssel, nagyon jó választás a HIS ha találsz belőle, illetve az XFX. -
#62583 "Igen kell nekik plusz kaja, 6 pines csatlakozón keresztül kéri."
Ezzel lesznek kisebb gondok, de úgy tudom lehet venni átalakítót. -
#62582 Játszani nem, de 2Dben ne visítson :D Nekem 20%on megy 2Dben, 39 fokos, nincs hangja. -
#62581 Ház hűtés nem hiszem hogy gond lenne.
Jó, a 4670 biztos nincs olyan forró, de azon is referencia hűtő van.
Alapon 36-37 fok nyáron is, pedig itt nagyon meleg van ha kint is magas a hőmérséklet.
Lehet hogy a 4850-el sem lenne gond. -
#62580 Nem vészes, normál esetben max 60%-on pörög, alapjáraton pedig 20-30 között. 60-65 felett kezd el hangosodni.
Én anno megpiszkáltam a BIOS-át, 250/500-on ment alapjáraton 20% hűtéssel, terhelve pedig 105 fokig léptetve százalékonként. Így teljesen kellemes hangja volt. Na meg ahogy mondani szokás, játszani nem néma csendben szokás:) -
#62579 És közben süvít hogy kirepül a házból a kártya :D Ha valakit nem zavar a hangerő... Nekem most 39 fokos a vga alapon egyébként. Továbbra is fent tartom hogy a jobb hűtő meg ér +2-3 ezret. -
#62578 Az egy forróbb kártya (80 fok alapon, 90-100 fok terhelve). Sapphire 4850-ből Vapor vagy Toxic a hűvös. Sima ref forró. Ettől függetlenül működik rendesen - nálunk is van egy lassan 3 éves példány - csak nem árt köré egy normálisan hűtött házikó. Főleg nyáron.
Igen kell nekik plusz kaja, 6 pines csatlakozón keresztül kéri. -
#62577 Ezeknek a 4850eseknek már kell külön kakaó?
És amúgy ezzel mi a helyzet?
ATI HD4850 1024MB/DDR3 SAPPHIRE PCI-E
Én eléggé meg vagyok elégedve a Sapphire cuccokkal.
-
#62576 Nem szar az, 40-50 fokos az a kártya alapjáraton. A referencia hűtővel 80 fokos. -
#62575 Most éppen 2500 Ft a különbség, ami azért már nem kevés, de ha tényleg szar a hűtése, akkor inkább érdemes valóban rááldozni azt a pluszt. -
#62574 Szerintem bóvlinak hat a képen is, ramot vrmet nem hűti semmi. Amikor én vettem akkor 500ft különbség volt a kettő között, nem néztem most mennyi de szerintem megéri a különbözetet az xfx. Egyébként IT Cafén/PHn írták a 4850 topicban hogy süvít a gigabyte mint a félőrült és nem szabályozható. -
#62573 Hm, pedig komolynak néz ki a képen a hűtés meg Zalman. Na mind1, nem mind arany ami fénylik. :) Az XFX tudom, h jó, csak kicsit drágább, azért gondoltam ezt. -
#62572 Ez sz*r. Borzalmas a hűtése, hangos és nem szabályozható. Inkább az XFX ami nekem van, csak iponon szar a kép, mert a dual slotos küldik. Ez jól hűt és csöndes is. :) -
#62571 Ahogy nézem, most ez van igen jó áron. Nem kell feltétlen 1 gigás sztem. -
#62570 Értem.
Egyelőre csak kártyában gondolkodnék.
Ebből a 4850-ből melyiket lenne érdemes megvenni?
Gondolom akkor már 1GB rammal.
Melyik a legjobb vétel most ebből a kártyából? -
#62569 10.9!
Amennyire régen a halál náthás f..ra kívántam a driver készítőket, úgy hajolok meg előttük, legalábbis, az 5970 szárnyal és minden simán működik! -
#62568 Hát sztem egy 4850-et még ki tud hajtani, az kb. olyan 35-40 %-kal lehet gyorsabb, mint a 4670. Ha hosszabb távra nézzük (tehát egy későbbi procicsere mondjuk), akkor lehet érdemes lenne még erősebb karit venni, 5770-et legalább. -
#62567 Garis még.
Meg van még egy Sapphire HD 2600 PRO is, az is gyakorlatilag tök új(garanciálisan lett cserélve, de közvetlenül utána vettem ezt a 4670-est.
Ez a pénz kérdés ugye attól függ hogy mégis milyet lenne érdemes bele venni, és hogy azzal a kártyával mennyi javulást érnék el.
Ár/teljesítmény arány ugye. -
#62566 Mennyit szánnál a karira max.? Számold bele, h el tudnád passzolni a mostanit, ha még garis, akkor 12-ért is akár, ha nem, akkor azért kevesebbért. -
#62565 :)
Na most akkor....? :D
Procituning nálam nem igazán játszik, ehhez a procihoz kellene megtalálni a megfelelő kártyát.
És persze az is kérdéses hogy mekkora lenne a javulás.
Ha kicsivel jobb az sem nagy gond, procit is lehet majd később cserélni. :D
-
#62564 Szerintem kihajtja az. -
#62563 Sztem mehet bele erősebb videokártya bőven, főleg ha még kicsit húzod is a procit. Egy HD 4850-et érdemes lenne venned legalább sztem. -
#62562 Üdv urak!
Minap eszembe jutott hogy vajon a procimhoz passzol-e a videokártya (vagy fordítva :D )?
A proci:
DualCore AMD Athlon 64 X2 5200+, 2700 MHz
A videokártyám egy SAPPHIRE HD 4670 512MB GDDR3 PCI-E
Szóval melyiket lenne érdemes cserélnem és kb. mire/milyenre hogy nagyjából egálban legyenek, kihajtsák egymást.
Egyértelműen csakis ATI kártya jöhet szóba.
-
#62561 SM4.1, javítottak az AA kezelésen. -
#62560 Üdv. Találkozott valaki olyan problémával, hogy a 10.8 és a 10.9-es driverel az asztal, na meg minden fekete, kb 2cm-es keretben jelenik meg? Csak full hd monitorral és hdmi kábel kombinációval csinálja! A ccc-ben a kijelző beállításoknál a méretezés 0 van és mégis keretbe rakja a képet! Ha leokézom anélkül, hogy hozzányúlnák, akkor kirakja teljes képernyőre, de minden bekapcsolás után keretben jelenik meg a kép. Van erre valami megoldás? Mert a méretezésnél az csak ideiglenes. Régebbi driverekkel nem csinálja. Kösz előre is... -
#62559 10.1:
+parallel cube mapping
+32-bit floating-point operations -
Gibor #62558 Javítottak rajta egy kicsit, öhhhm kb 10fps növekvést hozott ha jól emlékszem. -
#62557 A 10 és a 10.1 között amúgy mi a különbség? -
#62556 Na újraraktam a wint úgytűnik megszűnt a vibrálás, most 10.9 van fent. Most meg AA nincs driverből :D -
#62555 mafiában csak minimális helyen van AA :(