90029
  • janihunk
    Köszi szépen valami ilyesmire gondoltam én is. Csak még egy gyors kérdés. Ez játék alatt menyire használható úgy értem ezt nem úgy fogja fel a rendszer mint ha fizikai memória lenne (ram) igaz?
  • JoeFromHun
    Én igazábol nem állítom,hogy nem jó program .. de szinte minden más lejátszónál megy jobbra-balra nyílall... és nem kell hozzá még 1gomb. Nekem emiatt kénylmetlen én ennyit írtam. Mielőtt emiatt megköveznétek.
    Amúgy megjegyzem nem lehet átállítani ..Már néztem. De téma részemről lezárva!!!
    Mindenki segítségét köszönöm!
    Bocsi az apró OFF-ért!

Üdv!
  • ajem kisa
    Dettó!
    Azóta is ilyen, van olyan amikor visszalép keretesbe, van amikor nem...
  • MerlinW
    Nagyon dióhéjban memóriasegéd a merevlemezen (lapozófájl). Ha kikapcsolod instabillá válhat a rendszer illetve, ha magas memóriaigényű programot futtatsz összeomolhat. Nem viccből használja az összes OS, ne kapcsold ki.

Részletes ismertetőért keresd fel barátnőnket, Wiki segít a SWAP kulcsszóra.
    A haverodnak meg üzenem, hogy a saját fa**át verje a csalánba, ne másokét.
  • janihunk
    Sziasztok bocsi az off ért. A virtuális memó ami a C-meghajtón van az mire jó? Egyik haver azt mondta kapcsoljam ki mert úgy végtelen lesz nincs max korlát és az a legjobb. Jelenleg kezdeti méret 1500mb a max meg 5000. Mire jó ez?
  • MerlinW
    "hogy nem tudok a nyilakkal oda vissza léptetni a filmben"

Ctrl+nyilak + 10mp, Alt+nyilak + 30mp. Csak meg kellene nézni a kiosztást a beállításokban. Egyébként mint írtam a piac egyik legokosabb lejátszója.

Persze könnyű fikázni valamit amiről fogalmunk sincs.
  • [HUN]FaTaL
    "mert gagyi nekem benne az,hogy nem tudok a nyilakkal oda vissza léptetni a filmbe"

Hogyne tudnál. Tartsd nyomva, de gondolom át lehet állítani, még sosem néztem.
  • Skynet
    Van egy kis "skálázási" prtoblémám.
    Egy fullhd tv-re van kötve a gép. Nem volt sosem gond a skálázással, az ati menüből mindig beállítottam a skálázási csuszkával hogy ne legyen "keretes" a kép.
    Csakhogy a 10.8-as driver már szarozni kezdett. Az F1nél például hogy full képet akartam mindig ki kellett lépni és huzogatni újra a sákálázós csuszkát mert visszaállt a kép kicsire.
    A 10.9-es drivernél már a csuszka sem segít,ha indítok egy játékot a kép visszaáll "fekete keretesre", és hiába skálázok újra amin visszalépek a játékra visszaáll...
    Próbáltam már a GPU skálázást pipálni,ITC-vel és egyéb opciókkal szarozni,egyik sem segített.....
    Ez egy 57770-es radeon.
    5let? Köszi!
  • JoeFromHun
    A prohardver HD-s vidó lejátszás topicjában találtam három MKV-t ebből egyedül a x264_killa_sample.mkv-nél nem volt frankó (kissé ragadt a kép).
    Extrém nem mindennapi lejátszókat is kipróbáltam..
    Őszintén megmondom,hogy a PotPlayer,TokPlayer(sajnos ez távol keleti nyelven tud csak(pedig ez produkálta a legjobb eredményt)),SplashHD... ennél a háromnál jól megy a gyorsítás. Úgyhogy úgy tűnik megnyugodtam e téren is.A MediaPlayerClassicot ki sem próbáltam .. mert gagyi nekem benne az,hogy nem tudok a nyilakkal oda vissza léptetni a filmben... SZal ha bármilyen jó is a program nálam ezen elbukott mert kényelmetlenné teszi a használatot.
    Aki ezzel a dologgal akar kísérletezni annak a fent említett 3 lejátszó valamelyikét tudom ajánlani. Még egy ilyen ATI kártyával is mint az enyém HD3200.
    Egyébként a DXVA Checker-ben támogatottnak van minősítve a HD3200 is.
    Köszi mindenkinek a segítségét!

Üdv:JoE!
  • [HUN]FaTaL
    Nem hiszem, hogy gond lenne vele, bár 4670en láttam csak ilyen hűtőt, jól hűt, zörög de 20k-ért jó ez.
  • Blum
    Na,csak karácsonykor még legyen belőle :D
  • MerlinW
    Ja de. Nem tudom hogy szuperál a lenti kártya, de ha normálisan, akkor 20k-ért bestbuy a maga kategóriájában:)
  • MR ME
    nem kéne ilyenekkel játszani és nem lenne baj
  • [HUN]FaTaL
    Az nem Force3D néven fut ATinál?
  • MerlinW
    VTX HD4850 - 21.000 pénzért:)

Ez nem az Inno3D?

• csige791
    aZt tudom, de nekem mindenhol csak 60hz van, Catalystban van 59 is :)
  • Kontrakcio
    hát, volt egy kieg amit felcsatam... de első inditásnál nem jelent meg, azt utánna az uj CCC-t, és mikor elinditottam a gémet akkor már ez várt.lehet megnézem majd 10.7-el.
  • IMYke2.0.0.0
    Okozhat bármit - akár ezt is.
    De, mindenek előtt, a játék háza táján kellene körülnézni: hivatalos javítás, beállítások stb.
  • Kontrakcio
    Reggelt. Sztetek a 10.9-es CCC okozhatja ezt?
  • IMYke2.0.0.0
    XP:

Jobb klikk Asztal - Beállítások - Monitor - Képernyő frissítés gyakorisága

Catalyst-ben is be tudod állítani.
  • csige791
    Sziasztok,

Gigabyte HD 5850 (ultra durable) + CRT monitor. Eddig hd 3400 volt a gépben azzal ment 85hz-n a monitor ezzel csak 60hz. mit csinaljak ?
  • arty
    (a rohatt AMD félrevezetően UVD2-nek jelöli a HD3200ast, holott kb "UVD1.8"-as :((( )
  • arty
    Sajnos a 3200-al kapcsolatban nincsenek jó híreim: nem visz mindenféle kódolásu MKV-t, nagyjából csak az L4.1-es H.264 video megy. (ez az "elérhető" filmek nagyrészére elég, de nem mindre)
  • kifli
    amúgy a gyorsítás rls függő is, a jobbaknál van, a roszabb ripeknél nincs gpu gyorsítás.
  • [HUN]FaTaL
    Akkor nem szóltam :) Régóta mpc-hct használok és amikor elkezdtem akkor még a kmplayer nem tudta.

#62766: De legalább nem fűt a cpu :) Amúgy általában wmv-k meg mkv-k vannak gyorsítva.
  • IMYke2.0.0.0
    PowerDVD nem is WRZ cuccok lejátszására való :)
  • kifli
    nekem a vlc-vel szar, media player home cinema működik rendesen, k-lite codec pack melett, power dvd meg aszem nem játsza le a .mkv fájlokat (ha nem azt nem játsza le, akkor valami mást, mert 1x nem tudtam vele hd filmet lesni)
  • IMYke2.0.0.0
    A régi nem tudom, hogy tudja-e vagy sem, én az újat használom - gond nélkül.
  • MerlinW
    "A VLC meg buta és randa"
    A randaságot aláírom - bár témázható - de a butaságot gondold át még kétszer:)

A piac 3 legokosabb lejátszója sorrendben: mplayer (kmplayer), vlc, mpc.
    Mára már a Windows-os verziókban is van DXVA támogatás mindegyikben.

Mondjuk érzékelni csak 1080p feletti mozikon fogod - illetve gyengébb proci esetén. Egy mai 4-6 magos mellett nem látsz a gyorsításból semmit.
  • zoltang
    Az új verzió már tudja... DXVA2 mode (KMPlayer 3.0.0.1438)
  • [HUN]FaTaL
    Csak DXVA nincs.
  • JoeFromHun
    Nah mind1 azért köszi!
    Csak mondom olyanokat kérdezek már meg akiknek van tapasztalata.. mert nekem e téren nincs!
    De Köszi!
  • [HUN]FaTaL
    Mit kéne tudnia? MPC-HC fasza
  • JoeFromHun
    F*sza :(
    A VLC meg buta és randa :S
  • [HUN]FaTaL
    ATIn jobban működik :D KMPlayer nem tud DXVA-t semmilyen kártyával.
  • IMYke2.0.0.0
    KMPlayer mellé nem kell semmi - a belső codec-jeivel lejátszhatsz bármit.
  • JoeFromHun
    OK!

Maradjunk a KMPlayer-nél...PL a legutóbbi..3-as. Emellé kell még valamit felraknom vagy ez így már OK?
    Gondolom kell a legutóbbi driver az ATI-hoz.
    Amúgy köszi a segítséget!
  • IMYke2.0.0.0
    Ne hidd el mindazt amit hallasz.
    ATI-nál is gond nélkül működik a hardveres filmlejátszás - csak használj olyan lejátszó programot, ami ki is aknázza a lehetőséget.
    Pl.:
    - Media Player Classic Home Cinema
    - PowerDVD
    - VLC
    - KMPlayer
  • JoeFromHun
    Sziasztok!
    Olyan kérdésem lenne,hogy az ATI-nál GPU/DXVA gyorsítás mennyire működő dolog? Mondjuk nekem alaplapi HD3200-m van. Miket kell ehhez nekem felpakolni,h így működjön. Mert hallotam már olyat is nvidia-nál jobban müködik ez a dolog (CUDA).
    Vagy cseréljek VGA-t?
  • David2
    hát nekem ez a display optionsnál nem jön be, pedig felraktam a legfrissebb catalistot