90029
  • kifli
    vindow reinstal megvolt már? Ha semmi nem segít, akkor esetleg ezt próbálnám meg.

#62832: a te esetedben is megpróbálnám, bár ez lehet vram hiba...
  • bakkerman
    XFX 4850 512 MB vélemény? jelentősen jobb az 5670-nél? vagy akkor már inkább 4870?
  • janihunk
    Semmi javulás :S
  • lo9in
    nekem is volt ilyan textúra hiba sima crysisban , az első pályán néhány felhő volt ilyen lapos :D

szerintem csak simán driverhiba
  • Gibor
    akkor ezt próbáld még meg.
  • janihunk
    Sajna semmi változás pedig a net framework 4.0 ás verzióját szedtem le ati driver 10.9 x64, dx meg a mafia 2 ből van.
  • pointer4
    A buborék, hogy leállt a vga, mostanában nálam is előfordul.
    Próbáltál régebbi drivert? Vagy volt amikor a 10.09-el ment tutin ?
  • bakkerman
    véleményt kérnék srácok!
  • Paranoia
    Hi

Driver sweeperrel le zúztam minden ati cuccot a gépről,fel raktam újra a 10.9 catalyst.Továbbra is be villognak textúrák:(
    Semmi átalakító nincs a monitor és a vga kártya közt,DVI-n megy.
    Olyat is szokott,h kis buborékba értesítés,h a ati illesztő program leállt majd újraindult:S mindezt játék közben 10-15másodperc fagyás alatt.

Nem tudom már mit csináljak vele:(nem fogok még 1 vga kártyát venni.
    Elképzelhető alaplap hiba vagy ilyesmi?
  • pointer4
    Húzzál fel egy pointer tűzfalat, mert különben sose szabadulsz meg tőlem :D

Tegnap készült kép a lányomról :D Te sose leszel ilyen szép :P
  • Gibor
    De én megpróbálnék egy driver teljes törlést driver sweeperrel, aztán driver reinstall, meg esetleg .net framework frissítés (újratelepítés), meg ilyenek.... esetleg legújjab dx9 csomag még mellé... 09 aug asszem...
  • Gibor
    Ha videókártya baja akkor VRAM lesz... Ha garis akkor megúsztad ingyen :D
  • janihunk
    Sziasztok van egy gondom "megint" egyik napról a másikra csinálta ezt a gép:

Már frissítettem mindent ati driver, DirectX, sőt a gamet is újra raktam. Lehetséges hogy a kártyám haldoklik? Kicsit volt húzva 800/700 ról 820/800 ra. Lehet kinyírtam? Más játéknál nincs semmi gond.
  • Solt
    Költözz el... minél messzebb, lehetőleg olyan helyre ahol nincs net! :D :D :D
  • pxxl
    vágd ki a gépet (de csak ha arra járok), rakd be a kanapát, csinálj gyereket, élj
  • pointer4
    Épp kanapét akarok venni, de a szoba már be van rendezve.
    Most akkor mi legyen ?
  • [HUN]FaTaL
    Jelen pillanatban ultimate vga limites a gépem, de nincs vele gondom. :) Mondjuk ha lenne akkor is ez lenne, mert nincs pénzem másikra, de nem is áll szándékomban cserélni. :)
  • [HUN]FaTaL
    Ja szerintük. Szerintem csúcsgép amin minden játék megy maxon az összes szűrővel FULLHDban.
  • Solt
    Kíváncsi leszek, hogy mikor jutnak el odáig, hogy a játékok nem csak a vga miatt futnak jól, vagy rosszul! Ez a kordúóháromezrenkihajtmindent hozzáállás még mindig számomra már sok(k)! :D

Nem, hogy a 2 vs 4 mag is döntő már egyre több helyen, de a vinyó random elérési sebessége is elég sokat számít már minimum fps terén.

A gépösszerakás olyan mint a lakberendezés... először az ülőgarnitúrát kell megvenni, aztán ahhoz igazítani mindent... itt először azt kell megszülni, hogy milyen játékokkal, milyen felbontásban akarunk játszani... :)
  • MerlinW
    Jelen esetben csúcsgép = minden mai játék megy vele szépen. Legalábbis ezt vettem le a cikkből.
  • [HUN]FaTaL
    Dettó, meg azért kétmagos cpuval ellátott gépet a legritkább esetben se mneveznék csúcsgépnek, sőt most már inkább alsó-középkategória.
  • Solt
    Beleolvastam a hozzászólásokba... döbbenet ami ott megy. Nem az a baj, hogy totál hülyeséget beszél némelyik, hanem az, hogy megvan győződve az igazáról...

Aki megvesz egy full HD monitort, és képes rajta 1366x768-ban játszani, az megérdemli!
  • MerlinW
    4890 egyel az 5850 alatt van a sorban, tehát jó vétel.
  • IMYke2.0.0.0

Prohardver.hu - Játékos csucskonfig ésszel
  • Mayday
    Sziasztok,

Véleményeket kérnék, kártyát cserélnék, van egy lehetséges ASUS 4890 EAH 1GB DDR5 kinézve, 35k lenne, még 19 hónap garancia rajta.

Megéri-e, jó-e ez a kártya?

A mostani Sapphire 3870 512MB utódja lenne, elsősorban FFIV fog futni rajta.

Köszönöm a segítséget előre is!
  • Solten
    Abszolute best buy, AC hutovel - kellemes raadas.
  • Bullet
    Szintén zenész!
    Csak nálam minden indításnál csinálja. Akkor visszaskálázom full képernyőre és utána kikapcsig jó.
    Erős a gyanum hogy a HDMI kimenet miatt lehet, mivel azzal van összekötve a gép és a monitor.
  • grebber
    Hoho ezek alapján megveri majd az 5850-et az új 6770-es.
    Beárazzák fainul azt mindenki hepi!

• Klemice
    valaki nem tudja véletlenül, hogy ebben milyen márkájú és minőségű vinyó lehet?
  • Digitman
    460-ból én is az 1Gb-os verziót néztem. Találtam Gigabyte OC -t, amit még kb. 20-25% tuningot is elvisel. Csak azért hezitálok, mert jön a HD6000 széria, ami miatt talán csökkennek az árak.
  • [HUN]FaTaL
    De csakis az 1 gb-os.
  • [HUN]FaTaL
    460
  • Solt
    460
  • MerlinW
    460
  • Digitman
    Sziasztok!
    VGA cserén gondolkodom. Jelenleg egy Sapphire HD4850 512MB kártyám van, amit cserélnék HD5830-ra vagy GTX460-ra (tudom, most kapom majd rendesen). Érdemes várni a HD6000 szériára vagy az elkövetkező fél évben nem hoz nagy változást (ár, teljesítmény). Sajna nem volt időm mostanában nagyon utána olvasni. Azért is váltanék (persze főleg azért, mert a régi jó kis karim már lassan nem bírja a full hd-t), mert most még egész jó áron el tudnám adni a HD4850-et.
  • janihunk
    Nem azért csak miután módosítottam gyorsult a rendszer ezért gondoltam hogy nem gond ha így van. De nem is rontanám tovább ezzel itt a levegőt.
  • MerlinW
    Ha szerinted ajánlott, akkor azt csinálsz amit akarsz:) Csak a franc érti, minek kérdezel, ha ennyire tudod mi "ajánlott".
  • janihunk
    Olvastam volna én a wikit de valamiért nem jön be. Lényeg hogy 2gb ram mellé szerintem ajánlott úgy hogy növeltem egy kicsit. Köszi szépen a felvilágosítást.
  • MerlinW
    A játék ugyanolyan alkalmazás mint az összes többi program. Semmi sem úgy "fogja fel" mint fizikai memória. Ezért mondtam, hogy olvass utána, ha érdekel.

A lényeg, hogy nem kell hozzányúlni. Vista/W7 óta úgy jó az ahogy van. XP-nél is csak azért kellett variálni, mert akkoriban nem volt szükség/drága volt a fizikai memória. A mai 2-4-6GB-os mennyiség mellett nem kell foglalkozni a SWAP-el. Az operációs rendszerek dinamikusan létrehozzák, szabályozzák, amennyire szükségük van. Többnyire precache-elnek, ami által gyorsabban indulnak a programok, stb.

Ezért látszik úgy, hogy 1-2GB memóriát eszik a rendszer. Pedig nem, csak előrefoglal, mint a Unix rendszerek.

További SWAP kérdéseket ide tessék írni:)
  • MerlinW
    Átállítod ha kényelmetlen...:) Ne fárassz már:)