AMD Radeon Series
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Egy új számítógép vásárlása előtt állok, jelenleg az R9 290 típusú kártyát néztem ki. Az lenne a kérdésem, hogy az alábbi kártyák közül melyiket célszerű megvenni:
Asus R9 290 4GB DDR5 R9290-DC2OC-4GD5
Gigabyte R9 290 4GB DDR5 GV-R929OC-4GD
MSI R9 290 4GB DDR5 GAMING 4G
XFX R9 290 4GB DDR5 R9-290A-EDFD
Nagyjából ezek azok a típusok, amelyek még beleférnek anyagilag a keretbe. Én nem igazán tudok különbséget tenni közöttük a gyártón kívül, így bármilyen jellegű érvelést, véleményt szívesen látok. A kártya egy Zalman Z3 Plus házba kerülne, i5-4460 processzorral és FSP Raider 650 táppal, legalábbis a jelenlegi elhatározás szerint. Előre is köszönöm a válaszokat.
Solt: Én sem értem a sok debilt aki megvette több hónapig használta semmi baja nem volt majd a "kiderülés" után hirtelen világvége jött el.
Utoljára szerkesztette: grebber, 2015.06.07. 19:39:08
Next PC upgrade: 2022
www.smart-bus.hu
Hiába állítok be bármilyen billentyű kombót, sehogy sem akar felvenni ez a szutyok 😞
ASUS B550-PLUS, AMD 5600X, 32 GB DDR4, EVGA RTX 3070, SM-OB1, HD 600 + Asus Xonar DX, TonePort UX1 + Alesis Elevate 5, Novation Circuit \o/
www.smart-bus.hu
Asszem jól összefoglalja, amit én oldalakon át próblnék mondani.... 😊
Forza.
igen
"azért mert megtette amit tudott, akart,"
beépíttetett amd ellenes kódot
"vagy az amd-é, amiért nem tett semmit?"
az továbbra is csak a te elméd betegsége, miszerint mindenhova amd mérnököt kell küldeni, NEHOGY a geci konkurrencia szétkurja az ő kártyájára a kódot
"Vagy a fejlesztőé, mert egy balfasz?"
csak egy korrupt gecibanda, akik 1 dolcsiért az anyjukat is eladták - de a korrupcióhoz két fél kell.
"Ennél a játéknál szimplán nem működtek együtt a fejlesztők az amd-vel, és ez lett a vége."
Számtalan más fejlesztővel sem működik együtt az amd és ahol nem ül oda a gecividiás aktatáskás, ott valóban nem lesz ilyen az eredmény.
Megint azt varrod az amd nyakába, hogy miért nem védi ki a vidia geciségét - az fel sem merül, hogy ugyan ne legyen má' geci a vidia.
"Azt meg a meleg számlájára írom, hogy szerinted a laikus aki meg se tudja különböztetni a kártyákat, majd pont a physx miatt fog nvidiát venni "
két külön csoportnak szántam az "ismerőseimet" és a "kevésbé laikusokat", de talán tényleg a meleg miatt 2-3 átfogalmazás után eléggé egybelőgtak, sry
"A szimpla dolog az a piaci részesedés. ~80-20. Aztán ezt lehet magyarázni, meg ferdíteni, de a tények makacs dolgok. A piac beárazta az AMD hozzáállását. Évek óta erőltetik a GCN-t is, holott a népnek közel zéró előnye származott belőle. Talán észre kellett volna már venni, hogy hiába csillivilli az űrhajójuk, ha egyszer ember nem jut fel vele sehova, akkor nem veszik meg. Óriásit kell az AMD-nek gurítani DX12 alatt ahhoz, hogy a gödör mélyéről visszahúzzák a céget. Annak a gödörnek a mélyéről, amit saját maguknak ástak azzal, hogy széllel szemben hugyoztak."
Te továbbra is elfogadod, hogy a egy cégnek gecinek kell lennie, miközben ezesetben te is torokra kapnád a brokit. Ezzel nem tudok egyetérteni, elvi szinten se.
Ha a játékok fele amdn menne fosul, fele nvidián menne fosul - te a kevés szabadidődben driverekkel vergődnél, viszont lenne 50-50% piaci részesedés. Kurvajó lenne, tényleg, gratulálok 😊 Persze most a vidiásoknak könnyü, mert az amd nem basz nekik keresztbe, ezért egy gyártóval tök jól el lehet lenni, mig a másik oldalon azért időnként van szopás. Biztos én vagyok naiv, de max egy köszönömöt kéne idedobnod párhavonta a mostani trollkodó, kárörvendő baromságaid helyett.
Forza.
www.smart-bus.hu
Amit viszont nem értek az az, hogy azok, akik átlátják a hátteret, tisztában vannak vele, hogy az NV milyen szinten gátolja a fejlődést évek óta, hány alkalommal generált mesterségesen magasabb gépigényt, és miképpen baszik ki még a saját júzereivel is csak azért, hogy AMD-n szarul menjen valami, (és akkor ehhez jön még a 970 féle sumákolás) azok miképpen képesek védeni ezt a gennyes céget! A hardvereikkel nincs különösebb gondom, de az üzletpolitikájuk az valami gyalázatos júzer szempontból, és egyszerűen nem megy a fejembe, hogy olyan emberek akik követik a fejleményeket, miképpen tudnak ennek felállva tapsolni, és még jó alaposan bele is rúgni abba az AMD-be akinek a piaci magatartása sokkal közelebb lenne a júzerek hosszútávú érdekeihez!
A valóság azt támasztja alá, hogy a gusztustalan piaci magatartás kifizetődő... sőt, vannak olyan vak hívek, akik egyenesen ezt a magatartást várják el az AMD-től is, mert számukra az jelenti a befektet munkát, értéket, visszaigazolást, ha valami a másik gyártón szarul fut! ÍME
Picit ízlelgesd ezeket a szavakat... fel sem merül, hogy azt kéne támogatni vásárlással aki az innovációt tekinti versenyterületnek, és nem azt, aki azt nézi, hol lehetne begáncsolni a másikat! Ez egyenesen felhasználói elvárás! Nem tudom, te, hogy vagy vele, de ez számomra több mint megdöbbentő! Nyilván egyik cég sem szeretet szolgálat, de mehetne a verseny úgyis, ha a fejlődés lenne a cél, és nem annak a visszatartása, valamint a teljes kontroll igénye minden résztvevő felett.
Értem, hogy a kapitalizmus így működik, csak azt nem értem, hogy az aki ezt átlátja, az miképpen lesz vak hívője egy ilyen cégnek. Ez nekem kurva magas... ha csak ők lennének, azt mondom ennyi... de bőven élhető a másik oldal is, csak mondjuk lehet, hogy egy picivel több türelem kell hozzá adott esetben. Annak aki képben van, ezeket a dolgokat kéne tömören vázolnia annak, akit nem érdekel a háttér, és nem egyből azzal jönni, hogy az NV a király, mert jó kapitalista módjára erőfölényből szopatja a konkurenciát. Sajnos nem lehet időutazást végrehajtani, de, ha lenne rá mód, szívesen megnézném a sok vak hívő arcát akkor, amikor az NV egyeduralkodó lenne a piacon, és úgy alakítaná az árait, ahogy csak akarná...
Én azt szeretném, ha az NV kapna egy marha nagy pofont a vásárlóitól azért amit az elmúlt pár évben leművelt... ha kinyírják az AMD-t, és mondjuk azt a tudást nem hagyja veszni mondjuk egy Samsung, akkor megtanulná az NV, hogy milyen az amikor erőből játszik valaki.
www.smart-bus.hu
Azt meg a meleg számlájára írom, hogy szerinted a laikus aki meg se tudja különböztetni a kártyákat, majd pont a physx miatt fog nvidiát venni 😄 A Physx-en valójában csak ebben a topikban lovagoltok évek óta, mert amúgy még az nvidiás userek is leszarják, csak arrafelé nem figyeltek.
A kapitalizmus úgy ahogy van, a síkhülye, öntudat nélküli fogyasztókra épül vagy 100 éve. Ha az AMD-nek ezt még nem sikerült felismerni, az nem az nvidia hibája. A szimpla dolog az a piaci részesedés. ~80-20. Aztán ezt lehet magyarázni, meg ferdíteni, de a tények makacs dolgok. A piac beárazta az AMD hozzáállását. Évek óta erőltetik a GCN-t is, holott a népnek közel zéró előnye származott belőle. Talán észre kellett volna már venni, hogy hiába csillivilli az űrhajójuk, ha egyszer ember nem jut fel vele sehova, akkor nem veszik meg. Óriásit kell az AMD-nek gurítani DX12 alatt ahhoz, hogy a gödör mélyéről visszahúzzák a céget. Annak a gödörnek a mélyéről, amit saját maguknak ástak azzal, hogy széllel szemben hugyoztak.
Ezt, hogy az nvidiát a síkhülye öntudat nélküliek veszik, kár is még 10x leírnod, mert csak egyre nagyobb fasság lesz. Szórakoztató elektronikáról beszélünk, ami eleve luxuscikk, és azért veszi az ember, hogy szórakoztassa, kikapcsolódjon. Senkit se érdekel, hogy a háttérben mit mártírkodnak az amd-nél meg a fejlesztőknél, csak az, hogy az adott játékban amivel épp játszani akar abban a kevés szabadidejében, mi megy jobban, problémamentesebben. Majd ha ebben jól teljesít az AMD, akkor fordíthatnak külön erőforrást a többi technoblablára. Már, ha egyáltalán szándékukban áll elkerülni a csődöt.
Utoljára szerkesztette: Borg, 2015.06.07. 14:24:45
a kevésbé laikus gémereket megfogta a fizix-exkluzivitás, a konkurrenciával kibaszás (pl pcars félfrémmel megy az amdjén, többet se vesz vöröset -> mer szarok az amddriverek, nyilván...)
harmadrészt pedig voltak igen jól sikerült szériáik is, ez tagadhatatlan
ez a három együtt vezetett a mostani helyzethez, az utolsó önmagában nem eredményezett volna ekkora fölényt
a kapitalizmusból a cégek - köszönhetően a síkhülye, öntudat nélküli fogyasztóknak - mindig vadkapitalizmust alakítanak, ami jelen esetben a gameworks és a lassítás
a nincs konkurrencia egyenesen baromság (felsőházban van elhuzva csak az nvidia, 980/titanx ellen valóban nem nagyon van semmi vörös), szimplán csak arról van szó hogy a hsz-em eleji 3 tényező miatt az amdnek erőn felül kéne teljesiteni, amire nyilván képtelen... (azonos teljesitmény olcsóbban NEM elég, hogy megtörd azt a bizonyos triót)
Forza.
Utoljára szerkesztette: Solten, 2015.06.07. 11:31:34
Saor Alba
Utoljára szerkesztette: Solten, 2015.06.07. 11:25:25
Saor Alba
Elmondom neked, azért lett piaci fölényük, mert rendre jobban teljesítenek az új játékokban. És EGYEDÜL ez érdekli a vásárlót, aki sok pénzt ad ki VGA-ért. Mindegy, hogy 50, 100, vagy 200-at, akkor is sok pénzt. Nem szopást vásárol, hanem élményt. Innentől kezdve, amíg ezt nem tudja az AMD, minden más blabla irreleváns. A fejlesztők is, a technológia is, a hairworks is,, a dx level is, meg a többi totálisan érdektelen szöveg arról, hogy a béka segge alól miért mégis ők a világmegváltók a saját szemükben...
Lehet folytatni a széllel szemben hugyozást, de akkor is csak oda vezet az egész, hogy az AMD teljesen lecsúszik. Nem a hairworks a szopás, meg a lassítás, hanem az, hogy megtehetik, mert NINCS konkurencia. És az AMD saját hibájából, nem az nvidiáéból. Képtelenek felismerni, elismerni a piac működését. Ha a piac 80%-a arra vevő, amit az nvidia csinál, akkor a fejedre állhatsz, akkor is ez a piac, amihez az AMD-nek alkalmazkodnia kell, és nem fordítva.
Csak ismételni tudom magam: agyfasz.
Forza.
Forza.
A korlátolt döntési folyamatodat egy hasonlattal szeretném véleményezni: hiába tűnik egy zöldséges paradicsoma pirosabbnak, ha tudom róla, hogy korábban vízbe folytotta kigyermekeit, nem vásárolok tőle. Te igen.
(a maxwellben hiába van a dx12-höz 1-2 dolog, ha egyszer egy herélt fos, ill. bizonyos kártyái szimplán hibásak (970) vagy épp szánalmasan csonkoltak (960) - ha nem lenne piaci fölénye és pénzestáskája a vidiának, elmulnának a 'csába, mint egy pattanás ezzel a termékpalettával.... najo, ehez persze felelősebben gondolkodó "piac" sem ártana)
Utoljára szerkesztette: arty, 2015.06.07. 09:07:56
Forza.
MSI B450M Mortar Max | AMD Ryzen 5 3600 | G.SKILL 32GB DDR4 3600MHz CL16 | MSI RTX 2060 Gaming Z 6GB GDDR6 | 1TB M.2 SSD | 3TB HDD | Thermaltake Hamburg 530W | Acer XFA240 | Win 10 x64
Bármilyen elvakult szöveggel eteti a népet Abu is meg, az AMD is, a valóság sajnos nem támasztja alá a törekvéseiket. Innentől meg vagy rájönnek, hogy kapitalizmus van, vagy eltűnnek a süllyesztőben. Melyiket szeretnéd?
www.smart-bus.hu
Említettem már neked, ha részvényes lennék, állva tapsolnék az NV-nek, de sajnos nem vagyok az! A többit meg majd meglátjuk, mert az ilyen kijelentésekkel nem nagyon tudok mit kezdeni: "Az hogy 1-2 újreg fejlesztő az AMD-t választja"
Most komolyan, te aki ott vagy abban a topikban ahol szinte naponta leíródik, hogy milyen stúdiókkal állt össze az AMD, miképpen tudsz leírni ilyet? 😄 Aztán, ha trollnak vagy címezve, akkor meg megsértődsz...
Részemről felfüggesztem ezt az egészet a hivatalos infókig, mert egy kicsit kezd már sok(k) lenni! 😊
www.smart-bus.hu
Annak, akit a háttér is érdekel, illetve követi az eseményeket, annak szerintem minden az NV ellen szól... annak viszont valóban az NV a király, akit más nem érdekel, csak az FPS szám abban a pillanatban, amikor megjelenik egy játék.
www.smart-bus.hu
Lehet itt vitatkozni azon, hogy gameworks sikeres-e, de a mögötte álló cég az. Ott vannak a számok, és részesedések fehéren feketén. Márpedig a piac nem a mögé fog beállni, aki rendre elvérzik mindenen, mert túl előremutató technológiákat dob be, amire az adott időpontban még senkinek nincs szüksége. Elég kevés olyan user van, aki a pénzéért bétatesztelésre vágyik, és nem önfeledt, problémamentes játékra.
Persze, lehet széllel szemben hugyozni, csakhogy a játékfejlesztők szintén gazdasági érdekű cégek, és nem jótékonysági intézmények. A pénztárcájuk mindig előrébbvaló lesz annál, amit a usernek adnak. Akár tetszik ez, akár nem. Az hogy 1-2 újreg fejlesztő az AMD-t választja, az sem a két szép szemükért van, hanem azért, mert az aktuális konzol generációról könnyebb amd hardverrel portolni. Kevesebb meló, több pénz. Nem a technoblabla érdekli őket se...
Az amd két féle konzolba van jelen amikből 30+ milla fogyott ebből mi eddig a haszna? Lószar alig van pénze.....
Teljesítmény szempontjából a maxwell most tarol nincs ellenfél ... ergo mi ok lenne AMD-t fényezni
A nagy igérgetés megvolt és itt az új széria aminél lesz egy nagyon brutál (már ha az lesz) a megfizethetetlen kategoriába a többi kb átnevezés.
Minden mérce bárhonnan nézem jelenleg az nv felé mutat. AMD ről kár is beszélni. Ezért nincs is kettős mérce mivel csak az nv van. Az amd csak szüttyög.
Ezzel nem tudom mit tud kezdeni az AMD... gyanítom nem sokat! Lehet tényleg jobb lenne, ha a Samsung beszállna...
Utoljára szerkesztette: Solt, 2015.06.06. 22:25:54
www.smart-bus.hu
Saját vásárlóit szopatta be az nv a witcher 3nál a feleslegesen (ja nem mert direkt) szarrá tesszalált hairworksel is.
NV helyébe az volna a gerinces lépés hogy egy új driverbe belerakják azt amit az amdnél lehet állítani a tesszaláció mértékét. Bár ilyen nv-től úgyse lesz vegyed az újat paraszt nem szép dolog ez 😞
Utoljára szerkesztette: grebber, 2015.06.06. 22:18:43
www.smart-bus.hu
www.smart-bus.hu
i9 9900K @ 5Ghz | EVGA FTW3 RTX 3080 Ti 12G| 32GB DDR4 | 32" ACER Predator | Gigabyte P850GM 80+ Gold | PS4 Pro
Rita79 #86987: Nem tudok erre mit mondani! 😊 Nem akarlak megbántani, de vitatkozni ezekben a témákban csak azzal lehet, aki valamennyire képben van. Szerintem nézd át az első GCN-től a Hawaii-ig a GPU-k tudását! 😉
Utoljára szerkesztette: Solt, 2015.06.06. 22:02:01
www.smart-bus.hu
Utoljára szerkesztette: Rita79, 2015.06.06. 21:57:21
i9 9900K @ 5Ghz | EVGA FTW3 RTX 3080 Ti 12G| 32GB DDR4 | 32" ACER Predator | Gigabyte P850GM 80+ Gold | PS4 Pro
Ha csak 1 vga létezne egy alaplap meg 1 proci vagy 2 db akkor hidd el pc-nél is még csak a 7900 as amd szinten szüttyögnénk meg akkor már az is konzol lenne.
www.smart-bus.hu
A DX8-as túlzással sincs igazad, megnézheted mit tud a Maxwell DX12 alatt, megsúgom, még olyat is, amit a GCN nem...
Szal lehet sarkítani, meg tagadni a dolgokat, de a piac már beárazta az AMD-t, látjuk a részesedésüket is, az anyagi helyzetüket is, és innentől kezdve igen komoly lépésre lenne szükségük ahhoz, hogy kilábaljanak a szarból. Ezen az se változtat, ha megint csak a szokásos izzadtságszagú személyeskedéssel tudtok visszavágni.
Utoljára szerkesztette: Borg, 2015.06.06. 21:50:57
Agyfasz, komolyan 😊
Forza.
Engem a konzol hidegen hagy, de amennyire követem, ott is van még tennivaló szoftveresen. Amennyit fejlődött az előző generáció kinézetben, és teljesítményben, gyanítom ennél sincsenek még a határon.
www.smart-bus.hu
Valszeg a battlefrontban se lesz.
Több kakaót hogyérted? Erősebb, de mondjuk DX8-as hardver? Ahogyan a vidia csinálja, visszafogva a vgabizniszt évek óta? (sm3.0 óta volt BÁRMILYE annak a mocsok bandának a fizixes és gémwörkszös kib*szásokon kívül? De köszönhetően a rövidlátó fajtádnak ez igen jól működött...)
Egyébként meg az komolyan érv, hogy 6 hónap mulva jobb lesz a vidia féle "hbm"? 😄
Wow, bár csak az amd is várt volna még félévet.........
(a csodakonzolos baromságodra meg csak annyit: komplett játékgépet kapsz egy 970 áráért, de te 980 teljesítményt vársz tőle? begombáztál?)
Forza.
Egyébként meg aztán az AMD alapú csodakonzolokkal is ki vagyunk a vízből.. 2 év alatt egy 1080p60-at se sikerül összehozniuk...
Én kivárnám a teszteket most már, elég volt a találgatásból... 😊 Egyébként meg drukkoljatok az AMD-nek, ha nem akartok aranyáron NV-t venni, vagy éppenséggel AMD alapú konzolt! 😉
Utoljára szerkesztette: Solt, 2015.06.06. 21:24:04
www.smart-bus.hu
Talán egy kicsit kevesebb technoblabla és több kakaó most is jobban jönne nekik. Jövő év elején meg megint lesöprik őket az asztalról a Pascallal, aminek már kész vannak a prototípusai is, fejlettebb HBM-el, és szintén fejlettebb architektúrával. Az AMD-nek mije lesz jövő év elejére? Félő, hogy már pénze se. Talán 2-3 jó hónapjuk lesz úgy év végétől a SW Battlefronttal meg a DX12-vel, mert annak nagy AMD mágusok ugye a fejlesztői (persze más kérdés, hogy a BF4 is egy raklap szar volt mikor kiadták), de félő, hogy ez is kevés lesz. Túl sok a szög már a koporsóban, de ne legyen igazam...
(alatta viszont átnevezés + minimális ráncfelvarrás: 280 -> 380, 290 -> 390 😞 )
Forza.
www.smart-bus.hu