AMD Radeon Series

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

grebber
Hidd el rettentő modon veszek egy 980Ti-t (és persze full új gépet) kedvemben vagyok.
De mivel a VGA iparban bármi lehet , elképzelhető hogy a későbbiekben bejön amit az AMD évek óta szeretne és szart se fog érni a 230 ezerért megvett 980Ti-m. Tudom ez csak HA meg meg minden, de mégis mindig ott van.

Imádok játszani igen.De nekem a 2007-es Crysis amit esetleg csak 2016 vége felé tudok majd fullmaxon játszani még ugyanaz a game marad. Számomra ezek a játékok nem romlanak semmit. Legalább lesz mit újra játszani szerintem ha nekiállnék összeszedni van vagy 60+ game amit végigviszek majd fullmax grafikán. Legalább nem kell vennem újakat<#idiota>
Spórolós családból származok ezt megtanították nagyon és ahogy látható soha nem adok túl ezen hiába van bármennyi pénzem.

Legszívesebben nem is költenék pc-re egy ft-ot se ,hanem vennék xbox one-t és ps4-et azokkal kevesebb a gond ,de azt meg tudjátok miért nem veszek.<#eplus2> De sanszos hogy mikor vége ki fogok adni pc-re 350-400k-t akkor történik meg a dolog :(

Utoljára szerkesztette: grebber, 2015.06.26. 16:15:02

Next PC upgrade: 2022

Palinko
látom, látom, de nem akarom elhinni, hogy kedvenc márkám csődbemegy mind proci mint gpu téren, 2020-ig kiderül
Biztos volt már, meg belegondolva nem annyira vicces, de sok igazság van benne:
Hitler bukás videó Fury X verziója.

grebber
És ahogy az intel fejlődik IGP-ben nem lepődnék meg hs 2016-ban már az ilyen GTX460akat szoronganák erőben..

arty
Nem ismered grebbert és a hátterét ( mi is csak a gép-NEM-fejlesztős részt :P ).

Tudni kell róla, hogy imád játszani, sokat is játszik, szinte mindent végig, akár többször is. Gémerebb, mint itt bárki - a jó értelemben. Ha valaki gépe megérdemelné az erőt (mert ki lenne használva!!!), nos az az övé. Emellett simán bele is férne neki "bármi", nem a gépre ráköltendő +2-300e jelentené számára az anyagi biztonságot.

Ennek ellenére gyártott magának jópár éve egy buta ideológiát és mármár becsülendően :D tartja is magát hozzá, s nem költ a gépére - a hobbijára. Így megfosztva magát számtalan élménytől - amiért végülis szerintem élni érdemes.

(és nem, nem a másik, X hobbijára költi)

Forza.

Én bele szarok:) Jelen pillanatban tudok áfa nélkül kivételesen Asus 290 DCII OC 70 nettó bemegy a gépbe azt csokoládé....
Solten
Ahogy irtak elottem ott van az Intel, egyre erosodik GPU-ban, augusztusban jon a Skylake potens, a mostani divatos MOBA jatekokhoz boven eleg GPU erovel. Milliok jatszak, oriasi love van benne.

Saor Alba

yesname
Igaza van. Egyrészt ha nincs rá szüksége, akkor anyagi biztonság, másrészt a témánál maradva: lehet mondani generációváltás jön. Régi DirectX-ek -> DX12. Teljesen más alapok stb. Én is kivárnám-kivárok amíg tisztázódik mivel mi a helyzet DX12 téren. Azon a pár hónapon nem műlik semmi. Viszont az többet árt ha most kiad valaki egy halom pénzt és utána meg kiderül: cserélheti le vagy jobban járt volna ha vár egy picit, mert így rossz lóra tett...

Ha meghalsz, te nem tudod, hogy halott vagy, csak a többieknek nehéz. Ugyanez a helyzet akkor is, ha hülye vagy. [PSN: Desumort]

Nem a 42?

Gigabyte 970A-UD3P rev 2. AMD FX-6300@4520MHz, Radeon R9 380 4Gb Windforce

arty
"már kivárom a pascalt és a köv amd-t."

<#falbav>

ne is áldozz a hobbidra, az egyre nagyobb szám a bankszámládon biztosan több boldogságot ad - mi több: az élet értelme a nagyobb szám :)
Utoljára szerkesztette: arty, 2015.06.26. 09:56:24

Forza.

grebber
Én nem vagyok semmi párti azt veszem ami azonos áron valamiben/valamivel jobb.
Én nem temetném még az AMD-t.
Nagyon jól tudják mit kurtak el.
És ha már most olyan lesz a nano amit hiresztelnek (~290x szint sokkal kisebb fogaysztáson) akkor arra kisebb gyártástechnologián mégjobban lehet építeni jővőre.
Felküldik majd az egekbe a ROPok számát 1.3-1.5GHZ órajel HBM 2 kis méret azt lesz itt erő.De ez még a jövő zenéje.Majd kiderül.
Ha nem tudok olyan embert szerezni aki áfa nélkül tud nekem segiteni gépet venni,már kivárom a pascalt és a köv amd-t.
Utoljára szerkesztette: grebber, 2015.06.26. 07:39:55

arty
ha megnézed a később linkelt grafikonodat, ennyire sose volt még padlón a vörösek részesedése, ráadásul régebben jövedelmezőbb volt a gpubiznisz, mint manapság... a kettőt összeadva, ill. hogy az "anyavállalat" amd is döglődik, nem csak a gpu részleg, nos ez egyenes út a "csődbe" (=nem versenyképes szereplővé válásba)

jól látszik a mostani szérián, hogy nullköltségvetéssel "fejlesztették", márpedig itt innováció nélkül halott vagy :(
és pont ez a gond: ha eddig nem vette meg senki az amd-t, ezután már biztos nem is fogja (ha mégis: sokat nem ér vele), nincs benne potenciál, a piacai egész egyszerűen nem elég jövedelmezőek - ezért is nincs harmadik szereplő se, nem vonz senkit a terület.

jól látni egyébként, hogy az utóbbi években az amd még kompetitiv, jól árazott termékekkel sem volt képes piaci részesedést szerezni (erre mondom, hogy mennyire erős a geforce brand, a logók a játékok elején, a fizix: az exkluziv plusz, amit a gémer kapott tőlük), nem csoda, hogy most (hogy nincs igazán versenyképes gpujuk) "végleg" és szinte azonnal elpártolt az amdtől mindenki, elfogyott az utolsó érv is a piros kártyák mellől...

kemény világ jön azoknak, akik eddig sem a 70-120 ezres kártyákból válogattak - akik meg igen, nos ők kevesebbet kapnak majd a pénzükért :(

Forza.

Palinko
az, hogy durván intel vezet, nyilván az integrált, meg notik és egyéb dolgok miatt

ha csak amd vs nvidia érdekel ott szomorú ez az plló, de még 10% felett van remény
Én személy szerint nem tudom elképzelni, hogy a VGA piac akárcsak egy pillanatra is egyszereplőssé váljon. Fogalmam sincs, hogy pontosan mekkora biznisz is ez az egész valójában de feltételezem, hogy nagy. Ebből eredően ha esetlegesen az AMD tényleg elhasalna ezen a piacon akkor nem tudom elképzelni, hogy ne vásárolja fel valaki az AMD ezen részlegét és vezetné tovább egy más néven vagy akár egy teljesen új szereplő lépjen be a képbe.

Apropó, Intelékkel miújság? Oké, hogy MOST IGP-t fejlesztik (?) de mondjuk ha az AMD kiesne a képből akkor nem léphetnének ők be? Lóvé meg egzisztencia van dögivel....

unzip ; touch ; finger ; mount ; gasp ; yes ; umount ; sleep

Palinko
volt már rosszabb is az amd részesedése, ezzel az erővel mindent intelre kéne optimalizálni mert abból van a legtöbb gpu, több mint az nvidia meg az amd együtt
arty
Mindenki ezt szeretné - elméletben.
Sajnos a realitások közbeszóltak.

Forza.

repvez
Én nem örülnék egyáltalán ha egyszereplős lenne a VGA gyártás, mert onnantól még ennyire se lenne jelen az árverseny és a fejlesztési kényszer.
Az nvidia bármynnit elkérhetne a kártyáiért és semmi nem akadályozná, akinek kell muszáj mevennie.
ÉS lehet csak minimális fejlesztést mint most az AMD eszközölne esetleg átnevezéssel ,de jelentősen tulárazva.

Ezt én nem szeretném, sőt az lenne a jobb ha erősörne az AMD vagy megjelenne egy 3. fél .
arty
Ennyi.

Most csak és kizárólag a Furykat kellett volna kihozni, mert azok új kártyák.
Alatta kategóriáknak semmi értelme - átnevezés mellett még elcseszett kártyák is, rosszul belőtt árral.

Aztán lehet, hogy a furyk előállítási ára tényleg olyan magas, hogy nem tudták volna a 980 környékére belőni.
Nemtom. Ezesetben ittavége. Szépen elolvad a maradék piaci részesedésük is és egy fejlesztőnek ilyen elhanyagolható piaci szegmensre végképp nem lesz értelme optimalizálni.

Ördögi kör.
Immár pénzestasi se fog kelleni a zöldektől, és/vagy gémwörkszöt tetetni a kódba. Idilli állapot - a vidiának és a fejlesztőnek egyaránt.
Mi, gémerek, ezt "magunknak" csináltuk.

Forza.

Én nem kívánom nekik a véget, de annyira más dimenzióban élnek a piachoz képest, hogy ez sokáig így már nem fog menni. Ha nem jön be nekik ez a low-level + VR vonal, akkor harangoztak.

Még a legnagyobb jóindulat mellett sem értem meg némelyik húzásukat...

www.smart-bus.hu

grebber
Majd a mikor jön a kisebb Fury akkor már lesz Win 10 és újra lesznek tesztelve a Fury X-ek is és ott már jobb lesz 100%

arty
Ez egy spirál.

De no para, szerintem lassan vége.

:((

Forza.

arty
Véletlenül :D

Véletlenül gondolom lesz néhány nvidiás reklámtábla is a játékban. De ez pusztán a jó partnerkapcsolatért hálából teszi be a játékfejlesztő :D

Forza.

Ha egál közelben lesznek, akkor kevésbé fenyeget ez a veszély... minél kisebb a másik részesedése, annál nagyobb a veszélye az "elhanyagolásnak". :)

www.smart-bus.hu

broman191
Természetesen nem lesz továbbra sem 'pénzes tasizás'...

...csak valamelyik gyártó termékével 'véletlenül' jobban fog futni egy-két game... <#smile>

MSI B450M Mortar Max | AMD Ryzen 5 3600 | G.SKILL 32GB DDR4 3600MHz CL16 | MSI RTX 2060 Gaming Z 6GB GDDR6 | 1TB M.2 SSD | 3TB HDD | Thermaltake Hamburg 530W | Acer XFA240 | Win 10 x64

Nem a stúdiók írnak drivert , hanem a játékot készítik fel XY VGA-ra. Mivel az ő érdekük az, hogy minél több PC tulaj vegye a terméküket, ezért elvileg az az érdekük, hogy ezek a dolgok rendben legyenek. Reméljük ez nem hozza el az újabb pénzes bőröndök vándorlását...

www.smart-bus.hu

broman191
Sok kiadó mellett az 'EA nem tud drivert csinálni' csak kimarad a sorból, ugye ők általában a nagyobb belsős játékokhoz FrostBite-ot használnak és nem titkoltan van AMD-s vonzódásuk, de a másik oldalt sem vetik meg... :) Inkább lehetne félni Ubiéktól vagy a Warner-től, lásd a friss Batman játék PC-s portjának katasztrófáját...mi lett volna, ha még mélyebben szükséges lett volna beleásniuk magukat a kódba...még több crash és memória túlcsordulás, egyszámjegyű FPS-re zuhanás stb... <#idiota> Mondjuk ha DX12-es környezetre portoltak volna, akkor a PS4 verzió helyett használhatták volna az Xbone kiadást, ami lényegesen hasonlónak mondott, úgy talán használhatóbb is lehetett volna a kiadásra szánt verzió...csak mondjuk őszi megjelenéssel...mondjuk a jelenlegi állapotot tekintve nem kizárt, hogy DX11-gyel is akkorra lesz élvezhető... <#buck>
Utoljára szerkesztette: broman191, 2015.06.25. 19:44:27

MSI B450M Mortar Max | AMD Ryzen 5 3600 | G.SKILL 32GB DDR4 3600MHz CL16 | MSI RTX 2060 Gaming Z 6GB GDDR6 | 1TB M.2 SSD | 3TB HDD | Thermaltake Hamburg 530W | Acer XFA240 | Win 10 x64

Palinko
na akkor jön csak a pokol, ha a kiadók kezdenek drivert írni, így is elég baj, hogy játékonként jön az új driver
repvez
Meg talán DX12 alatt el lehet hagyni ezt a driver mizériát, hogy az AMD nem tud jó drivert csinálni.
Mert ha jól tudom, ott nem a VGA gyártója késziti hanem minden játék saját maga .Igy majd jönnek, hogy az EA, meg a Activision meg hasonlk nem tudnak drivert csinálni VGA gyártótól függetlenül :P

Egyébként nekem még sose volt gondom driverrel,de ugye NV-nél hallottunk olyat, hogy akár ki is gyulladt miatta. Ugyhogy én nem nagyon értem ezeket a problémákat
NV nagyon odafigyelt arra, hogy ne legyen nagy a CPU overhead, az AMD pedig más séma mentén írta a drivereit, ezért van az, hogy a tisztán GPU erőre alapozó felbontásokon (pl 4K) szorosabb a helyzet, mint lentebb, ahol már a CPU is közbeszól. Most azt mondják, hogy az AMD is olyan drivert készít, ami csökkenti az overhead-t, tehát záródhat az olló a kisebb felbontásokon is. Ez független attól, hogy W10 alatt mindkettő gyorsulni fog önmagához képest.

A low-level meg megint egy másik történet lesz ugyanúgy, ahogy a VR.

www.smart-bus.hu

grebber
Azért ha megnézed a teszteket a 290X is elég sokat gyorsult.
Anno kezdetekben a 970-el küzdött nagyokat most meg már szorongatja a 980-at néhol.
Szerintem ebbe a Furyban még rengeteg van driver terén. Nem hiszem el hogy full HD-be ilyen gyenge.
Szerintem amint kint lesz win 10 meg hozzá driver irtózatosat fog gyorsulni.

De ezt majd meglátjuk a későbbiek folyamán.

Driverrel nem fognak már csodát tenni, legalábbis nem nagyobbat mint az nv.
A DX12 biztosan hoz érdekes változásokat, de ahogy most áll a helyzet, nvidia fronton se lesz ez másképp. A Win10-es új driverük már most hozott pluszt...
grebber
Azon fogok beszarni ,ha az ezer éve majd a jövőben címszó dolog bejön az amdnek és fognak jönni új driverek és még mindig gyorsul majd a 290X mint az állat és végül a Ti fölé nő majd!<#eplus2>
Az meg már csak ha lesz a torán ha dx12-ben aláz majd<#gonosz2>

broman191
Elengednek belőle még vagy 400 dolcsit apránként és meggondolom... <#buck>

Ez nem árverseny, csak verik a szeget a....
arty
Na akkor mar csak haccazert nem veszem meg :)

Forza.

grebber
NV ismét árat csökkent 980Tinél Ph-n írták ahol feltüntek a fury x-ek nem 650 hanem csak 600$.
Van itt árverseny...

A 4K gaming most arról szól, amiről pár éve a FullHD gaming. Médiumban elmegyeget vagy ha lejjebb veszed jól.
Ma már nehéz elképzelni, de pár éve ugyan ez volt 1920x1080-al is. Majd 1-2 generáció múlva. PH-n linkelt valaki hírt róla, hogy NVidia a "sikeres" Fury X startot látva alávágja az árakat. Gondolom AMD is kénytelen lesz megtenni a fájdalomküszöbig.

Solten
Az uj API-k szamomra is varosak. Meglatjuk lesz-e forradalom az uj generacios vasakkal.

Saor Alba

arty
szerintem egyszerű a képlet: 4x annyi pixelhez nem elég, ha 20-30%-okat gyorsulnak a kártyák, ehez VALÓDI áttörés kéne.

de az meg nincs.

Forza.

broman191
'Great performance at 4K' a pozitívumok között a TPU tesztben...számomra fura, hogy a 30 FPS minimálisan felülről nyalogatása úgy általában 'nagyszerűnek' számít (a legtöbb korszerű játékot elnézve)...amíg általában a 60 FPS-t szintén hozza felülről 1080p-ben ugyanazokban a játékokban. 4K gaming haha...htx nope, ez az aranyárú valami is még éppen boldogul vele...jelenleg. Kíváncsi leszek, hogy a next-gen API-s korszak beköszöntével mennyire változik majd meg ez a helyzet, megmenti-e a látványosabb, gépigényesebb játékoknál a korszerű API a 4K @ 30 FPS alá csúszástól...vagy bizonyos grafikus fícsörök megfektetik majd 4K-ban annak ellenére is, hogy OMG HBM sávszél & such API? <#hehe> Egyelőre ennek is nagyobb volt a füstje mint a lángja...
Utoljára szerkesztette: broman191, 2015.06.24. 23:10:30

arty
off: fullrgb hisztimre megoldás: nv áthelyezte másik helyre az opciót (felbontások - amihez ~sose nyúlok)... szal NEM driverbug volt. naazér.

Forza.

Solten
Leggel se tortenne lenyeges kulonbseg max hangosabb es melegebb lenne.

Saor Alba

mulli1986
Ha fél áron lesznek az nvidiákhoz képest, akkor miért ne :) Tudom, rohadtul nem lesznek féláron...

SWTOR nick: HUN_Miller, Origin: Miller86HUN, Uplay: mulli86hun, Steam: mulli86, Rockstar Games: mulli86 Jobb félni, mint áldozatául esni egy hirtelen Ninja támadásnak!

Maala
A fél éve a piacon lévő kártyákat verik is. Az 1-2 hónapja a boltokba kerülteket nem verik.
Utoljára szerkesztette: Maala, 2015.06.24. 19:28:21

Maala | Shyuri i7-8700K@5GHz, Asrock Taichi, 16GB DDR4 3000MHz, MSI Gaming X GTX 1080 Ti, Acer XB271HU

grebber
Mondhatni igen!
De ezt a piac vagyis mi vásárlok döntjük el. Mert ha veszik sokan akkor legyen gyengébb is kicsivel mint a Ti akkor is lehet sikeres az eladások miatt.Bár így első blikkre nem tudom ki fogja venni ezeket.

Jim Morrison
én is azt nézem épp, hogy a grafikonok alapján semmi eget rengetőt látok jelenleg. Pedig még 4 emailt is küldött e3 előtt, hogy most aztán hűdeodacsapunk ^^

ASUS B550-PLUS, AMD 5600X, 32 GB DDR4, EVGA RTX 3070, SM-OB1, HD 600 + Asus Xonar DX, TonePort UX1 + Alesis Elevate 5, Novation Circuit \o/

mulli1986
Most lehet hogy csak én nem értek a videókártya bizniszhez, de nem az lett volna a lényeg, hogy az AMD kidobja a csúcskártyáit és azok verjék minimum egy kicsit a fél éve piacon lévő nvidia kártyákat? Most ezek alapján szabályszerűen kibaszott magával az amd, vagy rosszul látom?

SWTOR nick: HUN_Miller, Origin: Miller86HUN, Uplay: mulli86hun, Steam: mulli86, Rockstar Games: mulli86 Jobb félni, mint áldozatául esni egy hirtelen Ninja támadásnak!

Jelenleg azt hozta ami várható volt. Most az újraárazás a kérdés és az, hogy vajon a Nano tényleg olyan lesz, mint eddigiekből következik, mert az jót tenne a piacnak.

Van már, G1 OC vs Fury X OC. Ott jön ki a több mint 20% 1440p-ben...

De én eredetileg csak a hűtésre gondoltam, mint alapvető különbség.
Solten

A Fury is alap, nem ertem mirol beszelsz...

De kerj majd a teszteloktol egy OC-os revjut, a kedvedert biztos megcsinaljak.

Saor Alba