AMD Radeon Series
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
All hail the double x!
Jól gondoltam én akkor, hogy ebbõl a listából egyelõre még lehet nem kéne nagyon választani, hanem várni. Csak ismerõs lehet nem nagyon akar várni a géppel én meg nem akarok esetleg VGA nélkül maradni. Mind1, ez majd lesz valahogy.
Az a "zafír" az amúgy mi? Sapphire?
Semmi pánik négerek vagyunk! Azért jöttünk, hogy kölcsön kérjünk egy kis füvet!
6870-bõl meg én várnék egy zafírt 😄 táp meg elég.
All hail the double x!
Nálam ARMA, meg ilyen repülõs játékok nem lesznek gondok, mert nem játszok velük. Sokkal inkább a STALKER érdekelne majd többek között. De azt tudom, hogy az egy olyan játék, hogy semmivel sem fut teljesen rezzenéstelenül.
Mindenkihez!
Egyik ismerõsöm most venne gépet 120k értékben (gondolom egy olyan értékû konfigba egy 31000-es VTX3D 5770-es kártya passzolna leginkább. Lehet, hogy én megpróbálom rásózni a VGA-mat helyette, mert azért teljesítményben nagyon hasonló kártyák (így õ is olcsóbban jönne ki).
Viszont nem tudom mennyiért kéne neki adnom pontosan. Az biztos, hogy 31000-nél olcsóbban még akkor is, ha ipon-on még most is drágábbak a 4870-ek újonnan, mint az 5770-ek. Ugyanis ki venne már 4870-et, ha van már sokkal olcsóbban 5770 is.
Indoknak meg mit mondjak neki? Megjegyzem csak is õszinte akarok lenni, mert nagyon lelkiismeretes vagyok. 😊
Ilyenre gondoltam:
"Teljesítményben közel egyenlõek, max pár fps lehet a különbség játékok közben hol ennek, hol annak a javára. AZ 5770 ugye újabb kártya így technológiailag fejlettebb, így például kevesebbet fogyaszt picit(?), 2D-ben használva a driver sokkal radikálisabban csökkenti le az órajeleit, így még kevesebb fogyasztást meg alacsonyabb melegedést elérve. Emellett ennek a kártyának DX11-es támogatottsága is van, ami néhány támogatott játék esetében picit szebb látványt, futást eredményez.
Hûtésrõl meg zaj közti különbségrõl nem tudok nyilatkozni, mert nem volt még dolgom VTX3D 5770-essel, de azt ugye tudom, hogy az én 4870-esemen Gainward-hoz méltóan nagyon jó hûtés dolgozik (valami Golden sample szarság is van ide írva, ami biztosra tudom, hogy jót jelent 😄). Hangja is csak játékok alatt van, de akkor sem túl vészes szerintem, tehát én személy szerint bõven nem ezért cserélem le elsõsorban a kártyát."
Ami elõny-hátrány még eszetekbe jut nyugodtan leírhatjátok még, meg persze nem sértõdök meg, ha engem is kijavítotok, csak ugye szeretném a legjobb informálást nyújtani ennek az ismerõsnek, mert nem nagyon ért a gépekhez.
Mondjuk ahogy írtam a különbségeket és ahogy az 5770-eshez több elõnyt írtam, lehet jobb ötlet lenne 25000 Ft-nál (ennyire gondoltam hirtelen harverapró árakat is átnézve már) olcsóbban is kínálnom neki a kártyámat, de nem tudom mennyivel.
Meg ha én rendelnék akkor egy 6870-et, akkor ezek közül szerintetek melyiket kéne választanom? Mert ha ebbõl is lenne Gainward a kínálatban vagy a topikba gyakran ismételgetett márkanevû, lehet nem kérdeztem volna ezt most meg. 😊
Tápom gondolom elég lenne akármelyikhez is, majd még annak nézek utána, hogy vajon beférne-e a gépbe egy 6870.
végigvittem, de sztem még 1-2x végig is fogom, nekem nagyon bejött
fülest én spec am rühelemme! egyszerûen zavar, fõleg az h háttal vagyok a szobaajtónak és ha nem hallom h bejön vki és egyszercsak észreveszem akkor befosok mindig <#idiota>#idiota> szal ezért is fontos h halk legyen a gépem, sokat hallgatok zenét, sokat filmezek, és nem szeretem ha közben a fejem mellett megy a turbina 😄 (asztalon van a gép, nem tudom földre tenni mert ott a fûtés :S)
A valóság azoknak való, akik nem bírják a kábítószert. Nem szenvedek elmebetegségben. Én élvezem! Túl messzire kell mennünk ahhoz, hogy megtudjuk, milyen messzire mehetünk.
1. jobban hallatóak a hangok, lépések (CS pl) stb.
2. nem zavarom vele a szobában lévõket, éjjel az alvókat.
már vagy 10 éve van 5.1 a gépben, de nemigen használtam ki játékra, inkább csak film, zene 😊
All hail the double x!
Ezeknél köztudott, hogy 2D-ben is melegedtek rendesen és game közben a játékos nem azért viselt fülest (ill. visel fülest) és tekeri feljebb a dB-t, mert a játék élmény lesz jobb hanem, hogy elnyomja a gépe, inkább a VGA hûtõjének a hangját.
Az újabb fajta pl.: XFX 4850-es Dual Slot-os hûtõrõl el tudom képzelni és hinni, hogy sokkal felhasználó barátibb ebbõl a szempontból.
Engem nagyon zavar a hangos VGA és amikor sikerült szert tennem a Silent Efficiency HD4870-es modell-re 1xerûen nem akartam elhinni, hogy ilyen is tud lenni egy 4870-es és teljes mértékben más lett a játékélmény vele.
Kula írta, hogy Õt még a HD5850-es ref. hûtõje is zavarja. Nekem az már tökéletes volt. Szerintem a HD5xxx-el nagyot lépett elõre a referencia hûtõ, többek között az újabb chip miatti kedvezõbb hõtermelõdés miatt és 2D-s nagyon jól eltalált órajelek miatt.
Szerintem sokan vagyunk ezzel így, vagy úgy, hogy a VGA ha már adott rá a lehetõség, akkor legyen csendesebb példány. Melegben, nyáron Én nem tudom sokáig elviselni a fülest, mert úgy bemelegszik az agyam 😊 , hogy nem bírom elviselni. Ilyenkor és bizonyos játékoknál nagyon áldásos a halk gép.
Kijött az Amnesia címet viselõ "horror" játék. Nekem bejött, tetszik inkább ez az Én stílusom és nem az NFS ill. COD sötöbö.
Fasza kis game lett, s bár fülesben az igazán beszarós az ilyen, néha jól esik 5.1-ben szobai hangszórókkal game-elni.
Arra akartam célozni, hogy Én picit feleslegesnek tartom már az alternatív hûtõkkel felszerelt OC, vagy nem OC 58xx és a következõ HD68xx kártyákat.
De hidd el, sokaknak zajos még ez a nagyságrendekkel jobb új ref. hûtõ is. Ha van rá keret talán ilyet választanék, csak tudni kell majd mennyi az annyi...
Jahhh, és Amnesia csakis autentikus forrásból:
<#vigyor>#vigyor>
AsRock Z77 Extreme4 | Intel Core i7 3770K | Kingston HyperX Fury Blue 32GB 1600MHz DDR3 | MSI GeForce® GTX 1070 GAMING Z 8G | Kingston 352GB SSD | XFX XTR Series 650W | 24MP57VQ-P IPS 24" | Windows 10
https://www.youtube.com/shorts/zECTF2H8Jp8
All hail the double x!
http://goo.gl/gd6Zi5
Ha hangos a VGA hûtõje, akkor vagy kénytelen vagy állandóan fülest viselni (melegben viselje akinek 2 anyja van); vagy tekerni felfelé a hangerõt. És teszed mindezt nem azért, hogy jobban élvezd a játékot, hanem elnyomd a gép, VGA hangját.
AsRock Z77 Extreme4 | Intel Core i7 3770K | Kingston HyperX Fury Blue 32GB 1600MHz DDR3 | MSI GeForce® GTX 1070 GAMING Z 8G | Kingston 352GB SSD | XFX XTR Series 650W | 24MP57VQ-P IPS 24" | Windows 10
Amúgy ez is hûvös is, sosem megy 55 fok fölé.
Jahh-jahh, az az Silent Efficiency. Az jó kis kártya. 3D-ben is keggyetlen jól tartotta mind a GPU/VRAM hõfokokat, mind a hõmérsékletet is nagyon barátságos értéken.
Amire gondolsz az pedig Silent Efficiency nem?😄
Illesztõprogram csomag verzió 8.782.1-101104a-108069E
WU meg aszongya, hogy 8.791
PS:
Eszembe jutott, mit hagytam ki a kártyák közül: A Sapphire 4870 Silent Edition kártyát. A fasza kis kártya volt a 48xx-esek táborában. Szerintem a legjobb!
Notice:
Windows Update-en elérhetõ egy frissebb, ha minden igaz - akkor 10.11-es Cata driver-i. Manuális letöltés és telepítés eszközkezelõn keresztül.
Valóban fent az a verzió WU-n. Én nem szedtem, mert szerintem jövõ héten jön a telepítõs; AMD-s verzió is. MLAA-t kidobták a 10.10e-ben, akkora újdonság ez most már nem lesz, csak az elsõ "hivatalos" HD5xxx MLAA-s Cata + gondolom rágyúrnak a HD68xx kártyákra.
De aki akar lehet vele varázsolni. 😄
Ami Nekem volt 4850 Dual Slot-os hûtõ (baxxott hangos); Giga 4870-es ref. hûtõ (ez sem volt épp halk példány); 4890 Vapor-X pár hétig (teljes mértékben elbaxott egy példány - szerintem Sapphire mellékvágányra tévedt amikor megálmodták 😊; aztán asszem lett a Sapphire 5850-es ref. hûtõs. 2D-ben ugyebár halktalan - 1éb GPU gyorsításokat igyekszem kikapcsolni (mint jútyúb teljes képernyõs videók; film lejátszás) 3D-ben Nekem abszolúte halknak tûnt. Pedig Számomra is fontos, hogy halk legyen a PC, mert nem hiszem, hogy mindenki csutka hangerõn játszik és mindenki autóversenyez; vagy hiperaktív FPS-ekkel zúz. Mostanában megjelent pár db horror kategória játék 😊 ilyeneknél illúzióromboló a hangos VGA; hangos gép. A fülest meg nem mindig tudom elviselni. 😞
Elöl a gépemben egy 14cm-es; hátul egy 12cm venti. CPU-n AC de még egy light-osabb példány. Szerintem igenis a HD5xxx-ek ref. hûtõi nagy elõrelépés az elõzõ ref. hûtõkhöz, vagy akár Vapor-X non-ref példányokhoz képest is.
Most egy ilyen van a gépemben és qrva halk. Nem mintha a ref. hûtõs hûde sok dB-el lett volna hangosabb. 😊
Elõször tartottam tõle, mert Nekem vmi ösztövér megoldásnak tûnik Toxic és Vapor-X között, de kellemesen csalódtam benne.
Én akkor sem hiszem, hogy egy HD6870-esen hangos lenne a ref. hûtõ. 😊 Persze legjobb lenne élõben lecsekkolni. 😉
Saddam Hussein ☑ - Osama Bin Laden ☑ - Moammer Kadhafi ☑ - Kim Jong Il ☑ - Tirexi ☐ - DarkSector ☐
persze megítélés kérdése az egész, de mióta az bennvan, meg 12-es ventivel megy az új procihûtõ azóta kiba. hangos lett a gépem 😞
A valóság azoknak való, akik nem bírják a kábítószert. Nem szenvedek elmebetegségben. Én élvezem! Túl messzire kell mennünk ahhoz, hogy megtudjuk, milyen messzire mehetünk.
Nem hinném, hogy a HD68xx és késõbbi HD6xxx kártyákon ne lenne jó referencia hûtõ alapból. Ezek azért már nem 4850 és 4870-es kártyák.
Picit feleslegesnek is érzem ezeket a megoldásokat.
Saddam Hussein ☑ - Osama Bin Laden ☑ - Moammer Kadhafi ☑ - Kim Jong Il ☑ - Tirexi ☐ - DarkSector ☐
Ez is elég meggyõzõ:
Tuningolt GeForce és Radeon a Gigabyte-tól
"A 40 nm-es csíkszélességgel készülõ Barts GPU a többi Radeon HD 6850-es modellhez hasonlóan ebben az esetben is 960 stream processzort tartalmaz és 256-bites memória interfészt használ a fedélzeti memóriához történõ csatlakozáshoz. A GPU magórajele a referencia 775 MHz-cel szemben itt már 820 MHz-es, az 1 GB-nyi GDDR5-ös típusú fedélzeti memória pedig 4000 MHz helyett már 4200 MHz-es effektív órajelen ketyeg."
Next PC upgrade: 2022
Szigorúan magánvélemény | Can’t spell “STEAL” without EA? | Gamer's Hell: DLC, Early-A, Pre-Order, Seasons, Episodes, Regions, Loot Box, Microtransactions, MS Store, Epic Store.
A védett tartalmak lejátszására ez alkalmas.
Szigorúan magánvélemény | Can’t spell “STEAL” without EA? | Gamer's Hell: DLC, Early-A, Pre-Order, Seasons, Episodes, Regions, Loot Box, Microtransactions, MS Store, Epic Store.
MSI 870-C45|AMD Phenom II X4 955 Black Edition|Sapphire Radeon HD 6950 2GB|Kingston HyperX 4*2GB DDR3 1600Mhz CL9 Blu KIT|FSP Blue Storm Bronze 500W www.powerfm.hu www.zoo.webkontakt.hu
<#idiota>#idiota><#idiota>#idiota><#idiota>#idiota><#idiota>#idiota><#idiota>#idiota>
HONDA - The Power of Dreams - EK4 -
You See My Cross Yeah it Never Falls. You Know It\'s On Till The Break Of Dawn.
MSI 870-C45|AMD Phenom II X4 955 Black Edition|Sapphire Radeon HD 6950 2GB|Kingston HyperX 4*2GB DDR3 1600Mhz CL9 Blu KIT|FSP Blue Storm Bronze 500W www.powerfm.hu www.zoo.webkontakt.hu
Saor Alba
Konkrétabbat nem tudok 😄
Akkor még mindenki hülyének nézett, hogy minek ekkora 😄
De nekem lett igazam.
7800gtx-sli hez elég volt, meg 5 winyó, 2 dvd.
Sokat számít mivel game-elsz. Ha ARMA, ARMA 2 akkor baxhatod a HD5870-esed, ha nincs mellette 4 magos CPU, vagy MS Flight Simulator. Ha Metro 2033; STALKER 😊 cseszheted a 4 magos CPU-d, ha nem pakolsz bele egy izmos VGA-t.
Most a 6870-es nagyon jó választás és árban is nagyon nyerõ.
Pedig ezek a felhõben futott programok is ugye azt a célt szolgálják, mint a konzolok, csak ugye másabb módszerekkel érik el a hatást.
Kíváncsi leszek, hogy mi lesz majd az egészbõl.
Ezt nem hittem volna, mivel hogy már az 5870-hez sem ajánlgatnak már 2 magos procit, pedig a 6870 sem sokkal lassabb VGA. Legalábbis így hallottam.
Karácsonyra akkor lehet meglepem majd így, hogy már saját fizetésem van, meg pár hónapja full HD monitorom. 😊
Azért full HD-t csak jobban bír a játékok többsége 6xxx-es ATi-val, mint 4xxx-essel.
Ha furán néz ki a stílusom, az azért van, mert picit ittas vagyok. <#banplz>#banplz>