90029
  • Carmang
    Vagy a VGA fáradt el, vagy a monitor. Készülj fel pénzkiadásra :)
  • arty
    anno a 6950em fáradt így el... @6970-ként, annak órajelein használtam, a "végére" viszont kénytelen voltam 6950es órajelekre visszavenni... lehet egy pasztázás megoldotta volna, inkább váltottam 7850re :)
  • macleody
    Kb. 2 éve működik így a kártya, soha semmi bajom nem volt vele. Lehet elfáradt, de alapórajelen is tegnap olyanokat művelt, hogy csak kamilláztam. Fekete képernyő, kis csíkok villództak a desktopon. Mindenesetre ma kipucoltam a gépet, volt benne "némi" porcica :) Próbáltam cars-sal, meg assetto-val, eddig nem jelentkezett a hiba. Kaja után meghajtom valamivel. Egyébként a tesztprogik marhára nem érdekelnek mióta faszán belőttem az órajeleket a tesztekben, aztán az első játéknál fél perc alatt elhasalt a gép :)
  • arty
    nekem ennél jobbak a tapasztalataim, de anomália nélküli OC-t még én se láttam :D

(ha más nem, pl mostanában a 970el az oc-ző software akad össze játékokkal.............. zseniális :( )
  • broman191
    Eddig én még olyan OC profilt nem tudtam összehozni egyetlen karimmal sem, hogy minden játékban tökéletesen működött volna a +x MHz GPU órajel és + y MHz memó órajel...anno a legelmékezetesebb eset számomra az Alan Wake volt, ami pár perc után kimerevítette a képet, akár +1 MHz GPU húzásra is... :D Ellenpéldának ott volt a Metro 2033, amellyel játszottam akár egy egész délutánt is gond nélkül, 'vérzik a nyaka' OC mellett, jelentősen túlhúzva, a futásteljesítményben is érzékelhető különbséggel. Persze volt amikor 2-3 óra után driver hibát dobott, de kilépve aztán újra elindítva ment tovább, akár annál hosszabb időre is... A Skyrim hasonlóképpen, amikor már azt hittem minden rendben lesz, egyszer csak beakadt hosszú órák után...a legtöbb játékban így volt, nagyobb húzás mellett. Persze ha az ember nem játszik 1-2 óránál többet OC-s karival gondmentesen, még a végén el is hiheti, hogy megalkotta az OMG OC profilt... :)
    Egy-egy játékban ideig óráig stabil(nak ható) OC-t elhiszek, de lényegesen húzott, betonstabil, akármiben működő példát életemben nem láttam. Gyári OC kiadású karit kivéve persze.

ui.: #88263: Jaja, a sok bench meg stressz teszt a stabilitás mérésére tökéletesen alkalmatlan, én is pörgettem a FurMark szőrös fánkját egy óráig, stabilnak hitt magas OC nyomán, aztán a legtöbb játékban ugyanaz a beállítás 10 percet sem bírt élesben...a '3Dmark lefutott egyszer look at dem pointz yay' sem jelent semmit, lehet hogy tovább tesztelve 3 esetből kétszer már nem futna le...de ha meg is lenne a 3/3, akkor sem garancia az éles játék közbeni stabilitásra... :)
    Utoljára szerkesztette: broman191, 2016.03.14. 11:29:27
  • arty
    nem szívesen? pedig lehet kénytelen leszel :D
  • benőmenő
    Ilyen az OC. -there i fixed it.
    Én is jártam úgy, hogy az összes releváns bech és stressz teszt simán futott, majd egy fps korlát nélküli menü a dmc4-ben, vagy valami más konkrét játék meg olyan hibákat produkált, hogy csak néztem.
    Hacsak nem híresen nagy OC potenciálú chippet sikerült venni nem is igazán éri meg a belefeccölt időt és a teszteléssel elfűtött áramot.
  • macleody
    Ha te mondod :)
  • broman191
    Ilyen az instabil OC... :)
  • macleody
    Nálam 1100MHz, 1400Mhz. Érdekes, most du. 3 óra óta nem csinálja, akkor jöttem haza és kapcsoltam be a gépet. Délelőtt meg vagy 4-szer eljátszotta.
  • Jim Morrison
    Nekem is 7850 van, jelenlegi beállítások overdrive ban:
    1005 Mhz
    1265 Mhz
    +7%
    Próbáld meg ezeket, nálam gyári hűtő mellett ezen nincs gond. Nem sok de valami :)
  • macleody
    Nem szivesen játszanék alap órajelen egy 7850-essel, így is elég lagymatag a kártya. Megpróbálok majd egy driver újratelepítést :)
  • broman191
    Próbáld alap órajeleken, akkor elvileg nem lehet gond. Ha esetleg új driver verzió került fel a legutóbbi játék óta, akkor esélyesen az lehet a gond, bizonyos driverek hamar belerondíthatnak egy előzetesen stabil tuning profilba... :)
  • macleody
    Igen, húzva van, de eddig nem csinálta, ma kezdte el. Nem ír ki semmit. Ja és nem csak játék közben csinálja, simán asztalon is.
    Egyébként érzem a pályát, főleg mikor lemegyek a fűre, meg neki a szalagkorlátnak. Na olyankor kurvára érzem :)
    Utoljára szerkesztette: macleody, 2016.03.13. 17:57:32
  • Jim Morrison
    azt a pályát amúgy is érezni kell, nem kell látni

Egyébként túlhúztad kicsit? Nem ír ki olyat, hogy a displaydriver megállt majd újraindult?
  • macleody
    Nálatok nem jelentkezik olyan hiba, hogy 2-3 másodpercre elfeketedik a képernyő? Marha jó mikor Nordschleife-n csapatom és a kanyarban előjön ez a szarság.
  • broman191
    Tetszik, ha legalább ennyit fognak gyorsulni az AMD karik a többi DX12-es játék alatt is... Komoly, hogy a régi csúcs rebrand R9 280X vs GTX 770 harcban mennyire alulmarad a GTX 770. Az pedig hogy az R9 380 4 GB-os verziója még egy hangyányival lassabb is mint a 280X...loál. A 780 Ti -3%-a meg mi a flying f*ck...envidiááá. :D
    Utoljára szerkesztette: broman191, 2016.03.11. 18:00:19
  • Solt
    Nem rossz... :)
  • Solten
  • Solten
    Ashes of the Singularity DirectX 12 Mixed GPU Performance

Mas:

Utoljára szerkesztette: Solten, 2016.03.11. 09:16:00
  • benőmenő
    16.3 hotfix
    Resolved Issues:
    Core clocks may not maintain sustained clock speeds resulting in choppy performance and or screen corruption (Fixed with new Power Efficiency feature toggled to off)
    Gears of War Ultimate Edition - Random freezes may be experienced during gameplay
    Ashes of the Singularity 2.0 Benchmark now supports DirectFlip
    XCOM 2 flickering textures may be experienced at various game locations
    Rise of the Tomb Raider™ - The game may randomly crash on launch if Tessellation is enabled

Known Issues:
    A few game titles may fail to launch or crash if the Gaming Evolved overlay is enabled. A temporary workaround is to disable the AMD Gaming Evolved "In Game Overlay"
    Installing via command line may not work for some users. As a workaround please use the default GUI installer
    League of Legends may experience some graphical corruption on characters death animation in AMD Crossfire™ mode
    Rift may experience a hang when playing with FRTC and V-Sync enabled. As a work around users are suggested to disable V-Sync
    Plants vs Zombies: Garden Warfare 2 may experience some flickering in AMD Crossfire™ mode
    Rise of the Tomb Raider may experience graphical corruption in some cinematics
    The Division may experience flickering in AMD Crossfire™ mode
    Star Wars Battlefront users may experience flicker in AMD Crossfire™ mode on battle and tutorial loading screens
    Star Wars Battlefront users may experience ground texture issues in certain locations on Survival Hoth missions
    Utoljára szerkesztette: benőmenő, 2016.03.10. 13:42:28
  • Solten
    Bravooo!

• arty
    microsoft és az ő tesztje.... sokat ér.
  • broman191
    ...és még WHQL minősítésű is volt, nem valami fércelt béta...
  • Solt
    Isten ments!!! :D Itt van magyarul is! :D
  • arty
    valaki törölje innen ezt a hangulatkeltőt!
  • broman191
    flame/ Köztudottan az AMD-nek vannak sz4r driverei ugye... /flame
    Utoljára szerkesztette: broman191, 2016.03.09. 16:52:58
  • Palinko
    ja, a kontrollált "kiszivárogtatás", egyébként az infóim innen vannak most
  • broman191
    Én még ott tartok, hogy az év második felében érkezhetnek a leghamarabb az új csúcsmodellek (minden más meg 'when it's done'), így hosszú ideig nem számítanék mérvadó infóra... A megjelenéstől egy hónapra pedig már javában indul majd a hype, hivatalos közlemény várható napra pontos megjelenéssel és nem mindenféle pletyka 16' Qxyz-ről... Nagyjából mint a játékok megjelenésénél... :)
  • Palinko
    nyilván valamennyire képlékeny a megjelenés, de honnan tudod hogy a jó 1 hónappal előtti pletykát olvasod? :D mert ha valaki bekamuzza hogy márciusban jön, az még nem biztos, hogy igaz, hiába egy hónapra előre jósol.
  • Solt
    Így van... Lara seggére én is igényt tartanék, és semmi kedvem az NV-vel közösködni! :D
  • broman191
    Pletykák...a megjelenés előtt 1 hónappal majd mérvadó lesz az ilyesmi 'hír'... :)

ui.: A Lara segge dolog számomra inkább jókívánságnak hat, inkább jusson nekik valami közel-keleti kecske...
  • TBTPumpa
    Múltkor még azt írták, hogy retkes Pascal tavasszal jön. Most meg már ősszel? Menjen ám az Nvidia Lara seggébe. Így is 2 éves lesz már a GTX970/980 úgyhogy ideje mielőbb leváltani, mert az ájti meg a pöce géming ilyen.
    Nehogymár megint AMD-t kelljen vennem!
    Utoljára szerkesztette: TBTPumpa, 2016.02.04. 16:18:38
  • Palinko
    ettől jóval régebbire számítottam :)
  • repvez
    Jelenleg nagyon nem akarok sokat költeni a gépre, már nem olyan nagy prioritás a játék, de a lapomba ez a CPU a legnagyobb ami még belemegy igy ki akarom aknázni a lehetőségeket ha ezzel még pár évig kihúzom .
    Eddig még nem okozott gondot ez a lap sem (asrock 970ext4), ha meg majd lesz akkor meg cserélem .Húzni nem akarom .
  • Gruandag
    a 280 meg a 380 nem egymas atnevezese. a lapka is mas. De igaz ha polarist akarsz mindenkepp akkor nyilvan meg kell varni :)
  • Palinko
    akkor minden okés, viszont ha még annyi beleszólást megengedsz, hogy ne a jelenlegi alaplapod miatt vegyél x procit, hanem mert tetszik, jó ár érték arányban van a proci. tudom, hogy alulértékelt az alaplap szerepe, de ha az is hasonló korú mint a jelenlegi gpu-cpu akkor hidd el jobban jársz, ha komplett cseréled, akár ramokkal is, mert azokból is jött már azóta gyorsabb meg DDR4 család is jött, ráadásul az alaplapon lévő kondenzátorok sem lettek fiatalabbak az évek során, simán benne van, hogy több fejfájást okoz az új konfig mint örömöt a régi lap miatt.
  • repvez
    Az annyira nem gond, mert a jelzett időpont elött nem lenne meg rá a keret , várni tudok, ha eddig kihuztam a 4850essel akkor ezt a fél évet is.

380ast meg azért nem akarok venni amit le is irtam, hogy tulajdonképp egy 7850es alapokra épitett chip ami már 2x át lett nevezve,a 280as is szinte ugyan ez.ÉS akkor már egy friss eresztést vennék amivel ujabb éveket tudnék kihuzna, és valószinúleg abban már minden eleme a DX12es alapokat veszi célba kompromisszum mentesen és talán VR-ben is jobban teljesit.
    Mellé egy 8320E procit tudnék még fejleszteni a jelenlegi lapomba.
    Ha hinni lehet a pletykáknak akor azzal is profitálhatok a többszálú végrehajtás miatt
  • Gruandag
    Akkor miert nem veszel egy 380 vagy 380X karit? Az uj szeria lehet jobb lesz, de nem 60k ért.
  • Palinko
    öhm, attól kicsit tovább kéne várnod a Polaris 2016 közepén jön, az AMD főnök úgy fogalmazott, hogy kiadják az iskola szezon előtt. szóval augusztus a legutolsó dátum, ha ő is arra az iskolakezdésre gondolt amire én :D logikus is lenne mert a konkurencia Pascalja szeptember közepe körül jön, ha helytállóak a pletykák