AMD Radeon Series

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

darki81
lehet neked is túlmelegszik a kártya

★ d λ r k i Steam http://steamcommunity.com/id/darki81 ★

tomo05
Hy! Lenne egy problémám. Elég gyakran (2-3hetente kb) olyat csinál a gép, hogy játék közbe bejön egy csíkos kép vagy elsötétül a monitor és 5mp múlva a hang beakat. Restart...<#conf><#wilting>
Nem volt valakinek ilyen problémája? (haveromnak is ezt csinálja)

|MSI H97 Gaming 3|Core i7 4790K 4GHz|16GB Corsair Vengeance Black|MSI GTX 980 Ti Gaming 6G| |Seasonic S12G 550W|Samsung 850 PRO 128GB |WD 2TB & 2x WD 1TB|Corsair Carbide 200R|

darki81
Hello all!

Nekem van egy ati radeon 5870-em, és rohadt forró a kártya, ezért felhuztam 50-rõl 80-ra a ventit, meg gondoltam megnézem mennyi a hõfok ha teljesen lehuzom a cpu-t meg a memoriat 600-600-ra a catalystben, de most amikor felakarom húzni vissza, avgy az alapértelmezettre kattintok, akkor fekete lessz a képernyõ, és csak a reset gomb segit!
Hogyan lehetne visszaállitani, vagyis mért lessz fekete a képernyõ? Olyankor várnikéne?
Elötte meg auto tuningot nyomtam, és 2 órán keresztül fehér volt a képernyõ, ott is csak a reset gomb segitett!
Ötlet?

&#9733; d &#955; r k i Steam http://steamcommunity.com/id/darki81 &#9733;

Ne vedd magadra... Poival direkt szívjuk egymás vérét... 😊

Nekem sem moduláris tápom van jelenleg, de, ha már elhatározom magam a váltásra, akkor olyat veszek, mert engem zavarnak a felesleges kábelek, a kötegelõs módszerrel meg nem vagyok kibékülve...

www.smart-bus.hu

arty
+20-25%

Forza.

IMYke2.0.0.0
Akkor én is az vagyok, mert nem moduláris tápom van, és rohadtul nem izgat, hogy van néhány összekötegelt, de nem használt tápkábel a gépem belsejében (amit nem nézetegek, mert nem érdekel)? <#nemtudom>

Szigorúan magánvélemény | Can’t spell “STEAL” without EA? | Gamer's Hell: DLC, Early-A, Pre-Order, Seasons, Episodes, Regions, Loot Box, Microtransactions, MS Store, Epic Store.

Megértem, hogy valamivel magyaráznod kell, hogy trehány vagy... <#ticking>

www.smart-bus.hu

pointer4
Jó, hát nem mindenkit csak egy cérnaszál választ el a homokos énjétõl <#zavart1>
Ha 3 drót félre van rakva, akkor attól még tudok majd éjszaka aludni.
Legalább nem veszítem el, mert mondjuk elkeveredik a polcról.
jetblack
Sapphire PCIE HD 5750 512MB DDR5 mennyivel szarabb egy 5770-nél ? tudnátok nekem segíteni?

ASROCK Fatal1ty Z270 Gaming K4 ,Core i7-7700k,G.SKILL RipjawsX 16GB,GTX 1070,EVGA Super NOVA 850WG2,CoolerMasterMasterCasePro5,Sennheiser G4ME ZERO,Sound Blaster Z,Cherry G80,Acer Predator XB271HU

Loál János
Abszolút megértem, én is így vagyok vele. -.-

Véletlenek nincsenek, csak walaki annak nevezte el őket véletlenül.

Köszönöm, de van még egy úri hóbortom... csak újat veszek... 😊) Szeretem én kicsomagolni, és elvenni a szüzességét... mint a csajoknál! 😊

@Poi: Ez olyan, mintha most is pelenkába szarnék... vágod, attól, hogy megszabadultam tõle, a szar még ott van! 😄

www.smart-bus.hu

pointer4
Erre találták ki a kábelkötegelõt 😄 Adjak? Van sok színben, hosszban 😄
Loál János
Van egy újszerû Cooler Master Silent Pro 500-as tápom eladó ócsóé, ha netán izé... <#gonosz1>

#67644, arty: én mostanában váltottam moduláris tápra, és azt kell mondjam: az életben többé nem akarok simát. Baromira kényelmes, jól kezelhetõ, ezáltal gyors/gyorsan módosítható is.
Minden tápnak ilyennek kéne lennie! <#idiota>

Véletlenek nincsenek, csak walaki annak nevezte el őket véletlenül.

Lehet, de én tényleg agykukit kapok a sok felesleges "madzagtól"... 😊

www.smart-bus.hu

pointer4
Na jó ez az AIDA64, igazából különbség nincs tényleg az Everesthez képest, csak az, hogy a konfigot nem lehet áthozni. (legalábbis nekem nem sikerült elsõre)
Másodikra meg már ilyet csináltam: 😄

sample
arty
"Ha már veszek, akkor moduláris kell."

úri huncutság 😊 szerintem tízezret semmiképp sem ér, azt inkább direkt teljesítménybe ölném (jobb proci, több ram, jobb vga, stb)

Forza.

Szolgálunk és védünk, azaz száguldunk és félünk... vagy valami ilyesmi! 😄 Nincs mit... 😉

www.smart-bus.hu

Köszi!
Ez gyors volt!<#zavart1>

Rengeteget! A w7-s "beköszönõ" kép csak felvillan, majd a rendszer használatra kész. De nem csak a töltési idõ csökken, hanem komolyabb textúrákat használó játékoknál a minimum fps is megnõ... nem kerregteti a vinyót, nincs töltögetés...

De ez itt nagyon off... EZT olvasd át...

www.smart-bus.hu

Hali!
Azt akarom kérdezni, hogy SSD-tõl mennyit csökkent a töltési idõ (játékoknál, meg WIN bootolásnál), mennyit gyorsult úgy általában a géped? Megéri beruházni egy ilyenre? Csak mert én is gondolkodom egy SSD-n... <#whatever>
Köszi!

Sir Quno Jedi
kúva gyorsan kell nyomogatni és kész...

I7-4790K, ASUS SABERTOOTH Z97 MARK2, 16GB DDR3, ASUS STRIX GTX970 4GB 2xSLI, Samsung 256GB SSD 840 Pro MLC, 10.5TB HDD, Dell U2711H (2560x1440), CM Stryker, Scythe Mugen 3

pxxl
ja, am van topikja...

All hail the double x!

MR ME
ja

A valóság azoknak való, akik nem bírják a kábítószert. Nem szenvedek elmebetegségben. Én élvezem! Túl messzire kell mennünk ahhoz, hogy megtudjuk, milyen messzire mehetünk.

Kontrakcio
szevasztok! srácok, dead space 2 -ben állandóan meghalok a metrós résznél mikor ugrani kell a vagonba, ugye, kapaszkodom, ott E kéne nyomni, de nyomogatom meg folyamatosan nyomva tartom de igy is ugy is leesem :S

béna vagyok?

TM-486SPS (3 ISA, 3 PCI)/AWARD 1995-SiS/, AMD 486DX100,100 MHz, 32 (2*16) MB,HD: 1 GB SCSI, FD:1,44 MB, SONY SCSI CD CDU-415, QLogic SCSI, I-A16C (Vibra16c), VGA S3Trio V64+,

IMYke2.0.0.0
Értem - akkor bizony, tényleg ki kell pengetned a 20+ ezer Forintot érte, majd.

Szigorúan magánvélemény | Can’t spell “STEAL” without EA? | Gamer's Hell: DLC, Early-A, Pre-Order, Seasons, Episodes, Regions, Loot Box, Microtransactions, MS Store, Epic Store.

Igen-igen... csak, ha már váltok, akkor egy moduláris 600W-s kéne a biztonság, és a jövõ miatt! 😊 Az meg ugye 25-28 ezer... szóval megy az agyalás...

@67632: Ha már veszek, akkor moduláris kell... elég kevés plusz kiegészítõm van, és agyfaszt kapok a kábelrengetegtõl... 😊

@67633: Na igen... és akkor még az új monitort ( dell u2311h ) és a 120GB-s ssd-t nem is számoltam! 😄 Inkább kurváznék... én marha... 😄

www.smart-bus.hu

IMYke2.0.0.0
Ennyibõl kihozok egy erõs középkategóriás PC-t 😊

IMYke2.0.0.0

Ez a szimulátorozás önmagában "pénzkidobás"... pontosabban inkább úgy mondanám drága hobbi! :S G940: 75000.-Ft, G25: 55000.-Ft, TrackIr: 35000.-Ft... ez csak az elmúlt 3 év nagyobb kiadása kizárólag a szimulátorok miatt... :S

www.smart-bus.hu

IMYke2.0.0.0
Igen, tudom - illusztrálni akartam azt, amit korábban írtam: "Elég lehet, de én túlbiztosítanám (ahogy tettem mindig is), és minimum 450-est vennék hozzá."

Manapság 400 W nem elég.

IMYke2.0.0.0
S akkor én mit mondjak? 😊
A "Fallout 3" és a "Titan Quest: Immortal Throne" alatt is érzem, hogy erõsebb VGA kellene. (Optimális az lenne, ha egy erõs 4 magos társaságában)

Fallout 3-nál mindent (tényleg mindent) maxra állítottam, és FHD-ban játszom (otthon): a hatalmas játéktér (Wasteland) mellett érzem, hogy lehetne gyorsabb is.
TQ:IT esetében pedig sehol máshol nem akad, csak akkor, amikor a teleport animáció elindul, meg van egy terület, ahol sok millió kis tûz ég.

De, ahogy írtam, tudom hogy értelmetlen lenne még nekem is váltani: nincs még a piacon olyan játék ami miatt megtenném.
A repülõgép- és harci szimulátorok rajongóit meg tudom érteni .

Ezt ismerem, de a mostani kártyákra már nem nagyon igaz... fõleg, ha szeretnék 6970-t varázsolni a 6950-bõl. (amíg még kapható ilyen)

Húzott Q9550 + @6970-nek már tuti, hogy nem elég a 400W-s táp... PH tesztben metro alatt 400W-t környékét mértek vele!

www.smart-bus.hu

Igen, csak amikkel játszom, azok a GTX460-l pont határesetek full hd-ben szûrõkkel...

Egyébként én is a ház felé hajlok, de egyelõre még nem jutottam dûlõre...

www.smart-bus.hu

IMYke2.0.0.0
Prohardver.hu - Mire elég 400 Watt?

"Értékelés

Tehát akkor egy jó minõségû 400 wattos táp elég mindenhez? Lényegében igen, bár a teljesen korrekt válasz az, hogy majdnem mindenhez. Ha valaki nem használ abszolút csúcskategóriás GPU-t, akkor még komoly négymagos processzorral ellátott gépbe sem kell 400 wattnál nagyobb táp. A Chieftec modellje megmutatta, hogy az ágak elosztásában viszont probléma lehet már olyan grafikus kártyáknál is, melyek teljesítménye jelenleg a felsõ-középkategóriába sorolható. Ha ilyen esetbe futunk bele – játék közben lekapcsol a gép – akkor tápcsere elõtt érdemes átvariálni a csatlakozókat. Nem vizsgáltuk meg azt a viszonylag gyakori esetet, amikor több merevlemez kapcsolódik a géphez. Nem, mert a mai winchestereknek a számítógép bekapcsolásakor jelentkezõ pillanatnyi maximális fogyasztása 10 watt körüli, amikor pedig már felpörögtek, ennél lényegesen kevesebb az igényük."

Tesztalanyok:
Chieftec GPS-400AA-101A
Cooler Master eXtreme Power 400
Enermax Cyclops 405
FSP ATX-400PNF

IMYke2.0.0.0
Én a VGA-vásárlást most nem erõltetném. Te is tudod: a felgyorsult termékciklus miatt, gyakorlatilag 3 hónap alatt az új VGA árának negyedét el is buktad, mert jön a következõ erõsebb VGA évvégén.
A GTX460-al el tudsz lenni még egy ideig.
A PC-ház vásárlásra már költenék (egy jó alap a legfontosabb), ahogy a tápegységre is.

Jakuza001
Nincs semmi gond a kartyaval, valoszinusitem, hogy a gyari huto van rajta es azok tervezese eleg gagyi.
egy ido utan felszivnak rengeteg port ami osszeall es lerakodik a venti legcsatornajaban es elallja a levego utjat.

Szepen vedd le a hutot es levegovel fujasd ki, esetleg lehet, hogy le kell szedned, hogy ki tudd rendesen tisztitani, ilyenkor ha mar megtetted mehet az uj paszta is a GPU magra.

Ha nem segit es es viszonylag nem draga hutot akarsz, akkor arra a tipusra javaslom a ARCTIC COOLING Accelero S1 Rev. 2-t.

Felcsatolsz ra +2 12 vagy 8 cm-es ventrit, akkor 50 fole sem nagyon megy terhelten a VGA hofoka.
amugy lehet hozza venni kulon Turbo Modul-t is 2500 penzert is amin van ket kisebb ventri, de a 12cm-es hutot jobb megoldasnak hiszem.

Amugy pedig szerintem eleg lesz az is, ha kitisztitod az original ventrit, hogy a helyzet normalizalodjon.

Na igen... csak már hetek ( hónapok óta ) nyûglõdöm! 😄 Lenne max 30-40ezrem egy kis gépfejlesztésre... viszont a 400W-s FSP BS2, már határeset... ráadásul a házikóm is cserére szorul, mert nem az a szellõs, helyben gazdag típus...

Na most egy rendes táp, amivel a következõ 3-5 évben nem kell foglalkoznom, 25-30 ezer. Egy rendes kuckó, ami jól szellõzik, és hely is van benne bõven, hogy ezzel se kelljen a következõ 3-5 évben foglalkoznom, szintén 30 ezer környéke.

Viszont, ha 40 ezer környékén el tudnám adni a gtx460-m, akkor tudnék venni egy HD6950-t... viszont, ha ennek meg kevés a 400W-s táp, akkor befonom a szemöldököm! 😄

Nagy dilemma, hogy honnan kezdjek a dologba... 😄

www.smart-bus.hu

Jakuza001
Minosegi tapnal eleg, de ha mar minosegi tapot 400-as veszel, akkor ott mar nem szamit a 1-2k plussz, amiert az adott tipusbol egy nagyobbat 500-550 koruli tapot kaphatsz.

IMYke2.0.0.0
Elég lehet, de én túlbiztosítanám (ahogy tettem mindig is), és minimum 450-est vennék hozzá.

Urak!

A 6950-nek elég lehet egy 400W-s táp? ( minõségi )

www.smart-bus.hu

setuh
Az arnyekolas nekem is oan es masik gepen is amiben nvidia van,a masikat nem tudom...

\"I knew all the rules, but the rules did not know me Guaranteed\"-Eddie Vedder

w77d
érdemes leszerelnia hûtõt és úgy alaposan kitisztítani.. el nem tudod képzelni mennyi szar van benne még akkor is ha kívülrõl tisztának látszik.. és amikor levettem anno a 4870x2-esem gyári hûtõjét ami két évig csak külsõleg volt tisztítva azt hittem rosszul látok 😄

repvez
azon már túlvagyok 😞
[HUN]FaTaL
Fújd ki a port belõle.

http://goo.gl/gd6Zi5

repvez
több mint 2 éves a kártya sapphir 4850-es.
eddig az elözö években még nyáron sem volt vele probléma, nerm tudom mi lett vele.Az ujrapasztázás menynit jelentene ha cserélem?
kifli
külön progival lehet flashelni, ha szerencséd van abbol kaptál, amiben feloldhatóak a shaderk, és akkor elvileg tényleg 6970 lesz belõle húzás után.
Kontrakcio
Hát, hogy õszinte legyek, fingom sincs, én kb annyit tudok mint ami a tesztek mutatnak, h ha huzom akkor kapok egy teljse értékü 6970-et, de még nem probáltam. Amugy, hülye kérdés de hogy is müxik egy a dual biosos téma? van egy pöcök az oldalán 2 állással, az alap a gyártó a veled szemben lévõ jobb állású, meg a bal ami a felhasználó konfigurálja? és mivel lehet, ugyan ugy CCC-ban?

TM-486SPS (3 ISA, 3 PCI)/AWARD 1995-SiS/, AMD 486DX100,100 MHz, 32 (2*16) MB,HD: 1 GB SCSI, FD:1,44 MB, SONY SCSI CD CDU-415, QLogic SCSI, I-A16C (Vibra16c), VGA S3Trio V64+,

KranaZoli
Milyen a VGA?! Jól szellõzõ kuckó.

AsRock Z77 Extreme4 | Intel Core i7 3770K | Kingston HyperX Fury Blue 32GB 1600MHz DDR3 | MSI GeForce® GTX 1070 GAMING Z 8G | Kingston 352GB SSD | XFX XTR Series 650W | 24MP57VQ-P IPS 24" | Windows 10

pointer4
Hûtõ csere nélkül?
Nagyobb térfogatú levegõt kell megmozgatni a bordák között, vagy hidegebb legyen a közeg amivel érintkezik.
Egyszerû ez elméletben.
Gyakorlatban meg hûtõt cserélni egyszerû.
<#nemtudom>
Ha 1 évnél régebbi a kari, esetleg újrapasztázás segíthet. De levenni le kell a kártyáról akkor is.
repvez
valaki tud valami megoldást hogyan lehet jobban levenni a höfokot a VGA-rol plusz hütö vétele nélkül
ezt az alábbi tesztet egy 10 perces ARMA2 alatt csináltam
Höfokok és venti fordulat.