AMD Radeon Series

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Magiszter
Legalább is a Crysis az így fut. Lehet feltolom a pecseket is rá, mert csinál fura dolgokat. 😊

Magiszter
Mivel nem lehet a játékon belül átállítani @60-ra ezért de...

arty
de a játékokat ugye nem 1080/50hz-en tolod??!

Forza.

arty
128bit 512mb ddr3 700mhz cakkpakk mindenre

kb 32mb-t eszik az OS, maradékkal lehet "játszani" - ehez képest a pécé cuccok nagyrésze ennek dupláját, tripláját használja, ergo a konzol miatt a ram tuti nincs visszafogva

Forza.

Magiszter
Nah megvan a megoldás. De az AMD-ATI is bekaphatja bõ nyállal, hogy nem tudnak egy normális drivert megírni.

A megoldás: Le kell venni Windows alatt a kijelzõt 1080p@50-re, majd ott újra beállítani a Scale-ing-et. Ez után le Apply-zod, majd visszateszed natív 1080p@60-ra. Nah ez után már jól meg a dolog.

De akkor is bekaphatják!

Pedig ez a becenevem! 😄

www.smart-bus.hu

Her Laca
<#pias>Ne légy gonosz.
Ez egy jel!😊

Rájöttem, hogy uralkodni nem is nehéz, csak trónhoz jusson az ember ebbe a tolongásba.

Na, ez egy jó ötlet! Próbáld ököllel... hátha! <#hehe>

www.smart-bus.hu

Magiszter
<#boxer>

Sehogy! A fekete keret a monitor része! <#idiota>

www.smart-bus.hu

Magiszter
Megpróbálom pontokba szedni akkor a dolgot, mert így nem jutunk 1-rõl a 62-re.

- FullHD monitor (1080p), natívban használva.
- A monitor a kép nyújtására van állítva, felbontástól független
- Windows 7 SP1 van fönt, kb 1 órája telepítettem
- Catalyst 11.2-van fent, hivatalos oldalról letöltve
- Scaleing 0%-ra van levéve
- Windows felület alatt mûködik a fenti opció, nincs fekete keret.
- Teljes képernyõs játékok alatt van fekete keret.

Kérdés továbbra is: Hogyan tudom játékok alatt megszüntetni a fekete keretet?

[HUN]FaTaL
xbox: 480mb mindenre

wtf? xboxon nincs videóram az 512mb ram mellé? Én még nem néztem mennyit használ, mert kb leszarom amíg megy 😄

#69198: Akkor passz, pedig erre gondoltam :S

http://goo.gl/gd6Zi5

arty
tv vagy monitor?

Forza.

Magiszter
Nativ FullHD-ba van rakva minden mindenhol, máshogy nem is használom a monitort, mert nem sok értelme lenne az 1080p-nek.

Most azt néztem, hogy ha ablakosba teszem a crysis-t akkor normálisan használja, ha visszarakom Full Screen-be akkor megy a keret. És egy ku.va beállítási lehetõséget nem találtam arra vonatkozóan, hogy a 0%-os Scaleing-et használja ha beledöglik is.

arty
pc: 700mb ram + 500mb vram = 1200mb ramhasználat
xbox: 480mb mindenre

nem látom az összefüggést 😉 (pláne h xboxon akad/szaggat keményen - állítólag)

Forza.

[HUN]FaTaL
Talán tedd a crysis felbontását a kijelzõ natívjára, különben a kisebb felbontásban keretben fog megjelenni.

Magiszter
Ma vettem egy HD6870-et, friss Windows 7 SP1, Legfrissebb driver, de már ott tartok hogy kettétöröm a kártyát, vagy géppel együtt dobom tûzre:

HDMI kábellel használnám, mert azon jön a hang is, ám ugye a fekete gyászkeret ott díszeleg a képernyõn. Mondom sebaj, laptoppal is ez volt. Size-t átraktam 0%-ra*, windows-ban faltól-falig megy a kép, szóval frankó. Ám ahogy elindítottam a Crysis-t, azonnal visszaugrott a keretes baromságra. Hiába állítottam én bármit is, a játékban ott maradt.

Nah akkor most erre mondjon nekem valaki megoldást SOS, mert már szét.asz az ideg!!!

* Ekkora elcseszett baromságot is ki talált ki? Hogy HDMI-vel összeugrasztja a képet Default-ban...

Jakuza001
Nem kell fosni mire elhalnak addig az egesz kb egy forintot nem fog erni az ujabb technologiaknak koszonhetoen. 😄

Amugy ajanlom szemlelteteskeppen egy SSD-vel levaltani a laptop vinyot, ami olyan latvanyos gyorsulast hoz, hogy csak pislogsz. 😄

A desktop gepeknel nem annyira latvanyos de ott is szemmel lathato a kulonbseg.

oneal1
köszi az 5850-6850 összehasonlítást

!Forza Ferrari!

[HUN]FaTaL
Nem igazán a nyíltságra gondoltam, sokkal inkább a több objektumra, amit látsz, bár nem iRacingeztem de gondolom nem jelenít meg várost pl. 😄

A RAMból pedig azért használ csak annyit mivel konzolátirat (mint minden kb) és a fosboxban 512mb ram van...

pointer4
Azért hoztam az iRacinget példának, mert az a leg gépigényesebb autós játék kb a piacon, (ez volt az egyik ok, amiért gépet cseréltem) egészen eddig 😄 Érthetõ is, a dinamikus árnyékok, a fizika, kidolgozott modellek-pályarészletek a lazerscan, stb miatt. Csak meglepett, hogy egy még jobban ki se nézõ Arcade játék mindjárt kb 5x gépigényesebb 😄
Az meg hogy nyitott vagy zárt a játék, az tökmind1, csak annyival kellene épp foglalkoznia a gépnek amit látok is. Ráadásul ez inkább RAM-ban kellene, hogy problémát okozzon, illetve a winyóról húznia be a többi térképszakaszt.
Van 8km-es pálya is iRacingben, négyzetkilométerben az se kevés, még sincs számottevõen nagyobb gépigénye mint egy pici oválnak.
[HUN]FaTaL
Én nem mondtam, hogy tökéletes (sõt, igen messze van tõle, szerencsére foltoznak azért, bár egyelõre csak a multi részt pedig rengeteg alap feature hiányzik), de nem szeretem mikor nyílt játékot egy zártpályás cucchoz hasonlítanak. 😊 TDU meg jóval kevesebb shadert és egyéb effektet használt + itt a körülötted lévõ dolgok (épületek, kocsik meg a többi szarság) ránézésre is több poligonból áll, mint az elsõ részben.

KranaZoli
5850 (6850 és 6870 között van)

AsRock Z77 Extreme4 | Intel Core i7 3770K | Kingston HyperX Fury Blue 32GB 1600MHz DDR3 | MSI GeForce® GTX 1070 GAMING Z 8G | Kingston 352GB SSD | XFX XTR Series 650W | 24MP57VQ-P IPS 24" | Windows 10

DONGUBA
nekem ajanlotta haver vegulis annyira nem volt rossz vetel 12-ert vettem

Megcsillan a fény az Old Traffordon,Átszáguld a labda a gólvonalon.Együtt forog a labda és a lélek,Vörös Ördög leszek, amíg élek!

Lol. Honnan lett a fórumon ennyi HD4730? Mikor én vettem azt mondtátok, és így is tudom, hogy nem egy sûrûn elõforduló darab 😄
Picit gyorsabb, picit többet kér enni. De ha ingyen csere, akkor nyilván megéri.

IMYke2.0.0.0
Az 5850-es erõsebb, és még jó ideig (1-2-3 évig) használható lesz - de driver ügyileg lassan már kapálnak neki, sajnos.

Szigorúan magánvélemény | Can’t spell “STEAL” without EA? | Gamer's Hell: DLC, Early-A, Pre-Order, Seasons, Episodes, Regions, Loot Box, Microtransactions, MS Store, Epic Store.

oneal1
melyik kártyát választanátok?

5850 vagy 6850?

úgy néztem hogy egy hajszállal gyorsabb az 5850-es, de már kifutó széria.
tud valamivel többet a 6850?

!Forza Ferrari!

pointer4
Amúgy, csak józan paraszti ésszel belegondolva, ha 1920*1080-ban megyek, akkor is be kell tölteni a cásznégzetkilómétert, meg a TDU-1 ben is be kellett, és itt a fizikát nem is nagyon kell számolgatni, mint pl iracingnél vagy TDU-1nél, se az FFB-t.. 😄
Szóval csak ezért mondom hogy szarul lett megírva, vagy portolva, mert amint átlépi a FullHD felbontást az ember, irreálisan növekszik a játék gépigénye.
Szóval erõs gép ide vagy oda, kénytelen vagyok 1 monitoron nyomatni 😄 Bár annyira széthúzza a HUD-ot, három monitorral, hogy a térkép használhatatlanná válik, úgyhogy nem is baj. Bár érdekes, a FOV jól állítódik a játékban, tehát valamennyire felkészültek arra, hogy ilyet is tudjon, csak még foltozgatni kéne 😄
NEXUS6
Nekem is 1 hete van meg egy 64 GB-os SSD. 15 GB rajta a win7, mellette fönn van 3-4 játék, amivel aktuálisan játszok, a film, zene, stb az elfér a HDD-n is.

Repszim: Full AMD hw (tudom gyik hozzánemértõ vagyok😄DD) LockOn-nál mindíg gáz volt, hogy elsõ indításnál másodpercek alatt rakosgatta a textúrákat, meg meg akadt, bármilyen bika vas volt alatta. Ma a megakadás 1/10 sec, és az ÖSSZES textúrát már is betöltötte. A +30 rugóért, amibe az SSD fájt talán kaptam volna egy alapfokú intel alaplapot, meg talán egy közepes procit. Mondjuk amikor az beindul, akkor nem 50 (mint AMD-n), hanem 55 fps lenne az átlag, de ugyan úgy a hajamat tépném, amíg betölt a textúra.

Histeria est magistra vitae. Ez nem trollkodás, ez online graffiti! ;) https://suno.com/@nexus65ongs

KranaZoli
Végignyálazva a sok OFF-ot 😊 ha ez igaz, akkor Isten éltessen Solten!

AsRock Z77 Extreme4 | Intel Core i7 3770K | Kingston HyperX Fury Blue 32GB 1600MHz DDR3 | MSI GeForce® GTX 1070 GAMING Z 8G | Kingston 352GB SSD | XFX XTR Series 650W | 24MP57VQ-P IPS 24" | Windows 10

pointer4
Szerintem olvasd el ezt a cikket, engem teljesen meggyõzött.
Én 60gb-osat vettem, csak a win7 alá. Teljesen megérte, hasít tõle a rendszer.
Van még 2.5 TB winyó, de azt még sokáig nem akarom kiváltani SSD-vel pár évig 😄 .
Majd ha 500gb-os lesz 40ért, akkor lesz az installált gammák alatt ssd.
IMYke2.0.0.0
Abszolúte megéri - akivel elcseréled, az meg megkaphatja a vesztes jelzõt...

Szigorúan magánvélemény | Can’t spell “STEAL” without EA? | Gamer's Hell: DLC, Early-A, Pre-Order, Seasons, Episodes, Regions, Loot Box, Microtransactions, MS Store, Epic Store.

DONGUBA
sziasztok van egy sapphire hd 4730 512 gddr5-os 128 bites kartyam
es cserelnem egy Gigabyte HD 4850 512MB GDDR3 256 bites karytara
megerne a valtas annak fuggvenyeben h egy az egyben cserelnem el?

Megcsillan a fény az Old Traffordon,Átszáguld a labda a gólvonalon.Együtt forog a labda és a lélek,Vörös Ördög leszek, amíg élek!

[HUN]FaTaL
<#banplz>

pointer4
Nem értesz hozzá Hajnalka, ne szólj bele.
pxxl
jah csak az iracing betölt egy zöld színt fûnek, egy feketét aszfaltnak, meg pár fát. kb ennyi 😄

All hail the double x!

[HUN]FaTaL
Gratulálok az összehasonlításhoz, az iRacing is többszáz négyzetkm területet tölt be egyszerre? 😄

[HUN]FaTaL
Solt: TDU2 mindent eszik, de ha a környezetet mediumra vennék, ami alig csúnyább mint maxon akkor egy közepes konfigon mint az enyém is röhögve elfut (persze aki 100fps alatt nem játszik semmivel az megérdemli).

[HUN]FaTaL
Ki telepíti a programokat a hddre? A telepítõket / isokat tároljuk hdd-n, telepített programok meg ssdre az os-sel együtt.

MR ME
ha van esze akkor ssd-re pakolja a winfost meg az induló programokat, filmeket, gameket többit a másikra és rendben is vagyunk

A valóság azoknak való, akik nem bírják a kábítószert. Nem szenvedek elmebetegségben. Én élvezem! Túl messzire kell mennünk ahhoz, hogy megtudjuk, milyen messzire mehetünk.

Máté94
OFF:
Ha már SSD, én azt nem értem, hogy valaki vesz rendszerpartíciónak egy SSD-t, és vesz egy HDD-t a programonk, stb..., akkor hogyan fognak gyorsabban indulni a programok, ha azokat a HDD-rõl kell kiolvasnia? 😄
😄

Jaj... elkéstem... aztakurva... szevasztok! 😄

www.smart-bus.hu

Miért halna el? Nézd meg a PH-s cikket az idõtartamukról... 😉

www.smart-bus.hu

Her Laca
Na most aztán felpiszkáltál😊
Jelenjen meg már a COD,de végül is mind 1😊 már fejembe vettem,rágódtam rajta most idõm is van,jövõ héten kézbe veszem az ügyet.
Bár nem akartam,de lehet eladom a mostani cuccomat ,így kibõvíthetem a költendõ összeg határt.
Meggyõztél. SSD kell. Most néztem az élettartam 114 év😊 Kiegyezek vele😊

Rájöttem, hogy uralkodni nem is nehéz, csak trónhoz jusson az ember ebbe a tolongásba.

Drága, ez tény. Mondjuk az átlag játékokkal játszó játékosoknak pont kiváló alternatíva egy AMD konfig + SSD az Intel + vinyó duóval szemben. Árban kb ugyanott van, és egy SSD irdatlan nagyot dob a sebesség érzeten.

www.smart-bus.hu

IMYke2.0.0.0
Én fosok attól, hogy elhalnak a cellák az SSD-kben.
Arra meg, hogy a Windows 7 terpeszkedjen kicsit drága mulatság még a legolcsóbb SSD is...

MR ME
kell kell, csak amíg aranyárban mérik...pedig már rég kidobtam volna ezeket a kattogó vinnyogó szarokat a gépembõl, de asszem ehhez még sok idõ kell míg normális "emberi" áron lehet majd venni normális nagyságú ssd-ket

A valóság azoknak való, akik nem bírják a kábítószert. Nem szenvedek elmebetegségben. Én élvezem! Túl messzire kell mennünk ahhoz, hogy megtudjuk, milyen messzire mehetünk.

Sir Quno Jedi
SSD az KELL. Win7 x64, DA2 megtáltosodik rajta.

I7-4790K, ASUS SABERTOOTH Z97 MARK2, 16GB DDR3, ASUS STRIX GTX970 4GB 2xSLI, Samsung 256GB SSD 840 Pro MLC, 10.5TB HDD, Dell U2711H (2560x1440), CM Stryker, Scythe Mugen 3

Még egy rész, amit be kell venni a tesztek közé: Vinyó vs SSD szimulátorok alatt... látom a jövõnket, sokan fognak szeretni minket! 😄

www.smart-bus.hu

Nem... Op rendszer plusz olyan játékok, amik sokat kerregtették a vinyót... például ArmA2...

A játékok többségénél csak a betöltési idõ növekszik, de például ArmA2 alatt megszûnt a "fordulok és az orrom elõtt rajzolódik a textúra" történet. ArmA2 döbbenet, hogy kerregtette a vinyómat... No meg ugye van, hogy a minimum FPS is megugrik pont a töltögetés elmaradása miatt...

www.smart-bus.hu