AMD Radeon Series
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
www.smart-bus.hu
Elerhetoseg
amugy olvasd el hogy kell hasznalni, mert safe modban kell hasznalni.
Egyrészt, azzal valóban javítasz a teljesítményen
Másrészt az nem nyírja ki a hw-t.
Fingom sincs, hogy miért hagytak ekkora luft-ot a PCI-E frekvencia állítására. Bevallom: Régebben Én is próbálkoztam ezzel, amikor gondom volt vmelyik VGA-mmal - hosszú történet, kiderült sima RAM hiba volt az egész - mert olyat olvastam, hogy ha nem stabil a VGA esetleg meg lehet próbálni megemelni a PCI-E frekit. Megemeltem, a hiba maradt. Megemeltem, nem indult a gép, BIOS-ba is alig tudtam visszalépni. 😞
A kérdés részben jogos. Én is szeretném tudni, mi a ráknak hagynak bent ilyen opciót a BIOS-ban. De 1.) -> levél az alaplap gyártónak, 2.) azt a tuning topic-ot azért is link-eltem be, mert van cikra 1xxxx hsz tuning téméban. Biztos vannak ott okos emberkék is. 😄 Pontosabban: Biztos vannak ott IS okos emberkék. 😉
btw: 1ébként milyen VGA-val próbálkozol?!
Vagy, ha annyira érdekel: Azonnali VGA-s kérdések órája
Aztán ha megtudsz vmi okosat oszd meg Velünk is. 😊
PS:
Bocsika, azért is írtam ezek a topic-okat, mert szerintem ennek a témának köze nincs a Radeon HD topic-hoz. Nem?! <#worship>#worship>
AsRock Z77 Extreme4 | Intel Core i7 3770K | Kingston HyperX Fury Blue 32GB 1600MHz DDR3 | MSI GeForce® GTX 1070 GAMING Z 8G | Kingston 352GB SSD | XFX XTR Series 650W | 24MP57VQ-P IPS 24" | Windows 10
ASrock P4I45GV / 2x512MB DDR @ 333MHz / MSI NX Geforce 6600GT 128MB GDDR3 OC / Intel Pentium 4 Prescott @ 3.5GHz / Maxtor 40GB HDD / Mercury 450W / LG 560N / Windows XP SP3
És képzeld, 100Mhzen van a PCI-E 😄
Ajánlom neked is!
A valóság azoknak való, akik nem bírják a kábítószert. Nem szenvedek elmebetegségben. Én élvezem! Túl messzire kell mennünk ahhoz, hogy megtudjuk, milyen messzire mehetünk.
Több karaktert nem pazarolok el rád.
http://goo.gl/gd6Zi5
"még egyszer leírom, hátha nem volt eddig világos, hogy nem állítottam, hogy akármilyen jelentõs nyereséget tapasztaltam volna, pláne, hogy a jelentõs kockázat ezt megérné."
Nos, szövegértés?
Értsél már magaddal egyet aranybogár, ne csak azt hajtogasd, hogy igazad van! Többet már nem tudok segíteni, vazze!
<#nyes>#nyes>
Histeria est magistra vitae. Ez nem trollkodás, ez online graffiti! ;) https://suno.com/@nexus65ongs
A tobbire pedig felesleges karaktert pazarolni.
Igazatok van még abban is, amikor olyat próbáltok a számba adni, amit ..., szóval ezzel inkább a barátnõtöknél próbálkozzatok, de ebben igazatok van.
<#hehe>#hehe>
De még egyszer leírom, hátha nem volt eddig világos, hogy nem állítottam, hogy akármilyen jelentõs nyereséget tapasztaltam volna, pláne, hogy a jelentõs kockázat ezt megérné. Leírjam mégegyszer? Ok a biztonság kedvéért leírom: nem állítottam, hogy akármilyen jelentõs nyereséget tapasztaltam volna, pláne, hogy a jelentõs kockázat ezt megérné.
artynak/FaTálnak üzenem, hogy én nem bencsmark pontokra hajtok, mint õ, én szeretek játszani is. És amikor pl. a játék simábban fut, nem rángatózik, az nekem nagyon jó!😊 Ami lehet hogy alacsonyabb fps átlagot jelent, de a 60-at meghaladó részt általában beáldozom az elõbbiért, mert nekem nincs olyan jó szemem, mint az övé. Tudom perverz dolog, de erre is lehetõséget ad az internet anonimitás, hogy ezt még is megosszam veletek.😊
Amúgy tényleg igaz, hogy ha kikapcsolom a monitort, akkor magasabb fps-t érek el?
<#nevetes1>#nevetes1>
KZolinak köszönöm a tanácsokat. Úgy nagyjából én is így tudom, meg tudok egy csomó dolgot pl. a windózról is, amit leírnak, hogy miért jó nekem, de kipróbálás után még is pont ellenkezõleg csinálom, mert aztán azt találom jobbnak, mer egy önfejû állat vagyok. Rajta legalább látom, hogy ezzel ezzel együtt tud majd élni, nem okoz neki álmatlan éjszakát, ha nem azt csinálja valaki, amit õ gondol.
És csak azt kérdezném végül, csak házifeladat gyanánt, amin gondolkozzatok el majd otthon, nem kell rá most válaszolni, hogy a BIOS-ban ennek állítása mi célt szolgál, hiszen erre általában 150-200 MHz-ig van lehetõség a freki lockolása mellett, azon kívül hogy Egyszeri Júzer József majd jól elfüstöli a vidkariját.
Vagy erre is valami olyan tanácsot adnátok, mint esetleg a bios security protection-jára, hogy aztat Apám ne piszkáljad, mert ha oda beírsz valamit akkor legközelebb nem tucc belépni! Tök hülyeség, minek raknak bele ilyenet, nem igaz he? Ráadásul nem is gyorsít semmit a renceren!
Ez meg gondolom arra van, hogy a hülye júzer aki nem olyan okos mint mink itten ugyi <#papakacsint>#papakacsint>, az majd jól vehet új hw-t mert elbaxxa, ezért rakják bele a gyártók, múltkor olvastam a Konszpiraszi Nyúzon, ami tök megbízható oldal.
Histeria est magistra vitae. Ez nem trollkodás, ez online graffiti! ;) https://suno.com/@nexus65ongs
A Lucyd Hidra-s lapokkal (pl MSI Big Bang Fuzion) ossze lehet parositani kulonbozo architekturakat, akar AMD-t Nvidia-val, csak ertelme nem sok, siralmas a hatekonysaga egy CF/SLI-hez kepest.
Saor Alba
és az is zavaro számomra, hogy a monitor egyik felén egyszercsak eltünik az egér .
amugy a tablazat szerint is lehet, de azert a sajat szememnek en jobban szoktam hinni mint egy tablazatnak. 😄
"ill. 100MHz-en a PCI-Express, már kis emelés is azt eredményezheti hogy nem indul a gép, érzékelhetõ gyorsulást pedig nem eredményez. (itt jegyezném meg, hogy az AGP/PCI-E feszültséget sem szabad emelni, mivel a VGA ettõl függetlenül szabályozza a GPU és a memória feszültségét, csak felesleges terhelést okoz a kártyának, ami akár a vesztét is okozhatja)"
AsRock Z77 Extreme4 | Intel Core i7 3770K | Kingston HyperX Fury Blue 32GB 1600MHz DDR3 | MSI GeForce® GTX 1070 GAMING Z 8G | Kingston 352GB SSD | XFX XTR Series 650W | 24MP57VQ-P IPS 24" | Windows 10
ezt nyered:
"100mhz pcie:
Score:11623
120mhz PCIe:
Score:11636" - semmi többet. ez pedig nem nyereség, hanem mérési hiba.
egy elõzõ, inteles lapomon (G31) tuningnál néha elmászott a pcie - mindenféle idiota hibát produkált tõle a gép. hogy teljesitménynövekedést nem hoz, az éppolyan közismert tény, mint hogy veszéles a hardverre 😊
Forza.
a klón módot "sajna" nem erre találták ki, ha nem egyforma felbontású/képarányú a megjelenítõ
Forza.
Soha nem mondtam, hogy 2X annyi pontot kap ezáltal a gép akármilyen teszten, soha nem mondtam hogy kicsi a kockázat, amilyen kicsi esetleg a nyereség is. Én megpróbáltam, de egyelõre én sem tapasztaltam túl sok elõnyét, mint ahogy a legtöbb tweak is ilyen: csupán 1-2% elõnyt jelent.
De azért 10X 1-2% már valami.
Amúgy szerintem is úgy tûnik, hogy simább, kevésbé ingadozók az fps értékek, mint ahogy valaki írta is. Ezt nem fogod tudni fraps-sal, ATT-vel, benchmarkokkal kimutatni.
Szal én kipróbálom, elmegyek a határig azért az 1-2%-ért. Te meg nagymellénnyel ülsz, és írod azokat a dolgokat, amiket igaznak gondolsz.
Vajon hánynak jártál igazán utána?
ÉS az ati driverben a HDTV support rész az mire valo , miért van ott a sok felbontás felsorolva.
MEgnézem akkor visszacserélem a HDMI2-re hátha ugy jobb lesz.
szal, HDMI2, elnevezve PC-nek, just scan/csak pásztázáson!
Forza.
NA mindent igy csináltam és azota meg eltünt az az opcio is a driverben hogy clonozzam a kijelzöt , az ovescant 0-ra huzva ugyan ugy megvan a 2 fekete csik a két szélén, pedig most extendeden van és a tv-t 1080p60hz-nek ismeri fel pedig ez csak egy belépö szintu LE32A330j hd redi tv igy csak az 1080i-t kéne hogy tudja.
A klone mod meg azért kell nekem mert a tv mögött ülök és extendedbe eddig nekem csak videot és játékot sikerült kiadni,de az ösöknek oda szoktam kinagyitani a honlapokon a képeket meg a skype-ot és néha a képeken mutogatnom is kéne de ha nem clonos a kép akkor nem látom hogy merre mozog az egér.
100mhz pcie:
Score:11623
120mhz PCIe:
Score:11636
+20% tuning = +0,1% teljesitmény, azaz egy ezrelék (ami BÕÕÕÕVEN hibahatár alatt van)
cserébe ez VALÓBAN kinyirhatja a géped, ellentétben 20%-nyi GPU/CPU tuningal
okos dolog <#falbav>#falbav><#eljen>#eljen>
(nem lett volna egyszerûbb már az elején leirni, hogy "bocs, ezt benéztem?" 😉 )
Forza.
miért akarod egyszerre mindkettõn ugyan azt nézni?
Forza.
és miután a cpuban és a gpuban is van hõvédelem, igy tönkremenetel elõtt lekapcsolnak. pcie-ben milyen oc elleni "védelemrõl" tudsz? én a ph tanulsága alapján csak tönkrement vga-król hallottam
nameg, a te esetedrõl, ami azért jól végzõdött - egyelõre!
Forza.
És persze emellett instabilitást, meg a hw kinyírását lehet elérni, mint minden OC-val. A kérdés mindíg az, hogy megéri-e a nyert teljesíténytöbblet a nagyobb kockázatot.
Ez egy ilyen játék. Persze érdemes róla olvasgatni a neten, hogy miért jó, vagy nem jó, csak kb annyit ér, mint a csajozós tanácsok, fõleg ha ki sem próbálod õket.
<#nyes>#nyes>