AMD Radeon Series
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Én nem vagyok ilyen táblázatos és %-os júzer. 6950-es kártyáknál elterjedt az unlock-olás. Nem tudom mennyire mérvadó egy táblázat. 6950, vagy 6950@6970-rõl van-é szó. Abban bizonyos vagyok, hogy a 6950 azért nem csak játék a számokkal "nagyságrendben" veri el az 5850-est. Ha ez a 6850 kb. 5850-nek felel meg, akkor elveri, jócskán. Mennyivel lassabb?! Ez szerintem felbontás függõ is. Nem tudom, hogy 6850-esbe beruháznék-e pl. 1920x1080; vagy 1920x1200-as felbontáshoz. (és milyen beállítások mellett!) Ez a cca. 40k kártya jó választás lehet pl.: 1680x1050-hez, vagy alatta. Fölötte izmosabb VGA a jó választás. Ha még hozzáteszed, hogy 6950@6970 2GB vs. 6850 1GB, stb; stb.
Ha ennyi pénzt tudsz rááldozni és amúgy sem akarsz ennél nagyobb és drágább VGA-t és ez hozza a 6870-est, akkor jó választás. Már csak azért is, amit lentebb idéztem, hogy a 11.4-es Cata újításaiból úgy látszik az egész 6xxx széria nagyon jól jöhet ki.
AsRock Z77 Extreme4 | Intel Core i7 3770K | Kingston HyperX Fury Blue 32GB 1600MHz DDR3 | MSI GeForce® GTX 1070 GAMING Z 8G | Kingston 352GB SSD | XFX XTR Series 650W | 24MP57VQ-P IPS 24" | Windows 10
Nem, nem az volt a kerdesem, hanem az, hogy mennyivel lassabb. 😄
Asus P8P67 B3, Intel Core I5 2400, Sapphire 280x 3GB. CORSAIR 8192MB Vengeance DDR3 1600MHz, 500GB HDD, CORSAIR CX430W v2, Panasonic 94CM Plazma TV, Rendszer: Windows 8.1 PRO X64
"But owners of the AMD Radeon™ HD 6870 aren’t the only ones who will see performance improvements. The entire AMD Radeon™ HD 6800 and HD 6900 Series should similarly benefit from the work we have put into their drivers since launch."
Up to 70% performance improvement in Civilization V
Up to 49% performance improvement in Call of Duty: Black Ops
Up to 12% performance improvement in F1 2010
Up to 21% performance improvement in Wolfenstein MP
Up to 15% performance improvement in Tom Clancy’s H.A.W.X
Up to 17% performance improvement in S.T.A.L.K.E.R.: Call of Pripyat
Up to 28% performance improvement in Metro 2033
Up to 33% performance improvement in Left 4 Dead 2
Up to 26% performance improvement in FarCry 2
Up to 22% performance improvement in Batman: Arkham Asylum
Up to 18% performance improvement in Aliens vs. Predator
AsRock Z77 Extreme4 | Intel Core i7 3770K | Kingston HyperX Fury Blue 32GB 1600MHz DDR3 | MSI GeForce® GTX 1070 GAMING Z 8G | Kingston 352GB SSD | XFX XTR Series 650W | 24MP57VQ-P IPS 24" | Windows 10
Annyira tüzetesen nem néztem meg, hogy ez milyen 6850 is. Azt hittem csak nonref, aztán ennyi. De gondolom amennyi pluszt kihoztak belõle azt bármelyik 6850-esbõl ki lehet hozni.
6870-es szintén?! Most egy picit megnéztem MSI honlapján ezt is, meg a 6870-est. GPU alatta VRAM-ok fölötte. Érdekes. 😊 6850 és 6870 esetében nincs olyan hardveres butítás, mint az 5850 és 5870 esetében?! 5850-est is lehet 5870-es órajelekkel járatni de attól még nem lesz belõle 5870. 😄
68xx-eket annyira nem nézegettem. Akkor jó esetben hozza az 5850 teljesítményét, de többet nem nagyon hiszem.
Ránéztem a 6850-eskre Ipon-on. Elég jó példánynak tûnik. Jó választás lesz ez, de 6950-tõl el fog maradni. Ami az elsõ kérdésed volt. 😊
Asus P8P67 B3, Intel Core I5 2400, Sapphire 280x 3GB. CORSAIR 8192MB Vengeance DDR3 1600MHz, 500GB HDD, CORSAIR CX430W v2, Panasonic 94CM Plazma TV, Rendszer: Windows 8.1 PRO X64
Viszont ez a kartya, egy 6870-es szintjen megy, ami azert ha jol emlekszem, jobb mint egy 5850es.
Az igazsag az, hogy nem akarok egy bohom nagy kartyat es tul nagy fogyasztasut sem ,mert egy FSP400-GHN60-80+ tapom van csak.
Igy is ketszer gyorsabb mint a mostani 4850 es az eyefinity-t is tamogatja, amugy is tul draganak tartok egy 70k-s VGAt.
Szigorúan magánvélemény | Can’t spell “STEAL” without EA? | Gamer's Hell: DLC, Early-A, Pre-Order, Seasons, Episodes, Regions, Loot Box, Microtransactions, MS Store, Epic Store.
http://ipon.hu/webshop/product/_msi_r6850_cyclone_1gd5_power_edition_oc_1gb_gddr5_pcie/173411
Valahogy nincs kedvem most nagyobba feccolni a penzt. Esetleg ha valakinek van ilyen kartaja, a tapasztalatairol irhatna par sort.
Vegyél 5,25-ös bõvítõt és tedd felülre. Nekem 5hdd-m van, szerencsére elfér a 4850el a GZ-X1ben, de ha nem így tenne, házcsere helyett valószínûleg felülre tennék 2-3db hdd-t. Ja és helyet nem kell kihagyni ha van elöl venti, nekem sincs kihagyva és max 30 fokosak a samsungok 😊
http://goo.gl/gd6Zi5
Kábelkötegelõvel még úgy-ahogy lehetne segíteni a dolgon, de több hely azért nem lesz.
A ház tökéletes. A szívócsõvel, a légjáratokkal, a szûrõkkel együtt.
Csak szûkös lett nekem.
Szerk.:
Elfelejtettem írni, hogy a HDD-k között egy helyet kihagyok - ez szerintem alap.
Szigorúan magánvélemény | Can’t spell “STEAL” without EA? | Gamer's Hell: DLC, Early-A, Pre-Order, Seasons, Episodes, Regions, Loot Box, Microtransactions, MS Store, Epic Store.
Ez biztos ? 😄 Nem hinnem hogy 5870-nel (28.19 cm) hosszabb az a kartya es az elfer benne, ha nincs a vegenel HDD. Ha jol emlekszem a 6970 27.31 cm.
Alkatrészenként pillanatok alatt el lehet adni. Mondjuk nem igazán értem, hogy gépcserénél minek cserél mindenki házat, tápot meg mindent.
http://goo.gl/gd6Zi5
Akkor, mikor beszélgettünk róla, még sok egyéb is segíthetett volna neki, és még a lányának is folyamatban volt egy állásinterjúja, nem volt gond az autóval (Toyota terepjáró) sem...
Aztán, tényleg, mint a mesében, minden összeesküdött ellene.
Persze, hogy nem akartam rásózni egy "vérpistikés" hightech gépet, amit ráadásul csak egy optimalizálatlan bugtenger MMO-ra akar használni. Csak mivel azt mondta, "egyszer akarok gépet venni, és sok évig rá se költeni", így kénytelen-muszáj voltam "jó" alkatrészeket "belepakolni" 😊
Az öreg (tényleg nyugdíjas korú!) igényes - szavaival élve, szart húgyra nem akar cserélni.
Most hogy minden bizalmát elveszítette a laptopokban, igazi gépet akar.
Meg szerencse hogy osszeirtal egy gepet olyannak, akinek fontosabb a sporolas. 😄
80-ert azert egy 655-s gepet 4gb rammal es 5770-el boven osszelehet tenni ujonnan monitor nelkul, mint amennyiert te akarod odaadni a hasznalt gepedet. 😄
Persze ezt csak tenykent kozlom, nem azert ,mert ugy gondolom, hogy leakarnad huzni.
Na ez az a 80k "olcso, de nem faj, mert gagyi az egesz" kategoria, mert siman jatszani lehet vele.
- egy 4 magos Sandy, hozzávaló alaplappal,
- 4 GB DDR3 RAM,
- minõségi HDD (1 T😎,
- 6950-es VGA,
- Chieftec 500-as táp,
- és mindez egy Cooler Master Centurion-ban.
Emellé kellett (akkor még) neki egy LCD is. 'Óccó' ASUS 40+ ezer.
Ja 600 vattos chieftek moduláris
Jakuza😊
2500K
P67 es lap
4 giga ram
Táp fent
Vinyó az 1 terra körüli vagy több
Ház meg ami tetszik. de azt lehet olcsóbban is akár 10 ért
Videó kártya az meg egy 6950 es
Rájöttem, hogy uralkodni nem is nehéz, csak trónhoz jusson az ember ebbe a tolongásba.
Alaplap 28 körül
Ram 12
Táp egy 20
Ház megint 20
Vinyó 20
kell más?
Rájöttem, hogy uralkodni nem is nehéz, csak trónhoz jusson az ember ebbe a tolongásba.
Komplett gép kell házastól,tápostól?
Nyolcvanezer forint mellé még azért oda kellene dobnom 100-110-et, hogy új gépem legyen 😊
100 ért eladod,jól körül nézel rádobsz még egy kicsit és egy korszerûbb cuccod van. És a barátság is megmarad😊
Márpedig, mind a munkahelyén, mind otthon ezzel a játékkal játszik, ahogy teszi ébredéstõl késõ hajnali fekvésig a 26 éves lánya is...
Most minden cókmókját igyekszik pénzzé tenni, és valami ütõs, strapabíró gépet szerezni.
Egyik ígérettõl a másik üzletig megy, de sehol sem tud a keretének megfelelõt összekaparni.
Neki is összeírtam egy "olcsó de nem fáj" gépet, viszont még azt a 150-et is soknak tartja...
Újabban, már lemondott a nagy méretû LCD-rõl, és egy öreg CRT mellé akar gépet, 100 ezer alatt.
Ekkor jöttem én a képbe az ajánlatommal, amin kapva kapott, és mivel maximálisan megbízunk egymásban, most úgy hiszi, a gép már megvan - csak a készpénzt kell összeszednie valahogy...
Félek, egy barátság fog rámenni arra a "Gates of Andaron"-ra... :=(
viszont ez a rombolhatóság elég béna, egy frosbite ennél jóval többet mutatott már évekkel ezelõtt is 😊
sajnos az elméleti, techdemos megoldás nem elég, ha a gyakorlatban körülményes a használat, avagy esetleg magas az erõforrásigénye nem fogják használni, ekkor vagy irnak helyette sajár modult vagy az "effekt" kimarad.
Forza.
Ebben az évben mindenképp újítanom kell - a 2 mag már tényleg karcsú.
Persze, hétköznapi munkával nem tudom kifektetni, de a hobbimmal (játék, videó-, kép- és zeneszerkesztés) hosszútávon már nem fogja tudni tartani a lépést.
Itt a szendibridzs, megy mint a golyó, tuningolható mint az állat, megarambószupermosi ...
De nekem most egy 4 magos Phenom II-m van, a SB-re váltás anyagi vonzata nem lenne arányos a teljesítménybeli javulással ...
Szóval eddig elvoltam ezzel, akkor a következõ 3 hónapot még kibirom ... aztán majd meglátjuk 😊
Ugyan mindig jön jobb és olcsóbb, azért nem minden hónapban jönnek ki a proci/vga gyártók új generációs dolgokkal 😊
\"A - A - woodhorse - A - woodhorse sheep ...\"
Köszönöm mindenkinek a jó tanácsot.
<#worship>#worship><#worship>#worship>
Egyébként azt olvastam PH-n, hogy az AMD szerint a PhenomII-s szériánál 50%-l lesz gyorsabb... úgy legyen... 😊
www.smart-bus.hu
Raadasul ha nincs keret, akkor is a mostani 6x magos AMDket is a mostani 40-50k-s ar helyett szerintem a 30ezres lelektani hatar kozelebe vagy ala fogjak szoritani, a kiadas utan nagyon hamar.
Unreal Tournament botok
Brothers in Arms: Hell's Highway
Gears of War
Tom Clancy's Rainbow Six: Vegas 1&2
(Borderlands/Mass Effect-nek is vannak jó pillanatai, bár miután azok RPG szerûek, mások a követelmények)
Persze az AI is nagyrészt független magától a motortól. UE egy szabadon bõvíthetõ keretrendszer, egy eszköztár. Rombolható környezet, AI, texturák, fények, stb mind a fejlesztõkön múlik. Szerintem a fent felsorolt pár játék változatossága simán bizonyítja, hogy az egyencsillogás nem a motor hibája.
Rombolható környezetre pedig 2008 óta van lehetõség az UE3-ban (physix és havok segítségével).
UE3 (2.0 - 2008)
[merlinw.org]
Ha kevés utána még eltöprenghetsz gépfejlesztésen.
A valóság azoknak való, akik nem bírják a kábítószert. Nem szenvedek elmebetegségben. Én élvezem! Túl messzire kell mennünk ahhoz, hogy megtudjuk, milyen messzire mehetünk.