AMD Radeon Series

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

broman191
* A hivatalos AMD oldal AMD 790X Chipset leírása szerint:

"Backwards Compatibility

Ensures flexibility to build platforms with AMD Athlon™ today and AMD Phenom™ tomorrow"

Ezek szerint a procimmal sem lehet gond. 😊

MSI B450M Mortar Max | AMD Ryzen 5 3600 | G.SKILL 32GB DDR4 3600MHz CL16 | MSI RTX 2060 Gaming Z 6GB GDDR6 | 1TB M.2 SSD | 3TB HDD | Thermaltake Hamburg 530W | Acer XFA240 | Win 10 x64

broman191
Jelenleg 1804 bios-om van, az sem oldotta meg sajos, az volt amit utoljára próbáltam ki hajnalban. Sípolás terén amikor elsõnek tettem be az 5850-et akkor volt 1 hosszú és 3 rövid sípolás, aztán több restart után is maradt az... Rögtön hívtam is haveromat nézzen már utána mit jelent Award bios-nál...nem támogatott vga. Ez akkor volt amikor még az 1.1.valahanyas õsrégi bios volt a lapon, aztán az újabbakkal már nem sípolt semmit, "csak" egyszerûen nem boot-ol, de pörög folyamatosan minden, ameddig úgy hagyom... Utána kértem kölcsön az 5770-ét, azt üthetem vághatom, megy mindig. 😄 -.-''A táp szerintem nem téma hogy nem bírja, vadi új OCZ StealthXStream 2 500W, nevetséges lenne ha egy ilyen táp bootoláskor sem tudna elég energiát adni neki. 99% hogy az alaplap lesz a gond, az sem azért mert hibás, egyszerûen sz.r a szoftvere és nem támogatja az 5850-et, mivel gyengélkedik az 5xxx sorozattal, lassú bootolási idõk, avagy...nem is bootol. Haverom FSP Saga II 500W-os tápja elvisz egy 950-es i7 procit és egy HD6950-et, az OCZ is FSP gyártmány végsõ soron.

Abban, hogy a 6000+ proci nem hajtja ki az 5850-et biztos vagyok, nem is úgy terveztem hogy sokáig marad ez a proci, olvastam hogy az M2N SLI Deluxe újabb bios-ával mennek a Phenom II X4-ek (az ASUS hivatalos oldalán is írják a hosszú listát milyen proci milyen verziójú bios-tól támogatott, így nem lehet kacsa), úgy terveztem a közeljövõben beszerzek egyet 955 Black Edition-t. Most ez ez a lehetõség ugrani látszik...-.-''

Az említett Giga alaplap is nForce-os, jó esélye van hogy sz0pnék azzal is, plusz 2 GB-nyi Black Dragon-t a hajamra kenhetek mivel csak 2 memó slotja van, az én RAM-om pedig 4x1 GB-os kiadás 😊

Most éppen ezt az alaplapot nézegetem, Sapphire kiadás mint a vga, AM3 foglalat, DDR2 memót eszik, az egyetlen amiben nem vagyok biztos hogy a 6000+ belemenne-e... Elég felemásakat olvastam általánosan az AM2 cpu vs. AM3 lap kombinációról. 😊

MSI B450M Mortar Max | AMD Ryzen 5 3600 | G.SKILL 32GB DDR4 3600MHz CL16 | MSI RTX 2060 Gaming Z 6GB GDDR6 | 1TB M.2 SSD | 3TB HDD | Thermaltake Hamburg 530W | Acer XFA240 | Win 10 x64

Her Laca
És mindenféle képpen valami AMD-s chipszetet nézzél,mert az M2N sli delux is Nforce os. Valahol ott lehet a bibi vele szerintem.
Aztán az is lehet,nem kap elég naftát a pci express sinen?
Már hogy még egy biost sem tudsz behozni rajta.
Különben a tápod milyen? Az is lehet probléma,de elõre bocsátom csak találgatok ám.
Nem sípol a lap ha bekapcsolod?
Nekem 460 gtx nél volt ,hogy se kép se hang,másik táp és jó lett ugyanezen lapban.
Pedig 550 es táp volt.Szerintem elõszõr kérj kölcsön egy tápot és azzal próbáld meg ,ha nem megy akkor a lapcsere marad.

Rájöttem, hogy uralkodni nem is nehéz, csak trónhoz jusson az ember ebbe a tolongásba.

arty
(igen, visszafelé biztosan kompatibilis a lap)

viszont hogy egy 6000+ AMD nem hajt ki egy 5850-est az szinte biztos. hacsak nem 2560x1600ban játszik valaki...

szal én nem csak alaplapcsere, de egy jobb proci (phenom2 x3/x4) beszerzését is javaslom, ha broman191 anyagi lehetõségeibe belefér esetleg 😊

Forza.

Her Laca
Az 1804 biost is nézted.
Mondjuk ez másik kártyára vonatkozik.
"M2N4-SLI 1804 BIOS
Fixed it takes long time to check ATI EAH 5570 VGA card"

Evvel csak az a baj,,hogy már kevés olyan lapot lehet kapni ami a DDR 2 es ramokat támogatja.
De itt egy ,ez olcsó is Giga
Most nem tudom,hogy az AM3 omba megy e ez a proci,meg kell nézni

Rájöttem, hogy uralkodni nem is nehéz, csak trónhoz jusson az ember ebbe a tolongásba.

broman191
Sziasztok!

Szükségem lenne egy olyan AM2-es alaplapra amely támogatja a HD5850-et, mivel vettem egyet a Sapphire Xtreme kiadásából, örültem is neki milyen jól kijövök majd vele mindenféle szempontból, persze az ördög nem alszik, az alaplapom egy Asus M2N SLI Deluxe, ami támogat mindenféle 5xxx HD karit (most éppen egy ideiglenesen kölcsönbe kapott 5770 van benne, az persze tökéletesen mûködik), a legújabb bios verziókkal, de az enyémet semmiképp nem tudtam boot-olásra bírni benne, pörget mindent a gép ahogy kell (az 5850 ventijét is beleértve), de a monitor készenléti üzemmódban villog, a gép nem boot-ol. Az utóbbi pár órában tövirõl hegyire végigolvastam mindenféle külföldi fórumot, a bios-t flash-eltem vagy 3x, különbözõ újabb-régebbi verziókkal, de nem javult a helyzet...az 5850 semmiképp sem megy, az 5770-hez bármelyik bios-t flash-elem gond nélkül süvített... Szoftveres megoldást nem találtam a problémára sehol, az olvasottak alapján egyik tulajnak sem sikerült a karit az említett alaplapban mûködésre bírni, úgy néz ki az egyetlen járható út egy másik AM2-es lap vásárlása lesz, minél hamarabb.

Szóval a következõ konfig minden elemével megbarátkozó AM2-es alaplapra lenne szükségem:

- Athlon 64 X2 6000+ proci
- 4 GB Geil Black Dragon DDR2 800 Mhz memó
- Sapphire HD 5850 Xtreme 1 GB GDDR5

Elõre is köszönöm a segítséget! 😊

Solten

Saor Alba

kifli
fsp és egyébb márkás tápok elbírják, ha valami gyengébb minõség, akkor nemnagyon kockáztatnám meg. Lehet menne vele a gép hiba nélkül egy darabig, de lehet hogy elsõ bekapcsnál hazavág valamit...
Solten
akkor nem

Saor Alba

Her Laca

MR ME
ha olcsó akkor nem biztos, minõségibõl elég lenne sztem

A valóság azoknak való, akik nem bírják a kábítószert. Nem szenvedek elmebetegségben. Én élvezem! Túl messzire kell mennünk ahhoz, hogy megtudjuk, milyen messzire mehetünk.

Egy minõségi 400W-os egyébként minden gond nélkül kihajt egy 5770-est. 😊
IMYke2.0.0.0
Ne kockáztass - elõbb a táp legyen soron a cserét illetõen!

Szigorúan magánvélemény | Can’t spell “STEAL” without EA? | Gamer's Hell: DLC, Early-A, Pre-Order, Seasons, Episodes, Regions, Loot Box, Microtransactions, MS Store, Epic Store.

teddymac
olcsó féle 😊

Xbox 360 Gamertag: Rob3rt75

Szerintem egy 50W-al lehetne több a biztonság kedvéért. De milyen ez a táp?
teddymac
HD5770 karihoz elég a 350W táp ?

Xbox 360 Gamertag: Rob3rt75

Nah köszi szépen mindenkinek, sikerült megcsinálni!

Kiderült, hogy egy ipad-PC kapcsolathoz szükséges másik videokártyadriverrel akadt össze😊

"Ha kicsi a tét, a kedvem sötét." Steamen:xxxpaulxxx

Ahogy nézem csak a mai napi mentésre tudom visszaállítani😞

Her Laca
Nekem is ,sõt múltkor egy Atis srácnak is megoldotta a hasonló problémáját.
Egy próbát megér.
Különben minap csinált egy imageBackupot,valamit nézegettem és ráakadtam erre a lehetõségre.Bár ne kelljen használni de jó ha van.

IMYke2.0.0.0
A Win 7 csak a rendszer- és konfigfájlokról, meg a registry-rõl készít konkrét mentést (ezért végez vele gyorsan) - ergo, ha azokat nem érintette olyan mértékû változás, akkor a visszaállítással sem oldódik meg semmi.

Szigorúan magánvélemény | Can’t spell “STEAL” without EA? | Gamer's Hell: DLC, Early-A, Pre-Order, Seasons, Episodes, Regions, Loot Box, Microtransactions, MS Store, Epic Store.

Her Laca
Csinálj egy rendszer visszaállítást. Ha szerencséd van megoldódik,volt már rá példa ismerõsömnél. Ha nincs szerencséd akkor vakarózhatsz.
Különben a win7 tud csinálni az aktuális jól mûködõ oprenszerrõl egy mentést is ,és ha gondja van az embernek akkor azt vissza lehet tenni.
Ezek a pucoló progik meg néha több bajt okoznak ,mint hasznot ,legalábbis én ezt tapasztaltam annó.

Igen, ezeket mind megcsináltam... ahogy Kifli mondta jelentkezett is az a hiba, hogy megállt a kép és a drivert utána fel is raktam csökkentett módban... de így se történt változás😞

Szia!

Én elsõ körben letöltenék egy driver sweeper programot, majd a Windowst csökkentett módú indítással újraindítani, driver sweeperrel minden ATI-ra vonatkozó összetevõt kukázni, aztán újraindítani a gépet újból de normál módban, lefuttatni egy registry tisztítást pl. CCleaner progival. Ezek után pedig az AMD oldaláról letölteni a legfrissebb CCC-t, cakk-pakk.
kifli
töröld le a drivert, majd driver sweeper nevû programmal dúrd le még pluszba az ati cuccokat csökkentett módban.

Ha olyan hiba jelentkezik, hogy megáll a kép win boot közben, akkor csökkentett módben eszközkezelõ, kiválasztod a vga-t, driver frissítése, és c:/Ati mappát kiválasztod.
Sziasztok!😊
A következõ a problémám, remélem tudtok segíteni😊
A gépemben egy Radeon 4890 HD 1 Gb RAM videókártya van.
Ma a Steam nevû program (gondolom nem kell bemutatni)felajánlotta, hogy frissíti, frissíttettem is vele, de azóta az Windows 7 Aeroja teljesen meghalt és úgy furcsán lassú is a gépem... gondoltam letörlöm és letöltöm a drivert az ati honlapjáról... a probléma ugyan az...
Próbáltam úgy, hogy Catalyst meg minden "hülyeség" nélkül csak a drivert rakom fel, az sem segített... Nem tudjátok mi lehet a gond? A témám így most "windows 7 egyszerû" és ha aerora átkapcsolom, akkor is ezen marad...

Régebbi drivert próbáltam... úgy se volt jó. Ráadásul most már olyan is jelentkezett, hogy amikor bebootol a gép, akkor jónéhány percig "béna"... szóval bármilyen programot megnyithatok, nem történik semmi, csak a háttér, ikonok és a tálca látható... majd pár perc után kezd mûködni minden... szóval tényleg lényegesen lelassult a dolog... vírusellenõrzést is elvégeztem... nem talált semmit:/

Remélem tudtok segíteni, köszi elõre is😊

Solten
Birjak. Es csak 0.075V-al kap tobbet a 6970.

Saor Alba

pointer4
<#eljen>
MR ME
ezek szerint akkor legalább nem csak nálam volt ez a probléma h beragadt maxon az órajel 😊
ha tesztelted majd írhatnál pár sort róla h tényleg javították e a dolgot, bár megvagyok végülis hardvare gyorsítás nélkûl is, elõre is köszi 😊

A valóság azoknak való, akik nem bírják a kábítószert. Nem szenvedek elmebetegségben. Én élvezem! Túl messzire kell mennünk ahhoz, hogy megtudjuk, milyen messzire mehetünk.

KranaZoli
AMD honlapján nem is fogod megtalálni, csak a hivatalos verziót. Úgy tudom több preview driver már nem lesz. Én mertem feltenni. 😊

Melyik utóbbi végleges driver-ben nem volt vmilyen bug; probléma?!

A hivatalos se lesz nagyságrendekkel stabilabb és atom biztosabb, mint bármelyik preview, vagy épp ez. 😄

AsRock Z77 Extreme4 | Intel Core i7 3770K | Kingston HyperX Fury Blue 32GB 1600MHz DDR3 | MSI GeForce® GTX 1070 GAMING Z 8G | Kingston 352GB SSD | XFX XTR Series 650W | 24MP57VQ-P IPS 24" | Windows 10

Merjem feltenni-e? AMD oldalán még nincsen róla hivatalos közlés csak azért kérdezem...
Ez már a végleges? ( gondolom az, mindjárt itt a hónap vége... )

www.smart-bus.hu

KranaZoli
AMD Catalyst szivárgás: AMD Catalyst 11.4 (8.84.1 April 5) Win7/Vista/XP x86/x64

Csak azért akadtam rá, mert tovább keresgettem a Fox4 és VGA órajel bennragadás témában. (azt olvastam róla, hogy ebben javították)

Ezért hát feldobtam.

AsRock Z77 Extreme4 | Intel Core i7 3770K | Kingston HyperX Fury Blue 32GB 1600MHz DDR3 | MSI GeForce® GTX 1070 GAMING Z 8G | Kingston 352GB SSD | XFX XTR Series 650W | 24MP57VQ-P IPS 24" | Windows 10

Ne foglalkozz ilyenekkel... 3 év garancia van rá... ha beszarik, kapsz másikat.

www.smart-bus.hu

http://hardverapro.hu/apro/gianni_bazarja_2/hsz_6583-6583.html

Gigabyte B450M S2H|Ryzen 5 2400G|G.Skill Aegis 2*8Gb 3000Mhz|MSI RX 570 8Gb|Kingston A400 240Gb SSD|Seagate Barracuda 2TB|FSP Hexa+ 500W|Zalman Z3 Plus|Philips 243V7|Windows 10 Home 64bit|Ess10

zöldeshányás
Megkérdezhetem hogy hol találtad ennyire olcsón?

\"fingjál bele a rencerbe\"

Her Laca
Urak.
Szó volt róla máshol,hogy az 50 esek memóriái,kevesebb feszt kapnak gyárilag,vagyis lehet nem bírják hosszú távon a 70 esek magasabb memória feszét.
Tudja valaki,hogy ezt hogyan és mivel tudja az ember fia beállítani?
MSI AB vel elméletileg lehet ,de nekem nem menti el ,vagyis nem engedi elmenteni.
Ötlet ,jó tanács😊

Solten
Sajat tapasztalat Gurubefree moddolt XFX HD 6950-e alapjan: a hutest a 6970-re terveztek alapbol, a venti fordulata maximum 40%, emellett teljesen hangtalan (bar igaz egy kelloen szigetelt nem filleres Antec haziko belsejeben) es a hofokok is rendben vannak. Nagyon jo munkat vegeztek a mernokok a referencia hutes tekinteteben.

Saor Alba

Jakuza001
- VGA Sapphire Radeon HD 6870 1 GB DDR5: 42.990,-
- VGA Sapphire Radeon HD 6850 1 GB DDR5: 36.990,-

Mindketto jo vetel, de foleg a 2. variacio ennyi penzert szinte mar ajandek kategoria.

köszönöm a segítséget , külön ebbe tuning nincs ahogy elnézem , majd 11.4 driverrel megpróbálom megint az att-ot lehet az a gond hogy elöbb a driver lett feltéve , egyébként egész jó kis programnak tûnik még egyszer köszönöm <#eljen>

ASrock P4I45GV / 2x512MB DDR @ 333MHz / MSI NX Geforce 6600GT 128MB GDDR3 OC / Intel Pentium 4 Prescott @ 3.5GHz / Maxtor 40GB HDD / Mercury 450W / LG 560N / Windows XP SP3

KranaZoli
Itt van a Users Guide, meg FAQ okosságok. Lehet nincs benne tuning opció. <#nemtudom>

link...

KranaZoli
Ha referencia kártyát veszel, akkor szinte teljesen mind1. Nézd meg melyikre adnak hosszabb garancia idõt.

lo9in

Nem tudom. Nem használom. 1x; 2x volt fent de csak azért, hogy kipróbáljam. (tuning-ot akkor nem néztem)

Her Laca
Ha engem kérdezel , akor ASUS ,GIGA , esetleg SAPPHIRE.
Pontosítok. Amelyikre 3 év garancia van. Én csak úgy vagyok hajland hardvert venni ha az megven. Az említett elsõ két gyártónál ez áll a Sapphire aszem csak 2 évet ad.

felraktam , ebbe hogy lehet tuningolni ? mert overdrive csak 900/1150 mhzt enged de a kártya 975/1050et megy és ebbe a pro-ba nem találtam tuningot , vagy csak nem értek hozzá XD

ASrock P4I45GV / 2x512MB DDR @ 333MHz / MSI NX Geforce 6600GT 128MB GDDR3 OC / Intel Pentium 4 Prescott @ 3.5GHz / Maxtor 40GB HDD / Mercury 450W / LG 560N / Windows XP SP3

zöldeshányás
Köszi a választ.

De melyiket PowerColor, Sapphire, HIS vagy melyik?Többnyire csak a hûtés a különbség nem?

Her Laca
Akarom mondani ha találsz 6950 et😊 Bocsi az elírásért.

Her Laca
HD 6870, ,ennek nem tudom most mi az ára de a GTX560 is jó és 50 körül van ,vagy ha a hardveraprón körülnézel és találsz 1gb os 6850 est picivel 50 fölött.
Én ezek alatt nem vennék most új videó kártyát.

zöldeshányás
Hali!

Milyen videokártyát érdemes mostanában venni 40-50e Huf körül?Annyi fajta van hogy képtelen vagyok eldönteni hogy melyiket lenne érdemes megvenni.Ha valami konkrétat mondanátok azt megköszönném.

[HUN]FaTaL
Tegyed fel a directxet.

http://goo.gl/gd6Zi5

Van már crack az 1.2 höz is. De csak délután 4-5 órától lehet játszani.

Asus P8P67 B3, Intel Core I5 2400, Sapphire 280x 3GB. CORSAIR 8192MB Vengeance DDR3 1600MHz, 500GB HDD, CORSAIR CX430W v2, Panasonic 94CM Plazma TV, Rendszer: Windows 8.1 PRO X64

IMYke2.0.0.0
Naiv vagy ám, ha azt hiszed, hogy a csalás kuriózum a konzolokon...