AMD Radeon Series

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Jakuza001
Melegedes, hibas driverek, rossz memoria idozitesek.

zzeN
Na ez az játékoknál fagy a gép😄

Ide is bemásolom:
"Pár nagyobb gépigényû játéknál amit teszteltem(Witcher 2, Cry2, Metro) egy idõ után beakadt a kép(hang ment alatta), sötét képernyõ és visszajött(néha teljesen meghalt a gép). Sima fagyás idle-ben is volt, aztán ismerõs átnézte a gépet(procit újra pasztázta) és megjavult, tesztelte pár órán át és semmi baja nem volt. Visszahozta és elkezdte megint a fagyást( idle-ban viszont már nem!). Ma ismét elvitte, szénné tesztelte magát (proci, vga, táp csere) és semmi bajuk nem volt. Berakta a gépembe a 700W-os tápját, és egyáltalán nem fagyott a gép( Cry2 5 perc alatt már kifagyott, csere után nyomta egy fél órát és nem történt semmi se).
Szóval utolsó hiba forrás maradt a táp, lehetséges h nem lenne elég neki vagy esetleg gyári hibás?:S"

Tápcsere megvolt, még így is csinálja.

ASUS Z170 Pro Gaming,Intel i7 6700k,MSI GTX 1080 Gaming X,Corsair 16GB DDR4 3000Mhz PSN: Uncle_zzEN

Jakuza001
A duplikalas a klonozas. 😄

Bence94
Az lemaradt több is jöhet illetve nem fontos hogy tuningolt legyen.

GTA V Több patchet kevesebb \"next weeket\" kedves DICE..

Bence94
Valaki tudna segíteni, hogy melyik a legjobb hûtésû és halkabb hd 6870-es ? Kettõt néztem ami tesztek alapján halkak és jól hûtenek:HIS Radeon 6870 ICEQ X Turbo X
MSI Radeon 6870 HAWK Ezek tényleg jók lehetnek ?

GTA V Több patchet kevesebb \"next weeket\" kedves DICE..

vizes
Másik gépemen valszeg régebbi Catalyst volt, itt nem találom

" Az integrált pluralista szocializmusban az alternatív demokrácia objektív frekventáltsága stagnált "

vizes
Még egy kérdésem lenne:
Hol a fenében találom a Catalystban, a klónozást?
Rá szeretném rakni a képet a tévémre is, de most duplikálva van.

" Az integrált pluralista szocializmusban az alternatív demokrácia objektív frekventáltsága stagnált "

gurubefree
Egyszeruen jatszal vele ..... nem kell ahoz semmi hokusz-pokusz. Ha jatek alatt semmi gond akkor a VGA-val sincs semmi gond.

ゾルターン

ajem kisa
Nekem ugyan sem intelem nemvolt, sem nv (hazugság, volt 3hónapig egy nálam), de nekem nemvoltak olyan bajaim a 6-7év alatt, mint amiket itt írogattok! A képkalibrálás a hd miatt, és az elsõ x2-nél volt a procihoz az a bizonyos driver (dual core optimiser vagy mi) amit uj kétmagos tulajként érthetetlen volt! A ruse játékban volt egyedül egy barnacsíkos fagyásom minden 3.4.menet közben, igaz az azóta nemvolt amióta kiszedtem a C-rõl a régi ati drivereket! Szóval mivel a tesztek és a pontok abszolút hidegen hagynak, én egy teljesen átlagfelhasználója vagyok a pc-nek, de ha egy pc elé kerülök nemérdekel, hogy mi van benne, és mennyiért vette a tag!?
Ha viszont magamnak rakom össze majd a köv.szettet, akkor figyelembe veszem az intel+nv üzletpolitikájukat IS, és ki is fogom hagyni õket, mert mindenki ismeri a lefizetéses, megszorításos dolgokat amiket csináltak...van akit ez hidegen hagy, de ahogy írtam már, átlagfelh. vagyok hálistennek nincs a munkámban szerepe a pc-nek! Azt is elfogadom, hogy jobb az intel, vagy a zõd is lehet, de szerencsére lehet választani!
És nekem simán elég egy olyan konfig, amit kilehet hozni mamár korrekt árban! Nem a pontok fognak dönteni nálam, sem a krizis, és nemis a kiforratlan 3D-s dolog...követem csendben az eseményeket, árakat...és a bb-t veszem meg ha úgy érzem, hogy itt az ideje!
Gondolom ez senkit nemérdekel, bár 2napja csak átgörgetem a topikot, mert az elején még talán érdekelt is a vita, de...
Azért azt hozzáteszem, hogy legalább ti nemvagytok oan idióták mint egyes topikokban, bár tudom, hogy nem tizenéves véristvánok vagytok! De akkor is uncsi!<#bohoc>
Písz!

vizes
Köszi a választ!

redmonk
Én is így jártam. Reklám hadjárat és a teszt eredmények azaz + FPS-k miatt döntöttem AMD CPU+VGA mellett. Következõ gépem viszont minden dolog ellenéra Intel+nVidia lesz. Még ha kicsit várnom is kell vele a spórolás miatt. Ez a gép elõtt is Intel+nVidia laptopom és gépem volt. Soha nem láttam még hasonló hibákat velük mint most. (nem részletezném). Mivel ez a gép még így 1 év után is bõven jó nekem a következõ i5-2500K + GTX550Ti-vel is így leszek, sõt az szerintem magamat ismerve 2 évet is bõven kifog velem húzni.

!be hard, be ruthless! Origin: H4NZo

Her Laca
"Nem is értettem amikor AMD-t vásároltál, hogy miért?"

Annyira dicsérték (jelzem joggal) ,hogy gondoltam üsse kavics kipróbálom.
Azt elismerem,hogy a tudatalattimban mindig ott motoszkált valami,és ha egy kicsi kis probléma adódott azonnal felnagyítottam. Mind1😊 bölcsebb lettem ,de egy kis kiruccanásnak ez bõven elég is volt.
Suszter maradjon a kaptafánál és akkor nincs probléma.😊
Bár azt látni,hogy nagyon felzárkóztak az AMD kártyái eladások tekintetében ,lehet meg is elõzik az NV-t,de nem egy embert ismerek személyesen akik ugyan nem fórumoznak ,de a pozitív reklámhadjárat hatására vettek AMD-s kártyát ,aztán most szépen adják is el õket.
Hiába a megszokás nagy úr😊

Rájöttem, hogy uralkodni nem is nehéz, csak trónhoz jusson az ember ebbe a tolongásba.

KranaZoli
Nekem meg sose volt nV kártyám. Értsd úgy, hogy sose. 😊
Már Én is elértem azt a kort. <#hehe>

Egyelõre nem tervezek VGA-t venni, de ha tenném GTX lenne. Nem is értettem amikor AMD-t vásároltál, hogy miért?! Szerintem Én már akkor megírtam, hogy nem lesz ez bölcs döntés.

Az a szitu, hogy jók a GTX-ek. 560; 560Ti; 570 bõven elég bármire. S ha még ehhez hozzátesszük azt is, hogy nV továbbra is lefizet majd játékfejlesztõket, akkor AMD hiába lesz olcsó olyan lesz mint böngészõkben a Chrome, vagy Opera. Hiába jók, ha 1x a weblapokat IE-re szabják. A példa direkt volt túlzott példa, de sajnos AMD-nél a CatalystCreator-ok valóban csak kreálgatnak.

Függetlenül attól, hogy Radeon van a gépemben, azzal a korral amit Te is írsz jár egy másik gondolat is. (ezek semmi többek, csak "vasak")

<#worship>

AsRock Z77 Extreme4 | Intel Core i7 3770K | Kingston HyperX Fury Blue 32GB 1600MHz DDR3 | MSI GeForce® GTX 1070 GAMING Z 8G | Kingston 352GB SSD | XFX XTR Series 650W | 24MP57VQ-P IPS 24" | Windows 10

Her Laca
Ezt most olvastam PH-n.

"Egy jó tanács.
Akinek fent van a gépen a Cata 11.5b,és a The Witcher 2 vel játszik magyar felirattal az törölje le,és tegye fel a 11.5a mert a karakterek felett nem jelenik meg a karaterek neve,és amit dumálnak.
Ahogy vissza tettem a 11.5a ujjra tökéletesen megy.
Törlést telepítés szakszerû volt minden esetben!
A fentebb említett probléma HD6950 CF jelenkezet."

Na ezekre gondoltam.😊

Rájöttem, hogy uralkodni nem is nehéz, csak trónhoz jusson az ember ebbe a tolongásba.

Her Laca
Túl egy fél láda sörön meg egy kerti gulyás fõzésen😊 én optimista vagyok😊
NV vel sose volt problémám,értsd úgy hogy sose😊
õszintén szólva evvel az AMD vel sincs nagyon, csak éppen hogy ,de ezt már leírtam.
Az van ,hogy elérsz egy bizonyos kórt és nem akarsz foglalkozni már azokkal a dolgokkal(lásd pl mikrolagg,driver problem)amikkel 10-15 évvel ezelõtt még szívesen elmolyoltál.Én csak annyit várok el,hogy az én általam használt alkalmazások tökéletesen fussanak,ha lefizetés volt Oleg brigádjánál és ezért NV vel jobb a progim akkor üsse kavics az lesz😊
Nem érdekel.
Aztán hogy másban ,jobb az ellenlábas ,vagy bármi az nem érdekel.
Intel procim is azért ltt mert avval jobban megy a progi.Ez van.Pedig tudtam volna a különbözetet másra is elkölteni 😊
No de majd hétfõn kiderül😊 Ha ott is gond lesz eladom a pc met ,veszek egy almát és max chatelek veletek😊

KranaZoli
No, arra Én is kíváncsi leszek.

AsRock Z77 Extreme4 | Intel Core i7 3770K | Kingston HyperX Fury Blue 32GB 1600MHz DDR3 | MSI GeForce® GTX 1070 GAMING Z 8G | Kingston 352GB SSD | XFX XTR Series 650W | 24MP57VQ-P IPS 24" | Windows 10

Jakuza001
Na makom van hoznak egy Asus P8Z68-V lapot kedden, kiderul, hogy a 6850m abban is csinalja e, a microstutteringet es a gigabyte lapja e a hunyo.

gurubefree
szia

Nekem is megvolt ez 3 monitornal. Lecsereltem 11.4-re es megszunt. ( 500/1000 volt idle )
Mar nincs meg a 3 monitor ... varok a Samsung S27A350H-ra

&#12478;&#12523;&#12479;&#12540;&#12531;

KranaZoli
1áltanán nem zárja ki. Futtasd pl. 10-15 percig a stress tesztet. Tegyél per jó pár game benchmark-ot; 3DMark11; Unigine demók (ahol lehet több DX API, ott válaszd ki mind) Ha ezek után is OK, akkor már lehet mondani, hogy semmi probléma a kártyával.

Ha jól tudom FurMark nem is használ DX API-t. De ebben nem vagyok bizonyos. Rég FurMark-oztam.

KranaZoli
Egy szóval sem mondtam, hogy nem jó.
Azt mondtam, hogy hûtésre ne költs már. Akkor már inkább VGA csere. 4870-es jó kari. Neked hangos, de ettõl még jó.

zzeN
Lenne egy kérdésem: Ha Furmark-ban minden gond nélkül üzemel a VGA 5 percen át(50%-os ventivel max 76°-ra ment fel 28°-os szobában), akkor az kizárja azt h a vga-nak semmi baja?

ASUS Z170 Pro Gaming,Intel i7 6700k,MSI GTX 1080 Gaming X,Corsair 16GB DDR4 3000Mhz PSN: Uncle_zzEN

vizes
Natessék. Azt hittem, hogy van egy viszonylag jó videokártyám és már cserélhetem is le.

Köszönöm a válaszokat, meglátjuk, hogy mit is tehetnénk...

köszi a gyors választ

ASrock P4I45GV / 2x512MB DDR @ 333MHz / MSI NX Geforce 6600GT 128MB GDDR3 OC / Intel Pentium 4 Prescott @ 3.5GHz / Maxtor 40GB HDD / Mercury 450W / LG 560N / Windows XP SP3

Ne szedd szet meg veletlenul sem. Ventillatort viszzarakni utana a helyere atlag embernek lehetetlenseg 😄 Mukodes kozben fujj bele kompresszorral vagy suritett levegovel,annyi eleg is.

unzip ; touch ; finger ; mount ; gasp ; yes ; umount ; sleep

üdv mindenki

érdekelne hogy a 4 éves chieftec tápomat érdemes e kipucolni , sose volt még takarítva... <#zavart1>

ASrock P4I45GV / 2x512MB DDR @ 333MHz / MSI NX Geforce 6600GT 128MB GDDR3 OC / Intel Pentium 4 Prescott @ 3.5GHz / Maxtor 40GB HDD / Mercury 450W / LG 560N / Windows XP SP3

KranaZoli
1etértek.
Sõt, inkább még viseld el egy kicsit és gyûjts másik VGA-ra és cseréld le pl. egy olcsó 5770-re. (Ha megteszi a használt is, PH aprók között biztos lesz korrekt példány)

Jakuza001
En a regi 4850-n ARCTIC COOLING Accelero S1 Rev. 2-t hasznaltam egy ARCTIC COOLING Turbo Modullal. Gyakorlatilag nem is hallottam mukodes kozben mikozben jo 20 fokkal minimum jobban lehutotte a kartyat, ellenben szerintem mar felesleges ilyen kartyara ilyen hutot tenni, hiszen 10k korulbelul a huto es a modul hozza.

Keress valami egyszerubbet, mert a jobb hutok 8k kornyeken vannak minimum,viszont annyit mar a kartya se er lassan.

vizes
Üdv mindenkinek!

Egyszerû kérdésem lenne:
Van a gépemben egy 4870-es kártya, de nagyon zajosnak tartom.
Lecserélném a gyári ventilátorokat csak azt nem tudom eldönteni, hogy milyenre.

Akinek van tapasztalata, megköszönöm ha megosztja velem.

arty
nade, ha tisztán amd-s és tisztán intel+nv rendszeren is jelentkezik, akkor ez sem lehet az ok, nem? 😊

Forza.

Jakuza001
Ne is mond en mar igazan merges vagyok miatta, foleg ugy mint hogy irtam ez a problema regen csak es kizarolag multi-gPUknal fordult elo, lassan mar olyan tevkepzeteim vannak a problema miatt, hogy mar azon is elgondolkoztam, hogy mint gyartotol az Inteltol kineznem, hogy direkt valami szemetseg kerult a rendszerukbe, hogy sok AMD VGA-t hasznalo az o chipkeszletuk vagy processzoruk mellett szivjanak es valtsanak nem AMD termekre.
Manapsag mar minden megtrtenhet.

KranaZoli
1.) Írtam is korábban. De nem mindenkinél jelentkezett ez sem, vagy sokkal kisebb mértékben.

2.) Szerinted Én vágom, hogy Te Bp-i; vidéki vagy-é?! <#wilting>

arty
lehet maszlag, de nekem a lap+proc (vissza)csere anno "megoldotta" - röhej, hogy anno a 3.6-3.8ghz e5200 után az athlon2 3ghz-en is jobb érzés volt játszani stutter nélkül, amikor pedig pár nap után a phenom2 x3 bekerült a gépbe, maga volt a mennyország 😊

aztán a 4870et váltotta a 6870, azzal se volt semmi gondom. most a 6950el ez a hûtésmizéria, nem hiányzott, remélem a microstutterrel legalább nem kell ismét szembesülnöm, egyelõre nem is tudtam rá figyelni, hogy van-e (számomra az LFS puritán grafjával lett nagyon szembetûnõ anno, elõtte fel se tûnt utána meg láttam mindennel) - szal nálam pszichologia is a microstutter 😊))

Forza.

Jakuza001
Ugyanmar Fallout3 http://hardforum.com/showthread.php?t=1360932 az engine miatt csinalja fix is van ra, ne keverjuk a szoftveres hibat a hardveressel.

2. Szerinted videki szamitastechnikai boltokban orrba-szajba tartjak a 60ks VGAkat ? Nem, hiszen meg egy dragabb HDD-t se igazan szoktak tartani, nem hogy 60-80K koruli VGAt, csak es kizarolag rendelesre hoznak.

KranaZoli
Igen, nem csak Giga lapoknál fordul elõ. Én azt írtam, hogy többségében Giga lapoknál (vagy vmi hasonlót, de azt biztos nem, hogy csak és kizárólag Giga lapoknál; szerintem Arty sem írt ilyet). De ennek az éremnek is van legalább 2 oldala. Az egyik, hogy elég sok Giga lap van, ergó nem nehéz Giga lapos konfigot találni.

Amikor Nekem is volt (Fallout3) dettó ugyanezt csináltam. Gúgli, raklapnyi fórum, de már Te is észrevetted, hogy nincs rá egzakt megoldás.

Bármennyire is szomorú, de együtt kell élni vele.

Vagy csináld azt, amit írtam Neked PH-n is a válaszban:

"Ha van rá lehetõséged Én ezt tenném:

Bevinném egy számtech. boltba, hogy mi is a jelenség (fõképp olyan, ahol van szerviz is). Természetesen vásárlási céllal. És ha ehhez szerintük VGA-t kellene cserélni, akkor azt veszel, ha mást akkor azt, csak legyen okés.

Legtöbb szervizes boltban vannak kicsomagolva VGA-k. Szerintem bele is próbálnának egy másikat, csak próbaképpen.

Vagy csak 1xerûen kérd ki a véleményüket, hogy vajon mitõl lehet ez...

Amennyire Én tudom nincs rá egzakt megoldás.

Bp.-en pl. 7. kerületben ajánlanám az Aqua Computer-t. Szerintem Náluk ezt meg lehetne valósítani, ha Bp-i vagy."

Jakuza001
Nem csak giga lapoknal fordul elo az csak maszlag.

Ideirok par lapot, amin ugyanezen single GPU microstuttering megfordult a google szerint.

MSI 790FX-GD70
Asus P5Q Deluxe
Asus Rampage 2 Extreme
Asus P5KC
BioStar T-Power i45 AA512

Amugy egy kis okositas : "Triple buffering and Vsync help against tearing, not microstutter. 120Hz monitors (with fast enough GPU) results in a smoother gaming experience (a 60Hz monitor can only display 60fps max, a 120Hz monitor can display 120FPS).

Micro-stuttering is when rendering a single frame takes a lot longer then the previous/following frames.

FPS = 1000/Time to render (in ms)
60 FPS = 16.666666666666666666666666666667 ms
FPS is normally measured by simply counting how many frames have been rendered in a certain second (or by conversion from an average of ms values). so if you see 60FPS that means the average frame took 16.67 ms to render, but individual frames could be a lot lower or a lot higher. If the time to render individual frames was fluctuating a little, say, between 14 and 19 ms... no big deal. But if it fluctuated between 10ms and 50ms+ you have a problem (specifically, a micro-stutter problem). You can have micro-stutter even though your average FPS is 60+

10ms = 100FPS
20ms = 50FPS
30ms = 33FPS
40ms = 25FPS
50ms = 20FPS"

Valamint mar benchmarkot is kitalaltak ra itt olvashato. : http://forums.anandtech.com/showthread.php?t=200700

Vagy itt : http://forums.steampowered.com/forums/archive/index.php/t-1471297.html

Mivel mar elozo konfignal is ilyen gondom volt mar hosszu hetek ota ezzel a problemaval foglalkozok, tehat jol atneztem az anyagot.
HPET on beallitas is okozhatja a lap biosban, de nalam az sem segit ha kikapcsolom.

arty
tényleg, gurubefree!

te több monitort hajtasz, neked is 500mhz az idle a 6950el?

Forza.

KranaZoli
OFF; érdekesség:

<#eljen>

KranaZoli
Ok-Ok, de mi lesz ha nV-nél is lesznek hibák, problémák?!
Nincs több alternatíva. (a gond, hogy ezt Õk is tudják) <#zavart2> A felhasználók meg pattognak AMD és nV között.

Her Laca
"azt fogod kapni, amit szeretnél - melyik cég a szimpi 😉 "

Nem nem😊 Objektív leszek. Megfogadtam:XD
Élsimi,tesszeláció ,árnyékok,ilyesmik érdekelnek. Lévén minkét gyártó máshogy oldja meg ezeket.
Pontszámokat nem is fogok nézni😊 az olyan erkölcstelen lenne😊

Her Laca
msi afterburner

Teljesen jól állította amikor próbálgattam.

arty
AB? az mi?

Forza.

arty
azt fogod kapni, amit szeretnél - melyik cég a szimpi 😉

- nálam most nincs driver gond, de havernál 2 monitorral mindenképpen 500mhzen megy a moddolt 6950-ese - boszantó AMD drivergond
- céges notebookomon nézhetetlenül szaggatnak a flashvideok, más driverekkel reboot után ikonok átrendezõdnek, egy quadro a vga - bosszantó nvidia drivergond
- itthoni notebookom, ha elalszik és utána felébresztem a kép össze van szemetelve. régi driverrel a DXVA nem okés. i5 a proci... - bosszantó intel drivergond

😄

Forza.

Her Laca
Ott a kártya a ludas. Nálam bármelyik catával hibátlanul üzemel a venti állítás. Igazság szerint jó kis kártya ez😊
AB vel nem tudod állítani?

arty
áh, arra se jó 😞 volt egy zafir 4850em, ami csak és kizárólag az egyik 3dmark egyik tesztjében (konkrétumra nememlékszem, de ezzel is lett gariztatva!) sakktáblázott/képhibázott, játékok, más 3dmarkok alatt nem jött elõ semmi.

unigine alatt okés a 6970 modom, de dirt3 alatt kaptam a gpu recovert - hûtést kellett felpörgetnem (90 fok körül volt a recover mindkétszer), hogy "elmúljon"

ehez kapcsolódóan: megõrülök, hogy biosmoddal nem tudom megoldani a jó hûtést, sehogy se megy fel 40%-ra a venti 😞(( mindhárom opciot belõtte már biosban, egyik se segit - csak ha a CCC-ben manualisan felhuzom játék elõtt a ventit 40%-ra

Forza.

Her Laca
Driver? Nekem megoldotta,másnak is.

Her Laca
Nekem Giga a videó kártya😊

Zolinak igaza van,
Most néztem ezt a progit csak úgy szabadon kóricáltam.
Feltûnt,hogy bizonyos helyeken vibrálnak az élek,meg az árnyékok.
Na jövõ héten összehasonlítom a két gyártó termékét,vajon melyiknél tapasztalható több probléma.

KranaZoli
Józan paraszti logika, ha a microstuttering (mint jelenség) jelentkezik 5850-el; 6950-el; GTX-el, akkor talán mégsem VGA okozza a jelenséget.

Csak mindenki erre gondol, mert VGA-n jelentkezik a bug.

arty
durva, amit irsz, mivel amikor nekem volt microstutterem, az intel e5200 alatt tényleg egy giga lap volt 😮 (persze lehet véletlen is, de ahogy visszaálltam amd-re, a hiba megszûnt! vga maradt ugyanaz a 4870es)

Forza.

Her Laca
Pl stabilítást?
csak találgatok😊

KranaZoli
A Benchmark-ja igen. A tesztprogram szó nem egyenlõ: benchmark

Próbálta itt vki NEM benchmark módban futtatni, használni a Unigine Heaven-t, vagy senki?!

Szerk: Mit tesztelek vele és mit tesztelek a teszt programokkal Én(!). VGA-t váltok, gépet cserélek, sötöbö. Fenn van pl. 1db játék. Azon jól fut, hallelúja. Késõbb indítok egy játékot DX9-ben és crash-el; vagy DX10-ben; sötöbö.

Felteszem a Unigine-eket; 3DMark11-et; játék benchmark-okat és letesztelem vele, hogy mennyire stabil a VGA; mennyire melegszik + FurMark. Olyan mintha feltennék 10-15db játékot szimultán... (nem teljesen, de kb. erre használom)