AMD Radeon Series
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
MErt a TV-m HD ready csak 1366x768 a monitor meg 1680x1050. a monitor felbontása van megadva,de ilyenkor a TV-n kétoldalt 3cm-s fekete sáv van és csak horizontálisan akarom széthuzni vagy ha igy nem megy akkor a teljes képet, hogy kitöltse a kijelzőt, mivel általában filmeket nézek igy a felső-alsó rész nem olyan zavaró mintha a széléből kisebb képet látok mint lehetne.
A kakalist ből hiányzik ez a menü , mivel 4850es a VGA-m igy nem tudok ujabb drivert tenni rá.
Utoljára szerkesztette: kgb12, 2016.05.12. 21:23:47
Manchester United FC
Nem erről van szó véletlenül?
Egy monitor csere okozta?
Hmm...
Mi változott?
felbontás?
Hz?
vagy a monitor cserével párhuzamosan egy vga driver csere is történt?
Kép
Manchester United FC
Olyan problémám lenne, tegnap gépemet össze kötöttem egy Lg 29UM68 21:9-es monitorral minden szép és jó addig míg el nem kezdek játszani a Dirt rally-val, mert a kocsi hátulja elmosódik nagyobb sebességnél. Eddig egy 16:9-es Asus monitorom volt azon nem volt ilyen probléma. Más játékoknál nem jön elő ez a hiba csak a Dirt-nél. Mi lehet a gond? Kártyám az Sapphire r9 270x, legfrissebb driver van fent.
Remélem jó topikban tettem fel a kérdés.
Válaszokat előre is köszönöm!
Manchester United FC
Maala | Shyuri i7-8700K@5GHz, Asrock Taichi, 16GB DDR4 3000MHz, MSI Gaming X GTX 1080 Ti, Acer XB271HU
Forza.
MSI B450M Mortar Max | AMD Ryzen 5 3600 | G.SKILL 32GB DDR4 3600MHz CL16 | MSI RTX 2060 Gaming Z 6GB GDDR6 | 1TB M.2 SSD | 3TB HDD | Thermaltake Hamburg 530W | Acer XFA240 | Win 10 x64
félek itt a catalyst csak a w10 mohóságát hagyja a picipuhára... feladja, "oké, legyen akkor a te beállításod" 😞
Forza.
Képfrissítés pedig ugyan itt az adaptertuljadonságok megjelenítése -> monitor fülön. Gyász. <#bdead>#bdead>
probléma: win 10 64 bit telepítés, driver felrak
nem tudjuk full hd-re állítani a monitort.
Régebben a control centerben lehetett álítani de a mostani driverből nem nyitja meg a speciális beállításokat.
van erre valami megoldás?
!Forza Ferrari!
remélem nemi pénz csepeg az amdnek is a konzolokból, mer ez a mostani gpu gen amúgy is a hattyúdal lehet, ha nem jön be (vagy bár bejön, de a vidiának méginkább)
Forza.
MSI B450M Mortar Max | AMD Ryzen 5 3600 | G.SKILL 32GB DDR4 3600MHz CL16 | MSI RTX 2060 Gaming Z 6GB GDDR6 | 1TB M.2 SSD | 3TB HDD | Thermaltake Hamburg 530W | Acer XFA240 | Win 10 x64
www.smart-bus.hu
40milla eladott ps4, emelkedő bevételek (géming szegmens), duplázódó nyereség. szerintem ebből akkora per lesz az amd ellen, hogy a világ nem látott még ilyet! 😄DD
Forza.
(fentiek a saját tapasztalataim tükrözik, jártam a cipődben... nekem egy jobb kábelre váltás azonnal megoldással szolgált.)
Utoljára szerkesztette: arty, 2016.04.24. 14:19:42
Forza.
Itt írtad: "A Sony/M$ helyében külön meg is basznám őket tejszínen, hogy a vérgyenge hardvereikből meg a szokásos sosemvalóraváló ígérethalmazaikkal beszopatták a konzol frontot is." 😄
Kurvára azt a flopsot kapták a pénzükért, amit rendeltek.
Sőt - az MS kicsit jobbat az utolsó másodpercben végrehajtott tuning miatt 😊
"Ígéreteket, azt vettek. Raklap számra. Meg egy hardvert, ami tudta a TDP meg költség elvárásaikat. A M$-nál egy darab pályázat nem volt. A Sonynál volt, de ott sem teljesítményre. Egy célja volt mind a kettőnek, hogy nyereségesek legyenek vele. Csak míg ez az előző generációval 6-7 évig sikerült, addig az újjal csak 3-4 évig."
Nyilvánvalóan fogalmad sincs, hogy mehet egy nagy cégnél a beszerzés. Segítek: nem a titkárnő veszi a szines katalogusból .... 😉) Mellesleg a prevgenben mindkét gép massziv veszteséget gyártott az ms/sony párosnak, most viszont massziv nyereséget, ráadásul rekordeladásokkal, rekordidő alatt. Upsz, megint falnak teccett sétálni. (és ha megbánt dealről akarsz olvasni, javaslom az ms xbox classic vs. nvidia korszakot tanulmányozni - nem véletlen lett az előző genben amdjük, aztán most megint.)
"A lényeg, hogy baromira nem jött be a számításuk az AMD-vel, és csak egy kérdés van, hogy a szerződésben ki mivel védte magát ilyen esetre."
Baromira bejött. Fogalmad sincs a konzolvilágról, csak akkor azt nem értem, mire föl rinyálsz (jajdehogynemtudom, hiszen egy büdös troll vagy 😄 )
Forza.
Utoljára szerkesztette: broman191, 2016.04.23. 23:57:26
Ez a második kábelem amit kipróbáltam, az első egy 3 ezer forintos szar volt, de majdhogynem ugyan úgy viselkedik mind a két kábel.
Utánaolvastam a dolgoknak és azt találtam, hogy jelerősítőt kell kötni 15 méteres távoknál, ami külön táppal működik, és ad egy bikát a jelnek, hogy jó legyen.
Ebben biztos vagyok. Abban viszont, csak 99%ig vagyok biztos, hogy HDMI kábel és HDMI kábel között van-e különbség az OLCSÓ kategóriában, értsd 30 ezer alatt.
Most biztonsági játékot játszanak. Valszeg fű alatt a könnyebb portolhatóság miatt valami megegyezés is volt, ezzel is növelve a bevételeket. Szerintem mind a 3 fél jól járt ezzel az AMD-féle üzlettel.
Az innováció, és a fejlődés, meg persze a pénztárcánk sajnos nem. Járulékos veszteség. 😞
Mondjuk szerintem elég lenyűgöző, hogy egy ennyire "visszamaradott" hardverből azért miket ki lehet hozni. A legjobb az lenne, ha egy 4.5 helyett már az 5.0-ra koncentrálnának, aminek elvileg 2-3 éven belül jönnie kellene... De az AMD még sehol sem jár a zennel, és egyéb 14nm-es gyártástechnora épülő designokkal.
Pontosabban jár már valahol, de csak mérnöki példányok szintjén, amiből mi 1,5 év múlva jó, ha látunk valamit. Ezért is lenne jó már látni a Polarist, hogy mit tud, látnánk, hogy van-e esélye az AMD-nek.
A marketing alapján jó az irány, végre nem high-endre koncentrálnak, hanem a többséget adó consumer rétegre. Innentől már tényleg csak az a kérdés, hogy ki jön ki előbb az új 14nm-es csíkszélen készült VGA-val. Gyanítom egyébként, hogy az nVidia lesz az, de ne legyen igazam.
Persze álszent vagyok, mert amíg nem lesz 15-20% teljesítményelőnye az AMD-nek az nVidiaval szemben, eszem ágában sem lesz váltani, hiába jobban megérné az AMD hosszú távon. Akkora előnye pedig sosem lesz ma már, amikor a belsős információk a legnagyobb kincs.
Gondolok itt arra, hogy AMD nagy dirrel-durral bejelentette a Furyk érkezését, az nVidia meg a semmiből előhűzta a 980 Ti-ket. A felállás pedig most is elég hasonlónak tűnik.
Maala | Shyuri i7-8700K@5GHz, Asrock Taichi, 16GB DDR4 3000MHz, MSI Gaming X GTX 1080 Ti, Acer XB271HU
Ígéreteket, azt vettek. Raklap számra. Meg egy hardvert, ami tudta a TDP meg költség elvárásaikat. A M$-nál egy darab pályázat nem volt. A Sonynál volt, de ott sem teljesítményre. Egy célja volt mind a kettőnek, hogy nyereségesek legyenek vele. Csak míg ez az előző generációval 6-7 évig sikerült, addig az újjal csak 3-4 évig.
A lényeg, hogy baromira nem jött be a számításuk az AMD-vel, és csak egy kérdés van, hogy a szerződésben ki mivel védte magát ilyen esetre.
én csak azt sajnálom, hogy a cpu magok jaguárok lettek 😞
Forza.
azt hitték 70 dolcsiért titánverőt kapnak...
Istenem, mekkora barmot csináltál magadból megint seperc alatt 😄DD
Utoljára szerkesztette: arty, 2016.04.23. 13:50:44
Forza.
(igen, akkor is ha a blurayyel, ps3al, mittoménmivel perfekt - az én 15 méteresem pont ezt csinálta, ujat - drágábbat - kellett vennem. ez a hossz a hdmi szabvány vége, ami amugy is egy raklap szar 😊 )
Forza.
Szinte semmi sem fog változni, megemelt órajel, duplaannyi ROP... Aminek a fele le lesz tiltva, ha alap PS4-es emberekkel akarsz játszani. LOL.
Aki ezt kitalálta, mindenképpen díjat érdemelne. A kérdés inkább az, hogy lesznek-e annyira hülyék az emberek, hogy az első után többször is beszopják ezt. 😊
ui.: Persze megalol ha 'PS4K' lesz az új PS elnevezése, mert sokkal gyorsabb PC-s GPU-k sem igazán alkalmasak a 4K-ra, nemhogy egy konzolos mainstream hardver... 😄
Utoljára szerkesztette: broman191, 2016.04.22. 17:00:21
Volt egy pályázat adott specifikációkra adott árban, a legjobb ajánlatt pedig vitt mindent. Milyen alapon baszná meg őket bárki is, ha egyszer teljesítették a szerződésben foglaltakat, amit a __megrendelő__ írt ki?
Az első bekezdésed még akár igaznak is tekinthető, ha globális szemszögből nézed, de ha az AMD szemszögéből, akkor igaza van a marketingesüknek, aki ezt kitalálta. Ez gyak. ugyanaz a kategória, mint amikor a TV2 bejelenti, hogy XY műsorsávban épp mekkorát győzött.
#88332: "Figyeltek" = Kiszervezték a VGA-gyártó részleget egy másik cégbe?
Utoljára szerkesztette: Maala, 2016.04.22. 14:35:03
LOL?? Az nem az amd hibája hogy a sonynak és az msnek akkor epicüberfasza volt a cumo mikor berendelték az amd-től a szajrét. Ők nagyon jól tudták mit tud a cucli.
Next PC upgrade: 2022
Az hogy felújított verziót kell kiadni a konzolokból ilyen rövid idő után, az se épp az ő malmukra hajtja a vizet. A Sony/M$ helyében külön meg is basznám őket tejszínen, hogy a vérgyenge hardvereikből meg a szokásos sosemvalóraváló ígérethalmazaikkal beszopatták a konzol frontot is.
Nem tudok hová fordulni a problémámmal, ezért írnék ide. Van egy gépem R9270x videókártyám és van a másik szobában egy LG 55LB650V tévém.
A kettőt össze szeretném kötni HDMI kábellel. Ki is próbáltam egy kis 1-2 méteres kábellel, tökéletesen működött minden, nem volt semmi baj.
Vásároltam egy 15 m hosszú Longlink hdmi kábelt, hogy ne kelljen a gépet áthurcibálni a másik szobába, összekötöttem őket, és apró fehér pontokat látok sziporkázni, illetve nagyon gyakran a fekete képen zöld csíkok úszkálnak, de inkább azok is sziporkáznak. Ha nagyon babrálok a catalystban, és átállítom a színkódolást teljes rgb-ből korlátozottra, vagy lejjebb, akkor megszűnik a probléma, majd SAJÁT MAGÁTÓL pár perc múlva visszaáll ugyan abba a beállításba (számomra ez hihetetlen).
Nem tudom mi történik, el nem tudom képzelni, hogy orvosoljam ezt a problémát. Teljesen random módon néha fehér sziporka, néha zöld és csíkokkal. A kábel biztos nem lehet rossz, mert ez már a második amit kipróbáltam, mert először én is azt hittem, hogy a kábel szar.
Találkozott esetleg valaki ilyesmifajta problémával?
Utoljára szerkesztette: Mr_no_NaMe, 2016.04.22. 10:00:04
Next PC upgrade: 2022
www.smart-bus.hu
Utoljára szerkesztette: broman191, 2016.04.15. 16:49:11