AMD Radeon Series
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
A hûtése parádés,a hangja az 0. Meglepõ de ilde 0-és 15 % között forog a venti és pl az 580 at 30fokon tartja,load alatt 30-35 % on forog és még nem volt 70 fokos a gpu. Max 67 fokot mutatott az AB a kánikulában is.
Ez egy igen jól eltalált hûtés én azt mondom. Csak batár nagy,de valamit valamiért.
Rájöttem, hogy uralkodni nem is nehéz, csak trónhoz jusson az ember ebbe a tolongásba.
par masodpercre amig kello keppen le nem huzza a gpu homersekletet. Egy megfeleloen szellozo hazban ez nem lehetetlen es profile is keszitheto.
ゾルターン
MSI 870-C45|AMD Phenom II X4 955 Black Edition|Sapphire Radeon HD 6950 2GB|Kingston HyperX 4*2GB DDR3 1600Mhz CL9 Blu KIT|FSP Blue Storm Bronze 500W www.powerfm.hu www.zoo.webkontakt.hu
AsRock Z77 Extreme4 | Intel Core i7 3770K | Kingston HyperX Fury Blue 32GB 1600MHz DDR3 | MSI GeForce® GTX 1070 GAMING Z 8G | Kingston 352GB SSD | XFX XTR Series 650W | 24MP57VQ-P IPS 24" | Windows 10
MSI 870-C45|AMD Phenom II X4 955 Black Edition|Sapphire Radeon HD 6950 2GB|Kingston HyperX 4*2GB DDR3 1600Mhz CL9 Blu KIT|FSP Blue Storm Bronze 500W www.powerfm.hu www.zoo.webkontakt.hu
Ezt ugy nezt hogy stress alatt ... ez nem tortenik jatek kozben.
szerk : annyit meg hogy ez a kartya emelt idle es load fesz.-el hoz ennyit.
Tehat a sima HD6950 ettol huvosebb.
bocsanat a nagy meretert ... de jarnak ide oregek is szemuveggel.
ゾルターン
AsRock Z77 Extreme4 | Intel Core i7 3770K | Kingston HyperX Fury Blue 32GB 1600MHz DDR3 | MSI GeForce® GTX 1070 GAMING Z 8G | Kingston 352GB SSD | XFX XTR Series 650W | 24MP57VQ-P IPS 24" | Windows 10
Rájöttem, hogy uralkodni nem is nehéz, csak trónhoz jusson az ember ebbe a tolongásba.
Az jó lenne. HA tényleg 40% alatt lehet tartani átlagos airflow mellett, tuning nélkül, CF nélkül, és nem fõzi meg a környzetét, akkor akár alternatíva is lehet belõle.
ゾルターン
Legutóbbi kártyám az 5850 New Edition is teljesen úgy nézett ki, mint ez a nonref 6870 (de azon 9cm-es venti volt, ezen nem tudom milyen van) az nagyon halk volt.
Saor Alba
Ez a sapphire szép meg jó, egy gondom van vele: Anno ugyanilyen hûtéssel vettem 4870 1GBot, és arra is azt mondták, hogy hû milyen csendes. Aztán a gépbe téve a minimum 23% venti fordulaton idleben is süvítõ hangja volt. (aztán azóta is ez van, csak egy AC Accelero hûtõvel, és egy SWIF2 120 ventivel, hangtalanul - naja, a stackerben van hely erre, a HTPC-ben viszont nem lesz)
Mondjuk ahogy elnézem ez is magasabb a hátsó kihajtott fülnél. De talán nem sokkal. Ezeken mi van a ref hûtõvel? Gondolom nem termel annyi hõt mint a 6950, szóval elvileg nem is kéne annyira pörögnie a téglának sem?
Amugy erdemes lehet meg custom 6870-ben gondolkodnod, ezt Sapphire-fele a megoldast nagyon dicserik (hang es hofok tekinteteben):
Saor Alba
(fõleg hogy eredetileg még 6850/70-ben gondolkoztam, 50k alatt.. bár teljesen még azokról sem tettem le)
De nyugodtan meggyõzhet valaki egy videóval arról, hogy a 6950 is csendes %on tartható mindig 😊
Én is ref-et javaslok, ha GTX 560 Ti-t választasz - már csak azért is, mert mind1ik OC-s verzió 90% sanszos arra, hogy gyárilag hibás lesz. Nekem 2db Asus GTX 560 Ti Top kártyám ment vissza gar-ba. Giga SOC-ról ne is beszéljünk, a 100-150Mhz-es GPU órajel emelésével. Az OC kártyák között talán van, ami mûködik is elsõre. nV tulajok is elismerik, hogy az 560 és 560Ti eléggé elcseszett egy széria. Kivétel talán a ref. modellek.
EVGA GTX 560 Ti jó választás lehet.
Vedd meg azt ami szamodra a legszimpatikusabb. Mar az "beteges" ha valaki egy game-hez vesz kartyat de ez mar maradjon az en gondom.
ゾルターン
Saor Alba
Hogy 5 játékban az 560ti, a másik 5ben meg a 6950 a gyorsabb? Leszarom. Szinte kizárólag a BF3 érdekel perpillanat. Az meg eléggé nv játék, akárcsak az elõdök.
Szintén leszarom, hogy mennyit fogyaszt, és mennyire melegszik (de mindkettõben jobbnak hozza ki az nv-t szinte az összes teszt, ha csak egy kicsivel is).
Egy szempontom van: Ebben a kategóriában a leghalkabb hûtése legyen idleben, és loadon is. Lehetõleg anélkül, hogy mindenféle progikkal, meg biosokkal kelljen basztatni a ventijét. Túl nagy elvárás ez 60-70 rugóért?
Mégegyszer elmondom: Szarok az ati vs nv vitára is. Nem érdekel. Amelyik meg tud gyõzni, az lesz.
6950 2G fronton jelenleg az a helyzet, csak a ref hûtõs kari nem nyúlik magasabbra a hátlapnál. A DCUII pl vagy 25mm-t, az MSI TF3 valamivel kevesebbet, de az se fér bele 10mm-be szerintem, ráadásul kurvadrága is. Ergo máris kiestek, mert nem férnek be. A refhûtõst meg kb mindenki hangosnak írja - hacsak nem lehet MINDIG 40% alatt tartani, amit kétlek.
560TI fronton az van, hogy a TF3 és a DCUII sem halkabb a refnél, de kb mindegyik kártya belefér a magasságba. Szal itt az ár és hang miatt a ref a befutó, pl EVGA 56k. Ezenkívül az extra hûtõsöket általában gyárilag túlhúzzák (bár mostanában az ATIkból is csak ilyet találni szinte), amikkel rengeteg gond van, szal olyat nem veszek.
ゾルターン
"a hazban talahato egyebb fun hangja"
"a hazban talahato 6 fun"
Forza.
All hail the double x!
Én a magam részérõl teszteknek továbbra sem hiszek,pusztán csak szerettem volna árnyalni ezt a körbe csurgatásos megjegyzést😊)
ゾルターン
All hail the double x!
ゾルターン
persze egy Thermaltake Level 10-el semmi nem veheti fel a versenyt 😄
All hail the double x!
ゾルターン
ゾルターン
Bár teszteknek nem hiszünk😊
vicces hat legyen 😊 en csak a tapasztalatom probalom megosztani.
ゾルターン