AMD Radeon Series

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

KranaZoli
Én azon lepõdtem meg, hogy Guru-n kívül valóban mindenki 90 fokokról beszél (s ha jól emléxem nem csak FurMark-al). Már nem is tudom ki írta, hogy inkább vesz rá cca. 15-16ezer pénzért hûtõt. Én eddig azt hittem, hogy baba a HD69xx-ek ref. hûtõje is. <#fejvakaras> <#nemtudom>

Giga ref-rõl volt szó korábban a moddolható verzióról, hogy az hangos volt, de most már más a leányzó fekvése - ezt gondolom Ti is látjátok a pár db 6950 tulaj hsz-eibõl.

AsRock Z77 Extreme4 | Intel Core i7 3770K | Kingston HyperX Fury Blue 32GB 1600MHz DDR3 | MSI GeForce® GTX 1070 GAMING Z 8G | Kingston 352GB SSD | XFX XTR Series 650W | 24MP57VQ-P IPS 24" | Windows 10

Solten
Azert naluk se 10 fok van am a lakasban... <#rolleyes> <#alien>

Saor Alba

gurubefree
Na kello keppen "felhuztam" magam. At fgo kapcsolni a bios-t es ugy is letesztelem nektek 😊 dual bios elonye ugye.

&#12478;&#12523;&#12479;&#12540;&#12531;

gurubefree
Es meg az 1GB XXX edition sem megy 75C fok fole

Solten
Az is igaz hogy Gurunak van egyedul XFX-e... <#alien> Nem tudom szamit-e valamit... Az biztos hogy a Sapphire es a HIS mellett XFX-et is batran vennek, nem veletlenul volt premium gyarto a zodeknel'... 😊

Saor Alba

Her Laca

"Ez tobb mint erdekes .... szoval teged nem erdekel hogy jobban jarnal e. Akkor mi erdekel ? Ez van ha az ember problema nelkul cserelgeti a kartyait havi szinten nem igazan torodik az ertelmevel mert megteheti."

Mi az érdekes ezen? Ki vagy te hogy megmond nekem én mivel járok esetleg jobban,és pláne mi közöd ahhoz,hogy esetleg mire költöm az általam megkeresett pénzemet? Tied költöm? Eltérsz a témától ,elkezdesz személyeskedni,aztán felbaszod az embert aki pedig próbál normálisan ,udvariasan fórumozni pl veled is. Megmondtam ,nem érdekel a CF ed picit sem ,nem is akarok sem beszélni ,sem vitatkozni errõl,egy hûtési megoldásról beszéltünk ,amibe te aztán már minden szart belekeversz.
Az ,hogy nálad mennyi az annyi az remek ,de mi kicsit délebbre élünk és érdekes módon eddig még itt senki sem mondta,hogy a ref kártyája 66 fokos lett volna használat közben.
És nem istenítem,csak leírtam a tapasztalatomat vele kapcsolatban ,de szokásodhoz híven csak mert én írtam azonnal ellenkezel.

Rájöttem, hogy uralkodni nem is nehéz, csak trónhoz jusson az ember ebbe a tolongásba.

KranaZoli
Szerintem itt sem lesz közös nevezõ úgy nézem. 😊

Igazság szerint értem Én mindkét oldal pro-jait, de ahogy már régóta mondom nincs pro, kontra nélkül. Mindenkinek Magának kell eldönteni, hogy mi a fontosabb Neki.

Ami Számomra inkább érdekes, hogy Guru-n kívül szinte mindenki panaszkodik a 6950 ref. hûtésre. Ez Nekem új! <#fejvakaras>

AsRock Z77 Extreme4 | Intel Core i7 3770K | Kingston HyperX Fury Blue 32GB 1600MHz DDR3 | MSI GeForce® GTX 1070 GAMING Z 8G | Kingston 352GB SSD | XFX XTR Series 650W | 24MP57VQ-P IPS 24" | Windows 10

Her Laca
Ez igaz. De pl ugye nálam ref volt az elõzõ és az ugye kifele fújja a hõt. Ez meg nem, vagy kevésbé,de pl a procim egy jottányit sem lett melegebb,de még az alaplapi chipset sem. Ezt ellenõriztem azért.

Rájöttem, hogy uralkodni nem is nehéz, csak trónhoz jusson az ember ebbe a tolongásba.

gurubefree
Ez tobb mint erdekes .... szoval teged nem erdekel hogy jobban jarnal e. Akkor mi erdekel ? Ez van ha az ember problema nelkul cserelgeti a kartyait havi szinten nem igazan torodik az ertelmevel mert megteheti.

Istenitesz egy hulyebbnel hulyebb megoldast ( mar elnezest ) a mellett hogy negyzetre emeled a pozitivumot a megoldassal kapcsolatban. ( lsd. 20C kulombseg es az alltalad kesobb emlitett 80C COD homersekletet .... )

Persze ha neked a nagy dolgok jonnek be vagy barki masnak vegye de tenyszeru hogy ettol betegesebb ( 3 slot ) megoldast nem igazan latni.

Arrol nem is beszelve hogy az en kartyam ref hutovel ( alap bios ) 66C load homersekletet produkal. Na .... ezek mellett ez a GIANT nem tobb mint az olyan emberek bepalizasa akik szeretik a nagy dolgokat 😊

Solten
<#taps>

Saor Alba

KranaZoli
Profi! <#vigyor>

De szerintem ehhez nem kell átfúrni a házat, ui. ha az anyát tekered az is lefelé szorítja a csavart, vagy nem?! (persze ez így biztosabb)

No, ilyen létezik készen annyit tudok az biztos.

Solten
"Szóval summázva a dolgot aki egy kártyában gondolkodik és fontos a csendesség,valamint nem szeretné ha nagyon meleg lenne(még ha az nem is baj) a VGA akkor ugyan azért az árért szerintem jobb alternatíva egy ilyen hûtésû kártya mint a ref."

A dolog nem ilyen egyszeru sajnos... 😊 NAGYON sok mulik a hazon, anyagminoseg, szellozes, ventillatorok szama, elhelyezkedese, tobbi alkatresz elhelyezkedese, hotermelese, stb, stb... Nem is nagyon sok, inkabb minden a hazon mulik... 😊

Saor Alba

kifli
a nem röhögni részt sajna már késõn láttam sry 😄
Her Laca

Nem röhögni 😊

KranaZoli
Wáow!
Ezt mondjuk egyelõre nem vágom - nem tudom kilogisztikázni (még!) - csak az bosszant tudom létezik ilyen, a spanyol viaszt már nehéz feltalálni minden területen és ilyenkor nem lelem... Azt mondjuk nem tudom mennyi pénzért adják, de biztos nem ilyen olcsó. 😊

Her Laca
Na a távtartó. Elballagsz csavarboltba,veszel egy belsõ menetes megfelelõ magasságú mondjuk 10cm es rudat. Majd kinézel magadnak egy ebbe passzoló hosszabb csavart ,meg ahhoz egy anyát. Kell még egy gumisapka amit a belsõ menetes rúd végére húzhatsz😊 Na hazaviszed,majd a számodra szimpatikus helyen átfúrod a ház alját ,átdugod a csavart másik oldalról rögzíted az anyával😊 alátét is mehet közé,majd rátekered a menetes rudat,úgy hogy még ne legyen egy magasságban a VGA kitámasztani kívánt felületével. Ráhúzod a gumisapkát. VGA-t beteszed,majd addig tekered a rudat amíg szépen odafeszül a kitámasztandó részhez😊 Ezt kb 100 magyar forintból abszolválod😊
DE! KIcsit gondolkoztam. Ha nem akarsz fúrni akkor a csavar végére (mondjuk akkor olyan csavarszár kell aminek nincs feje,egy menetes rúd,ráhúzol egy tapadó korongot mondjuk😊 A többi stimmel.XD

KranaZoli
Egyetértek.

Her Laca
Ne menjünk😊 Mint mondtam engem hidegen hagy a CF úgy mint az SLI is és az sem érdekel,hogy mennyivel jobban járnék esetleg😊Nem kell két kártya. De nem errõl szól a diskurzusunk. Még csak nem is csúcskártyákról,teljesítményrõl😊 Szimpla hûtésrõl,hangról .
Még mindig nem értem mi a bajod pl ezzel a hûtési megoldással,ugyanazon pénzmagért ,ha már ennyire az anyagiakat is nézzük😊 Jó tudom elfoglal 3 értékes slotot,de õszintén ,neked minden pci slotban van valami?
Mert az emberek többségének szvsz a VGA-n kívül szerintem semmi más sem figyel az alaplapjában😊 Szóval summázva a dolgot aki egy kártyában gondolkodik és fontos a csendesség,valamint nem szeretné ha nagyon meleg lenne(még ha az nem is baj) a VGA akkor ugyan azért az árért szerintem jobb alternatíva egy ilyen hûtésû kártya mint a ref. Én csak ezt szerettem volna mondani😊

Nah, köszi a tesztet 😊 Mostmár csak több forrásból hangmintát kéne nézzek, hogy mi is ez a 24-39%...

A többi kártyát illetõen, amirõl itt szó volt: Sajnos az ASUS, Giga, meg XFX 6950 is magasabb jóval a hátlapi fülnél. Az ASUSon a mûanyag burkolat a ventik miatt, a másik kettõn meg heatpipeok. Szal ez mind kiesik. Viszont érdekes kérdés, hogy ezek nagyrésze 560TI-nél miért nem ilyen magas, mégha látszólag ugyanilyennek is néznek ki. Arra mégis elég kisebb hûtés?..

A 6950 mellett két dolog szól: a ref hûtés kihajtaná a melegét, és 2GB-os, ami nekem 1920x1200-hoz nem jöhet rosszul.
Az 560TI mellett pedig az, hogy továbbra is halkabbnak gondolom a ref hûtését... bár aztán ki tudja. Ennél viszont csak részben megy ki a meleg hátul.
gurubefree
Ebbe a ket kartyas rendszer meg leh.....namba nem is kezdjunk bele egyreszt mert nincs rola tapasztalatod masreszt az is teny hogy ugyan akkora osszegert ( cf ) esetekben olcsobban ( kozep felso kategoria) mint a hasonlo teljesitmeny felo kategorias kartyanal job teljesitmennyel birnak. Ha gondolod peldaval is szolgalhatok ..... de elobb el kell konyorognom a fiam a geptol. A xoom-mal kinozom magam. Errol irni feler egy foghuzassal.

KranaZoli
Merlin, Neked hogyan szuperál a Windforce3?!

Én a GTX570OC-n (s mivel tudom, hogy a Te Radeon-od is OC) azt tapasztaltam, hogy a szélzaj olyan 50%-os venti fordulatnál jön meg, amikor is a GPU 70 fok, vagy picivel fölötte (a qúva melegben volt ilyen eddig csak) De ott sem vészes.

Radeon-on, hogy van belõve a hõfok és venti fordulat %-ban?! (kb)

Ui.:

Hát senki nem hallott errõl a távtartó bizbaszról?! Nem hiszem el, hogy csak Én olvastam róla. 😊

Annyira felbosszantott, hogy már egy jó ideje keresem gúglival, de nem lelem. 😞

MerlinW
Ha sima DVB tuner, akkor az USB-sek kényelmesebbek😊

[merlinw.org]

Her Laca
Ref hûtõsök és nálam is Cod alatt 80 fokos volt. Soltnak még melegebb.
Mért szûkítem én a kihasználtságot?<#nemtudom> Alatta van egy hangkari ,egy plusz usb pci kari(ez csak van és nem is használom,helyére mehetne tuner is.

De azt áruld már el ,hogy mit áldozol fel ezért? Persze ha CF et akarnék ,akkor ez nem pálya,de nem akarok,viszont ha két kártyát szeretnék,akkor tuti levizezném a rendszeremet. Ez nem is kérdés.

KranaZoli
Csinálj. 😊
De nem, komolyan létezik ilyen. 😊

KranaZoli
Ezért írtam, hogy az olyanoknak mint Én, akik nem gondolkoznak CF; SLI-ben (azért egy PCI-os hangkártya elfér ám még ott - igaz más már nem nagyon 😊

De értem mire gondolsz! <#worship>

Mind1, a Giga Windforce 3 nem szûkít semmit. 😉

Her Laca
Ha megfizetik én vagyok az a cég aki gyártja😊 Bármikor csinálok neked ilyet uszkve 100 forintból.

gurubefree
elosszor is kozel sem 90C dolgoznak a kartyak jatek alatt. Lehet csodalkoznal ha az
Asust is megkinoznad a fankkal. Arrol nem is beszelve hogy tuner hangkartya CF
Teljesen lehetetlen kvazi szukited a PC kihaszanalhatosagat. Alairom hog jol teljesit de meg mindig ugy latom tobbet kell alldozni azert a par hofokert.

KranaZoli
Jó, ezt csak Én gondoltam, hogy talán azért nyomogatta, mert ahogy lóg ott a súly talán eltávolodik.

Vki nem tudja melyik cég gyártja azt a kütyüt, ami arra hivatott, hogy le lehet állítani a talpát a ház aljára, középen lehet csavarni, oszlop szerû ketyere és az a lényege, hogy miközben az ember csavarja nõ a hosszúsága és a másik felét pedig a VGA hûtõnek lehet nekitámasztani, így rögzíti a VGA-t helyén. Ezt aztán úgy érzem sikerült ûber szarul leírnom. 😊 E van. 😄

(és nem a pénisz pumpára gondolok 😊

Her Laca
De ott csak hajlik a nyák ha nyomkodják,ráadásul nem húzta ,hogy eltávolodik e.Szerintem nem távolodik ott el semmi ,én ezért kötöttem fel mert van súlya és nem szeretném ha elgörbülne.
De itt van EZ ilyet már láttam élõben,ez nagyon impresszív 😊 De erre se mondhatjuk ,hogy picike.

KranaZoli
No, a többieknek is, hogy mirõl is beszélek(beszélünk) -, hogy jobban értsék:

"7 perc 10 ms-nél csinál egy olyat a tag, hogy mutat egy apró "hibát" a kártyával kapcsolatban, miszerint is a nyák vége felé nem kellõképp fix a hûtõ és a nyák összeszerelése (nyomogatja is, de hozzáteszi "not a big issue"). Bennem csak az fogalmazódik meg, hogy mivel látom ez is 28cm-es kártya (akárcsak a Giga Windforce3), mivel álló házba tesszük Õket a hûtõ nagyobb súlya miatt nem távolodik-e el nagyon ez a része a hûtõnek attól a résztõl, amit hûtenie kellene(?!) Vagy nem deformálódik-e el a nyák?!"

Erre írtam Laca-nak, hogy erre mit okoskodott ki, pl. vásárolt-é VGA távtartót, ...

Erre a távtartóra most rittig nem lelek rá Gúglival, de tudom, hogy létezik... 😞

Her Laca
Nem feszegetem én de ha kell egy másik kötözõvel az egész kártyát összehúzatom😊no meg ugye a kártya a slotban rögzül jobb oldalt ez meg szépen szintben tartja😊 Lézeres vízszintezõvel belõttem😊 Jó nem de van ha akarom:XD és teljesen stabil,nem mocorog az sehova.

KranaZoli
Ezt most Én se nagyon értem... Nekem nincs víz hûtõ rendszerem - szerintem nem is lesz - így marad a léghûtés. Szerintem jó a léghûtés, csak abból ilyenek a jobb hûtõk. Engem nem zavar.

Giga Windforce3; vagy ez a 3 slot-os Asus DirectCU II.

(sajnos ugyanez a hûtõ 2db GTX 560Ti Top kártyámon ment vissza gar-ba. De azt mondom az volt a hûtõ megerõszakolása - 9cm-es venti helyett 8 cm; 3 slot helyett 2 slot)

Távol álljon Tõle a vita, de inkább legyen vagy 3 slot; vagy 3 venti mint tudjam tudat alatt, hogy miközben játszom 90 fok és plusz a GPU, de mennyi is olyankor a VRAM?! <#worship>

KranaZoli
Áhámmm! Ügyes!Húúúú, ez itt nagyon OFF, de most tekintsünk el attól, hogy ez nV kártya, AMD-ken is ugyanez van! 😊

Figyuka Laca, ez õõõõ hogyan is mondjam ha a képet nézem a kártya "bal" oldalára van rögzítve. Amit link-eltem YT vidit, azon a "probléma", hogy a kártya egész "hátulja" eltávolodik a nyáktól. Ez így kellõképp felhúzza a burkolat(hûtõ) másik oldalát is?!

Nekem mondjuk nagyon tetszik ez a hûtõ. Én lexarom mennyi slot kell Neki, sõt emléxem Én már évekkel azelõtt azt írtam, hogy tehetnének hûtõt a VGA mindkét oldalára. 😊

Ha sikerülne ismerõsömnek hoznia, biztos kipróbálnám. Bár van egy másik hûtõ is, amelyik szintén nagyon jó és nem foglal 3 slotot. Maradjunk itt is a hûtõnél függetlenül attól, hogy ez most nV kártya. Ugyanilyen van Merlin 6950-esén is!

Errõl csak annyit tudok mondani, hogy szintén nagyon baba, a hangja akkor jön meg jobban (szerintem és Nekem - lehet másnak ez még semmi!), amikor 50%-os fordulatot ér el. DE! Ilyenkor max. 70 fok a GPU!!! A káikulában volt ennyi, most 65-70 fok között mozog ezzel a hûtéssel az OC(!) 570-es GPU-ja. <#worship>

Her Laca
"Mit nyer es mit veszit az ember egy ilyen megoldassal ..... tobbet veszit mint az a 10C amit nyer .... szerintem."

Ezt ha kifejtenéd,mert nem értem. Jelzem az a 10 fok inkább 20.
A szememben ez semmi több mint egy jó hûtés ugyan azért az árért,mintha vennék egy ref hûtésû kártyát. Öszvérnek öszvér ,de halkabb és hûvösebb. És?
Amit te linkeltél az tuti nagyon jó és ezen botorság is lenne vitatkozni ,de ahhoz kell egy vízhûtõ rendszer is,ami egy kártya ára.
Vagyis egy jó vízhûtés inkább egy Pc ára pluszba. De én nem errõl beszélek ám😊 Na mind1,témát befejeztem nektek van igazatok😊

gurubefree
Megint rosszul fogalamazol ... vege mar a szocializmusnak !!! 😊

Nem az a jo ami nagy hanem amiert tobb penzt kell fizetni. Linkeltem hol kezdodik a tervezett es hatekony hutes.
Ez az Asus a mar megszokott oszver megoldas .... mas modon a gyarto nem tudta ( lsd Giga 3 FAN-os megoldasa ) megoldani a problemat csak egy emelt profilu hutessel. Ezt lehet nevezni mindennek de nem jonak ( mint emlitettem ossz hatasrol beszelunk nem kimondottan a hatasfokrol )

Mit nyer es mit veszit az ember egy ilyen megoldassal ..... tobbet veszit mint az a 10C amit nyer .... szerintem.

Her Laca
Ami hatékony az nagy. Ott a Thermalright Shaman ll is. Mekkora batár.De halk és hatékony. Csodák pedig nincsenek. Procihûtõre se mondjátok,hogy nagy😊 Pedig micsoda elefántok vannak már a procikon,nem véletlenül ugye.
Én továbbra is fenttartom,hogy csak arról mondok véleményt amit megtapasztalok, az általad linkelt hûtést nem hallottam (valszeg nem is fogom) nem is láttam,viszont a teszteknek még mindig nem hiszek😊 Ettõl még biztos nagyon jó.
Mit tudom én mit kap egy cikkíró egy két dicsérõ szóért.
Én csak azt mondom ,hogy jó az ASUS hûtése és pont. Jó alternatíva ha valaki most akar VGA-t venni,és fontos,hogy halk és hûvös legyen. Semmi többrõl nincs szó, persze nem kötelezõ ,hogy tetsszen akár Gurunak ,vagy neked ,de az érdemeit elvitatni is butaság már ne haragudjatok meg.

Igen de amilyen hangja van... hát jobban szeretem ha szinte hangtalan a gép és csodálkozom azon, hogy ki sem kapcsóltam xD

MSI 870-C45|AMD Phenom II X4 955 Black Edition|Sapphire Radeon HD 6950 2GB|Kingston HyperX 4*2GB DDR3 1600Mhz CL9 Blu KIT|FSP Blue Storm Bronze 500W www.powerfm.hu www.zoo.webkontakt.hu

Solten
Nájsz 😊

Saor Alba

Solten
Ja, biztos hatekony, nem veletlenul 3 slot... <#alien>

Ezt a megoldast is istenitik szinte az osszes tesztben:

Halk es effektiv.

Saor Alba

Her Laca
Nem értelek Guru.😊Mi zavar ebben a hûtésben? Az hogy nagy? Nem elfér ,ki nézegeti. Viszont halk és hatékony. Nem ez a célja? Ráadásul nem drágább.
Az Arctic Accelero Xtreme Plus II mennyivel jobb ,plusz pénzért ennél?
Szóval nem értelek,de már csak így halok meg😊

gurubefree
Igazad van. ..... valamiert a 6970 arat neztem. A tobbi kijelentesem fentartom.

MerlinW
Azt is vedd számításba, hogy soha egyetlen program sem fogja úgy terhelni a kártyát (folyamatos 100%), mint a fánkos és a többi teszt program. Tehát, ha a fánkos alatt 95°, az annyit jelent, hogy egy nagyon VGA igényes játék esetében max 70-80°, ami teljesen normális hõmérséklet terhelés alatt.

Azt is vegyük figyelembe (amennyiben nincs klíma a szobában), hogy egy évben általában max 2-3 hétig van 30° felett a hõmérséklet, ergo a tegnap-tegnap elõtti hõmérsékletekbõl nyugodtan levonhatsz kb 10 fokot.

[merlinw.org]

Bence94
Nos most úgy tûnik örömmel mondhatom, hogy sikeresen váltottam a jó öreg x1950-et egy most már ASUS hd 6870 direct cu-ra.<#vigyor>(sapphire az hbiás volt,de végül jobban is jártam ezzel)
Alaplapom egy hulladék sajnos így a proccesszort most egyelõre 2,8-on használom(e6600), de minden játék natív 1280-ban gyönyörûen megy egyedül a gta 4 nem meg talán a crysis 1 röccen be idõnként.
Itt a rokon:

GTA V Több patchet kevesebb \"next weeket\" kedves DICE..

Her Laca
Ugyanaz. Még én moddoltam.

Lehet más a bios rajta...

www.smart-bus.hu

Her Laca
Viszont van egy érdekesség amire a múltkor felfigyeltem .
Ugye volt a Giga radeonom ref. Kitárgyaltuk,😊 nekem hangos volt .
Cimborám egy nappal késõbb ugyanonnan ugyanolyan kártyát vett .ugyan úgy használta. Két hete õ is eladta,egy szimes srácnak én küldtem el,és mielõtt elhoztam megnéztem ,hogy minden rendben van e vele. Szóval,ugyan az a kártya és míg az enyém hangos volt ,az övé érzékelhetõen halkabb .És pl ha én bekapcsoltam a gépet ,akkor felpörgött 100 on a venti egy pár másodpercig míg az övé nem. Hazavittem a kártyát de nem hagyott nyugodni a dolog és betettem a gépembe,hátha az alaplap ,vagy bármi más miatt van ez a különbség . De nem . Nálam sem pörgött fel és ugyan úgy halkabb volt. Na erre varjatok gombot ,pedig szerintem kb egymás után jöhettek le a futószalagról.

Her Laca

Itt a kép Zoli. semmi extra ,de így nem húzza le a súly. Egyszerû ,és nem kell venni semmi távtartót.

Her Laca
Miért? 58 ezer az ára. A ref meg 54-58 körüli.Ugyan azon az áron kapod. Hûtésben jobb teljesítményt ad,akkor mi a bajod vele? Max nem moddolható,de felhúzod ugyan azon értékekre max a shaderek nincsenek feloldva de az mint tudjuk lófaszt sem jelent.Igenis jó a hûtése ,klasszisokkal halkabb,hûvösebb,ezen nincs mit vitázni,a hátrány a három slot de mégsem kell kifizetned egy alternatív hûtésért még vagy 15 ropit. Vízzel meg ne hasonlítsuk már a léghûtéseket ,asszem sem árban sem semmi másban nincsenek pariban.
De különben nekem aztán mindegy ,én csak felhívtam a figyelmet ,lévén ,személyesen is megtapasztaltam ennek a hûtõnek az elõnyeit.
Ha neked a ref az isten akkor bánom is én😊

Hogy ne a levegõbe beszéljek, a Hardverker ára ,bárki megveheti

gurubefree
Az "igen jo eltalat" megnevezest egy kicsit tulzasnak tartom az ararol ne is beszeljunk ugye . Mert ez messze all attol hogy a tervezes felsofokarol beszelhetnenk. Persze ez nem azt jelenti hogy teljesitmenyben nem allja meg a helyet de a 3 slot tobb mint tulzas ...

Amit en "igen jol eltalat"-nak neveznek az itt kezdodik :

VID-AR697

Her Laca
Na ma nem dolgozom,nemsokára csinálok képet és felteszem.