AMD Radeon Series

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Hát ööö... szó se róla ha most úgy lenne pénzem ahogyan nincsen, best buy volna...
Az hülye... nagyon kellhet neki a lóvé...

www.smart-bus.hu

broman191

MSI B450M Mortar Max | AMD Ryzen 5 3600 | G.SKILL 32GB DDR4 3600MHz CL16 | MSI RTX 2060 Gaming Z 6GB GDDR6 | 1TB M.2 SSD | 3TB HDD | Thermaltake Hamburg 530W | Acer XFA240 | Win 10 x64

kifli
nem kell egybõl kuka, ha nincs gari, vannak ügyes emberkék, akik meg tudják csinálni 😊

hw aprón, a srácnak csak akkor kell fizetni, ha mûködõképes lesz a vga...
S2000
Na, az a helyzet, hogy régebbi driverrel tökéletes a cucc(crysisban is), szóval várok egy újabbat, és megnézem azzal milyen lesz

nekem is volt ilyen régen egy 3850el , memória hiba , gari vagy kuka, az a szomorú hogy ahhoz nem súlyos hogy használhatatlan legyen ahhoz viszont igen hogy élvezhetetlen :/

ASrock P4I45GV / 2x512MB DDR @ 333MHz / MSI NX Geforce 6600GT 128MB GDDR3 OC / Intel Pentium 4 Prescott @ 3.5GHz / Maxtor 40GB HDD / Mercury 450W / LG 560N / Windows XP SP3

Nightt
Tobb mint jo <#papakacsint>

\"Nem a gyozelem, a reszvetel, hanem a fontos!\" avagy \"Nem a gyozelem, hanem az oszinte reszvetem.\"

Havernak van egy ASUS HD7950 DirectCU II(ha jól írom)kártyája.Ennek az 55-60fok megfelelõ hõmérséklet Ultra beállítású BF3 alatt?

zooleeh
Sziasztok,minden gep inditasnal megjelenik igy kis dos-os AMD ablak ,miota az uj drivert hasznalom ,majd egy rovid ido utan eltunik,valaki megmondana ez mitol van ,vagy ennek igy kell mukodni?(regebbi driverknel nem volt)
Ja es a vga cooler is maskepp viselkedik ,jatekok alat elegge velporog ,es az se volt regebbi driverek nel<#conf>

Asrock P67 PRO|Intel Core i5 2500K | ASUS Radeon R9 280X DirectCU II Top | 8gb Kingston 1600 Mhz DDR3| Cooler Master Real power 620 W | Windows 10 64-Bit

S2000
Ezen kívül egyedül a torcslájtot próbáltam, ott nem volt probléma, de az nem is ez a kategória... Majd rakok fel holnap valami értelmesebb játékot és mondom mi történt 😊

Solten
Csak krajzisznal?

Saor Alba

S2000
Na, közben kiderült, hogy az élsimításnak van baja, és mégsem oldódott meg:
Kép1Kép2
Ötlet?

Solten
Ez esetben: support.asus.com

Saor Alba

Solten
Akkor megegyszer, gy.k.: csucskategorianal a fogyasztas marginalis.

Saor Alba

S2000
Megoldódott 😄 Crysisról volt szó(tudom, tudom, de ez volt éppen gyorsan kézközelben, etc), valamint a 6770emrõl ami nyálcsorgatóan finom<#finom>
x1600pro-ról váltottam, kicsit... más<#zavart1>

Milyen játékról,milyen kártyáról van szó?

unzip ; touch ; finger ; mount ; gasp ; yes ; umount ; sleep

S2000
Nyugtassatok meg, hogy a villódzó kis kockákat eltünteti az, ha felpecselem a játékot...
Vagy okozhat ilyen kép hibát valami? Kicsit futtattam furmarkot, semmi baja nem volt ott

Persze ha a radeon hozná azt a pár %ot akkor már számítana 😊
Solten
"Mondjuk engem meg a közép kategória hagy hidegen szvsz annak az ára nem nagyon izgat."

Az engem is, elqrvultam a felso-kozep iranyaba az kielegiti a full HD-s igenyeimet. Mellettuk szol foleg hogy az aruk is relative ertelmes. Jelenleg az 5850-em is tokeletes erre a celra, de mar egy eves is jatek is a hatarait feszegeti ha minden latvanyjavito kakaon van.

Saor Alba

Solten
3GB az Eyefinity-nel celszeru. Csucskategorianal a fogyasztas marginalis. 20W diffi meg terheles alatt? 😄 Turo, meg se latszik az aramszamlan. Olyat nem ismerek aki 24h jatszik.

Saor Alba

arty
jahogy amd-n 3g 😮

ezen átsiklottam 😮

Forza.

LaliK
XP-m van... :s

"I've found that when you want to know the truth about someone that someone is probably the last person you should ask."

arty
"kevesebb memóriával,"

??

jó lett a 680, csakhát nvidia...

Forza.

KranaZoli
Jogos, de itt is annyi van, hogy "egálban" 3W vannak. 😊
Bár nem tudom mit értenek átlagos felhasználásnak. Ez sok esetben egy átlag felhasználónál - ha már átlagról beszélünk kb. egyenlõ azzal, hogy net-ezik. És ha nem kapcsolja ki a hardveres gyorsítást a böngészõben és/vagy böngészõ; flash akkor GPU gyorsítással használja a böngészõt; esetleg szintén jobb esetben GPU gyorsítással néz filmeket. Szerintem 90%-ban kb. ez az átlag felhasználás. Gondolom ez a különbség szintén abból adódik, hogy jobb a Radeon-ok órajel kapuzása még mindig. (agresszívabb) Bár errõl nincs infóm, ennyire még nem bújtam az új nV-k specifikációit. Filmnézés közben az nV-nek kevesebbet kellene fogyasztania, de bekapcsolt GPU gyorsította böngészés közben gondolom a Radeon-ok agresszívabb órajel váltása jótékony hatású. Na, most Én ismerek olyat is, aki qrva sokat net-ezik, de olyat is, aki sorozat függõ és fõképp filmeket néz és letölt. 😄

Majd biztos jönni fognak a kisebb testvérek is.

Radeon-okon feleslegesnek tartom a 3GB memóriát. 2GB elég. Okés, nem poszter felbontásra gondolok. A +1GB VRAM pedig nyilván energia felhasználással és hõvel járnak.

Ui.:

Olyat is ismerek aki meg fõképp játszik. Neki nyilván a Load érték a mérvadó. 😉

AsRock Z77 Extreme4 | Intel Core i7 3770K | Kingston HyperX Fury Blue 32GB 1600MHz DDR3 | MSI GeForce® GTX 1070 GAMING Z 8G | Kingston 352GB SSD | XFX XTR Series 650W | 24MP57VQ-P IPS 24" | Windows 10

Her Laca
Én meg pláne nem ,de akkor mi ez amit Abuék mértek?
Fogyasztás stb.
No ezért vannak nekem problémáim a tesztekkel. Mindenre van pro és kontra.

Ez a két GPU-s dolog is érdekes,elvileg ebbõl is csinálnak,vagy hasonlóból,de "állítólag" lesz egy 384 bites cucc is nyárra egy GPU ban.
Pletykálják,hogy az lett volna az igazi csúcs ez meg a 670 es csak mivel elég erõs lett ,bedobták ide. Helyén kezelendõ a dolog ,én fenntartásokkal kezelem,de kinézem belõlük.
Árversenyre nem tudom lehet e számítani bár nagykerben 115 plusz fa a 680 an. És most indult szóval lehet még olcsóbb is. Mondjuk engem meg a közép kategória hagy hidegen szvsz annak az ára nem nagyon izgat.

Rájöttem, hogy uralkodni nem is nehéz, csak trónhoz jusson az ember ebbe a tolongásba.

Solten
Igen, tobb forras is mar ket GPU-rol pletykal. Mindegy, Pistiket ugy is csak az erdekli melyik a leggyorsabb.

Saor Alba

Solten
Nem akarok unnepronto lenni, de az atlagfogyasztast erdemes inkabb figyelembe venni:

Na de a lenyeg hogy a 78** ellen villantson mar valamit a zold bagazs, ezek a meregdraga csucssz*rok nem erik meg a penzuket szvsz... 😊

Saor Alba

Solten
En is, legalabb lenyomjak az arakat es meg olcsobban vehetek 7850-et... <#vigyor>

Saor Alba

Canuck még többet hozott ki a 680 javára...

Na, kiváncsi leszek a 680 kistesóira, hogy azok mit mutatnak. Ezek alapján elég bíztató a helyzet.
Talán még ref hûtéssel is érdemes lesz bevállalni valamelyiket.
KranaZoli
Én sem akarok "kotnyeleskedni", de szerintem akik reálisan gondolkodnak(gondolkodtak) nyilván nem arra számítottak, hogy qrva nagy sebesség különbségek lesznek a Radeon 7970 és nV 680 között.

Azonban amikben eddig Radeon kártyák jobbak voltak, épp a TechPowerUp tesztjét érdemes megnézni (ha már Solten onnan link-elt) minden tekintetben a GTX 680 oldalára billen a mérleg.
(és nem a -2W idle +-ra gondolok 😊 , sokkal inkább a load értékre)
(úgy mint Power Consumption; Fan Noise)

Power Consumption

Fan Noise

A tesztek azért nem csak az FPS-esekrõl szólnak, sõt! Az FPS-eknél meg nem árt figyelembe venni, hogy az elsõ nV driver ami a GTX 680-hoz megjelent.

Természetesen a marketing-es duma, hogy a GTX 680 a világ leggyorsabb GPU-ja kicsit sarkítás, mert pár %-ról beszélünk.

Árban ugyanott fog elhelyezkedni ahol a 7970.

Akárhogy is nézem az érem minden fontosabb oldaláról a GTX 680 nyerte a PH-s díjat is. Az FPS érték ami Engem a legkevésbé érdekel. (ilyen magaslatokban)

PS:

Függetlenül attól a ténytõl, hogy nem áll szándékomban VGA-t cserélni. Idáig volt egy olyan vicces tény, hogy az nV kártyák többet fogyasztanak, de legalább melegebbek is. Na, ez most úgy látszik megdõlni látszik majd. Bár(!) a Temperature tesztet hiányolom belõle. <#worship>

AsRock Z77 Extreme4 | Intel Core i7 3770K | Kingston HyperX Fury Blue 32GB 1600MHz DDR3 | MSI GeForce® GTX 1070 GAMING Z 8G | Kingston 352GB SSD | XFX XTR Series 650W | 24MP57VQ-P IPS 24" | Windows 10

Her Laca
Ide most nem akarnék NV-s teszteket linkelgetni, de itt van is kettõ pl. ott mások az eredmények.
Mondjuk ezen ne vesszünk össze ,ha neked ez tetszik ám legyen😊
Én úgy olvastam,hogy amúgy két gpu-s lesz ,de majd kiderül.
Végül is nem lóverseny ez😊
Én már mondtam ,hogy az új hétezres széria is nagyon jó lett,itt nincs mirõl beszélni,csak szokás szerint ez egy pöttyet jobbra sikeredett.
Jó tudom 4 hónappal késõbb ,mielõtt mondanád😊
De 256 biten ,kissebb ,kevesebbet fogyaszt ,kevesebb memóriával,szvsz nagyon is szép eredmény.

Tessék a 7990

Rájöttem, hogy uralkodni nem is nehéz, csak trónhoz jusson az ember ebbe a tolongásba.

Solten
Elvileg egy GPU-s lesz amugy...

link

Saor Alba

Solten
Igaz...

<#vigyor>

Saor Alba

Her Laca
Azért érdemes körülnézni más oldalak tesztjeinél is😊

És sajnos igazad van, 2 gpu biztos jobb lesz,de 4 még jobb😊

Solten
Na vegre olcsobb lesz nekunk a Radeon... <#alien>

3-4%-al gyorsabb csak a 7970-nel, ezt a kartyat uberelni fogja a 7990.

Saor Alba

Solten
Hi, ha Vista/Win7-ed van a legfrissebb drivert (idei, marcius) tudod letolteni az AMD honlapjarol.

Saor Alba

LaliK
Sziasztok!

Van egy AsusK50AB laptopom amiben egy Ati Radeon HD 4570 kártya, amihez le lehet tölteni egy 2009-es drivert.
Az lenne a kérdésem hogy újabbat honnan tudnék szerezni?

Néztem Asus oldalon is meg Ati-n is, de nem találtam semmi jót.
Elõre is köszi.

"I've found that when you want to know the truth about someone that someone is probably the last person you should ask."

Nálam még mindig kitart a HD5770 CF... az egyetlen sebezhetõ pont esetleg a CPU, de most hogy húztam rajta egy kicsit már nem is olyan rossz, sõt... CPU-t cserélhetnék éppenséggel egy 1156-ba illõ i5 760-ra például, de 1156-ba meg már felesleges gondolkodni, mivel a 1155 jócskán gyorsabb és fejlettebb, na de ahhoz szükségeltetik egy új alaplap, ami ismét plusz költség, így ez felejtõs...

De ha cserélnék is VGA-t nagy valószínûséggel tenném le a voksom egy HD7970 mellett... viszont ott a bökkenõ hogy a HD7970 ára egy szép karcsú hat jegyû szám... ergo egyelõre ez is bõven felejtõs részemrõl...

Összegezve, nem igazán akadtam még össze olyan játékkal ami komolyabb erõpróbát jelentett volna a gépemnek (legalábbis amikkel én játszok, Battlefield 3, Crysis), legfeljebb kicsit alacsonyabb az fps, pl. nem 50 hanem csak 30, egye fene, nem laggol az a lényeg, ettõl eltekintve minden élvezhetõ, nem kell vissza vennem a grafikai beállításokból sem, bár én 1440x900-as felbontásban játszok. FullHD-ban lehetséges hogy adódnának kisebb gondok.
Solten
Full HD-ban, max. beallitasokkal az 5850 hatarait feszegeti sok jatek, ugyhogy nekem szuksegem van a 78**-ra... 😉

Saor Alba

Kongy
Õszintén szólva baromira mindegy, hogy HD5870-ed vagy 7870-ed van szerintem, amíg a játékok nem igénylik minimumként ugyanolyan jól fognak futni a 2 éves vga-val is... jaj, de ha valakinek nem elég a 30 fps, az vehet magának 7870-eket és csinálhat CrossFire-t, és neki majd 35 fps-e lesz...

Ettõl függetlenül nyilván fasza vga a 7870 is, csak még nincs rá úgy istenigazából szükség játékok szempontjából.

"He who makes a beast out of himself gets rid of the pain of being a man" - Dr Johnson

Úgy néz ki meggyógyult... remélem így is marad...😊

Viszont kipróbáltam a CPU-t 4,8Ghz-en, 1.5V-os feszültség mellett... idle-ben teljesen rendben van, viszont az Intel burn teszt alatt bebukott egy BSOD-val... úgyhogy marad így, ezen az órajelen stabil az Aida féle teszttel is meg az Intel burn teszttel is...
broman191
Ha egyszeri alkalom marad, akkor ne foglalkozz vele, viszont ha elõjönne mégegyszer, akkor ne bízz benne többet, tiltsd le az automata okosságokat és vedd át az ventik irányítását manuálisra! 😊

MSI B450M Mortar Max | AMD Ryzen 5 3600 | G.SKILL 32GB DDR4 3600MHz CL16 | MSI RTX 2060 Gaming Z 6GB GDDR6 | 1TB M.2 SSD | 3TB HDD | Thermaltake Hamburg 530W | Acer XFA240 | Win 10 x64

Kicsit OFF:

Jobb létre szeretne szenderülni az alaplapi termisztor?

Az elõbb csekkoltam a CPU hõfokokat Aida64 Extreme-ben, erre az mit ír? CPU -30°C... na mondom a mínusz, fizikai lehetetlen, vagy valóban hûtõházban élek? lol...

Jó, gép újraindít, csekkolom a BIOS-t, ott mit ír? -20°C... megint egy sor anyázás... jó gép kikapcsol, áramtalanít, utána PWR gomb nyomogatása, kondenzátorokat töltés mentesíteni, várok még egy kicsit, gép bekapcs, BIOS-t csekkolom ismét, lám helyén van az esze most már pluszban mér reális értéket 27-29°C-ot, kb. 20-25°C-os szobahõ mellet. Ez így már remek. Ne akarjon viccelni, 3 hete kapott egy Cooler Master Hyper TX3 Evo hûtõt, azért csak nincs ilyen jó hatásfoka hogy rögvest mínuszba tolja az eleve is 3,90Ghz-re tornázott processzort...

De perpill, jó... csak aggasztó volt, mert a termisztor vezérli a hûtõventit is tudtommal. Aztán persze hogy az Aida64 a venti fordulatra 600 meg 700rpm-et írt... most jó... idle-ben stabilan 27-29°C 1500-1700rpm fordulattal, load-ban 65°C körül alakul... maghõfokok is stimmelnek, PCH és a GMCH is stimmel...

Viszont még mindig nyitott a kérdés hogy mi a fene lelte...

/OFF
Amddig nem jön olyan játék ami igényli a friss drivert addig inkább nem piszkálom 😄 Jelenleg valami tavaly novemberi vagy decemberi van fent ha jól emlékszem. Amúgy mi ennek a pontos menete (mármint a driver frissítésnek) mert nekem az alaplap csipszetje és minden cucca is AMD és amikor az eltávolítóval akarom leszedni a videókártyához tartozó cuccokat akkor ott minden szir-szar van nem csak a vidkari cuccai ... 😞

| Gigabyte GA-MA770T UD3P | Amd Phenom II X6 1075T | Sapphire Radeon HD6870 1 GB GDDR5 | | 2X4 GB Kingston HyperX Genesis xmp 1600MHz DDR3 Dual Kit | Gigabyte Superb 460 | WX 64 bit |

isten vagy, ember!

2 napi kinlodas utan vegre siker!
Nightt
En a kartya cserevel ugy vagyok, hogy akkor cserelem le, amikor mar keves a regi ahoz a jatekhoz, amit jatszom. rFactor 2-hoz keves volt az 5850, ezert csereltem 6950-re, valoszinuleg az rFactor 3-ig nem is fogok cserelni, ami valoszinuleg 4-5 ev.

\"Nem a gyozelem, a reszvetel, hanem a fontos!\" avagy \"Nem a gyozelem, hanem az oszinte reszvetem.\"

Animefox
Semmi értelme lecserélnem a videokártyámat addig amíg nem jön ki a DirectX12.... Tuti HD szériás Ati videokártyát veszek, valahogy a GeForce kártyák nem jönnek be... árban se meg kínálatban se... meg az erõltetett hype

Solten
Nos igen, valoszinu hogy nem £100 lesz a 7850... <#alien> (best buy volt az 5850 Xtreme)

Saor Alba

Ja, van egy jó áron vett HD5830-am, azért az árért megkapom az új kártyát, rögvest cserélek. Így marad a gyanú, hogy sokkal nagyobb az árdifi, mint a teljesítmény difi, ami a táblázatban szereplõ 2 év okán gáz.