AMD Radeon Series
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
www.smart-bus.hu
MSI B450M Mortar Max | AMD Ryzen 5 3600 | G.SKILL 32GB DDR4 3600MHz CL16 | MSI RTX 2060 Gaming Z 6GB GDDR6 | 1TB M.2 SSD | 3TB HDD | Thermaltake Hamburg 530W | Acer XFA240 | Win 10 x64
hw aprón, a srácnak csak akkor kell fizetni, ha mûködõképes lesz a vga...
ASrock P4I45GV / 2x512MB DDR @ 333MHz / MSI NX Geforce 6600GT 128MB GDDR3 OC / Intel Pentium 4 Prescott @ 3.5GHz / Maxtor 40GB HDD / Mercury 450W / LG 560N / Windows XP SP3
\"Nem a gyozelem, a reszvetel, hanem a fontos!\" avagy \"Nem a gyozelem, hanem az oszinte reszvetem.\"
Ja es a vga cooler is maskepp viselkedik ,jatekok alat elegge velporog ,es az se volt regebbi driverek nel<#conf>#conf>
Asrock P67 PRO|Intel Core i5 2500K | ASUS Radeon R9 280X DirectCU II Top | 8gb Kingston 1600 Mhz DDR3| Cooler Master Real power 620 W | Windows 10 64-Bit
x1600pro-ról váltottam, kicsit... más<#zavart1>#zavart1>
unzip ; touch ; finger ; mount ; gasp ; yes ; umount ; sleep
Vagy okozhat ilyen kép hibát valami? Kicsit futtattam furmarkot, semmi baja nem volt ott
Az engem is, elqrvultam a felso-kozep iranyaba az kielegiti a full HD-s igenyeimet. Mellettuk szol foleg hogy az aruk is relative ertelmes. Jelenleg az 5850-em is tokeletes erre a celra, de mar egy eves is jatek is a hatarait feszegeti ha minden latvanyjavito kakaon van.
Saor Alba
Saor Alba
"I've found that when you want to know the truth about someone that someone is probably the last person you should ask."
Bár nem tudom mit értenek átlagos felhasználásnak. Ez sok esetben egy átlag felhasználónál - ha már átlagról beszélünk kb. egyenlõ azzal, hogy net-ezik. És ha nem kapcsolja ki a hardveres gyorsítást a böngészõben és/vagy böngészõ; flash akkor GPU gyorsítással használja a böngészõt; esetleg szintén jobb esetben GPU gyorsítással néz filmeket. Szerintem 90%-ban kb. ez az átlag felhasználás. Gondolom ez a különbség szintén abból adódik, hogy jobb a Radeon-ok órajel kapuzása még mindig. (agresszívabb) Bár errõl nincs infóm, ennyire még nem bújtam az új nV-k specifikációit. Filmnézés közben az nV-nek kevesebbet kellene fogyasztania, de bekapcsolt GPU gyorsította böngészés közben gondolom a Radeon-ok agresszívabb órajel váltása jótékony hatású. Na, most Én ismerek olyat is, aki qrva sokat net-ezik, de olyat is, aki sorozat függõ és fõképp filmeket néz és letölt. 😄
Majd biztos jönni fognak a kisebb testvérek is.
Radeon-okon feleslegesnek tartom a 3GB memóriát. 2GB elég. Okés, nem poszter felbontásra gondolok. A +1GB VRAM pedig nyilván energia felhasználással és hõvel járnak.
Ui.:
Olyat is ismerek aki meg fõképp játszik. Neki nyilván a Load érték a mérvadó. 😉
AsRock Z77 Extreme4 | Intel Core i7 3770K | Kingston HyperX Fury Blue 32GB 1600MHz DDR3 | MSI GeForce® GTX 1070 GAMING Z 8G | Kingston 352GB SSD | XFX XTR Series 650W | 24MP57VQ-P IPS 24" | Windows 10
Fogyasztás stb.
No ezért vannak nekem problémáim a tesztekkel. Mindenre van pro és kontra.
Ez a két GPU-s dolog is érdekes,elvileg ebbõl is csinálnak,vagy hasonlóból,de "állítólag" lesz egy 384 bites cucc is nyárra egy GPU ban.
Pletykálják,hogy az lett volna az igazi csúcs ez meg a 670 es csak mivel elég erõs lett ,bedobták ide. Helyén kezelendõ a dolog ,én fenntartásokkal kezelem,de kinézem belõlük.
Árversenyre nem tudom lehet e számítani bár nagykerben 115 plusz fa a 680 an. És most indult szóval lehet még olcsóbb is. Mondjuk engem meg a közép kategória hagy hidegen szvsz annak az ára nem nagyon izgat.
Rájöttem, hogy uralkodni nem is nehéz, csak trónhoz jusson az ember ebbe a tolongásba.
Saor Alba
Na de a lenyeg hogy a 78** ellen villantson mar valamit a zold bagazs, ezek a meregdraga csucssz*rok nem erik meg a penzuket szvsz... 😊
Saor Alba
Saor Alba
Talán még ref hûtéssel is érdemes lesz bevállalni valamelyiket.
Azonban amikben eddig Radeon kártyák jobbak voltak, épp a TechPowerUp tesztjét érdemes megnézni (ha már Solten onnan link-elt) minden tekintetben a GTX 680 oldalára billen a mérleg.
(és nem a -2W idle +-ra gondolok 😊 , sokkal inkább a load értékre)
(úgy mint Power Consumption; Fan Noise)
Power Consumption
Fan Noise
A tesztek azért nem csak az FPS-esekrõl szólnak, sõt! Az FPS-eknél meg nem árt figyelembe venni, hogy az elsõ nV driver ami a GTX 680-hoz megjelent.
Természetesen a marketing-es duma, hogy a GTX 680 a világ leggyorsabb GPU-ja kicsit sarkítás, mert pár %-ról beszélünk.
Árban ugyanott fog elhelyezkedni ahol a 7970.
Akárhogy is nézem az érem minden fontosabb oldaláról a GTX 680 nyerte a PH-s díjat is. Az FPS érték ami Engem a legkevésbé érdekel. (ilyen magaslatokban)
PS:
Függetlenül attól a ténytõl, hogy nem áll szándékomban VGA-t cserélni. Idáig volt egy olyan vicces tény, hogy az nV kártyák többet fogyasztanak, de legalább melegebbek is. Na, ez most úgy látszik megdõlni látszik majd. Bár(!) a Temperature tesztet hiányolom belõle. <#worship>#worship>
AsRock Z77 Extreme4 | Intel Core i7 3770K | Kingston HyperX Fury Blue 32GB 1600MHz DDR3 | MSI GeForce® GTX 1070 GAMING Z 8G | Kingston 352GB SSD | XFX XTR Series 650W | 24MP57VQ-P IPS 24" | Windows 10
Mondjuk ezen ne vesszünk össze ,ha neked ez tetszik ám legyen😊
Én úgy olvastam,hogy amúgy két gpu-s lesz ,de majd kiderül.
Végül is nem lóverseny ez😊
Én már mondtam ,hogy az új hétezres széria is nagyon jó lett,itt nincs mirõl beszélni,csak szokás szerint ez egy pöttyet jobbra sikeredett.
Jó tudom 4 hónappal késõbb ,mielõtt mondanád😊
De 256 biten ,kissebb ,kevesebbet fogyaszt ,kevesebb memóriával,szvsz nagyon is szép eredmény.
Tessék a 7990
Rájöttem, hogy uralkodni nem is nehéz, csak trónhoz jusson az ember ebbe a tolongásba.
Saor Alba
És sajnos igazad van, 2 gpu biztos jobb lesz,de 4 még jobb😊
3-4%-al gyorsabb csak a 7970-nel, ezt a kartyat uberelni fogja a 7990.
Saor Alba
Saor Alba
Van egy AsusK50AB laptopom amiben egy Ati Radeon HD 4570 kártya, amihez le lehet tölteni egy 2009-es drivert.
Az lenne a kérdésem hogy újabbat honnan tudnék szerezni?
Néztem Asus oldalon is meg Ati-n is, de nem találtam semmi jót.
Elõre is köszi.
"I've found that when you want to know the truth about someone that someone is probably the last person you should ask."
De ha cserélnék is VGA-t nagy valószínûséggel tenném le a voksom egy HD7970 mellett... viszont ott a bökkenõ hogy a HD7970 ára egy szép karcsú hat jegyû szám... ergo egyelõre ez is bõven felejtõs részemrõl...
Összegezve, nem igazán akadtam még össze olyan játékkal ami komolyabb erõpróbát jelentett volna a gépemnek (legalábbis amikkel én játszok, Battlefield 3, Crysis), legfeljebb kicsit alacsonyabb az fps, pl. nem 50 hanem csak 30, egye fene, nem laggol az a lényeg, ettõl eltekintve minden élvezhetõ, nem kell vissza vennem a grafikai beállításokból sem, bár én 1440x900-as felbontásban játszok. FullHD-ban lehetséges hogy adódnának kisebb gondok.
Saor Alba
Ettõl függetlenül nyilván fasza vga a 7870 is, csak még nincs rá úgy istenigazából szükség játékok szempontjából.
"He who makes a beast out of himself gets rid of the pain of being a man" - Dr Johnson
Viszont kipróbáltam a CPU-t 4,8Ghz-en, 1.5V-os feszültség mellett... idle-ben teljesen rendben van, viszont az Intel burn teszt alatt bebukott egy BSOD-val... úgyhogy marad így, ezen az órajelen stabil az Aida féle teszttel is meg az Intel burn teszttel is...
MSI B450M Mortar Max | AMD Ryzen 5 3600 | G.SKILL 32GB DDR4 3600MHz CL16 | MSI RTX 2060 Gaming Z 6GB GDDR6 | 1TB M.2 SSD | 3TB HDD | Thermaltake Hamburg 530W | Acer XFA240 | Win 10 x64
Jobb létre szeretne szenderülni az alaplapi termisztor?
Az elõbb csekkoltam a CPU hõfokokat Aida64 Extreme-ben, erre az mit ír? CPU -30°C... na mondom a mínusz, fizikai lehetetlen, vagy valóban hûtõházban élek? lol...
Jó, gép újraindít, csekkolom a BIOS-t, ott mit ír? -20°C... megint egy sor anyázás... jó gép kikapcsol, áramtalanít, utána PWR gomb nyomogatása, kondenzátorokat töltés mentesíteni, várok még egy kicsit, gép bekapcs, BIOS-t csekkolom ismét, lám helyén van az esze most már pluszban mér reális értéket 27-29°C-ot, kb. 20-25°C-os szobahõ mellet. Ez így már remek. Ne akarjon viccelni, 3 hete kapott egy Cooler Master Hyper TX3 Evo hûtõt, azért csak nincs ilyen jó hatásfoka hogy rögvest mínuszba tolja az eleve is 3,90Ghz-re tornázott processzort...
De perpill, jó... csak aggasztó volt, mert a termisztor vezérli a hûtõventit is tudtommal. Aztán persze hogy az Aida64 a venti fordulatra 600 meg 700rpm-et írt... most jó... idle-ben stabilan 27-29°C 1500-1700rpm fordulattal, load-ban 65°C körül alakul... maghõfokok is stimmelnek, PCH és a GMCH is stimmel...
Viszont még mindig nyitott a kérdés hogy mi a fene lelte...
/OFF
| Gigabyte GA-MA770T UD3P | Amd Phenom II X6 1075T | Sapphire Radeon HD6870 1 GB GDDR5 | | 2X4 GB Kingston HyperX Genesis xmp 1600MHz DDR3 Dual Kit | Gigabyte Superb 460 | WX 64 bit |
2 napi kinlodas utan vegre siker!
\"Nem a gyozelem, a reszvetel, hanem a fontos!\" avagy \"Nem a gyozelem, hanem az oszinte reszvetem.\"
Saor Alba