AMD Radeon Series
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Szerintetek érdemes lecserélnem a 4870-es kártyámat egy 7770-esre?
Hány százalékos gyorsulás várható? Megéri egyáltalán?
1680-as felbontásban használom a gépet...
Köszi!
www.smart-bus.hu
Mindegy remélem ez csak egy verziószám félreolvasás, és ettõl még megy rendessen, valamint ezesetben kikapcsolom az autoupdate-et mert így csak feleslegessen figyelmeztetget.
e6550, HD6670 1GB, 4GB "Minden játék annyit ér, amennyire a játékos tartja!" "Olyan ember nincs aki nem warezol, csak aki nem vallja be." "A warez-ra kifogás nincs, csak magyarázat!" "Nem mindegy!"
Forza.
www.smart-bus.hu
e6550, HD6670 1GB, 4GB "Minden játék annyit ér, amennyire a játékos tartja!" "Olyan ember nincs aki nem warezol, csak aki nem vallja be." "A warez-ra kifogás nincs, csak magyarázat!" "Nem mindegy!"
Elõzõ win7-emnál 12.1-nek látta havernál 12.3-nak vagy mi, itt a sima újratett win7-nél meg 11.5...hát a falat kaparom hogy nem tudok rájönni hogy hol a hiba...
Mert néha elég fura, ráadásul 1x mondom újrateszem és az uninstallnál bedobott egy kékhalált is, de másodszorra is 11.5...
És ez azért baj mert az automatikus frissités mindig azt hiszi hogy nekem régi driverem van és frissiteni akar 12.4-re....ez idegesít kicsit.
ha 11.5-ös catalystod lenne, nem így nézne ki. Az illesztõcsomag verzió, pedig a legújabb...
Hát ez lett a végeredmény.
Ez egy rakat FOS.

Saor Alba
MSI B450M Mortar Max | AMD Ryzen 5 3600 | G.SKILL 32GB DDR4 3600MHz CL16 | MSI RTX 2060 Gaming Z 6GB GDDR6 | 1TB M.2 SSD | 3TB HDD | Thermaltake Hamburg 530W | Acer XFA240 | Win 10 x64
Azért köszi. Megnézem ezt a VRM szenzort mindjárt O_o
Fasza gyerek vagy tomsolo! :D 5 büntipontot mikor írod be magadnak?
Forza.
MSI B450M Mortar Max | AMD Ryzen 5 3600 | G.SKILL 32GB DDR4 3600MHz CL16 | MSI RTX 2060 Gaming Z 6GB GDDR6 | 1TB M.2 SSD | 3TB HDD | Thermaltake Hamburg 530W | Acer XFA240 | Win 10 x64
Tisztában vagyok mindennel amit leírtál, azzal is hogy ezek milyen mértékben hatnak ki a gpu melegedésére, és mégis feltettem a kérdést.
Nem véletlenül.
Hát izé...megolvadhat a nyák...ilyesmirõl hallottál már? 😊
ahogy mások már leirták, vannak jobban és kevésbé jol sikerült gpuk, emellett minkdenki háza is más, ahogyan a szobahõmérsékletek is különbözhetnek. ezek miatt exakt válasz nincs a kérdésedre - talán inkább próbáld ki a feltevések helyett 😊 mi a legrosszabb ami történhet? nembírja az 1ghz-et? túlmelegszik és visszaveszi az órajelet? 😉
Forza.
Jah ezzel tisztában vagyok, ezért tesztelek FurMark-al. Általában 4-5-6 fokkal többet mér, mint a legdurvább gpu-gyilkos játék.
Ez is igaz, de azért ez elég brutális mértékû oc melegedés nélkül. Ha megnézed a játékteszteket a cikkben amit linkeltem, az azokban szereplõ hõmérsékletek a közelében nincsenek az én FurMarkos benchem által produkáltakhoz, ami azért vicc.
Amúgy ha jól rémlik Furmark jobban megizzasztja a kártyát mint a Vantage és olyan hõmérsékletet produkál amit esetlegesen játékok alatt lehet, hogy soha nem is ér el a kártya.
|Fatal1ty 990FX Killer|FX 8320 4.5GHz|Gigabyte HD7950OC 3GB|GEIL BLACK DRAGON 1600MHz 16GB DDR3|SAMSUNG 830 64GB SSD|
Saor Alba
Szeretném húzni a Gigabyte 6850 OC-met.
Ennek a karinak ugye 820/1050 a gyári órajelei alapfeszültségen.
Találtam egy tesztet, eszerint a srác a nem OC 6850-et 1050/1175-ig húzta (!) a gyári 775/1000-rõl, ugyanazzal a gyári Windforce hûtõvel, ami az én OC verziómon is van.
A feszültséget 1.299v -ra emelte, és teljesen stabil.
3DMark Vantage preset tesztet futtatott, és 66 fokig melegedett a kártya.
Hogy a rákba létezik ez?
Én ha az OC verziómat 870/1125-ig húzom, és MSI Afterburnerbõl 60 fok felett átlag 5 százalékkal feljebb húzom a fan sebességét, akkor is 82 fokig melegszik a kártya a 15 perces FurMark tesztben, Full HD-ben, AA nélkül.
Ez nyilván azt jelenti, hogy játékokban 65-78 fok közé esik be a hõmérséklet. Most pasztáztam újra a kártyát, kb. ugyanott vagyok ahol elõtte (mondjuk csak 2 hónapos a kari, nem száradt még ki teljesen az elõzõ adag paszta szerintem).
Valakinek van errõl tapasztalata? Érdemes lenne nekem is feszültséget emelni, és megpróbálkozni hasonló órajelekkel, mint a srác a tesztben?
Szóval, ha itthon vagyok mehet a teszt! 😄
www.smart-bus.hu
(esetleg gondolkodj el azon, miért is nem tudod, hogy számítana-e... mert talán épp nem a kisebb gyártónak vannak folyamatosan a gennyedék lépései? én anno az átnevezéseken ki voltam akadva, amikor az nvidia csinálta... aztán az atién szintén kiakadtam a ph! forumon, érdekel mész és megnézed
lehet, hogy itt pont te vagy a fanboj?)
Forza.
Savanyú a szõlõ, mert most az nvidia gyorsabb, ezért a kákán is meg kell találni a csomót... ennyi.
Le van írva. A garantáltat mind tudja ,mert csak így adhatóak el.
Ez a boost vagy mi ha igaz egyiken jobban megy másikon kevésbé.
1-2% eltérésrõl beszélünk. De ha kell lehet húzni az órajelen mindegyiknél egyszerûen és máris nem kell érezned becsapottnak magad. Azt a 10-100 Mhz-et mind tudja.És még jóval többet is még csak nem is melegednek tõle. Tehát felteszem a kérdést? Mi a zavaró ezen.
Van olyan 70 es radeon ami megadja magát ha rátolod a 20% pover tune-t vagy mit. nem egyrõl olvastam. Ha hagyod békén,tökéletes. Arról miért nem cikkeznek?
Na de béke,inkább igyunk egy sert az a biztos. Vitatkozunk itt multicégek bizbaszjain,meg egy marék homokon.
Rájöttem, hogy uralkodni nem is nehéz, csak trónhoz jusson az ember ebbe a tolongásba.
azt értem én, hogy te magasról leszarod, vezsel jobbat és játszod azon, de ettõl még a tehetetlen(=nincspénze) tömeget zavarhatja, hogy szívatják 😊 vagy esetleg csak elvbõl is, igen.
ha a mindenkori leggyorsabb kártyát akarnám a gépemben tudni, én is szabadulnék a 7970-tõl, hiszen a 680 gyorsabb 😊 cata ide vagy oda...
Forza.
Félre ne érts ,Szíved joga mit gondolsz ,igazán az se érdekel ,hogy elvbõl fujjolsz vagy sem ,csak nem értem a dolgot. A cikket író ficaknak ez a heppje ,hogy GF et baxtat,volt már valami hasonló amikor meg valami víz alatti számolásokról hadovált,(nem mintha nem kéne mindkét cég kártyájának számolnia) és azt is csak Abu röppentette fel itthon ,sehol máshol nem foglalkoztak vele a világon.
Az is elgondolkodtató,hogy a PH-n az elsõ 7970 es tulajok szabadulnak a kártyáiktól. Nem én találom ki ,nézz utána. Jó az a hardver sõtt! de mind azt mondja tele a töke a catával. Vesznek 680 at.
De még egyszer mondom ,nem akarok belefolyni ,neked nem tetszik ,hogy ilyen én meg sza....k rá (már ,hogy ilyen ha igaz)Nálam tökéletes.
És nekem is megy rendesen.
Rájöttem, hogy uralkodni nem is nehéz, csak trónhoz jusson az ember ebbe a tolongásba.
persze lehet ugy is nézni, hogy az nv csak rendes, mert ha van lehetõség, akkor a pénzedért kicsit nagyobbra lövi be a turbót 😊) biztos vigasztalna, ha kifognék egy minimalturbós megoldást...
Forza.
Csak tükröt tartottam ,vagy hogy is fogalmazzak.
De pl errõl Abu sose tenne említést😊)
Ja ! Solt mester.Jövõ hónapban felétek melózom,ha kíváncsi vagy milyen egy 680 akkor átviszem. 😊) Elv ide vagy oda😊
HONDA - The Power of Dreams - EK4 -
"A tolerancia és apátia a haldokló társadalom erényei" - Arisztotelész ASUS Z170 Pro Gaming, Intel Core i5 6600K, Gigabyte GTX 1070 G1, Kingston HyperX Fury DDR4 2x8GB
"A tolerancia és apátia a haldokló társadalom erényei" - Arisztotelész ASUS Z170 Pro Gaming, Intel Core i5 6600K, Gigabyte GTX 1070 G1, Kingston HyperX Fury DDR4 2x8GB
www.smart-bus.hu
Fõleg mikor lazán mennek a 680-ak tuningban 1250-1300mhz-eket is...
Szõrszálhasogatás...
www.smart-bus.hu
www.smart-bus.hu